INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie zygam , nie mdli mnie, tylko bym spala i rybę wcinala na okrągło w środę podglądam kropkę a u ciebie widzę przygotowania pełna para Mixa tylko ja chyba po transferze na drugi koniec Polski bym nie jechała, najdalej do domu na kanapę nie żebym się z tobą kawuchy nie napila
-
nick nieaktualnyoj zobaczę jak będzie,nie wiem jak na to wszystko zareaguje,
a co to za apetyt na rybki? zapatrzyłaś się namarynarza-hahah
ale szybko Twoja ciąża leci na suwaczku, tak miło, ze komuś się udaje i ze udało się Tobie
wrzuć jakąś fotkę kropka, jak będziesz miała
-
Mixa koniecznie razem bedziemy przez to przechodzic Mandragora duzo zdrowka dla Ciebie :-*
Mixa, mandragora lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny mam do Was parę pytań mam nadzieję że będziecie chciały mi pomóc będę Wam bardzo wdzięczna
Przygotowuje się pomalutku do IUI a nie wiem wszystkiego a chciałabym przed wizytą żeby wrazie czego podpytac lekarza czy coś
A więc tak
1. W którym dniu cyklu najczęściej było robione IUI? Wiem że zależy od pęcherzyków ale tak mniej więcej jak to u Was wyglądało
2. Na jakies stymulacji byłyście? Clo czy zastrzyki?
3. Czy to prawda że przy problemie z nasieniem najlepiej zrobić na pekniętyn już pecherzyku? Jak było u Was:)?
4. No i jak to jest z nasieniem, czy jeśli jest mało prawidlowych to po preparatyce będzie ich więcej lepszeh jakości? U nas morfologia najgorsza chyba:/
5. Za którym razem Wam się udało ?
Wien że zapewne były już takie pytania ale nie jestem w stanur przeczytać aż 240 stron wybaczcie
Będę Wam ogromnie wdzieczna:) -
1. Różnie u każdej inaczej lekarz ustala w zależności od pęcherzyka.
2. Część dziewczyn na clo ja na gonadotropinach.
3. U mnie gin twierdził że zawsze na niepeknietym.
4. Nie. Jeśli będzie za mało to nie wykonają iui
5.ja za 3, a reszta dziewczyn musisz odgrzebac nasza listę ale statystyki mówią za siebie -
karolaa ja jestem po pierwszej inseminacji
1. w 15dc, pęcherzyk 22mm
2. bark stymulacji (na cyklu naturalnym)
3. j.w.
4. j.w.
5. i tu ZONK! już wiem, że mi się nie udało, ponieważ z pęcherzyka zrobiła się torbiel, następny cykl będzie stymulowany
powodzenia życzę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 17:16
-
Karola_aa, w moich cyklach 28-29 dni miałam iui w 3x w 13dc i po jednym razie w 12 i w 11. Możesz sobie od razu policzyć, że 5 prób i w ciąży nie jestem. U nas też słabe nasienie, morfologia 4%, bardzo słaba ruchliwość. Wszystkie podejścia na niepękniętych pęcherzykach. 3 x na naturalnych cyklach, 1 x na clo i gonalu i 1 x na clo i fostimonie. Nie robiłam więcej, teraz tak myślę, że te 5 to i tak dużo za dużo, trzeba było zrobić co najwięcej 3 razy. Dwa podejścia też miałam jak Lisha od razu spisane na straty, bo nie pękał pęcherzyk, nawet mimo ovitrelle.
To tyle powodzenie, cierpliwości i wytrwałości Ci życzę!! -
Sansivieria wrote:Karola_aa, w moich cyklach 28-29 dni miałam iui w 3x w 13dc i po jednym razie w 12 i w 11. Możesz sobie od razu policzyć, że 5 prób i w ciąży nie jestem. U nas też słabe nasienie, morfologia 4%, bardzo słaba ruchliwość. Wszystkie podejścia na niepękniętych pęcherzykach. 3 x na naturalnych cyklach, 1 x na clo i gonalu i 1 x na clo i fostimonie. Nie robiłam więcej, teraz tak myślę, że te 5 to i tak dużo za dużo, trzeba było zrobić co najwięcej 3 razy. Dwa podejścia też miałam jak Lisha od razu spisane na straty, bo nie pękał pęcherzyk, nawet mimo ovitrelle.
To tyle powodzenie, cierpliwości i wytrwałości Ci życzę!!
Troszkę się zmartwiłam bo u nas też problem z morfologią żywotność i ruchliwość całkiem ok ale całkowita liczba i morfologia to kiepsko jak nie wiem ;/ Niby nam lekarz mówi, że kwalifikujemy się do IUI ale ja się boję że nie wyjdzie ale wierze mimo wszytsko, że może to być dla nas szansą, Lekarz mówi że u nas plus to mój wiek. Jedna dziewczyna tutaj na forum miała podobny problem a raczej podobne wyniki męża do mojego i udało się jej zajść za 3x ale właśnie wtedy na pękniętym pęcherzyku.
Mam nadzieję, że mimo wszystko się uda.
Dzięki raz jeszcze -
Czy mialyscie kiedys zastrzyk w posladek a nie w brzuch? Dzis bylam u lekarza bo znowu bolal mnie brzuch . Jestem juz po owulacji i najprawdopodobniej znowu by nie pekl pecherzyk. Dlatego podalismy dwa zastrzyki z pregnylu i w posladek wlasnie... Do in vitro doktor powiedzial ze nie moge miec tej torbieli...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
O dzieki za info jestem spokojniejsza w poniedzialek moj pecherzyk mial 18,5 a wczoraj juzvponad 24mm jestem w szoku ze tak szybko rosnie. A dzis juz boli mnie brzuch i chyba znowu torbiel sie robi. Mixa my dzis z mezembpodpisujemy wszystkie dokumenty do in vitro i za 2 tyg zaczynamy (oczywiscie jesli torbieli nie bedzie)
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Ja też zawsze pregnyl w pośladek... Można w brzuch? Chyba bym się bała bólu, nigdy nie miałam żadnego zastrzyku w brzuch. Boli bardziej niż w pośladek czy nie? Mam nowego lekarza od tego cyklu i mam nadzieję jednak, że on utrzyma dotychczasowe miejsce...
Mixa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:O dzieki za info jestem spokojniejsza w poniedzialek moj pecherzyk mial 18,5 a wczoraj juzvponad 24mm jestem w szoku ze tak szybko rosnie. A dzis juz boli mnie brzuch i chyba znowu torbiel sie robi. Mixa my dzis z mezembpodpisujemy wszystkie dokumenty do in vitro i za 2 tyg zaczynamy (oczywiscie jesli torbieli nie bedzie)