X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora, przede wszystkim powiedział po raz kolejny w sumie , ze nie podejrzewa u mnie problemów z poziomem hormonów i podał dlaczego., im in dlatego , ze mialam te 2 pęcherzyki, ze śluzówka wygląda tak a nie inaczej i cos tam jeszcze, a powiedział,ze zbyt wcześnie podniesiony progesteron może mieć taki wpływ na śluzówkę, ze zacznie ją zbyt wcześnie przekształacać w taką, która uniemożliwi zagnieżdżenie, dał mi też ten acard, choć powiedział, ze najwieksze znaczenie ma przy zespole antyfospofilipowym
    mam już powyżej dziurek w uszach tych starań, zrobie z progesteronem tak, jak mówi, bo jakos mnie dzisiaj opętało i jest mi wszystko jedno, czuje sie bezsilna wobec pewnych rzeczy i nie wiem nawet czy mam ochote na inv, czy nie odpuszcze najzwyczajniej, to była moja ostatnia iui, dziś przekroczyłam granice mojej wytrzymałości, sama nie wiem co się stało, ale przestało mi zależeć, nie chce już takiego życia dla siebie, musze wrócić do normlaności, nawet bez dziecka,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 16:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa Sysia i pozostale srarajace sie jestem myslami z wami i 3mam kxiuki ;)
    a jak Twoje samopoczucie?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzis super . Dziekuje. Wypielilam ogrod i na lezaczku odpocczywam maz zrobil grila :) sielanka ;) ekipa remontowa dzis i jutro ma wole ale licze ze do nastepnego weekendu sie wyrobia bo chce sie jyz przeprowadzic wreszcie :) juz sobie powiedzialam co ma byc to bedzie. Czytalam wlasnie Twoj opis i powiem Ci ze maz sam powiedzial mi ze widzi po mnie ze czuje to samo co Ty. Wczoraj tez powiedzialam ze do invitro nie podchodze i koniec . Dzis oczywiscie juz z inna mysla wstalam. Mixa musimy jeszcze zobaczyc z tym invitro i ewentualnie wtedy powiemy ze zrobilysmy wszystko i widocznie tak juz musi byc. Ale zeby to powiedziec faktycznie musimy wszystko zrobic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 17:14

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie wyleguje, dziwny mam dziś nastrój, więc poszłamw ciemny kąt, gdzie mnie nikt nie widzi, trzeba niiby spróbować tego inv i licze na to,ze jakoś wykrzesam z siebie siły, mnie najbardziej mobilizuje mój wiek, ze wiem że jak nie teraz to już potem nie będzie sensu-teraz albo nigdy, czeka mnie teraz cykl przerwy jeśli miałabym podchodzic do inv, więc zobaczymy...

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie was znowu poradzic... Bo zaczynam sie martwic. Mialam tylko jeden pecherzyk w prawym jajniku a caly czas pobolewaja mnie oba jajniki. Czy to jest normalne?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa na jednym wozku jedziemy. Mnie tez czeka cykl przerwy. Ale sa pozytywy bo jesli w sirpniu bedziemy mialy to akurat dzieciatko urodzi sie kwiecien/maj w najpiekniejszym okresie :) super by bylo ;) pozniej urodziny w ogrodzie mizna wyprawiac itd ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa na jednym wozku jedziemy. Mnie tez czeka cykl przerwy. Ale sa pozytywy bo jesli w sirpniu bedziemy mialy to akurat dzieciatko urodzi sie kwiecien/maj w najpiekniejszym okresie :) super by bylo ;) pozniej urodziny w ogrodzie mizna wyprawiac itd ;)
    na aż tyle optymizmu i tak dalekosiężne plany mnie w tej chwili nie stać, moje myśli zatrzymują się na etapie zajścia, nigdy nie myślę ani o porodzie, ani o płci dziecka, ani o pokoiku, wózku itp-jak na razie to świat nie dla mnie wole sie w te rejony nie zbliżać
    co do jajników, to powiem ci, ze nawet jak nie miałam owulacji z tego jajnika, który dopiero w tym cyklu się odezwał, to mnie bolał, teraz bolą mnie oba, ale w oby miałam po pęcherzyku...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z fusów wywrozylam ze żadnego in vitro nie będzie bo wy już w ciąży dziewuchy jesteście ;)

Mixa, Blanka85 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocham Cię za to gadanie ;-) obyś miała rację...
    ja już nie wyrabiam, pokłóciłam się dzisiaj z mężem, zabroniłam mu imprezy w ogrodzie, kazałam odmówić znajomych, bo leże jakby to coś miało mi pomóc...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa popieram ;) leżałam po ostatniej cały dzień a wieczorem po iui to tak brzuch bolał ze nie dałam rady się wyprostować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie boli,le teraz juz tragedii nie ma, sam zabieg mnie okrutnie bolał, az się zdziwiłam, teraz bardziej bolą mnie jajniki, pachwiny i takie tam, ech pewnie nic z tego nie bedzie

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a ja nie popieram wlasnie, zrobcie impreze w ogrodzie zapros znajomych i swietnie sie baw, nie skupiaj sie na tym czy sie uda czy nie tylko korzystaj z urokow pieknej pogody.... Wg mnie to pomoze najbardziej :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede za tym odpoczynkiem. Chociaz Bella Ty sie wylaczylas i Ci sie udalo :) ale ja plackiem lezalam 36 godzin zobaczymy z jakimi efektami ( nawet siusiu prawie nie robilam ) Mandragora no tqk przeciez my z Mixa jestesmy juz w ciazy :) przez to roztargbienie ciagle sie zapominam ;) gdzie ja mam glowe :) ale ciezarnej trzeba wybaczyc :)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula czy Ciebie przez ta endometrioze bola plecy? Bo ja zorientowalqm sie ze mnie bola przed okresem... Wiec mysle ze dla mnie to bedzie znak. Jesli nie beda mnie bolec to juz na plus bede czuc co to moze znaczyc ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belle to chyba dziś coś ugryzlo ;) szczerze powiedziawszy to średnio by mi się imprezowalo z bólem brzucha :(

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi chyba tez... Ja te 36 godzin prawie cale przespalam. Chyba zszedl ze mnie ten stres i prawie 4 miesieczne oczekiwanie na ta inseminacje

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski, imprezy nie było, mąż zły, smutny , ale mam to w nosie, nie moge wiecznie obracać się za wszystkimi, teraz muszę byc egoistka,
    stety albo niestety, dzisiaj leniwe leżakowanie w ogródku, brzuch mnie nadal boli, co jakiś czas jajniki, daje mi kość ta moja ostatnia inseminacja,mój mąż mnie dobił, bo powiedział, ze wie że się nie uda i nie wierzy w te inseminacje, mam to gdzieś, mój mąż cieszy sie na in vitro-głąb jeden!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 08:23

• mandragora Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to się cieszył jak durny po ostatniej iui bo czuł ze się udało. Nawet jak zaczęło się plamienie i ja wylać ze to @ to on mówił ze jeszcze piłka dalej w grze ;). Mixa będzie dobrze jak boli to znaczy ze coś się dzieje. Miłego leżakowania :) wiem ze jesteś niewierząca, ale my dzisiaj jedziemy się modlić o to maleństwo co we mnie rośnie. Dorzucę kilka zdrowasiek za ciebie ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mój mąż to się cieszył jak durny po ostatniej iui bo czuł ze się udało. Nawet jak zaczęło się plamienie i ja wylać ze to @ to on mówił ze jeszcze piłka dalej w grze ;). Mixa będzie dobrze jak boli to znaczy ze coś się dzieje. Miłego leżakowania :) wiem ze jesteś niewierząca, ale my dzisiaj jedziemy się modlić o to maleństwo co we mnie rośnie. Dorzucę kilka zdrowasiek za ciebie ;)
    a mój był wczoraj dumny, bo lekarz powiedział, ze dawno takiej dawki inseminacyjnej nie widział- wow!!!szkoda tylko,ze w próżnię to poszło - hahaha
    pomódl się Kochana, pomódl, ja los zawsze o coś prosz e, o Twoje zdrowe babby też proszę :-) mimo swojej niewiary w sukces, kibicuje wszystkim mocno i nie wiem czemu najmniejsze szanse daje sobie -taki mój charakter

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragorko nic mnie nie ugryzlo wczoraj :P poprostu kazdy nawet lekarz mowi ze najwazniejszy jest luz...ja spinalam poslady ostatni rok a ten pierwszy cykl i winka popilam i sie dbrze bawilam i tempki nie mierzylam :) i wyszlo :) wiec wierze ze cos w tym jest jednak :P i codziennie na rowerku jeszcze popylalam od powrotu z pracy do 22 :) taki szał :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ