WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa nie wiem ja też dopiero raczkuję w tym temacie i może też wpłynął na FL inofolic nie wiem. Faktem jest, że w tym cyklu lepszy śluz, lepsza temperatura, w fl pojawiał mi się wcześniej sluz płodny teraz nie. Poza tym po brevelle pęcherzyk był większy wyhodowany i wyraźnieszy skok temperatury miałam. Jaki efekt? okaże się za kilka dni ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, ja po tym clo mam mega śluz jak nigdy przedtem,o endometrium pytałam to ponoc też jest super, biore tez w1 fazie wiesiołka, inofolic mi przyszedł z opóźnieniem i nie zastosowłam w tamtym cyklu, w sumie jak rozmawiałam z lekarzem, to na nic nie narzekał, ale do 3 próby raczej nie podchodzę, od jutra powinnam się stymulowac, ale jakoś podejscia nie mam ani wiary....

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a FL jakiej masz długości?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz na stymulacji 15 dni-licząc od owulacji, tempertaury nie mierzyłam

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a może spróbuj z obserwacja temperatury. Może to coś wyjaśni. A progesteron sprawdzałas po ovu?
    A tak w ogóle to 2 cykle to jeszcze nie problem. Nie przerywaj tylko ciągnik dalej.jak jest jajko, jest plemnik, jest macica to będzie ciąża ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mandragora,ie che mi się już po prostu jak na razie, ale się nad wszystkim zastanawiam, bo mi to spokoju nie daje, progesteronu nie sprawdzałam, ale zawsze biore 2 tabl dziennie duphastonu

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że powinnaś. Ty się nie załamuje tylko działaj i szukaj. lekarze potrafią przeoczyć pewne rzeczy.

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę, ten miesiąc odpada,nie podejrzewalam ze tak mi spadnie morale, źle reaguje na to wszystko, nic mi lekarz o tym spr progesteronu nie mówił, tylko duphaston daje

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa ucz się na cudzych błędach a nie na swoich.lekarzy słuchaj ale swój rozum miej ;) poprawiają wszystko a będziesz spokojniejsza i może morale pójdą w górę ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprawdzaj ;) błąd :)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa pomysl prosze ile miesiecy moze lat sie staraci a z tego co czytam to byla Twoja 2 inseminacja czyli dopiero 2 miesiace... Nie rezygnj z kolejnych.inseminacji pamietaj ze to zawsze wieksze szanse niz normalnie na zajscie... Ja 3mam kciuki. Pamietaj kazdej z nas jest zle ale po to tu jestesmy zeby rozmawiac z takimi samymi kobietami jak my... Zeby sobie pomagac. Najgorszym wyborem jest nic nie robic. Nie poddawaj sie bo to moze wlasnie ten cykl gdzie jest wam zapisane w gwiazdach :) a co jesli go przeoczysz ? Wiec glowa do gory i walczymy dalej :-*

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście kochane :) nie jest latwo, nie jest...macie rację ze trzeba walczyć, musze się pozbierac

Blanka85, Lenuś lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 09:58

Sysiaaaaa, Mixa, Sansivieria lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tu co taka cisza?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okres dostałam :( czyli 1 inseminacja porażka .. ten cykl mam mieć stymulowany od jutra clostilbegyt przez 5 dni potem monitoring inseminacja i ciąża :)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wrote:
    okres dostałam :( czyli 1 inseminacja porażka .. ten cykl mam mieć stymulowany od jutra clostilbegyt przez 5 dni potem monitoring inseminacja i ciąża :)

Agi, to bardzo dobry plan! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Agi, to bardzo dobry plan! :)

ja jakoś z waszą pomocą podnoszę sie po wielkim dole po , dodzwoniłam sie do kliniki i wcisnełam na wizytę, więc plan mam taki sam-od dziś clo przez 5 dni, monitoring i zobaczymy, męza musiałam umówić na mrozenie, bo go nie będzie-jakoś w to wszystko nie wierzę, ale chyba bezczynność by mnie jeszcze bardziej przygnębiła
    spadam więc do roboty i śpiewam jak kibic na meczu-do boju do boju, do bojuuuuuu, hahaha

mandragora lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    ja jakoś z waszą pomocą podnoszę sie po wielkim dole po , dodzwoniłam sie do kliniki i wcisnełam na wizytę, więc plan mam taki sam-od dziś clo przez 5 dni, monitoring i zobaczymy, męza musiałam umówić na mrozenie, bo go nie będzie-jakoś w to wszystko nie wierzę, ale chyba bezczynność by mnie jeszcze bardziej przygnębiła
    spadam więc do roboty i śpiewam jak kibic na meczu-do boju do boju, do bojuuuuuu, hahaha

tak trzymać dziewczyny!
    Ja tez chciałam chociaż na chwilę sobie odpuścić, ale niestety nie da się... jeden cykl spróbowałam i poległam.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    babki, pomocy

wiecie moze jak to dziala z tym progesteronem dopochwowym?

dopoki go nie odstawie to @ nie przyjdzie, nie? nawet jesli ciazy nie ma? musze, musze (jesli nie zaszlam) przesunac cykl do weekendu, bo inaczej harmonogram inseminacji mi sie popsuje..

paszczakin, w większości przypadków luteina blokuje okres, ale zdarza się również tak, że okres mimo wszystko przychodzi, więc branie jej nie da Ci 100% pewności, że okres na pewno nie przyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak paszczakin, powinnaś nie dostać @ na luteinie czy duphastonie, a dopiero jak odstawisz, ale ja już 2 raz dostałam terminowo mimo brania, a może zadzwoń do lekarza?

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ