X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad jak u Rutelki sono hsg
    Zapytam jutro. Musze dziś usiąść spisac pytania do lekarza bo juz sama nie wiem co powiedzieć na wizycie :-D
    Poza tym mojego dr nie bedzie teraz2 tyg i hsg musialby robić mi kto inny. A znowu czy robic hsg kiedy przy ivf nie ma znaczenia...
    Byc może skuszę się na iui w lutym a od marca stymulacja do ivf. Może jutro dr rozpisze mi leki..nie znam procedury ivf i nie wiem od ktorego dc jest stymulacja itd. Chyba jak przy iui...tyle ze wieksze dawki i częściej zapewne.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wszystko Wam napisze:-)

Dani lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, 8 stycznia mam kolejną wizytę w Gamecie i drugie podejście do IUI, w zeszłym cyklu 13 dnia miałam już pęknięcie pęcherzyka więc liczę, że tym razem będę tuż przed pęknięciem, niestety 12 dzień wypadł w niedzielę więc liczę na szczęście.

Mam zamiar namówić mojego męża żeby przy okazji oddania nasienia na inseminację zrobił badanie HBA, w sumie jeśli te badanie wyjdzie niekorzystnie bez sensu jest podchodzić do inseminacji...zastanawia mnie dlaczego te badanie jest tak rzadkie, my kobiety 100 rzeczy musimy badać a dla faceta najczęściej zlecają badanie ogólne nasienia i to wszystko, przecież test HBA jest kluczowy w staraniu się.

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl no niestety. Badania u mezczyzn sa obce ginom. A wychodzi tysiąc razy że chlop ma slabe plemniki.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co tak odnośnie nastrojów po testach. Niektóre sa załamane inne z nas nie...ja naleze do tych myślacych ze w końcu sie uda i muszę cierpliwie poczekać. Ale jednego sie boje-w ivf poukładam naprawde duże nadzieję. I nie uwazam ze pierwsze ma się udać. Uważam ze na 3 próby jedna musi się udac. Rozczarowanie przy ivf znaczy raczej brak potomstwa z danym partnerem...

A wiecie znam wiele par - nie było dzieci. Ivf nic nie dalo. Rozwód. Zmiana partnerów. Oboje mają dzieci i to szybko poczęte:)

iv09i09katk65tr1.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez dzis rozmawialam na temat testu HBA- ze on nic nie wnosi u mnie, ze i tak to wyjdzie przy ivf, wiec nie bede gorobic, jak kiedys sie zdecyduje na ivf to moze go zrobie

Lunka, a ile masz lat?bo wiesz, czekanie jest ok,ale lata leca...ja skonczylam 33 i jest mi coraz ciezej

Ania_84 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A wiecie co tak odnośnie nastrojów po testach. Niektóre sa załamane inne z nas nie...ja naleze do tych myślacych ze w końcu sie uda i muszę cierpliwie poczekać. Ale jednego sie boje-w ivf poukładam naprawde duże nadzieję. I nie uwazam ze pierwsze ma się udać. Uważam ze na 3 próby jedna musi się udac. Rozczarowanie przy ivf znaczy raczej brak potomstwa z danym partnerem...

A wiecie znam wiele par - nie było dzieci. Ivf nic nie dalo. Rozwód. Zmiana partnerów. Oboje mają dzieci i to szybko poczęte:)

też słyszałam o takich przypadkach...moja znajoma rozstała się z facetem przez nieudane starania się, przerosło ich to wszystko, mają nowych partnerów, nowe rodziny i dzieci...ale.. no właśnie ale..nie są szczęśliwi, myśleli, że dzieci dadzą im szczęście a co się okazuje bez siebie nawzajem mimo iż mają dzieci są nieszczęśliwi

Jeśli będę miała in vitro i się nie uda...to się załamie, zakładam, że in vitro powinno wyjść za pierwszym razem, więc będzie to dla mnie cios o wiele większy niż przy inseminacji...chciałabym wiedzieć czy będę matką...nie ważne kiedy...tylko chce wiedzieć czy będę, bo czasem tracę nadzieję..

f2w3rjjge8qi32en.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, jestem ciekawa ile macie lat?
    Mi jutro stuknie 24.
    8.02 jedziemy po rozpiskę stymulacji. Ciekawe czym mnie w tej klinice będą faszerować.

M&M
  • olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyy mkl,ale ivf ma skutecznosc 25-30 % wiec trzeba brac pod uwage 3,4 proby niestety:/

u5cvp2.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

U mnie też już się pojawiły takie myśli. Boję się tego, że nasz związek nie przetrwa. A ja już mam za sobą dwa poważne związki. Myślałam, że tym razem już będzie dobrze a tu życie znów mnie doświadcza. Bardzo chcę mieć dziecko z moim obecnym facetem :(.
    Moi znajomi też rozstali się z powodu niepłodności. Póki co są samotni i dzieci nie mają...

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja
    Powiedzmy ze nie mam ogromnego ciśnienia. Mam 27 lat i może z tego powodu uwazam ze czas nie działa jeszcze baaarzo na moją niekorzyść.
    Uwazam ze i Ty nie powinnaś się martwić. Płodność kobiety w Twoim wieku jest bardzo dobra. Dzis 40 latki mają pierwsze dzieci. Z moich kolezanek z roku z czasu studiow i otoczenia może 10 ma dzieci na 150.

Mkl
    Często jest tak ze crio dopiero sie udaje. Ja jestem zdania ze jak nie wychodza 2 ivf mozna sie zacząć martwić...Ale w sumie po co na zapas? Szczerze uwazam ze iui powinno się zrobić 6 a ivf 3. Mowie o niepłodności idiopat, męskiej lub z powodu endometriozy
    Wiadomo ze jak niedrozne jajniki lub endometrioza 3 lub 4st tylko ivf ale to tez 3 szanse.

iv09i09katk65tr1.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja mi lekarz powiedział że IUI daje 15%.. to in vitro tylko 25??;p

f2w3rjjge8qi32en.png

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iui daje od 5-10%, ivf max 30

u5cvp2.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet do inseminacji boję się podejść. Jak się nie uda to chyba już się z tego nie podniosę.

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    olencja mi lekarz powiedział że IUI daje 15%.. to in vitro tylko 25??;p
    Skuteczność inseminacji zależy podobno od rodzaju problemu. Przy niepłodności idiopatycznej podobno jest mniejsza, a np. jak jest mała ruchliwość plemników albo wrogi śluz, to większa.

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym byc w Twoim wieku:))
    ja za pozno pomyslalam o dziecku,mimo ze wczesniej mowilam mezowi ze nie warto czekac bo moze sie zejsc... nie chcial mnie sluchac, on jest 2 lata mlodszy wiec mu sie nie dziwie

wczoraj gadalismy o tym,ze jak nie zajde nigdy to zeby znalazl sobie druga zone,ktora mu urodzi,ale z grzecznosci odmowil:/ pewnie jak go zycie przycisnie to zrobi tak jak mowie:/

u5cvp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w marcu skończę 28 lat i mam wrażenie że czas ucieka..chciałam zawsze mieć 4 dzieci, jak tu taki problem z pierwszym to...porażka:/ u mnie z kolei 90% dziewczyn z liceum i studiów mają dzieci, wszystkie moje kuzynki w mniej więcej w moim wieku po ślubie od razu zaszły w ciąże ( mam 14 kuzynek)...krótko mówiąc nie znam w rodzinie ani wśród znajomych problemów z zajściem w ciąże, no bo skoro wszyscy po ślubie lub w krótkich związkach od razu zachodzą to musi być ok.

mam dwie siostry bliźniaczki które też bez problemu zaszły...mają po 3 dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:54

f2w3rjjge8qi32en.png

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Ja nawet do inseminacji boję się podejść. Jak się nie uda to chyba już się z tego nie podniosę.
    ja dzis dostalam nakaz pojscia do psychologa, bez tego mam nie wracac;)
    nie wiem czy pojde, na pewno by mi sie to przydalo ale to znow kasa.....
    ponoc kobitka jest super, jest tez seksuologiem, ale pewnie sporo bierze bo nawet w TV wystepowala przy jakims pytaniu na sniadanie czy czyms tam

u5cvp2.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    chcialabym byc w Twoim wieku:))
    ja za pozno pomyslalam o dziecku,mimo ze wczesniej mowilam mezowi ze nie warto czekac bo moze sie zejsc... nie chcial mnie sluchac, on jest 2 lata mlodszy wiec mu sie nie dziwie

wczoraj gadalismy o tym,ze jak nie zajde nigdy to zeby znalazl sobie druga zone,ktora mu urodzi,ale z grzecznosci odmowil:/ pewnie jak go zycie przycisnie to zrobi tak jak mowie:/
    Nie można tak myśleć. Ja też już rózne rzeczy mojemu gadałam ale generalnie to myślę, że trzeba się wspierać i nie przewidywać rozstań. Takimi negatywnymi emocjami naprawdę można rozwalić związek.

• mkl Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Skuteczność inseminacji zależy podobno od rodzaju problemu. Przy niepłodności idiopatycznej podobno jest mniejsza, a np. jak jest mała ruchliwość plemników albo wrogi śluz, to większa.

mi lekarz powiedział że przy niepłodności idiopatycznej i wrogim śluzie jest największa...co lekarz to inna statystyki..

f2w3rjjge8qi32en.png

‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ