X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojechałam sobie dzisiaj na zakupy,, bo przyjeżdzają do mnie znajmomi z 4 letnią córeczka, stwierdziałm więc, że nie mam na chaice nic dla dziecka- ani talerzyków, ani pościeli, ani zabawek, kredek, gier i klocków, więc poszłam i z dziką radością kupilam to wszytsko- jakie to śliczne, słodziutkie, jak fajnie takie zakupki robić, reczniczki z hallo kitty, pościel z hallo kitty, talerzyki i kubeczki z myszka miki- wszystko różowe, nawet płyn do kąpieli halo kitty i myjka z halo kitty ;-) pomyślałam sobie jakby to było super gdybym to mogła też dla swojego dziecka kupić ;-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Mixa prawda? Ja rozpieszczam swoich chrzesniakow :)

Popijam sobie czerwone winko i odstresowuje sie przed jutrem :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Fajnie Mixa prawda? Ja rozpieszczam swoich chrzesniakow :)

Popijam sobie czerwone winko i odstresowuje sie przed jutrem :)
    fajnie by było dla swojego dziecka jeszcze bardziej,
    ja jutro mam iui i szperam po necie o duphastonie, cały czas się zastanawiam co kombinuje mój lekarz z tym późniejszym braniem dupka w tym miesiącu...w sumie jutro go zapytam
    a można pic winko przy stymulacji???

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No można, a nawet trzeba na endo :) nie możemy sobie odmówić wszystkiego.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczny, wróciłam ;)

Wróciłam sama, choć... kto to wie. Nie testuje. Nie zaznaczyłam nowego cyklu, bo zaznaczam jak "umieram". Teraz nie boli, a mam plamienia. Wczoraj i dziś takie mocniejsze (myślałam, że to początek @) ale bardzo słabe i nie trwają cały czas tylko co jakiś czas.

Pomóżcie mi: komu gratulować, której się udało? :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella i mandragora zafasolkowaly ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine ale może u Ciebie to nie @ bo strasznie długo te plamienie?

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No można, a nawet trzeba na endo :) nie możemy sobie odmówić wszystkiego.
    ja piłam winko podczas przedostatniej stymulacji i była to moja najgorsza, miałam 1 pęcherzyk, a tak mam po 2 - tak miałam 2 razy przed tym cyklem z wikiem i tam mam teraz, a jak piłam winko miałam jeden i jakoś sobie zarzucałam,z ę to od winka tabsy słabiej zadziałały...

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie, w zasadzie to na nic była cała nasza wyprawa bo inna lekarka robiła USG i niestety nie zapadła żadna decyzja. Jutro znów wycieczka do kliniki, tym razem do mojego lekarza. Dziś dowiedziałam się tylko że pęcherzyk jest dość ładny 13mm na 21mm. Boję się tylko żeby nie było za póżno. No i nie wiem jak się teraz rozwiąże kwestia zastrzyku bo jak go zrobię dopiero jutro to nie mam pewności czy pęcherzyk pęknie dzięki niemu czy samoistnie. A jeśli pęknie sam to czy jak mi jutro nie zrobią IUI czy nie będzie już za późno w niedzielę. MASAKRA!!!! Milion pytań przychodzi mi do głowy. Dziewczyny może któraś rozwiąże choć trochę moje wątpliwości :/ Czy ten pęcherzyk już będzię pękał, czy jeszcze sobie trochę urośnie.

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madragora im wiecej o duphastonie i progesteronie czytam, tym głupsza jestem, nie pozostaje mi nic innego jak zmolestowac jutro tego biednego lekarza dla którego pewnie i tak jestem koszmarem pacjentki ;-) ostatnio mi nawet powiedział, ze mam małą przezierność na usg czy jakoś tak- o maj gad!!!
    nie zrobiłam dzisiaj hormonów, bo na moje wsi czeka się na wyniki 2 dni- haha, więc bym miała w poneidziałek po ptokach ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzestań już studiować ;) tylko szykuj sie do randki z pipetą ;) i trenuj jak symulowac zawroty głowy ;)

• Kalia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa ja też jakoś od razu po owulce brałam dupka a teraz we wtorek była iui a w niedzielę dopiero zaczynam z pigułami. Tylko ja mam luteinę.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO to Kalia teraz to dopiero zabiłas Mixie ćwieka! hahaha zaraz dziewczynie już do reszty prolaktyna skoczy, a ona wyjdzie z siebie i stanie obok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Mixa ja też jakoś od razu po owulce brałam dupka a teraz we wtorek była iui a w niedzielę dopiero zaczynam z pigułami. Tylko ja mam luteinę.
    a jak ci to lekarz uzasadnił, czy nie wnikałaś, mi ostatnio tak powiedział, ale jakoś nie zapytałam, tak się ucieszyłam, ze mi pęcherzyki do iui wyrosły ;-)

• Justine Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, Bella, GRATULUJĘ! :) Bardzo się cieszę, że się udało! :)

Mandragora, moje "plamienie" jest bardzo dziwne. We wtorek i w środę była tylko jednorazowa delikatna plamka na bieliźnie (bardziej różowa niż czerwona, ale zaznaczyłam plamienie.
    Wczoraj myślałam, że zaczyna się @, bo pojawiło się trochę żywej krwi, ale też było to jednorazowe i w nocy czysto i cały dzisiejszy dzień. Dopiero dziś ok , a 17 znów trochę żywej krwi.
    Przestałam brać luteinę, bo jestem pewna, że @ się czai za rogiem. Z resztą w zszłym cyklu też miałam dziwne takie plamienia, ale w 16dpo pojawiła się @. Teraz czekam i nawet zaczynam się zastanawiać czy nie brać dalej luteiny (przestałam we wtorek), ale z pewnością @ przyjdzie dziś w nocy. U mnie znakiem rozpoznawczym @ jest ostry ból brzucha, gdzie albo mnie wywozi karetka albo wypijam 3 sztuki nimesilu.

W ogóle się zastanawiałam jak to jest jeśli były dwa dominujące pęcherzyki, oba pękły w jednym czasie a jedno z nich zostało zapłodnione?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa kochana, odpręż się dzisiaj, i już nie zawracaj sobie głowy nioepotrzebnie. teraz to już co ma być to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    NO to Kalia teraz to dopiero zabiłas Mixie ćwieka! hahaha zaraz dziewczynie już do reszty prolaktyna skoczy, a ona wyjdzie z siebie i stanie obok ;)
    nie mandragora, zapytam lekarza i zobacze co powie, zapytam czy moge brac od razu, zapytam czy podwyższa jego zdaniem progesteron-zobacze jak mi nie odpowie przekonująco, to bede brała i pojde do innego gina po drugie opakowanie, bo ma tylko jedno-musze sobie radzić ;-)
    z reszta i tak szykuje się na in vitro

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine ty test rób a nie na @ czekasz!!!!!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    To rzestań już studiować ;) tylko szykuj sie do randki z pipetą ;) i trenuj jak symulowac zawroty głowy ;)
    a powiem, zę chce leżeć i mam gdzieś, nasz klient nasz pan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 22:30

• Sysiaaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa ja pierwszy raz w tym cyklu winko pije wiec wiesz :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ