X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora i prosze za mnie tez!

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zazdroszecze ze potrafilas tak wyluzowac! Ja jestem non stop nakrecona...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tam u naszej anuli???jakie wieści z pola bitwy?? czekam na dobre ino ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka i za ciebie też ;) niech nam się wszystkim dobrze wiedzie. Za Belle też odmówię niech zdrowo rosną ;)
    A z tym nakręcenie to jest tak, że niestety się nie da ;( można sobie jedynie troszkę odpuścić. A co do roweru to też u mnie jest dobra historia. w tamtym roku chciałam kupić rower ale tak się zbierałam, że w końcu zaszłam w ciążę i roweru nie kupiłam. W tym roku kupiłam rower. Odbyłam na nim jedną wycieczkę i co? i jestem w ciąży ;) chyba sporty nie dla mnie ;)

Blanka85, bella84 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie anula gdzieś odpoczywa wekendowo. a w poniedziałek podzieli się dobra nowiną ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Blanka i za ciebie też ;) niech nam się wszystkim dobrze wiedzie. Za Belle też odmówię niech zdrowo rosną ;)
    A z tym nakręcenie to jest tak, że niestety się nie da ;( można sobie jedynie troszkę odpuścić. A co do roweru to też u mnie jest dobra historia. w tamtym roku chciałam kupić rower ale tak się zbierałam, że w końcu zaszłam w ciążę i roweru nie kupiłam. W tym roku kupiłam rower. Odbyłam na nim jedną wycieczkę i co? i jestem w ciąży ;) chyba sporty nie dla mnie ;)
    chyba sobie kupię rower ;-)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ale boje sie teraz jezdzic. Chociaz powinnam isc za przykladem belli

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Ja mam ale boje sie teraz jezdzic. Chociaz powinnam isc za przykladem belli
    mi moja kolezanka po inv mówiła, ze rower całkowicie odpada, tylko basen...
    a w ogóle to tam, gdzie ona robiła inv, to przy transferze nie pozwalali używac nawet kosmetyków zapachowych i perfum, wszystko bezzapachowe, w dniu tranefru nie myć włosów, ponoć zapachy źle wpływają na zarodka po ivn...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ostatniej iui tez miałam ochotę wsiąść na rower ale się bałam i tego nie zrobiłam. A moja koleżanka po inv miała zalecone tylko i wyłącznie leżeć przez 2 tygodnie. żadnej aktywności, a i to ona kazała mi symulować zawroty głowy jakby mnie za wcześnie chcieli z łóżka wywalać po iui ;) Mixa mam nadzieję , że u ciebie też się opłaciło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    po ostatniej iui tez miałam ochotę wsiąść na rower ale się bałam i tego nie zrobiłam. A moja koleżanka po inv miała zalecone tylko i wyłącznie leżeć przez 2 tygodnie. żadnej aktywności, a i to ona kazała mi symulować zawroty głowy jakby mnie za wcześnie chcieli z łóżka wywalać po iui ;) Mixa mam nadzieję , że u ciebie też się opłaciło ;)
    szczerze Ci mówię, że ja nie mam żadnej nadziei, nawet jestem pogodzona z tym, ze za 2 tyg przyjdzie @, potem miesiąc przerwy, in vitro i koniec tego smutnego czasu w moim życiu... trudno, Ci co moga niech sie cieszą macierzyństwem, ja muszę znaleźć swoją drogę i jakieś zajęcie na resztę zycia, dobrze ze mam psy i kota

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madragora to ja miałam podobnie z tym rowerem mój stary był cięzki i wogole chcialam w koncu nowy i się zbieralam już chyba z 3 lata na zakup nowego i co się stało? dokładnie przed tym cyklem w końcu pojechałam z moim m po rower i kupiłam !! wydałam na niego fortunę po czym pojeżdziłam na nim właśnie przed samą inseminacją dzień w dzień no i teraz już nie pojeżdzę na niem pewnie z 2 lata :P taki zakup hahaha:D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po iui też jeżdziłam jeszcze tydzień...a po tem mój m wyjechała a ja się dowiedziałam o kropku :P

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa będzie dobrze :) już jesteś w ciąży bo ja tak mówię :P teraz musisz swoje zwierzaki tylko przyzwyczajać do tej myśli :P

Mixa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o pomoc bo ja już sama nie wiem :(

Dziś 19dpo, miałam kilka dni plamień (chwilami już myślałam, że to @, ale nie było charakterystycznych objawów no i baaaardzo skąpa @ by to była.
    Zrobiłam dziś test, w linkach zdjęcia dzisiejszego testu. Pink Test o czułości 25.
    http://wrzucaj.net/DIn
    http://wrzucaj.net/DIS
    Tylko, że... test robiłam na śpiocha (ok 6 rano bo już nie mogłam wytrzymać z siku) i uznałam, że nic nie ma i poszłam spać dalej. Ok 10 rano zerknęłam raz jeszcze i takie coś się pojawiło. Wiem, że nie powinno się sugerować wynikiem, który tak długo "leży", zwłaszcza, że ten cień nie jest idealnie pod T, ale ten cykl jest najdziwniejszy w moim życiu i już stracę rozum.
    Pomożecie mi to poukładać sobie w głowie? Oczywiście jutro lecę do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 11:33

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob jutro krew :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justine, ja też Ci nic innego niż bella nie powiem, zrób test z krwi jutro i będzie na 100% wiadomo, ja nigdy nie doszłam niestety do etapu rozkiminiania czy test jest pozytywny czy nie, ostatnio moja koleżanka była w ciązy, miała takie plamienia jak Ty, testy jes wychodzily negatywne i jak poszła do gin , bo zaczęły się mdłości, to on już widział ciążę, różnie bywa, beta jest chyba jedynym najprostszym i najbardziej wiarygonym rozwiązaniem, a tak naprawdę myślę, ze bedziek OK, 19 dni to baaardzo dużo i widziałam, ze tempka też Ci sie trzyma na wysokim poziomie, lec rano jutro na bete i czekamy na dobre newsy- w końcu jest zielona fala!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 11:49

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Mixa, własnie sie zastanawiam czy robić krew czy od razu na usg zobaczyć czy czasem nie rozpoczął się u mnie nowy cykl i wtedy od razu na ivf sie "zapisać"

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Bella, Mixa, własnie sie zastanawiam czy robić krew czy od razu na usg zobaczyć czy czasem nie rozpoczął się u mnie nowy cykl i wtedy od razu na ivf sie "zapisać"
    leć rano na krew, a jak umówisz wizyte, to pójdziesz z wynikiem i będziesz roznmawiać

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka i Mixa mam nadzieję, że Wam się udało. Dopiero zaczęłam tu pisać i fajnie byłoby od razu przekonać się, że te zabiegi są naprawdę skuteczne :) Co do roweru to moja koleżanka jeździła rekreacyjnie do 6 miesiąca ciąży i miała bardzo lekki poród. To samo ostatnio słyszałam w dzień dobry TVN, że jakaś dietetyczka aktywnie spędza ciąże, a jej porody trwają po 45 min :)
    Justine ta linia druga jest bardzo wyraźna, tylko zastanawiające jest jej miejsce. Jeszcze takiego testu nie widziałam. A może masz jeszcze testy w domu i mogłabyś powtórzyć? W 19 dpo test chyba nie musi być z porannego moczu.

Blanka85 lubi tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam mija wam niedziela? Pogoda super :) wczoraj maz zabrał mnie na cala noc na ryby. Bylo ognisko :) zmarłam jak gówno i żadnej ryby nie zlowilismy :( komary połowę krwi mi wypily z krwiobiegu ale tal romantycznie czasu dawno z m nie spędziłam :) na biwaku mąż robił mi zastrzyk i dla ludzi to byla niezła sensacja

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ