X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Jak udasz się na pierwszą wizytę w klinice przed IUI tam powiedzą Ci o wszystkim. Na pewno cytologia i czystość pochwy, a co do reszty to już zależy od kliniki. Badania jakie masz zrobione zabierz wszystkie. Lekarz wybierze te co go interesują :)
    a sysia stosuje jeszcze drapańca pochwy ;-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE!!! Skończyłam z tym :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiem sie jak pojde. Dam znac :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapytaj skąd miła nr twojego męża :) Zobacz reakcję na pytanie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak mowilyscie telefon miala z przychodni. wymienila mi zaczete opakowanie na nowe i przeprosila za pomylke:-) czyli jestem o 2 tabletki do przodu i o pol godziny to tylu :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obstawiałam - przychodnia. Ja na Twoim miejscu zwróciłabym uwagę w przychodni, że przekazują nr telefonu. W końcu każdy może zadzwonić do przychodni i opowiedzieć historię o aptecznej pomyłce. Ktoś z przychodni mógł do Was zadzwonić i przekazać informację od apteki, nie udostępniając numeru telefonu... Swoją drogą ja miałam kiedyś wizytę Pani farmaceutki w domu. Przyjechała do mnie osobiście upewnić się, że wydała mi dobry lek...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Mixa nie robilam bety. Okredu tez nie mam. Dzis minely rowno 2 tyg od czasu inseminacji. Jutro zrobie sikanca. Bole podbrzusza tez juz minely i wydaje mi sie ze torbiel sie zmniejsza. Jestem w polowie rozpakowywania... I caly czas zastanawiam sie gdzie mi sie zmiescilo.wczesniej tyle rzeczy

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I okres dostalam. Takze na 100% inseminacja nie udala sie :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki ,w poniedzialek bede miala najprawdopodobniej pierwsza inseminacje,mialam robione badanie na hormony tylko,lekarz mowi ze wszystko w normie ,nie wiem chyba wolalabym leki,czytam ze w moim wieku jajeczka nie sa juz dobrej jakosci ze sie tak wyraze,co wy na to,ostatnio pecherzyk pekl jak mial 19 ml a endo bylo wtedy 7ml wydaje mi sie ze malo a on mowi ze mial kobiety co zaszly przy 4 ml,moze i tak ale sa leki ktore powoduja wzrost,czemu nie chce mi nic przepisac,dodam ze w niemczech bede miala robione,

Renia1975

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    I okres dostalam. Takze na 100% inseminacja nie udala sie :(

przykro mi,wspolczuje bardzo...

Renia1975
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, mi lekarz mowil ze gonal f ladnie wplywa na endo, moje zawsze mialo ok 10-11 :) ale w sumie przy cyklu naturalnym tez wszystko wygladalo ksiazkowo...ale wiadomo jak cos wyglada na to ze potrzeba podreperowac to lepiej to zrobic, Blaneczko dostalas okres czy plamienie, ja jak zrobilam test i byl to 12 dpo iui to dostalam potem plamienia i uczucicia w brzuszku jak na okres, trwalo 2 dni i przeszlo wiec moze jeszcze nie wszystko stracone? Podczytuje was dziewczynki i kibicuje mocno, dzisiaj ogladalam program o invitro o parach ktore to przechodzily byla historia jednej fajnej pary 3 razy ivf im sie nie udalo, postanowili sprobowac jeszcze raz i co? Trojaczkj :) 2 dziewczynki i chlopak urodzily sie zdrowe dzieciaczki, a potrm po jakims czasie kobieta zaszla w ciaze naturalnie :) i teraz maja 4 czke :) wiec glowa do gory jak nie drzwiami to oknami wykradniecie swoje skarby:)

Rernia1975 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia. Tez mi przykro qle przy in vitro sie uda :) ja tez mialam cos kolo 7 teraz. Faktycznie to jest troche malo :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dokladnie wreszcie sie uda ;) to jednak jest typowy okres ;) nawet nie bede sie doszukiwac. Zreszta to nawet dobrze bo jednak mialam teraz przeprowadzke duzo dzwigania i najgorsze bo ilosc deterdenntow z jaka mialam do czynienia byla ogromna. Wiec teraz mawet sie ciesze ze tak wyszlo... W innym wypadku bym sie martwila ze cos z dzieckiem by bylo nie tak. A teraz to do on vitro czekaja mnie przygotowania i to juz sie uda :)

bella84 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ja mialam inseminacje pierwsza i sie udalo ale poronilam nastepna mam we wrzesniu ale bardzo sie boje ze znowu poronie :'(

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Witam dziewczyny ja mialam inseminacje pierwsza i sie udalo ale poronilam nastepna mam we wrzesniu ale bardzo sie boje ze znowu poronie :'(

ewa13 przykro mi bardzo...

Renia1975
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :) Słyszałyście kiedyś o naprotechnologii? Mój teść oglądał jakiś program o tym i nam dał taki pomysł. Cytam teraz na ten temat, ale może wam coś obiło się o uszy. Na razie jestem negatywnie nastawiona

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa nie słyszałam :-( a mozesz napisac trochę na ten temat co to takiego

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaa słyszałam i przez chwilkę nawet o tym myślałam ;) uważam ze czary mary. I takie też opinie panują wśród moich znajomych. Choć na forach i w prasie bardzo chwalony jest lekarz Wasilewski i białostocka klinika napromedica. W moich oczach stracił dużo podpisując deklaracje. Ale myślę że oni wszyscy od napro to zrobili ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja nie będę podawała tu konkretów, bo moja wiedza jest nikła. Poczytaj w necie. Jest to doprowadzenie do ciąży w naturalny sposób

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Sysiaa słyszałam i przez chwilkę nawet o tym myślałam ;) uważam ze czary mary. I takie też opinie panują wśród moich znajomych. Choć na forach i w prasie bardzo chwalony jest lekarz Wasilewski i białostocka klinika napromedica. W moich oczach stracił dużo podpisując deklaracje. Ale myślę że oni wszyscy od napro to zrobili ;)
    Co to czary mary to mam takie samo odczucie :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ