X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

Ja od owulacji nie czuje nic...dosłownie zero, nawet najmniejszych skurczy, bóli, kłucia, NIC, w ciąży powinno się cokolwiek czuć, nawet delikatnie.
    a skąd to przekonanie o powinności ;)? Przecież dziewczyny... na tak wczesnym etapie, gdzie coś mikro mikro wszczepia się w macice nie musicie czuć bólu itd... nawet dziwne by było, gdybyście czuły...

wszelkie mdłości, bóle itd powoduje zazwyczaj suplementowany progesteron, duphaston, luteina, lutinus, utrogestan itd...

Bóle powoduje rozciągająca się macica- więc jak na tym etapie ma boleć, przecież to nie czas na rozciąganie

Mdłości, senność,zmęczenie powoduje zwiększona ilość progesteronu- właśnie zazwyczaj osoby suplementujące prg mają "ciążowe" mdłości

O temp i wykresach się nie wypowiadam, bo to fikcja- wystarczy spojrzeć w galerię wykresów.
    Katarinka wrote:
    Zwykły cykl: niższe temperatury, nigdy nie bolały mnie piersi

Obecny cykl: w 2 FC czułam się jakbym miała infekcje, senność, ból mięśni a owulacja -masakra silne bóle brzucha po IUI. Jest to mój pierwszy cykl z CLO I Duphastonem i sądziłam ze po lekach źle się czuję.
    o, apropo- "Jest to mój pierwszy cykl z Duphastonem" i wszystko jasne.

Objawy ciążowe, mogą się pojawić NAJWCZEŚNIEJ parę dni po spodziewanej @, gdzie HCG może być na tyle wysokie, by powodować jakieś objawy. Więc betować, testować i nie farmazonić, że wiecie, że nic z tego, bo dopóki nie ma @ JEST NADZIEJA. :)

Dani, Ciżemka, mkl lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta bardzo fajnie napisalas! Ja tez mysle ze te objawy kilka dni po implantacji to jakis mit i wiele dziewczyn nie ma zadnych objawow! Wiec sie tym absolutnie nie sugerowac, zwlaszcza jak ktoras nie bierze dupka, luteiny w drugiej fazie.

sylwiaśta159, She Wolf lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

sylwiaśta, bywa różnie z objawami :) ja miałam je już 3 dni przed terminem okresu i już wtedy wyszedł mi pozytywny test. I nie brałam żadnych leków, które mogłyby wpływać na moje mdłości. I od razu czułam, że coś się dzieje, miałam mega ból w okolicach pachwin. Lekarz mówi, że to był właśnie objaw. Także, ile kobiet - tyle przypadków.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK- pachwiny mnie też bolały jakoś od 12-13 dpo,ALE- nie jest to kilka dni po owu i czasem bolały mnie też w cyklach bez ciąży więc to żaden konkretny objaw i nie oznacza, że każdy musi je mieć, poza tym mdłości... ja czasem miałam i przed ciążą w cyklach, w którym nie brałam prg- przeciez po owulacji też produkujemy swój progesteron- więc nie sądzę, byś miała już wtedy ciążowe mdłości ;) dla mnie OBJAW CIĄŻY to coś, co ewidentnie wskazuje na ciąże. A na takim etapie nic prócz dodatniej bety/testu nie jest ewidentnym jej objawem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:54

• bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętajcie że ja jak szłam 4 stycznia na betę - to ze 100% wym przeświadczeniem, że odbiorę negatyw! Nie miałam żadnych objawów. Do tego stopnia byłam przekonana że nic nie ma, że w okresie noworocznym piłam alkohol. A tu taka niespodzianka! Byłam w szoku! Więc jakiegokolwiek doszukiwania się objawów nie uskuteczniac !! :) :)

mkl, Dani lubią tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • mkl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 rozumiem twój tok myślenia, może faktycznie przesadzam, ale byłam raz w ciąży, nieudanej co prawda i wiem, że ciąża ciąży nie równa, ale miałam leciutkie bóle brzucha po raz pierwszy w życiu kilka dni po owulacji , a nie brałam żadnych leków nigdy. Szyjka macicy wskazuje u mnie na zbliżającą się @ więc dlatego pisze takie farmazony...

już dość o tym, co ma być to będzie...nie ma co się nakręcać ani w jedną ani w drugą stronę, idę oglądać film i zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie:)

Paolala lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta, lekarz mi tlumaczył, że mdłości ciążowe były, bo 3-4 dni przed planowanym okresem beta hcg wynosiła już 75 :-)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nie czuje sie za dobrze ale wiem ze moje cialo reaguje tak na Pregnyl. Mam lekkie klucie w brzuchu czasem w ciagu dnia i czuje jajnik. Juz mialam kiedys cykle stymulowane i dokladnie tak samo sie czulam wiec tez watpie zeby sie udalo.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    sylwiaśta159 rozumiem twój tok myślenia, może faktycznie przesadzam, ale byłam raz w ciąży, nieudanej co prawda i wiem, że ciąża ciąży nie równa, ale miałam leciutkie bóle brzucha po raz pierwszy w życiu kilka dni po owulacji , a nie brałam żadnych leków nigdy. Szyjka macicy wskazuje u mnie na zbliżającą się @ więc dlatego pisze takie farmazony...

już dość o tym, co ma być to będzie...nie ma co się nakręcać ani w jedną ani w drugą stronę, idę oglądać film i zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie:)

wiesz czasem lepiej jak sie nie ma objawow, potem bach robisz test i ciąża! jak są objawy, albo wydaje Ci sie ze są to mozna czasem niepotrzebnie sie ponakrecac!!! takze spokojnie poczekaj, trzymam kciuki!

jesli chodzi o cwiczenia, mnie doktorzy mowili ze wszystko w granicach rozsadku jest dozwolone, czy to cwiczenia, czy alkohol, czy slodycze;) wszystko dla ludzi;) zwracal tylko uwage na to jak cwiczymy, zeby nie wykonywac zbytnio cwiczen ktore moga powodowac drzenia w ogranizmie czy jakos tak, np jazda na rowerze, jazda konna, jakies intensywne skoki itp
    pamietam za czasow studiow jeszcze instruktorke fitnessu w ciazy, jak prowadzila zumbe np tyle ze starala sie uklady dawac mniej skoncze, ale np z prowadzenia stepnu zrezygnowala

Zapowiada sie tydzien pelen testowania, bardzo mocno trzymam kciuki za Wasze wysokie bety i dwie krechy!!!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    sylwiaśta, bywa różnie z objawami :) ja miałam je już 3 dni przed terminem okresu i już wtedy wyszedł mi pozytywny test. I nie brałam żadnych leków, które mogłyby wpływać na moje mdłości. I od razu czułam, że coś się dzieje, miałam mega ból w okolicach pachwin. Lekarz mówi, że to był właśnie objaw. Także, ile kobiet - tyle przypadków.
    zgodze sie bo ja mialam tak samo, mdłosci w pracy i beta chyba tez 75 az mnie zgieło przed terminem. A nigdy zadnych mdłosci nie miałam. Rozne sa przypadki,jedne kobiety maja objawy ciazy szybko a inne pozniej lub wcale. U mnie w rodzinie kuzynka cała ciaze zero objawów, wiec zalezy jak kto reaguje.

KasicaLisica, Dani lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pójdę pewnie jutro na betę bo biorę progesteron i nie wiem czy mam odstawiać. Rano zrobię też test.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na becie. Wyniki po 14 maz ma odebrać bo ja do pracy.

mkl lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Bylam na becie. Wyniki po 14 maz ma odebrać bo ja do pracy.

trzymam kciuki :)

zuzanna lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • mkl Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna trzymam mocno kciuki:)

zuzanna, sandra80 lubią tę wiadomość

f2w3rjjge8qi32en.png

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    trzymam kciuki :)
    Dzieki. ;-)

sandra80 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna kciuki, za Twoje sandra testowanie tez &&.

zuzanna, sandra80 lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Zuzanna!

zuzanna lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • mkl Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra za testowanie też trzymam kciuki:)

sandra80 lubi tę wiadomość

f2w3rjjge8qi32en.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, raczej nic się nie zanosi na ciążę. Wykres jaz zawsze, w 4 dniu po owulacji spadek temperatury, wygląda mi to trochę na niedomogę lutalną/niewydolność ciałka żółtego. Muszę zbadać prolaktynę i tarczycę.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dzięki dziewczyny, raczej nic się nie zanosi na ciążę. Wykres jaz zawsze, w 4 dniu po owulacji spadek temperatury, wygląda mi to trochę na niedomogę lutalną/niewydolność ciałka żółtego. Muszę zbadać prolaktynę i tarczycę.
    A może to spadek implantacyjny?

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ