INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olencja wrote:tak,wyglada na to ze we 3 mamy:) tzn ja prawdopodobnie,okaze sie po 8 rano
No to trzymam potrójnie !
A ja dzis juz mialam ostni dzien pracy przed swietami. Teraz relax. Normalnie bym winko otworzyła na wieczór ale tak popijam rumianek z pokrzywąMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
zuzanna wrote:Witam dziewczynki- dawno mnie nie było bo zabiegana ostatnio jestem ale staram się podczytywać Was i trzymam kciuki za wszystkie. Zaniedlugo zaczynam stymulacje do inseminacji fostimonem. Mam przepisana dawke 150 jednostek. Opakowania sa po 75 jedn- zawarta w opakowaniu jest fiolka z rozpuszczalnikiem i ampulka z woda do rozpuszczenia. Jeśli lekarz zalecil podwojna dawke to znaczy ze mam wymieszać dwa proszki z jedna woda czy dwa proszki i dwie wody? Ogladalam na necie jak robia wstrzykiwania to kobieta co miała potrojna dawke tj. 225 j. rozpuscila to z jedna ampulka wody a dwie wyrzucila. Nie wiecie może jak to jest?
zuzanna lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Betty gratuluje:-)
A co tu wierzyc lub nie w iui? Dziewczyny iui jest wskazana w ściśle określonych przypadkach.i wtedy skuteczna. Jest jak stosunek. Juz o tym pisalysmy. Omija sluz.polepsza plemniki preparatyka. Wskazania można poczytać.
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za jutrzejsze iui u Was dziewczynki :*
Betty ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze oby tak dalej :*
Jutro o 16 mam wizyte u lekarza, tak naprawde to wiem ze na wizyte jeszcze troche za wczesnie, ale braknie mi przez swieta duphastonu i recepty potrzebuje.
Biore duphaston 2x1 i dalej mam brac acesan 1x1.
Jutro rano pojde sobie zrobic bete zeby przed 16 miec wynik i pokazac lekarzowi, uplynie 36 godzin. Pytanie mam do Was, warto tak wczesnie robic progesteron?
Jesli chodzi o objawy:
1/ bardzo bolące piersi
2/ lekkie mdłści
3/ ból brzucha taki jak na okres tylko mocniejszy
4/ tradzik (zawsze przed okresem cos mi wyskakuje ale tym razem bylo gorzej)
Samego zagnieżdżenia raczej nie czulam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 22:16
olencja, Betty Boop lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualny
-
Lunk_a wrote:Betty gratuluje:-)
A co tu wierzyc lub nie w iui? Dziewczyny iui jest wskazana w ściśle określonych przypadkach.i wtedy skuteczna. Jest jak stosunek. Juz o tym pisalysmy. Omija sluz.polepsza plemniki preparatyka. Wskazania można poczytać.
jezuu czego sie uwzielas na mnie? niektore dziewczyny podchodza mistycznie do IUI jakby to akurat mialo pomoc, wyrazilam swoje zdanie ze mi to lotto -
Ok. Mozesz nie wierzyć. Ale nie musisz pisać tego tu na forum dziewczynom które w to wierza. Podchodzić do iui bez wiary w powodzenia wg mnie nie ma sensu. Nie robi się rzeczy w które sie nie wierzy. Jeśli nie masz wskazan do iui rzeczywiście nie masz powodów żeby w to wierzyć. Różnie dziewczyny tu schizuja wariuja z betami testami bo WIERZA W POWODZENIE TEGO CO ROBIĄ, ale chyba żadna nie napisała ze nie wierzy w iui.
Jeśli Cie urazilam przepraszam. To byl moj ostatni odnośnie naszej dyskusji. Nie chcę spamowac.ten temat z mojej strony jest zamkniety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 20:16
-
Joanna85 wrote:Hejka, tez mialam festimon w takiej samej dawce i rozpuszczalam 2 ampulki w 1 wodzie.
Witaj Joanna. Jak reagowalas na fostimon? A ile pecherzykow po nim mialas? Ja się boje tej calej stymulacji. Od pierwszego dnia mam brac gonapeptyl a od czwartego fostimon. Boje się tez ciąży mnogiej w razie jakbym za dobrze zareagowala na stymulacje. Lekarz mowil ze dazy się do osiagniecia 3 dojrzałych pecherzykow ok 20 mm. Obawiam się tez hiperki. Mam prace fizyczna i obawiam się czy w czasie stymulacji nie będę mieć jakiś dolegliwości.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualny
-
Betty - gratulacje
Nie wiem czy będę miała jutro IUI choć wg mnie to najlepszy dzień. Ale ten lekarz jest jakiś dziwny, wyczuwam to instynktownie..... odniosłam wrażenie że on mi jutro nie chce jej zrobić i wg niego najlepszy dzień to 24 gru. Wg mnie jutro tym bardziej że wizyta dopiero o 17.30.
Olenka - ja wierzę w iui ale raczej w takich przypadkach jak mój. Czyli problem po stronie męża (lub lekki po str kobiety, łatwy do korekty) i to też nie krytyczny tylko mocno osłabiony (przy każdej iui w próbce po preparacji było ok 15-20mln). Niestety mimo udanych iui okazało się że istnieje kolejny problem. Zespół antyfosfolipidowy - i tym sposobem mimo udanych iui (2 na 3 wykonane) - mam z nich tylko stadko aniołków.Betty Boop lubi tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualny