INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja dzis poszlam na Bete. Strasznie sie boje wyniku bo mam zle przeczucia. Boje sie ze porobily mi sie jakies torbiele bo codziennie boli mnie brzuch(tak ciagnie jakby) a @ nie przychodzi. Nie prowadze ogolnie pomiaru temperatury ale podwyzszonej tez nie mam,bo czuje. No zobaczymy. Dam znac jak dostane wynik.
Witam oczywiscie nowe staraczki:)
Lunk_a Tu dosc szybko testowalas wiec nie sugeruj sie jeszcze do konca wynikiem testu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 08:14
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Mala Mib bo ja wiem ze uda się kazdej z nas. Wspomnicie moje słowa. Negatywny test tp nie powód do depresji. Póki nie wyczerpane sa wszystkie możliwości -nie można się załamywać.nikt nie powiedział ze w życiu bedzie latwo. Kochane glowy do gory. Naprawde trzeba uwierzyć.
Prawda jest jedna-dzis gdybym w ciazy była test by cos pokazal. 11Dni po owulacji
W sob termin okresu. Przynajmniej cień by byl. Nie wydaje Wam się?ciekawa87, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
olencja wrote:Ania- tylko ze u mnie maz baaardzo chce dziecko, ja sie moge bez niego obyc, wiec nie chce go zatrzymywac przez to ze nie moge zajsc
ale uwierz mi nigdy nawet przez myśl mi ni przeszło zeby zostawić meża tylko dlatego ze nie moze mie dzieci
pokochałam meżczyzne nie ojca
ja osobiscie byłam mega wsciekła ze o tym pomyslal tak wsciekła ze nei odzywałam sie do niego ponzniej przez kilka dni
mam juz skierowanie do poradni genetycznjciekawa87, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Co za zlosliwosc losu! Dobrze ze nie placilam za badanie..Ja dzis rano poszlam na bete a wlasnie @ dostalam...Takze niestety juz nawet nie czekam na wyniki,niestety smutna buzka u mnie:(PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyMała Mi 80 wrote:Lunk a fajnie, że jesteś, bo zarażasz swoim optymizmem!! Ja w lutym kończę 36 lat i chociaż trochę pesymistycznie podchodzę do iui to myślę że podejdziemy 2 góra 3 razy .Mimo wszystko chciałam spróbować ale później to ifv, bo kończy mi się czas...
Mała Mi 80, Dani, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanouk11 wrote:Cześć dziewczyny, wśród starających się jestem i ja...trochę poczytałam Was i postanowiłam się przywitać. Od 2 lat z mężem staramy się o dziecko, jestem teraz po pierwszej inseminacji w Novum 27.01.2016..procenty skuteczności mnie przerażają. U nas główny problem to mój wiek w listopadzie skończyłam 38 lat.....kiedy to minęło..a to starość dla lekarzy ginekologów..mąż jest starszy i wyniki ma średnie trochę za mało plemników ok 12 mln ale reszta parametrów dobra, ma też dorosłą już córkę z pierwszego związku.
Ja ma wszystkie wyniki w normie, przynajmniej te dotąd zrobione ale coś jest nie tak...
co jeszcze...niezależnie czy będziemy mieć dziecko wiem że zawsze będziemy razem, jesteśmy może ze sobą dopiero od 5 lat ale to mężczyzna mojego życia:)
Na razie walczymy.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:22
-
nick nieaktualny
-
Przykro mi Pazyfae! Łacza sie w bolu. Ja tez @ dostalam....Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
olencja wrote:Lunka, oczywisice ze 11dpo moze byc negatyw, jesli zagniezdzis ie 10 dpo to hcg zacznie sie wytwarzac od 12 dc, przy czym wtedy na sikacza moze byc za malo, wiec ja bym obstawiala ze 15-16dpo moze wyjsc prawda dopiero
-
Czesc Anouk i Anucha, witajcie! Trzymam kciuki za Wasze starania dziewczyny!
Anouk ja mam podobna sytuacje do Ciebie, podobny wiek, tez okolo dwoch lat sie staramy, moj mąż ma prawie dorosle (17 lat) dziecko z pierwszego mlodzienczego malzenstwa, on ma bardzo dobre wyniki nasienia, mi jeszcze nie wykryto zadnego problemu, tzn wszystko wydaje sie dzialac jak trzeba, a ciazy nie ma na razie. Pierwsza insemka nie udana. Ja i moj mąż napewno bedziemy razem niezaleznie od tego czy z dzieckiem czy nie. On wogole jest wyluzowany na tym punkcie, on juz ma jedno dziecko, wiec mu tak bardzo nie zalezy. Mi bardziej, ale to moj mezczyzna na dobre i zle i przeciez nie bede szukac nowego na ojca...Abstrakcyjny pomysl dla mnie.
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyoj tam oj tam z tymi statystykami na iui. u nas jedynym problemem jest wrogi sluz, i jestem po 3 iui i nadal nic.
co do hsg- to ja mialam takie z przeswietleniem, i lekarz mowil ze niby nie ma badan ktore by to potwierdzaly, ale podobno sporo dzeiwczyn zachodzi zaraz po hsg, bo jajowody sa "przeczyszczone", ale u mnie tez sie nie sprawdzilo. (mowil zeby poczekac chyba 48h zeby ta ciecz sie ewakuowala).
Ja robilam teraz 2 cykle przerwy, i mysle ze sprobuje jeszcze jedno iui a potem szykuje sie na ivf. co prawda nie wiem zbyt wiele jak wyglada symulacja, i samo ivf, wiec troche mnie to przeraza, ale chyba juz czas.
Dzieki Lunk_a zaczelam myslec ze uda sie- jak nie teraz to za jakis czas, wiec musze sie uzbroic w cierpliwosc (co nie jest latwe), zajac glowe czyms innym. Wiec czekam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:46
-
Lunk_a wrote:Dzis mam wizyte. Więc dr zrobi mi usg. Niestyty czuje ze okres się zbliża..
Dopoki @ nie przyszla to jest nadzieja, Lunka.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️