X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa to jak będziesz na te Mazury pomykac to może o Białystok zahaczysz i mnie odwiedzisz ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, może może ;-)
    jak tam samopoczucie kochana ciężarówko?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zygam , nie mdli mnie, tylko bym spala i rybę wcinala na okrągło ;) w środę podglądam kropkę ;) a u ciebie widzę przygotowania pełna para ;) Mixa tylko ja chyba po transferze na drugi koniec Polski bym nie jechała, najdalej do domu na kanapę ;) nie żebym się z tobą kawuchy nie napila ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj zobaczę jak będzie,nie wiem jak na to wszystko zareaguje,
    a co to za apetyt na rybki? zapatrzyłaś się namarynarza-hahah ;-)
    ale szybko Twoja ciąża leci na suwaczku, tak miło, ze komuś się udaje i ze udało się Tobie ;-)
    wrzuć jakąś fotkę kropka, jak będziesz miała ;-)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa koniecznie razem bedziemy przez to przechodzic ;) Mandragora duzo zdrowka dla Ciebie :-*

Mixa, mandragora lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ze środy, bo na razie to dosłownie kropka;) a z rybami to nie wiem o co chodzi, może mi jakiś marynarz rośnie, bo ja całe życie ryb nie znosiłam ;) a z Hania na sam widok ryby mnie mdlilo. Teraz mięso na mnie źle działa ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa żeby jeszcze mi się ten suwak tak szybko przesuwal jak tobie ;) jakbym mogła to najchętniej bym już go na styczeń przesunęła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię rybki ;-) a twoja dzidzia bedzie spod znaku ryby ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodnik szuwarek ;) albo koziorozec jak mamusia ;)

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mam do Was parę pytań :) mam nadzieję że będziecie chciały mi pomóc :) będę Wam bardzo wdzięczna :)
    Przygotowuje się pomalutku do IUI a nie wiem wszystkiego a chciałabym przed wizytą żeby wrazie czego podpytac lekarza czy coś :)
    A więc tak :)
    1. W którym dniu cyklu najczęściej było robione IUI? Wiem że zależy od pęcherzyków ale tak mniej więcej jak to u Was wyglądało :)
    2. Na jakies stymulacji byłyście? Clo czy zastrzyki?
    3. Czy to prawda że przy problemie z nasieniem najlepiej zrobić na pekniętyn już pecherzyku? Jak było u Was:)?
    4. No i jak to jest z nasieniem, czy jeśli jest mało prawidlowych to po preparatyce będzie ich więcej lepszeh jakości? U nas morfologia najgorsza chyba:/
    5. Za którym razem Wam się udało :)?
    Wien że zapewne były już takie pytania ale nie jestem w stanur przeczytać aż 240 stron :( wybaczcie :)
    Będę Wam ogromnie wdzieczna:)

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Różnie u każdej inaczej lekarz ustala w zależności od pęcherzyka.
    2. Część dziewczyn na clo ja na gonadotropinach.
    3. U mnie gin twierdził że zawsze na niepeknietym.
    4. Nie. Jeśli będzie za mało to nie wykonają iui
    5.ja za 3, a reszta dziewczyn musisz odgrzebac nasza listę ale statystyki mówią za siebie

• Lisha Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa ja jestem po pierwszej inseminacji
    1. w 15dc, pęcherzyk 22mm
    2. bark stymulacji (na cyklu naturalnym)
    3. j.w. :)
    4. j.w. :)
    5. i tu ZONK! już wiem, że mi się nie udało, ponieważ z pęcherzyka zrobiła się torbiel, następny cykl będzie stymulowany :)

powodzenia życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 17:16

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_aa, w moich cyklach 28-29 dni miałam iui w 3x w 13dc i po jednym razie w 12 i w 11. Możesz sobie od razu policzyć, że 5 prób i w ciąży nie jestem. U nas też słabe nasienie, morfologia 4%, bardzo słaba ruchliwość. Wszystkie podejścia na niepękniętych pęcherzykach. 3 x na naturalnych cyklach, 1 x na clo i gonalu i 1 x na clo i fostimonie. Nie robiłam więcej, teraz tak myślę, że te 5 to i tak dużo za dużo, trzeba było zrobić co najwięcej 3 razy. Dwa podejścia też miałam jak Lisha od razu spisane na straty, bo nie pękał pęcherzyk, nawet mimo ovitrelle.
    To tyle :) powodzenie, cierpliwości i wytrwałości Ci życzę!! :)

age.png
    age.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Karola_aa, w moich cyklach 28-29 dni miałam iui w 3x w 13dc i po jednym razie w 12 i w 11. Możesz sobie od razu policzyć, że 5 prób i w ciąży nie jestem. U nas też słabe nasienie, morfologia 4%, bardzo słaba ruchliwość. Wszystkie podejścia na niepękniętych pęcherzykach. 3 x na naturalnych cyklach, 1 x na clo i gonalu i 1 x na clo i fostimonie. Nie robiłam więcej, teraz tak myślę, że te 5 to i tak dużo za dużo, trzeba było zrobić co najwięcej 3 razy. Dwa podejścia też miałam jak Lisha od razu spisane na straty, bo nie pękał pęcherzyk, nawet mimo ovitrelle.
    To tyle :) powodzenie, cierpliwości i wytrwałości Ci życzę!! :)
    Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi ! :)
    Troszkę się zmartwiłam bo u nas też problem z morfologią :( żywotność i ruchliwość całkiem ok ale całkowita liczba i morfologia to kiepsko jak nie wiem ;/ Niby nam lekarz mówi, że kwalifikujemy się do IUI ale ja się boję że nie wyjdzie :( ale wierze mimo wszytsko, że może to być dla nas szansą, Lekarz mówi że u nas plus to mój wiek. Jedna dziewczyna tutaj na forum miała podobny problem a raczej podobne wyniki męża do mojego i udało się jej zajść za 3x ale właśnie wtedy na pękniętym pęcherzyku.
    Mam nadzieję, że mimo wszystko się uda.

Dzięki raz jeszcze ;)

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mialyscie kiedys zastrzyk w posladek a nie w brzuch? Dzis bylam u lekarza bo znowu bolal mnie brzuch . Jestem juz po owulacji i najprawdopodobniej znowu by nie pekl pecherzyk. Dlatego podalismy dwa zastrzyki z pregnylu i w posladek wlasnie... Do in vitro doktor powiedzial ze nie moge miec tej torbieli...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • eeedith Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85, ja zawsze dostawałam pregnyl w pośladek...

Blanka85 lubi tę wiadomość

eeedith
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tyn cyklu też dostałam i w pośladek właśnie.

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki za info jestem spokojniejsza ;) w poniedzialek moj pecherzyk mial 18,5 a wczoraj juzvponad 24mm jestem w szoku ze tak szybko rosnie. A dzis juz boli mnie brzuch :( i chyba znowu torbiel sie robi. Mixa my dzis z mezembpodpisujemy wszystkie dokumenty do in vitro i za 2 tyg zaczynamy ;) (oczywiscie jesli torbieli nie bedzie)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze pregnyl w pośladek... Można w brzuch? Chyba bym się bała bólu, nigdy nie miałam żadnego zastrzyku w brzuch. Boli bardziej niż w pośladek czy nie? Mam nowego lekarza od tego cyklu i mam nadzieję jednak, że on utrzyma dotychczasowe miejsce...;)

Mixa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    O dzieki za info jestem spokojniejsza ;) w poniedzialek moj pecherzyk mial 18,5 a wczoraj juzvponad 24mm jestem w szoku ze tak szybko rosnie. A dzis juz boli mnie brzuch :( i chyba znowu torbiel sie robi. Mixa my dzis z mezembpodpisujemy wszystkie dokumenty do in vitro i za 2 tyg zaczynamy ;) (oczywiscie jesli torbieli nie bedzie)
    mnie coś dziwnie jajniki bola i nie wiem czy nie bedzie torbieli, wprzyszłym tyg ide na wizyte, ale trudno-nie mam siły się już denerwować, jak bede musiala jeszcze m-c poczekac, to poczekam, juz jestem coraz bedziej obojętna na to wszystko

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ