X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Jak udasz się na pierwszą wizytę w klinice przed IUI tam powiedzą Ci o wszystkim. Na pewno cytologia i czystość pochwy, a co do reszty to już zależy od kliniki. Badania jakie masz zrobione zabierz wszystkie. Lekarz wybierze te co go interesują :)
    a sysia stosuje jeszcze drapańca pochwy ;-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE!!! Skończyłam z tym :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiem sie jak pojde. Dam znac :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapytaj skąd miła nr twojego męża :) Zobacz reakcję na pytanie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak mowilyscie telefon miala z przychodni. wymienila mi zaczete opakowanie na nowe i przeprosila za pomylke:-) czyli jestem o 2 tabletki do przodu i o pol godziny to tylu :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obstawiałam - przychodnia. Ja na Twoim miejscu zwróciłabym uwagę w przychodni, że przekazują nr telefonu. W końcu każdy może zadzwonić do przychodni i opowiedzieć historię o aptecznej pomyłce. Ktoś z przychodni mógł do Was zadzwonić i przekazać informację od apteki, nie udostępniając numeru telefonu... Swoją drogą ja miałam kiedyś wizytę Pani farmaceutki w domu. Przyjechała do mnie osobiście upewnić się, że wydała mi dobry lek...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Mixa nie robilam bety. Okredu tez nie mam. Dzis minely rowno 2 tyg od czasu inseminacji. Jutro zrobie sikanca. Bole podbrzusza tez juz minely i wydaje mi sie ze torbiel sie zmniejsza. Jestem w polowie rozpakowywania... I caly czas zastanawiam sie gdzie mi sie zmiescilo.wczesniej tyle rzeczy

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I okres dostalam. Takze na 100% inseminacja nie udala sie :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki ,w poniedzialek bede miala najprawdopodobniej pierwsza inseminacje,mialam robione badanie na hormony tylko,lekarz mowi ze wszystko w normie ,nie wiem chyba wolalabym leki,czytam ze w moim wieku jajeczka nie sa juz dobrej jakosci ze sie tak wyraze,co wy na to,ostatnio pecherzyk pekl jak mial 19 ml a endo bylo wtedy 7ml wydaje mi sie ze malo a on mowi ze mial kobiety co zaszly przy 4 ml,moze i tak ale sa leki ktore powoduja wzrost,czemu nie chce mi nic przepisac,dodam ze w niemczech bede miala robione,

Renia1975

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    I okres dostalam. Takze na 100% inseminacja nie udala sie :(

przykro mi,wspolczuje bardzo...

Renia1975
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, mi lekarz mowil ze gonal f ladnie wplywa na endo, moje zawsze mialo ok 10-11 :) ale w sumie przy cyklu naturalnym tez wszystko wygladalo ksiazkowo...ale wiadomo jak cos wyglada na to ze potrzeba podreperowac to lepiej to zrobic, Blaneczko dostalas okres czy plamienie, ja jak zrobilam test i byl to 12 dpo iui to dostalam potem plamienia i uczucicia w brzuszku jak na okres, trwalo 2 dni i przeszlo wiec moze jeszcze nie wszystko stracone? Podczytuje was dziewczynki i kibicuje mocno, dzisiaj ogladalam program o invitro o parach ktore to przechodzily byla historia jednej fajnej pary 3 razy ivf im sie nie udalo, postanowili sprobowac jeszcze raz i co? Trojaczkj :) 2 dziewczynki i chlopak urodzily sie zdrowe dzieciaczki, a potrm po jakims czasie kobieta zaszla w ciaze naturalnie :) i teraz maja 4 czke :) wiec glowa do gory jak nie drzwiami to oknami wykradniecie swoje skarby:)

Rernia1975 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia. Tez mi przykro qle przy in vitro sie uda :) ja tez mialam cos kolo 7 teraz. Faktycznie to jest troche malo :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dokladnie wreszcie sie uda ;) to jednak jest typowy okres ;) nawet nie bede sie doszukiwac. Zreszta to nawet dobrze bo jednak mialam teraz przeprowadzke duzo dzwigania i najgorsze bo ilosc deterdenntow z jaka mialam do czynienia byla ogromna. Wiec teraz mawet sie ciesze ze tak wyszlo... W innym wypadku bym sie martwila ze cos z dzieckiem by bylo nie tak. A teraz to do on vitro czekaja mnie przygotowania i to juz sie uda :)

bella84 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ja mialam inseminacje pierwsza i sie udalo ale poronilam nastepna mam we wrzesniu ale bardzo sie boje ze znowu poronie :'(

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Witam dziewczyny ja mialam inseminacje pierwsza i sie udalo ale poronilam nastepna mam we wrzesniu ale bardzo sie boje ze znowu poronie :'(

ewa13 przykro mi bardzo...

Renia1975
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :) Słyszałyście kiedyś o naprotechnologii? Mój teść oglądał jakiś program o tym i nam dał taki pomysł. Cytam teraz na ten temat, ale może wam coś obiło się o uszy. Na razie jestem negatywnie nastawiona

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa nie słyszałam :-( a mozesz napisac trochę na ten temat co to takiego

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaa słyszałam i przez chwilkę nawet o tym myślałam ;) uważam ze czary mary. I takie też opinie panują wśród moich znajomych. Choć na forach i w prasie bardzo chwalony jest lekarz Wasilewski i białostocka klinika napromedica. W moich oczach stracił dużo podpisując deklaracje. Ale myślę że oni wszyscy od napro to zrobili ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja nie będę podawała tu konkretów, bo moja wiedza jest nikła. Poczytaj w necie. Jest to doprowadzenie do ciąży w naturalny sposób

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Sysiaa słyszałam i przez chwilkę nawet o tym myślałam ;) uważam ze czary mary. I takie też opinie panują wśród moich znajomych. Choć na forach i w prasie bardzo chwalony jest lekarz Wasilewski i białostocka klinika napromedica. W moich oczach stracił dużo podpisując deklaracje. Ale myślę że oni wszyscy od napro to zrobili ;)
    Co to czary mary to mam takie samo odczucie :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ