X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa to jak będziesz na te Mazury pomykac to może o Białystok zahaczysz i mnie odwiedzisz ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, może może ;-)
    jak tam samopoczucie kochana ciężarówko?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zygam , nie mdli mnie, tylko bym spala i rybę wcinala na okrągło ;) w środę podglądam kropkę ;) a u ciebie widzę przygotowania pełna para ;) Mixa tylko ja chyba po transferze na drugi koniec Polski bym nie jechała, najdalej do domu na kanapę ;) nie żebym się z tobą kawuchy nie napila ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj zobaczę jak będzie,nie wiem jak na to wszystko zareaguje,
    a co to za apetyt na rybki? zapatrzyłaś się namarynarza-hahah ;-)
    ale szybko Twoja ciąża leci na suwaczku, tak miło, ze komuś się udaje i ze udało się Tobie ;-)
    wrzuć jakąś fotkę kropka, jak będziesz miała ;-)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa koniecznie razem bedziemy przez to przechodzic ;) Mandragora duzo zdrowka dla Ciebie :-*

Mixa, mandragora lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ze środy, bo na razie to dosłownie kropka;) a z rybami to nie wiem o co chodzi, może mi jakiś marynarz rośnie, bo ja całe życie ryb nie znosiłam ;) a z Hania na sam widok ryby mnie mdlilo. Teraz mięso na mnie źle działa ;)

Mixa lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa żeby jeszcze mi się ten suwak tak szybko przesuwal jak tobie ;) jakbym mogła to najchętniej bym już go na styczeń przesunęła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię rybki ;-) a twoja dzidzia bedzie spod znaku ryby ;-)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodnik szuwarek ;) albo koziorozec jak mamusia ;)

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mam do Was parę pytań :) mam nadzieję że będziecie chciały mi pomóc :) będę Wam bardzo wdzięczna :)
    Przygotowuje się pomalutku do IUI a nie wiem wszystkiego a chciałabym przed wizytą żeby wrazie czego podpytac lekarza czy coś :)
    A więc tak :)
    1. W którym dniu cyklu najczęściej było robione IUI? Wiem że zależy od pęcherzyków ale tak mniej więcej jak to u Was wyglądało :)
    2. Na jakies stymulacji byłyście? Clo czy zastrzyki?
    3. Czy to prawda że przy problemie z nasieniem najlepiej zrobić na pekniętyn już pecherzyku? Jak było u Was:)?
    4. No i jak to jest z nasieniem, czy jeśli jest mało prawidlowych to po preparatyce będzie ich więcej lepszeh jakości? U nas morfologia najgorsza chyba:/
    5. Za którym razem Wam się udało :)?
    Wien że zapewne były już takie pytania ale nie jestem w stanur przeczytać aż 240 stron :( wybaczcie :)
    Będę Wam ogromnie wdzieczna:)

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Różnie u każdej inaczej lekarz ustala w zależności od pęcherzyka.
    2. Część dziewczyn na clo ja na gonadotropinach.
    3. U mnie gin twierdził że zawsze na niepeknietym.
    4. Nie. Jeśli będzie za mało to nie wykonają iui
    5.ja za 3, a reszta dziewczyn musisz odgrzebac nasza listę ale statystyki mówią za siebie

• Lisha Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa ja jestem po pierwszej inseminacji
    1. w 15dc, pęcherzyk 22mm
    2. bark stymulacji (na cyklu naturalnym)
    3. j.w. :)
    4. j.w. :)
    5. i tu ZONK! już wiem, że mi się nie udało, ponieważ z pęcherzyka zrobiła się torbiel, następny cykl będzie stymulowany :)

powodzenia życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 17:16

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_aa, w moich cyklach 28-29 dni miałam iui w 3x w 13dc i po jednym razie w 12 i w 11. Możesz sobie od razu policzyć, że 5 prób i w ciąży nie jestem. U nas też słabe nasienie, morfologia 4%, bardzo słaba ruchliwość. Wszystkie podejścia na niepękniętych pęcherzykach. 3 x na naturalnych cyklach, 1 x na clo i gonalu i 1 x na clo i fostimonie. Nie robiłam więcej, teraz tak myślę, że te 5 to i tak dużo za dużo, trzeba było zrobić co najwięcej 3 razy. Dwa podejścia też miałam jak Lisha od razu spisane na straty, bo nie pękał pęcherzyk, nawet mimo ovitrelle.
    To tyle :) powodzenie, cierpliwości i wytrwałości Ci życzę!! :)

age.png
    age.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Karola_aa, w moich cyklach 28-29 dni miałam iui w 3x w 13dc i po jednym razie w 12 i w 11. Możesz sobie od razu policzyć, że 5 prób i w ciąży nie jestem. U nas też słabe nasienie, morfologia 4%, bardzo słaba ruchliwość. Wszystkie podejścia na niepękniętych pęcherzykach. 3 x na naturalnych cyklach, 1 x na clo i gonalu i 1 x na clo i fostimonie. Nie robiłam więcej, teraz tak myślę, że te 5 to i tak dużo za dużo, trzeba było zrobić co najwięcej 3 razy. Dwa podejścia też miałam jak Lisha od razu spisane na straty, bo nie pękał pęcherzyk, nawet mimo ovitrelle.
    To tyle :) powodzenie, cierpliwości i wytrwałości Ci życzę!! :)
    Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi ! :)
    Troszkę się zmartwiłam bo u nas też problem z morfologią :( żywotność i ruchliwość całkiem ok ale całkowita liczba i morfologia to kiepsko jak nie wiem ;/ Niby nam lekarz mówi, że kwalifikujemy się do IUI ale ja się boję że nie wyjdzie :( ale wierze mimo wszytsko, że może to być dla nas szansą, Lekarz mówi że u nas plus to mój wiek. Jedna dziewczyna tutaj na forum miała podobny problem a raczej podobne wyniki męża do mojego i udało się jej zajść za 3x ale właśnie wtedy na pękniętym pęcherzyku.
    Mam nadzieję, że mimo wszystko się uda.

Dzięki raz jeszcze ;)

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mialyscie kiedys zastrzyk w posladek a nie w brzuch? Dzis bylam u lekarza bo znowu bolal mnie brzuch . Jestem juz po owulacji i najprawdopodobniej znowu by nie pekl pecherzyk. Dlatego podalismy dwa zastrzyki z pregnylu i w posladek wlasnie... Do in vitro doktor powiedzial ze nie moge miec tej torbieli...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • eeedith Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85, ja zawsze dostawałam pregnyl w pośladek...

Blanka85 lubi tę wiadomość

eeedith
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tyn cyklu też dostałam i w pośladek właśnie.

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki za info jestem spokojniejsza ;) w poniedzialek moj pecherzyk mial 18,5 a wczoraj juzvponad 24mm jestem w szoku ze tak szybko rosnie. A dzis juz boli mnie brzuch :( i chyba znowu torbiel sie robi. Mixa my dzis z mezembpodpisujemy wszystkie dokumenty do in vitro i za 2 tyg zaczynamy ;) (oczywiscie jesli torbieli nie bedzie)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze pregnyl w pośladek... Można w brzuch? Chyba bym się bała bólu, nigdy nie miałam żadnego zastrzyku w brzuch. Boli bardziej niż w pośladek czy nie? Mam nowego lekarza od tego cyklu i mam nadzieję jednak, że on utrzyma dotychczasowe miejsce...;)

Mixa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    O dzieki za info jestem spokojniejsza ;) w poniedzialek moj pecherzyk mial 18,5 a wczoraj juzvponad 24mm jestem w szoku ze tak szybko rosnie. A dzis juz boli mnie brzuch :( i chyba znowu torbiel sie robi. Mixa my dzis z mezembpodpisujemy wszystkie dokumenty do in vitro i za 2 tyg zaczynamy ;) (oczywiscie jesli torbieli nie bedzie)
    mnie coś dziwnie jajniki bola i nie wiem czy nie bedzie torbieli, wprzyszłym tyg ide na wizyte, ale trudno-nie mam siły się już denerwować, jak bede musiala jeszcze m-c poczekac, to poczekam, juz jestem coraz bedziej obojętna na to wszystko

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ