INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapytalam kiedys lekarza w odniesieniu do mnie i do mojego meza jak to jest z alkoholem u niego itp. Czy ma to wplyw na nasienie,na starania. I wowczas gin mi powiedziala,ze jesli nie ma problemu,to nic nie jest problemem i nic nie przeszkadza. A jesli jest jakis problem to wszystko moze przeszkadzac. Cos w tym jest.
She Wolf, Vaina lubią tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Zapytalam kiedys lekarza w odniesieniu do mnie i do mojego meza jak to jest z alkoholem u niego itp. Czy ma to wplyw na nasienie,na starania. I wowczas gin mi powiedziala,ze jesli nie ma problemu,to nic nie jest problemem i nic nie przeszkadza. A jesli jest jakis problem to wszystko moze przeszkadzac. Cos w tym jest.
Lekarz bardzo dobrze to ujął -
Pazyfae wrote:Katarinka gratulacje!!!!napisz cos wiecej:)
W sumie to jestem w szoku i nie dowierzam. Najpierw K- a teraz K+. Czułam się zupełnie inaczej w tym cyklu ale myślałam że moja głowa za bardzo uruchomiła wyobraźnię. W poniedziałek powtarzam hcg I zobaczymy. Trzymajcie proszę nadal kciukiDani, aszka lubią tę wiadomość
IUI nr 1 08.01.16 -
U mnie dziewczyny tak jak przewidywalam od kilku dni, temperatura pomału spada i test ujemny, @ jeszcze nie ma ale to kwestia czasu, chociaż widzę na wykresie Katarinka że Tobie też spadała....z tą różnicą ze ja się czuje całkowicie normalnie więc dlatego tracę nadzieję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:16
-
Katarinka wrote:W sumie to jestem w szoku i nie dowierzam. Najpierw K- a teraz K+. Czułam się zupełnie inaczej w tym cyklu ale myślałam że moja głowa za bardzo uruchomiła wyobraźnię. W poniedziałek powtarzam hcg I zobaczymy. Trzymajcie proszę nadal kciuki
Bralas jakieś leki w 2fc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:32
-
mkl wrote:U mnie dziewczyny tak jak przewidywalam od kilku dni, temperatura pomału spada i test ujemny, @ jeszcze nie ma ale to kwestia czasu, chociaż widzę na wykresie Katarinka że Tobie też spadała....z tą różnicą ze ja się czuje całkowicie normalnie więc dlatego tracę nadzieję
Takie rzeczy warto wiedzieć żeby ewentualnie mieć potem odniesienie i wyciągać wnioskiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:34
-
Lunk_a wrote:Całkiem inaczej tzn? Napisz cos więcej zwykły cykl kontra ten udany.
Bralas jakieś leki w 2fc?
Zwykły cykl: niższe temperatury, nigdy nie bolały mnie piersi
Obecny cykl: w 2 FC czułam się jakbym miała infekcje, senność, ból mięśni a owulacja -masakra silne bóle brzucha po IUI. Jest to mój pierwszy cykl z CLO I Duphastonem i sądziłam ze po lekach źle się czuję.IUI nr 1 08.01.16 -
Nam lekarz powiedział tak: zero ćwiczeń u mnie, ewentualne spacery, wcześniej dużo biegałam i ćwiczyłam. Mąż dostał przykaz biegania. Z alko oboje mieliśmy zakaz od kwietnia i nie piliśmy. Mnie było trudno się nie ruszać, ale dostosowałam się. Nadmierny ruch zaburza hormony, tak mi tłumaczono.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Lunka u mnie cykl całkowicie naturalny, nie biorę żadnych leków, inseminacje miałam w momencie pękania pęcherzyka, endometrium nie wiem ale lekarz mówił ze bardzo ddobre, kilka razy miałam monitoring i Endo było zawsze dobre więc teraz pewnie też tak było, pęcherzyk miałam jeden, mierze temperaturę już 1,5 roku i z tą temperatura u mnie różnie bo kilka razy miałam tak że przy skoku dostawalam @, temp spadała mi po 2 dniach dopiero, test wyszedł mi ujemny a to 11dpo więc jakby coś było to chyba by już wyszło:p no nic czekam na @ i kolejne iui przede mną...
-
Mi właśnie lekarz juz napisal ze"umiarkowana aktywnosc fiz wplywa korzystnie na obecność ciazy". Można robić wszystko ale spokojnie. Bieganie aerobik dozwolone. Lepsze6ukrwienie itd. Ruch to zdrowie i wg dr nie zaburza nic. Także dzięki za opinie kazdej z Was:)
Mkl poczekaj jeszcze cierpliwie z testami. Kiedy maszz termin okresu?czyli u Ciebie cykl naturals bez niczego w 2fc?
KatRinka
Tow 2fc tylko dupek?
Ay to od razu po owu czulas sie gorzej??
Cos Cie bolalo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 10:17
-
Lunka dokładnie, naturalny nic nie brałam ani w pierwszej fazie ani w drugiej, najgorsze jest to ze jak dostanę jutro czy pojutrze @ to wypada weekend owulacja : / kiedy dostanę@ ?? Przez jakiś czas dostawalam w 12dpo, potem w 15... więc w sumie nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 10:26
-
Niestety w klinice mam się zjawić w 12 lub 13 dniu cyklu także stymulacji nie będę miała, na tej wizycie poproszę dopiero o stymulacje na ewentualnie 3 iui, do kliniki mam ponad 200km więc musiałabym zarejestrować się i jechać na wizytę w 1 dniu @ a to niestety niemożliwe
-
Odnośnie aktywności fizycznej to można umiarkowaną.
I teraz pozostaje pytanie co to znaczy umiarkowana?
Wg mnie. jeżeli ktoś ćwiczył intensywnie 5-6 razy w tygodniu, min. 30 min, to dla niego umiarkowane będą ćwiczenia co 2-3 dzień, mniej wyczerpujące.
I nie warto nagle "ucinać" aktywności na 2 tyg. drugiej fazy...
Ale jeżeli ktoś nie ćwiczył w ogóle, to zostają spacery, delikatny wysiłek fizyczny. Na pewno jeżeli jest wczesna ciąża to nie jest to dobry moment na zaczynanie aktywności.
Ale czytałam kiedyś, że jeżeli ktoś biegał wcześniej długo i regularnie, to może biegać przez całą ciążę. Oczywiście nie maratony i nie z jakąś dużą prędkością.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
To naprawdę trudny temat. Mnie to odstawienie intensywnego ruchu nie zaszkodziło, choć na początku wydawało mi się to niepotrzebne, nieskuteczne. Jednak wykresy unormowały mi się dopiero jak zwolniłam tempo. Dopiero wtedy owulacja była w tym samym czasie, 12-13 dzień cyklu. I udało się naturalnie. Na pewno po porodzie nadrobię bieganie14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnymkl wrote:ja walczę już prawie 3 lata i ręce mi opadają, żebym chociaż znała przyczynę, coraz częściej myślę o badaniu HBA plemników...
My też o tym badaniu myślimy. W lutym będziemy robić HBA u męża oraz AMH u mnie.
Jeśli się okaże, że HBA męża wyszło źle albo u mnie AMH za nisko, to od razu walimy w IVF.