Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora i prosze za mnie tez!

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zazdroszecze ze potrafilas tak wyluzowac! Ja jestem non stop nakrecona...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tam u naszej anuli???jakie wieści z pola bitwy?? czekam na dobre ino ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka i za ciebie też ;) niech nam się wszystkim dobrze wiedzie. Za Belle też odmówię niech zdrowo rosną ;)
    A z tym nakręcenie to jest tak, że niestety się nie da ;( można sobie jedynie troszkę odpuścić. A co do roweru to też u mnie jest dobra historia. w tamtym roku chciałam kupić rower ale tak się zbierałam, że w końcu zaszłam w ciążę i roweru nie kupiłam. W tym roku kupiłam rower. Odbyłam na nim jedną wycieczkę i co? i jestem w ciąży ;) chyba sporty nie dla mnie ;)

Blanka85, bella84 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie anula gdzieś odpoczywa wekendowo. a w poniedziałek podzieli się dobra nowiną ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Blanka i za ciebie też ;) niech nam się wszystkim dobrze wiedzie. Za Belle też odmówię niech zdrowo rosną ;)
    A z tym nakręcenie to jest tak, że niestety się nie da ;( można sobie jedynie troszkę odpuścić. A co do roweru to też u mnie jest dobra historia. w tamtym roku chciałam kupić rower ale tak się zbierałam, że w końcu zaszłam w ciążę i roweru nie kupiłam. W tym roku kupiłam rower. Odbyłam na nim jedną wycieczkę i co? i jestem w ciąży ;) chyba sporty nie dla mnie ;)
    chyba sobie kupię rower ;-)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ale boje sie teraz jezdzic. Chociaz powinnam isc za przykladem belli

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Ja mam ale boje sie teraz jezdzic. Chociaz powinnam isc za przykladem belli
    mi moja kolezanka po inv mówiła, ze rower całkowicie odpada, tylko basen...
    a w ogóle to tam, gdzie ona robiła inv, to przy transferze nie pozwalali używac nawet kosmetyków zapachowych i perfum, wszystko bezzapachowe, w dniu tranefru nie myć włosów, ponoć zapachy źle wpływają na zarodka po ivn...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ostatniej iui tez miałam ochotę wsiąść na rower ale się bałam i tego nie zrobiłam. A moja koleżanka po inv miała zalecone tylko i wyłącznie leżeć przez 2 tygodnie. żadnej aktywności, a i to ona kazała mi symulować zawroty głowy jakby mnie za wcześnie chcieli z łóżka wywalać po iui ;) Mixa mam nadzieję , że u ciebie też się opłaciło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    po ostatniej iui tez miałam ochotę wsiąść na rower ale się bałam i tego nie zrobiłam. A moja koleżanka po inv miała zalecone tylko i wyłącznie leżeć przez 2 tygodnie. żadnej aktywności, a i to ona kazała mi symulować zawroty głowy jakby mnie za wcześnie chcieli z łóżka wywalać po iui ;) Mixa mam nadzieję , że u ciebie też się opłaciło ;)
    szczerze Ci mówię, że ja nie mam żadnej nadziei, nawet jestem pogodzona z tym, ze za 2 tyg przyjdzie @, potem miesiąc przerwy, in vitro i koniec tego smutnego czasu w moim życiu... trudno, Ci co moga niech sie cieszą macierzyństwem, ja muszę znaleźć swoją drogę i jakieś zajęcie na resztę zycia, dobrze ze mam psy i kota

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madragora to ja miałam podobnie z tym rowerem mój stary był cięzki i wogole chcialam w koncu nowy i się zbieralam już chyba z 3 lata na zakup nowego i co się stało? dokładnie przed tym cyklem w końcu pojechałam z moim m po rower i kupiłam !! wydałam na niego fortunę po czym pojeżdziłam na nim właśnie przed samą inseminacją dzień w dzień no i teraz już nie pojeżdzę na niem pewnie z 2 lata :P taki zakup hahaha:D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po iui też jeżdziłam jeszcze tydzień...a po tem mój m wyjechała a ja się dowiedziałam o kropku :P

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa będzie dobrze :) już jesteś w ciąży bo ja tak mówię :P teraz musisz swoje zwierzaki tylko przyzwyczajać do tej myśli :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o pomoc bo ja już sama nie wiem :(

Dziś 19dpo, miałam kilka dni plamień (chwilami już myślałam, że to @, ale nie było charakterystycznych objawów no i baaaardzo skąpa @ by to była.
    Zrobiłam dziś test, w linkach zdjęcia dzisiejszego testu. Pink Test o czułości 25.
    http://wrzucaj.net/DIn
    http://wrzucaj.net/DIS
    Tylko, że... test robiłam na śpiocha (ok 6 rano bo już nie mogłam wytrzymać z siku) i uznałam, że nic nie ma i poszłam spać dalej. Ok 10 rano zerknęłam raz jeszcze i takie coś się pojawiło. Wiem, że nie powinno się sugerować wynikiem, który tak długo "leży", zwłaszcza, że ten cień nie jest idealnie pod T, ale ten cykl jest najdziwniejszy w moim życiu i już stracę rozum.
    Pomożecie mi to poukładać sobie w głowie? Oczywiście jutro lecę do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 11:33

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob jutro krew :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justine, ja też Ci nic innego niż bella nie powiem, zrób test z krwi jutro i będzie na 100% wiadomo, ja nigdy nie doszłam niestety do etapu rozkiminiania czy test jest pozytywny czy nie, ostatnio moja koleżanka była w ciązy, miała takie plamienia jak Ty, testy jes wychodzily negatywne i jak poszła do gin , bo zaczęły się mdłości, to on już widział ciążę, różnie bywa, beta jest chyba jedynym najprostszym i najbardziej wiarygonym rozwiązaniem, a tak naprawdę myślę, ze bedziek OK, 19 dni to baaardzo dużo i widziałam, ze tempka też Ci sie trzyma na wysokim poziomie, lec rano jutro na bete i czekamy na dobre newsy- w końcu jest zielona fala!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 11:49

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Mixa, własnie sie zastanawiam czy robić krew czy od razu na usg zobaczyć czy czasem nie rozpoczął się u mnie nowy cykl i wtedy od razu na ivf sie "zapisać"

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Bella, Mixa, własnie sie zastanawiam czy robić krew czy od razu na usg zobaczyć czy czasem nie rozpoczął się u mnie nowy cykl i wtedy od razu na ivf sie "zapisać"
    leć rano na krew, a jak umówisz wizyte, to pójdziesz z wynikiem i będziesz roznmawiać

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka i Mixa mam nadzieję, że Wam się udało. Dopiero zaczęłam tu pisać i fajnie byłoby od razu przekonać się, że te zabiegi są naprawdę skuteczne :) Co do roweru to moja koleżanka jeździła rekreacyjnie do 6 miesiąca ciąży i miała bardzo lekki poród. To samo ostatnio słyszałam w dzień dobry TVN, że jakaś dietetyczka aktywnie spędza ciąże, a jej porody trwają po 45 min :)
    Justine ta linia druga jest bardzo wyraźna, tylko zastanawiające jest jej miejsce. Jeszcze takiego testu nie widziałam. A może masz jeszcze testy w domu i mogłabyś powtórzyć? W 19 dpo test chyba nie musi być z porannego moczu.

Blanka85 lubi tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam mija wam niedziela? Pogoda super :) wczoraj maz zabrał mnie na cala noc na ryby. Bylo ognisko :) zmarłam jak gówno i żadnej ryby nie zlowilismy :( komary połowę krwi mi wypily z krwiobiegu ale tal romantycznie czasu dawno z m nie spędziłam :) na biwaku mąż robił mi zastrzyk i dla ludzi to byla niezła sensacja

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ