X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Ja powiedziałam, że 2 iui i dość. Mąż ma słabe nasienie więc nie ma sensu ładować pieniędzy w coś co ma małe szanse na udanie się.
    a u nas w sumie ok, oprócz tego, że miałam bezowulacyjne cykle, ale tabsy wywołują owulację i jest ok, ja mówię do 3 rzy sztuka, jak za 3 razem nie zaskoczy, to napewno nie bede do 6 razy próbowała, mój mąż tez nie ma przekonania do inseminacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 22:55

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa powodzenia jutro ;) bede myslex o Tobie ;)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wiem ze to nie jest moze odpowiednie miejsce...jednak pisze to Wam bo zalezy mi by kazda z Was o tym pamietala....robcie kochane cytologie regularnie a nawet i dodatkowo wymaz z szyjki, moja koleżanka jakiś czas temu dowiedziała się zresztą przypadkowo że ma raka szyjki macicy a tylko dzięki temu że został w porę wykryty udało się to paskudztwo zwalczyć....wiem że Wasza głowę zajmują starania, pamiętajcie jednak o podstawach bo to Wasze życie jest najwazniejsze dla Was i dla Waszych bliskich i dla mnie tez :) sama od siebie dodam byście też po tych wszystkich stymulacjach badały sobie piersi ponieważ te hormony wpływają na różne zmiany...ja np rok temu sama sobie wykryłam guzka w piersi potem była biopsja i onkolog teraz jest ok ale jestem pod stałą opieką i kontrolą..więc badajcie sie bo jednak wcześnie wykryte paskudztwo pozwala na wygrana walkę... wiem że może tu powiało grozą i wogóle...ale poprostu skupamy się nieraz na wszystkim a takie podstawy gdzies ida w zapomnienie...wiec badajcie się prosze :)

Blanka85, Mixa lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wiem ze to nie jest moze odpowiednie miejsce...jednak pisze to Wam bo zalezy mi by kazda z Was o tym pamietala....robcie kochane cytologie regularnie a nawet i dodatkowo wymaz z szyjki, moja koleżanka jakiś czas temu dowiedziała się zresztą przypadkowo że ma raka szyjki macicy a tylko dzięki temu że został w porę wykryty udało się to paskudztwo zwalczyć....wiem że Wasza głowę zajmują starania, pamiętajcie jednak o podstawach bo to Wasze życie jest najwazniejsze dla Was i dla Waszych bliskich i dla mnie tez :) sama od siebie dodam byście też po tych wszystkich stymulacjach badały sobie piersi ponieważ te hormony wpływają na różne zmiany...ja np rok temu sama sobie wykryłam guzka w piersi potem była biopsja i onkolog teraz jest ok ale jestem pod stałą opieką i kontrolą..więc badajcie sie bo jednak wcześnie wykryte paskudztwo pozwala na wygrana walkę... wiem że może tu powiało grozą i wogóle...ale poprostu skupamy się nieraz na wszystkim a takie podstawy gdzies ida w zapomnienie...wiec badajcie się prosze :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ugh dla lepszego przekazu aż sie 2 razy wyslalo :) za 2 gim lepiej się w pamieci zakotwiczy :P

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście Mixa powodzenia zaciskam kciuki :)

Mixa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, masz zupelna racje, u mnie w klinice całe szczęście pilnują tych 2 tematów :-)

bella84 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dokladnie masz racje!! Pol roku temu mialam cytologie ale zaraz polece nq kolejna ;)

bella84 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa myslami jestem z Toba!!!

bella84, Mixa lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Justine Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa, ściskam! :)

A ja już wiem skąd taki przedłużający się cykl... wyczytałam właśnie, że po duphastonie wydłuża się cykl. Super. Mam 18dpo a okresu jeszcze nie widać.

Mixa lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Blanka właśnie o taki odzew mi chodzi, ja się właśnie zarejestrowałam do mojego onkologa na badanie piersi kontrolne po stymulacji...miałam to wcześniej zrobić i jakoś zaniedbałam a informacja od koleżanki szybko mnie postawiła do pionu, a na początku lipca zrobię cytologię :) w sumie miałam teraz do hsg wymaz z szyjki macicy..wyszedł grzyb właśnie go zwalczam za pomoca pimafucinu i już po 2 globulkach czuję meeeeeeega różnicę więc skończę kurację odczekam i do gina na cytologię :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz na poczekalni :/ trzymajcie za mnie trochę kciuki

Mixa, Blanka85 lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, trzymamy mocno! ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy trzymamy ;)

Mixa lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Juz na poczekalni :/ trzymajcie za mnie trochę kciuki
    Ja też na poczekalni, trzymam za Ciebie a Ty za mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na swoją dawkę :-) jeden pecherzyk pekniety, drugi właśnie się wypróżnia, mam już umowę na inv
    Mandragora, bella-lezalyscie po udanych iui czy normalnie pracowalyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 10:18

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżałam a w zasadzie poszłam nawet spac na 3 godziny ;)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a co te pęcherzyki u ciebie tak szybko pękają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mówi ze tak reaguje na hormony, a poza tym dziś 17dc, mam tylko nadzieje ze nie będzie po ptokach, lekarz mowi,ze nie ale pierwsza nieudana tez miałam na pękniętych, a już mam w nosie, już mi się nie chce rozkminiaj nad progesteronami, owulacjami, zagniezdzeniami itp, mam tego po kokardy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 11:12

• Justine Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza iui była na niepękniętych a obecna na pękniętych. Żadna się nie udała więc nie ma reguły ;)

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ