INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Rernia1975 wrote:Katia,jaka trzeba miec dokumentacje ,ja mam badania hormonow,krew meza ,nasienie ,zrobilam tez amh ale czekam na wyniki,chyba zrobie jeszcze na droznosc jajowodow ,wystarczy to to
Rernia a gdzie robiłaś AMH i ile płaciłaś? -
INSEMNACJE robią tylko i wyłącznie kliniki ze względu na niezbędny sprzęt. Koszt zależy gdzie ale mieści sie w przedziale 500-800 zl. A jak wygląda. Partner oddaje nasienie 2.5 godziny przed zabiegiem. Laboratorium oddziela te najlepsze plemniki. , ktore później lekarz wpuszcza bezpośrednio do macicy
BATTINKA lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
o rany,ja robie teraz 3 razy inseminacje, jak sie nie uda to chce ivf ,nie mam zadnej dokumentacji bo sie nie leczylam na nic ,jezeli prywatnie to tez musze tak dlugo czekac?,chcialabym gdzies w polsce albo czechach bo mam blisko, w niemczech okolo 5000 tys euro, nie stac nas poprostu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 22:17
Renia1975 -
Ja próbuję na NFZ zrobić, i jak teraz od lipca mają też refundować leki do ivf to nie ma się nad czym zastanawiać. Ja zrobię wszystko co w mojej mocy ale na prywatne ivf mnie nie stać. Kilkaset złotych to nie to samo o kilka tysięcy, nawet kilkanaście.
-
Mam jeden niedrożny jajowód, poza tym jest ok. Wszystkie wyniki w normie. Jestem cały czas na clo ale to dlatego, żeby owulka była z lewego jajka co miesiąc (żeby były większe szanse). Mój mąż nie ma rewelacyjnych wyników nasienia ale lekarz powiedział, że nie jest aż tak źle. Mamy już synka więc nie jest tak, że parcie na maksa, chcę żeby mój Igorek miał rodzeństwo.
-
Trzeba żyć dalej, ale na chwilę chyba odpuszczę to staranie ponieważ zaniedbalam siebie o męża a to juz nie dobrze. Musze chwile odpocząć i zastanowić sie co dalej bo na siłę nic nam nie wyjdzieDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa bardzo mi przykro. Przerwa na pewno ci pomoże.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Sysiaaaaa wrote:Trzeba żyć dalej, ale na chwilę chyba odpuszczę to staranie ponieważ zaniedbalam siebie o męża a to juz nie dobrze. Musze chwile odpocząć i zastanowić sie co dalej bo na siłę nic nam nie wyjdzie
Sysiaaaaa, ja tez jestem w trakcie "odpoczynku". Odpuszczenie jest absolutnie wskazane, zobaczysz, ze odzyjesz i nabierzesz sil na dalsza walke. Ja tez zbieram sily na in vitro. Staramy sie co prawda naturalnie i przykro jest jak w kolejnych cyklach znowu nie wychodzi, ale w sierpniu ruszamy z przygotowaniami do ICSI i tego sie trzymam.
Bedzie dobrze Sysiaaaaa, uda sie WamKonwalia lubi tę wiadomość