INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny sorki że tak sie nie odzywam w sprawie testowania, kochane jesteście ze myślicie o mnie, ale tak jak napisałam - nie testuje, możecie spokojnie wpisać mi smutasa na liście, bo jestem pewna że tego nici, doł mam jak rów marianski i nie chce psuć atmosfery zw z radością z ciązy XYZ- też sie bardzo cieszę, ale jeśli chodzi o moją osobę, to odpuszczam sobie jak na razie wszystko...
-
Mixa oby bylo jak u XYZ stradz nadzieje a pozniej nam napisz ze sie udalo licze na takie przewrotne wiesci pomysl ze ja nawet do inseminacji nie moge jeszcxe podejsc bo biore leki i mam owulacje wstrzymana juz 3 miesiace prawie
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnykurcze blanka- widzisz tu trzeba cierpliwości ja siebie podejrzewałam o wystarczająca, a jak widzisz zeszło ze mnie jak z balonika, nawet nie wiem kiedy, bo jeszcze niedawno miałam pozytywne myśli i wcale nie nastawiałam się na już,
trzy miesiące mam nadzieję szybko ci miną,teraz taka pora roku,że ławto sobie jakieś zajęcie znaleźć -
Wlasnie na to licze juz teraz biore prawie 3miesiace jeszcze jeden mi zostal i bede podchodzic do inseminacji. Ale przezywam juz teraz wszystko razem z wami czekajac na moj czas...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
musi nam sie wkoncu udac:-) tez mialam dola jak sie okazalo ze nie wyszlo, a tak bardzo sie nastawialam ze sie uda. ale teraz juz sie przygotowuje do nastepnego podejscia, a jak widac metoda dziala i niektorym sie udaje na kazdego przyjdzie pora... mam nadzieje
-
nick nieaktualnya u mnie dzisiaj dzien dobrych wiadomości od rana - @ przyszła i nie spóźniła się ani chwilę-punktualna jak cholera z niej kobita teraz mam plany długoweekendowe i zamierzam zaszaleć, po week bedzie za późno na umawianie wizyt w klinice, więc mam problem z głowy, zobaczę na co mnie najdzie, jak na razie rozkoszuję się aplikowaniem tampaxów
-
nick nieaktualnyczuje się w obowiazku wobec powyższego odświeżyć naszą listę, przykro mi tylko, ze pogarszam statystyki
martuskacz 10.01.14, 1 inseminacja
liloe, 18.02, 1 inseminacja,
copolka, 21.02, 1 inseminacja,
kookana1987, 21.02, 1 inseminacja, test 7.03
maleo 26.02, 5 inseminacja
blondi82 11.03, 4 inseminacja
Sysiaaaaa, 19.03 2 inseminacja
renja, 20.03 2 inseminacja
Varietta 24.03 1 inseminacja
mandragora 25.03, 1 inseminacja
lena7 26.03 3 inseminacja
Sansivieria 26.03 5 inseminacja
truskawkowa 31.03 2 inseminacja
Limia 1.04, 3 inseminacja
kuciak 7.04, 1 inseminacja
anula23 ? inseminacja
XYZ, 8.04, 3 inseminacja
mixa 11.04 2 inseminacja
Agi 12.04, 1 inseminacja test 26.04
eeedith 16.04, 2 inseminacja test 30.04
paszczakin, 18.04, 4 inseminacja test 2.05
Kaczorek 18.04, 2 inseminacja test 2.05
Lenuś 21.04, 1 inseminacja test 4.05
bella84 22.04, 2 inseminacja test 7.05 -
Ale już długa ta nasza lista.
Szkoda, że tyle smutasów na niej"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym o będzie. Bo wiesz co??? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." -
nick nieaktualnyoj Agi, robie to z wielką przykrością,strasznie mi smutno, ze my co sie tak staramy tyle musimy przejść na drodze do tego szczęścia, które inni po prostu mają, ale tak jak napisała blanka- jak ktoś tego nie przeżywa, to nie rozumie
a tak w ogóle, to zaklinam tę naszą liste,żeby w końcu sie na niej weselej robiło
martuskacz 10.01.14, 1 inseminacja
liloe, 18.02, 1 inseminacja,
copolka, 21.02, 1 inseminacja,
kookana1987, 21.02, 1 inseminacja, test 7.03
maleo 26.02, 5 inseminacja
blondi82 11.03, 4 inseminacja
Sysiaaaaa, 19.03 2 inseminacja
renja, 20.03 2 inseminacja
Varietta 24.03 1 inseminacja
mandragora 25.03, 1 inseminacja
lena7 26.03 3 inseminacja
Sansivieria 26.03 5 inseminacja
truskawkowa 31.03 2 inseminacja
Limia 1.04, 3 inseminacja
kuciak 7.04, 1 inseminacja
anula23 ? inseminacja
XYZ, 8.04, 3 inseminacja
mixa 11.04 2 inseminacja
Agi 12.04, 1 inseminacja
eeedith 16.04, 2 inseminacja test 30.04
paszczakin, 18.04, 4 inseminacja test 2.05
Kaczorek 18.04, 2 inseminacja test 2.05
Lenuś 21.04, 1 inseminacja test 4.05
bella84 22.04, 2 inseminacja test 7.05Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 20:09
-
Mixa wrote:oj Agi, robie to z wielką przykrością,strasznie mi smutno, ze my co sie tak staramy tyle musimy przejść na drodze do tego szczęścia, które inni po prostu mają, ale tak jak napisała blanka- jak ktoś tego nie przeżywa, to nie rozumie
a tak w ogóle, to zaklinam tę naszą liste,żeby w końcu sie na niej weselej robiło
Dziewczęta,
bardzo mi przykro
ja też zaklinam, po stokroć! Mam nadzieję, że maj będzie dla nas łaskawy.
-
Ok wszystkie zaklinamy ja jestem dzis mega szczesliwa bo kolezanks ktora starala sie 6 lat jest w 5tyg ciazy )))))))) po inseminacji im sie udalo ))) znowu swiatelko ze na kazda z nas przyjdzie ten czas i to wtedy kiedy juz stracila nadzieje ... Prawda ze tak jest najczesciej? Bo jak jestes juz na dnie to nizej juz nie spadniesz jedynie mozna sie z tego wydostac po burzy zawsze wychodzi slonce jak mawia moja mama wiec i dla nas ono zaswieci
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
W kwestii tzw. cudów... moja koleżanka, która starała się też kilka lat i po drodze straciła jeden jajnik i 4/5 drugiego zaszła w ciąże w marcu tego roku. Szanse na ciąże miała małą i udało jej się przy pierwszym podejściu do inseminacji. Mnie pociesza to, że mamy tego samego lekarza . Jesteśmy podłamane, jest nam źle, mamy już wszystkiego po kokardy, ale przecież w końcu musi nam się udać!
-
nick nieaktualnytak, ja też słyszałam o takich cudach,znam takich pare przypadków, gdzie udało się dziewczynom zajść w ciążę pomimo, że lekarze nie dawali zbyt wielkich szans, jedną moją koleżankę gin nawet zapewniał że nie zajdzie bez ingerencji medycznej-miała pco
najgorsze jest to, ze wiecznie szukam przyczyn niepowodzeń, teraz jak te iui się nie udają to sobie myślę, ze moje komórki jajowe są może za słabe, a najgorsze ze chyba moja psychika jest za słaba,a mój mąż średnio mnie w tym wszystkim rozumie, raczej stawia na in vitro -
Mixa, chyba każda z nas szuka tej przyczyny, gdybyśmy znalazły, to pewnie nasze problemy po części by się rozwiązały. Szkoda, że nie masz wystarczającego wsparcia w mężu, razem zawsze łatwiej przez to wszystko przejść. Stymulujesz czymś wzrost pęcherzyków? Czy robisz inseminację na naturalnym cyklu? Ja z każdym cyklu miałam owulację, ale lekarz i tak zdecydował na wprowadzenie leku na wzrost pęcherzyków, żeby zwiększyć nasze szanse.
-
nick nieaktualnylenuś biorę clo, bo było u mnie stwierdzone ,że nie miałam owulacji co miesiąc, a jeden jajnik mam do niczego, wiec naturalny cykl odpada. Stymuluje sie za to jak na razie super i wszytsko do momentu iui przebiega jak nalezy, tylko potem efektu brak, no ale cóż.. teraz chyba odpuszczę, no ja sie teraz własnie zastanawiam jakiej jakości są te komórki jajowe, czy stymulacja wływa na ich jakość pozytywnie, czy gdy zwiększa się ilość sa gorsze, ja mam zawsze pęcherzyki ...
-
Mixa, a który to u ciebie cykl ze stymulacją? mi gin mówił, że jak nic nie wywalczymy stymulacją gonadotropinami to laparoskopie proponował. A ty tylko na clo? może coś innego powinnaś brać? Nie wiem czy to istotne ale widzę różnicę w jakości FL po puregonie i po brevelle, który brałam w tym cyklu.
-
nick nieaktualny