INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny2015
KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
MAJ 20 IUI/5 udane=25%
CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%
STYCZEŃ 2016
1. 07.01.2016 - Joanna85/5
2. 07.01.2016 - India/3
3. 08.01.2016 - Katarinka/1
4. 09.01.2016 - Bas1990/4
5. 11.01.2016 - zuzanna/1
6. 12.01.2016 - She_Wolf/2
7. 12.01.2016 - Vaina/1
8. 13.01.2016 – mkl
9. 15.01.2016 – Cosma/3
10. 15.01.2016 – Paolala/1
11. 15.01.2016 – pysia/3
12. 15.01.2016 – sandra80/1
13. 18.01.2016 - Pazyfae/1
14. 18.01.2016 - olencja/3
Przykro mi Joanna85 Tulimy tu Cię wszystkie.
Katarinka może jeszcze poczekajmy, może jeszcze beta urośnie? -
ja czuje się dziwnie, nie mam żadnych bolących objawów ale ciągle burczy mi w brzuchu i jakoś tak mi mokro ciągle, czuje się jakbym lada chwila miała mieć @ (nie mam bólów miesiączkowych przed i w trakcie miesiączki) a to dopiero 6dpo, może sobie wkręcam..
-
Joanna - tak strasznie mi przykro. Tulam Cie mocno.
Płatek - nie trać wiary. ja też mam takie momenty, że mam już wszystkiego dość, ale przychodzi taki dzień że mam siły do dalszej walki. Chociaż ostatnio bardziej te złe dni:( Coś nam ten styczeń za dobrze nie wygląda. Tak mi przykro. -
Joanna -strasznie mi przykro:( tule mocno.gdzies czytalam ostatnio wypowiedź jakiegos lekarza ze czlowiek to najmniej plodne zwierze;)Generalnie chodzilo o to ze optymalna ilosc IUI to 4-6 bo to tak jakby w normalnych warunkach serduszkowac 4-6 cykli. Nie brzmi to wowczas az tak strasznie.
Płatku,dziekuje,czuje sie lepiej. Dzis juz prawie nic nie bolalo. Staram sie psychicznie wyluzowac,mam teraz pracowity okres wiec uciekam w prace. Jesli nam sie nie uda to sie przeniesiemy z leczeniem do Gdyni albo Gdanska. Co do naszego gina to mysle ze robi to dla Twojego dobra,co by mu zalezalo zeby kazac Ci czekac ten jeden miesiac. Mi sie wydaje ze psychika to bardzo duzo.ja generalnie nie mam wielkich dolow a jak sie przygotowywalam do tego 1go IUI to nie wiem czy to byla kwestia CLO czy czegos innego ale duzo plakalam i mialam okropne hustawki nastroju. Wiec moze dobrze Ci ten miesiac zrobi?a moze nie bedziecie potrzebowac w ogole tylko uda sie w naturalnym cyklu?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyCo do invicty w Gdansku to ja z kolei nie mam dobrego zdania.
Być moze zalezy to od lekarza na jakiego sie trafi.
Byłam tam badac moja rezerwe jajnikową i potem rozpisać stymulację.
Lekarz mnie zapytał czy chce miec refundowane leki czy nie, no to oczywiscie odpowiedziałam ze tak. A on na to, ze moze lepiej zostawic to na czas in vitro...wiec ja do niego ze nie planuje, a on ze zwykle po roku zmienia się zdanie. Szok. Nie rozważałam nawet inseminacji a on do mnie o in vitro. Tak, jakby przekreślał szanse naturalnego zajścia.
Poza tym podejście do pacjentek które nie chca tam robic in vitro a przychodza w innej sprawie jest a lekka olewajace. Mam wrażenie ze nie traktowali mnie powaznie, bo przeciez juz jedno dziecko mam, wiec o co mi chodzi. Takie odczucia.
Z kolei teraz chodze do lekarza który pracuje w Invimedzie w Gdyni, mimo wielu negatywnych opinii uwazam ze lekarz jest naprawde fajny. Nie tylko z tego wzgledu ze juz raz nam pomógł , ale ma bardzo pozytywne podejście. Nie bagatelizuje sprawy, ale naprawde idac do niego na wizyte człowiek czuje ze musi sie udać . I invicie byłam zdołowana. -
nick nieaktualny
-
Joanna85 wrote:Ja po becie,wynik negatywny-slowami nie potrafie wyrazic mojej zlosci, bezsilnosci.
Rutelka, odznacz mnie prosze na liscie.
Robie ostatnie podejscie do iui, a pozniej zabieram sie z ivf mimo ze do ciazy doszlo w zeszlym cyklu. Ja juz mam tego wszystkiego dosyc, ciaglych bezskutecznych dzialan, co miesiecznych rozczarowan. Chce konkretne dzialanie i konkretny efekt.
W czwartek ide do lekarza wszystko ustalic.
Rozmawiałas już o tym z lekarzem?
To Twoja 6 iui?
Wiesz co kmb miała 6 iui. 1 c biochemiczna.i co? Za 6 podejściemj jest w ciazy i lada chwila rodzi;) kmb pozdrawiamy:) -
Pazyfae wrote:Mkl czyli jestes zadowolona z Gamety ogolnie?
Ogólnie tak, bardzo szybko robią wszelkie badania, starcza im nawet 30min jak trzeba by zrobić np. biocenozę, estradiol czy LH, amh zrobili mi w 3 dni, chlamydię również, co do leczenia, trudno mi się wypowiedzieć, bo u mnie jak na razie nie znaleziono przyczyny niepowodzeń, inseminację mam na cyklu naturalnym, więc też mnie nie stymulowali, podoba mi się, że nie naciskają na in vitro czy na inseminację, chcą leczyć, rozmawiałam z pacjentkami podczas czekania na wizytę i to samo mówiły, co najprzyjemniejsze duża część z nich była w ciąży:)Pazyfae lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Powodzenia i nie zamartwiajsię! Wkrótce sie uda. Jeśli ivf-choć oby iui się powiodła- to która klinika?
Rozmawiałas już o tym z lekarzem?
To Twoja 6 iui?
Wiesz co kmb miała 6 iui. 1 c biochemiczna.i co? Za 6 podejściemj jest w ciazy i lada chwila rodzi;) kmb pozdrawiamy:)
a pamietasz czy kmb miala stymulacje? -
nick nieaktualnymkl wrote:Ogólnie tak, bardzo szybko robią wszelkie badania, starcza im nawet 30min jak trzeba by zrobić np. biocenozę, estradiol czy LH, amh zrobili mi w 3 dni, chlamydię również, co do leczenia, trudno mi się wypowiedzieć, bo u mnie jak na razie nie znaleziono przyczyny niepowodzeń, inseminację mam na cyklu naturalnym, więc też mnie nie stymulowali, podoba mi się, że nie naciskają na in vitro czy na inseminację, chcą leczyć, rozmawiałam z pacjentkami podczas czekania na wizytę i to samo mówiły, co najprzyjemniejsze duża część z nich była w ciąży:)
Dobrze to brzmi
Jak nie uda mi się zajść normalnie to wybiore się chyba do Gamety po pomoc z IUI
-
Cześć dziewczyny.Ja od listopada korzystam z Invimedu w Poznaniu i na razie nie mogę nic złego powiedzieć, ale mam jedno ale.Na przełomie roku miałam mieć 1 IUI, ale ze względu na 1 stycznia i weekend nic z tego nie wyszło:-( Byłam w klinice 4 stycznia i było już po owulacji.Teraz jadę 27 stycznia na monitoring w 11dc. W piątek 29 stycznia przypada mój 13 dc i to może być za wcześnie, a później znowu weekend.Jak tak dalej pójdzie to te IUI zrobią mi za pół roku jak owulacja przypadnie mi w środku tygodnia.Na moje takie kliniki powinny być czynne w weekendy też I mam pytanie jak to wygląda w szpitalach jak się robi na NFZ? Korzystała może któraś z Was ze szpitala w Poznaniu?