X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja druga tez miałam na pekajacych e trakcie, wkurza mnie to że tego nie da się przewidzieć i wogole takie kopanie się z koniem

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mogę się przyłączyć? W tym cyklu czeka mnie pierwsza inseminacja. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.

Hubi 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj hala, czuj się jak u siebie, z jakiej części kraju jestes?

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Gdańska :)

Hubi 2016 <3
  • hala123 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki za miłe przyjęcie :) na 17 mam umówioną wizytę, ciekawe czy tego samego dnia będzie zabieg.

Hubi 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hala123 wrote:
    I dzięki za miłe przyjęcie :) na 17 mam umówioną wizytę, ciekawe czy tego samego dnia będzie zabieg.
    A nie robisz wcześniej monitoringu? Termin się wyznacza m in wg wielkości pecherzykow

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział żebym przyszła tego dnia (12 - 13dc) zrobiła rano badanie lh i estradiolu i z wynikami do niego na wizytę. Na wizycie podejmie decyzję co i jak. Jak brałam clo to owulacje miałam do 13dc i dlatego uważam, że jest duże prawdopodobieństwo, że od razu skieruje na inseminację. Ale to mój pierwszy raz :) więc mogę się mylić :) Może rzeczywiście wcześniej powinnam sprawdzić co i jak?

Hubi 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spoko, jak jesteś dogadania z lekarzem to dobrze

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a ty już po?
    Witaj hala w naszym gronie ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mixa a ty już po?
    Witaj hala w naszym gronie ;)
    Niestety jeszcze czelam,ale mam ochotę zwiac na chate

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 11:46

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mandragora :) A możecie mi jeszcze powiedzieć, czy inseminacja boli? Jestem wytrzymała na ból, ale tylko jeśli wcześniej się nastawię psychicznie :) I jeszcze jedno. Pewnie wiele z Was jest na wątku od samego początku (czuję, że rymuję) to znając historie różnych dziewczyn powiedziałybyście, że iui raczej się udaje, czy nie?

Hubi 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie boli, chyba że psychicznie :-) cos tam czujesz,ale na ból się nie szykuj, cofnij się kilkanaście stron powinna być nasza lista z efektami iui-chyba sprzed tygodnia

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u gina 11:00 czy jajeczko rosnie... ale jestem wkurzona!!! jajeczko ma tylko 12,9 czyli uroslo tylko 0.3mm nie wiem czemu tak malo ale dzisiaj 16 dc a w tamtym miesiacu mialam IUI w 24dc wiec jeszcze mam nadzieje ze urosnie jeszcze 8 dni .. endo ma 7,2mm.. Co o tym sadzicie ? czy jak tak wolno rosnie to bd w ogole ovu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 12:40

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia 7,2 mm szyjka? chyba coś ci się pomieszało- chyba endometrium?
    hala na ból się nie nastawiaj żaden ;)
    Dziewczyny dzisiaj dałam po robocie i właśnie piekę drożdżówkę z truskawkami ;) juz mi pachnie w całym domu ;)

• eeedith Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie mam depresje. Wszystkie wyniki ok, probelm prawdopodobnie leży w mojej głowie. Muszę zmienić nastawienie. A jak zmienić nastawienie skoro po każdej inseminacji samositnie pomimo wszystko się nakręcam a potem wielki dół. A nie da się przywrócić owulacji, można ją tylko wywołać np. CLO. A jak biorę CLO to znowu monitoring, wizyta itd i koło się zamyka.
    Chyba muszę odpocząć, chociaż ta nasza zielona fala daje mi dużo nadziei i podnosi na duchu.

eeedith
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz w domku. Dzieki Femarze ruszył mi prawy jajnik i sa na nim dwa pecherzyki 22 mm i 24 mm. Prawdopodobnie ten większy jest stary chociaż nie bardzo wiem co to znaczy

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a Ty jak tam? W pon o godzinie 9.30 ja juz bede po wszystkim

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leże w domu po, symulowanie zawrotów głowy spowodowało małe zamieszanie, podniosło się larum, miałam mierzone ciśnienie, wystraszył się mój mąż, a ciśnienie okazało się godnym astronauty :-) muszę odszczekać to, co napisałam wcześniej,że iui nie boli- dzisiaj mnie naprawdę bolało od pierwszego momemntu wsadzenia cewnika po sam koniec, pewnie jest to spowodowane histeroskopią sprzed tygodnia, albo doktorek się przyłożyl, teraz dalej ćmi mnie macica i jajniki; pogadałam z doktorkiem o duphastonie i wytłumaczył mi o co chodzi z tym odczekaniem i mierzeniem poziomu, dostałam też acard i przykaz na witaminy prenatalne,
    teraz się nie nastawiam chce żyć normalnie na ile się da przez te 2 tygodnie i jak mawia poeta-niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba !

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a jak ci to wytłumaczył z dupkiem ? Ja mam przeczucie ze będzie Oki ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa Sysia i pozostale srarajace sie jestem myslami z wami i 3mam kxiuki ;)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ