INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Płatek szkarłatny wrote:Ja jestem coraz bliżej inseminacji. Dziś rozmawiałam z pielęgniarką o badaniach. Aż mi serce mocniej biło .
Trochę mi smutno, że jednak nas to czeka. A z drugiej strony nie mam już sił na dalsze naturalne starania.
Mam identycznie, brak sił na dalsze starania, głupio to zabrzmi ale ja tak pragnę dziecka, że chce mieć je już, natychmiast.... ponad 2,5 roku walki...z niewiadomo czym, kupe kasy wydane na badania gdzie każde wychodzi dobrze... -
Zuzanna piękne pęcherzyki, bądź dobrej mysli
Joanna super, czekamy na efekty:) a na początku listy będziesz miała moje towarzystwo
Rutelka przytulam...
Bartusiowa fanatstyczne wiadomości, teraz musi być happy end
KaMa ja miałam 2 razy Lamettę
Joanna85, zuzanna lubią tę wiadomość
-
Rutelka wrote:Joanna długo się już starasz? Pierwszy raz Ci się udało zajść w ciążę, co miałaś biochemiczną?Starania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
bartusiowa-mama wrote:Joanna - zawirusowuje Cię tylko się nie opieraj i przyjmuj trzymam kciuki!Starania od II 2014
IVF
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualnyDziewczyny cud się stał jajeczko urosło a dziś 14dc a jajo ma 17,4mm a doktorek już nie robił mi nadziei że coś urośnie po ostatnim podgladzie a zawsze iui było w 12dc jestem taka szczęśliwa ale powiem Wam że na kilka dni przestałam myśleć o tym bo lipa w pracy a tu taka niespodzianka jestem głupia że się tak cieszę jak by to ciąża była ale jest nadzieja ze IUI będzie i że się w końcu uda i uciekne od laparo bo panicznie się boję... Oj taka szczęśliwa.dopiszcie mnie do listy
-
nick nieaktualnyJoanna85 wrote:Poczatek staran styczen 2014- poraz pierwszy w zyciu ujrzalam 2 kreski na tescie wlasnie miesiac temu.
O matko Joanna to jest nadzieja i dla mnie. My zaczęliśmy starania pod koniec kwietnia 2014 roku i jeszcze nigdy nie widziałam 2 kresek na teście. No chyba, że owulacyjnym.
Bas1990 - a kiedy będziesz mieć IUI? Jutro, w sobotę czy w poniedziałek? Trzymam kciuki, żeby wszystko pięknie rosło i pękało. -
nick nieaktualny
-
Rutelka wrote:Beatrajs wpisuję z ciężkim sercem. Mam nadzieję, że niedługo się doczekasz na maleńką kropeczkę.
A u mnie dziś przylazła @. I od nowa wszystko. Eh.
Wiec nie jesteś sama. Wierzę że Ci się uda
Znowu nowy rozdział trzeba zacząć . Mam nadzieje ze bardziej pozytywny
rozpoczęcie starań styczeń 2014
1 IUI 8.12.2015
2 IUI 29.04.2016
Przerwa...
3.07.2016 zmiana lekarza
18.10.2016 Laparo- endometrioza I stopien, Jajowody drożne
-
Bas1990 wrote:Dziewczyny cud się stał jajeczko urosło a dziś 14dc a jajo ma 17,4mm a doktorek już nie robił mi nadziei że coś urośnie po ostatnim podgladzie a zawsze iui było w 12dc jestem taka szczęśliwa ale powiem Wam że na kilka dni przestałam myśleć o tym bo lipa w pracy a tu taka niespodzianka jestem głupia że się tak cieszę jak by to ciąża była ale jest nadzieja ze IUI będzie i że się w końcu uda i uciekne od laparo bo panicznie się boję... Oj taka szczęśliwa.dopiszcie mnie do listy
O ile dobrze pamietam, Ty tez w w Lublinie do ovum chodzisz?Starania od II 2014
IVF
Magdalena 06.03.2017 -
Joanna, kciuki zacisniete Oby tym razem groszek z Toba zostal
Bartusiowa piekna beta
Rutelka, przykro mi ze sie nie udalo Jaki teraz macie plan?
Martoszka powodzenia
Beatrajs szkoda... Powodzenia w nowym cyklu
Ja jutro mam pierwszy podglad i strasznie sie denerwuje czy cos urosloJoanna85 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Rutelka wrote:O matko Joanna to jest nadzieja i dla mnie. My zaczęliśmy starania pod koniec kwietnia 2014 roku i jeszcze nigdy nie widziałam 2 kresek na teście. No chyba, że owulacyjnym.
Bas1990 - a kiedy będziesz mieć IUI? Jutro, w sobotę czy w poniedziałek? Trzymam kciuki, żeby wszystko pięknie rosło i pękało.Starania od II 2014
IVF
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualnyJoanna85 wrote:Rutelka, ja bylam w ogromnym szoku jak zrobilam test. Niesamowite uczucie, ale nie nastawialam sie bo niby tak nagle po 2 latach, swieta i happy end. Dlatego tak baardzo nie rozpaczalam, jak sie okazalo ze nic z tego. Ale jak juz raz sie udalo to znaczy ze da się zajść nam w ciazę. Zobaczymy co bedzie w tym miesiacu.
No własnie, żebym chociaż raz zaszła w ciążę, to też bym wiedziała, że się da... bo na razie ten etap zachodzenia w ciążę jest dla nas nie do przeskoczenia.
Trzymam kciuki, żeby ten miesiąc okazał się dla Ciebie szczęśliwy. -
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Joanna, kciuki zacisniete Oby tym razem groszek z Toba zostal
Bartusiowa piekna beta
Rutelka, przykro mi ze sie nie udalo Jaki teraz macie plan?
Martoszka powodzenia
Beatrajs szkoda... Powodzenia w nowym cyklu
Ja jutro mam pierwszy podglad i strasznie sie denerwuje czy cos uroslo
Plan jest taki, że dalej robimy IUI (ten cykl naturalny, z ziółkami). 2 lutego mam wizytę u gin to może kolejna IUI będzie stymulowana. W między czasie zaczęłam obserwację metodą Creithona i uderzam w naprotechnologię. Muszę też schudnąć.
No więc plan jest, ale co z tego wypali, to się okaże.
Ja mam IUI na NFZ, więc sobie będę pykać dopóki mnie nie skreślą. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a jak się czułyście po tych tabletkach? Ładnie Wam rosły pęcherzyki? Jeżeli w przyszłym cyklu okaże się, że pęcherzyki nie pękają to już tylko ivf nam zostanie07.2014 HSG- oba jajowody drożne
09.2015 laparoskopia, histeroskopia- endometrioza I st.
02.12.2015 IUI
25.01.2016 IUI
03.2016 IUI
Po 4 latach starań, niespodziewane II -
Rutelka, wiesz co ja wolalabym nigdy nie zobaczyc dwoch kresek niz przechodzic przez poronienie. To jest straszne. Do tego nikt nie zagwarantuje ze sie znowu uda niestety. Sama znam przypadek dziewczyny ktorej najpierw udalo sie za pierwszym razem, poronila, a teraz jest juz chyba nawet po 3 IVF i dalej nic
Sorki, ze tak pesymistycznie, ale ja sie wlasnie boje ze bede takim ciezkim przypadkiem, ze sie nigdy nie uda25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyKa.Ma. wrote:Dziewczyny, a jak się czułyście po tych tabletkach? Ładnie Wam rosły pęcherzyki? Jeżeli w przyszłym cyklu okaże się, że pęcherzyki nie pękają to już tylko ivf nam zostanie
Ja się czułam dobrze, chyba tylko głowa mnie trochę bolała (moze to z innego powodu). Pęcherzyki ładnie rosły, tj. produkowałam mniej niż przy CLO, ale za to szybko był już duży.