INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, u mnie po wszystkim ciąża pozamaciczna 14 dni w szpitalu ..laparoskopia usunięcie ciązy z lewego jajowodu.. na szczęście przydatki całe.. 2 inseminacja zadziałała tylko zagnieździł się tam gdzie nie trzeba.. teraz przerwa ..
Jak u was ok? ciąże są??:)mam nadzieje!! -
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:Mixa... Zaczynam za Toba tesknic
czasami tu zaglądam, ale nie chce nazbyt się udzielac, zeby dziewczynom skrzydeł nie podcinać,
u mnie lipa jak nie wiem, z męzem mam jakiś beznadziejny okres, humor mi nie dopisuje, jestem płaczliwa i nerwowa, teraz mam 10 dc, więc za jakieś 18 dni powinnam ruszyć ze stymulacją do inv-jeśli wszystko bedzie ok oczywiście, wszystko wskazuje na to, ze potoczy to się dość szybko-18 dni zleci, potem 14 dni stymulacji i zobaczymy co mi będzie dane...statystyki są okrutne a to przecież ludzie tacy jak my są ich częścią, więc nie potrafię z butą twierdzić, ze mi się na pewno uda, pewnie już mnie zżera stres przed inv, bo to przecież ostateczność, ile można robić podejść do inv- zakładam , ze teraz będzie jedno-komercyjne i jak się nie powiedzie, to ewentualnie z początkiem 2015 r będę mogła pomyślec o refundowanym inv,
a jak u Ciebie? myślisz o podejściu do inv?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 10:02
-
nick nieaktualnyAgi wrote:Witam, u mnie po wszystkim ciąża pozamaciczna 14 dni w szpitalu ..laparoskopia usunięcie ciązy z lewego jajowodu.. na szczęście przydatki całe.. 2 inseminacja zadziałała tylko zagnieździł się tam gdzie nie trzeba.. teraz przerwa ..
Jak u was ok? ciąże są??:)mam nadzieje!! -
Agi bardzo mi przykro, tak jak Mixa pisze dobrze ze udalo sie w ciaze zajsc teraz musi byc ttlko lepiej, i super ze uratowali jajowod...to najwazniejsze....
Elfik z tym ovitrelle ja mialam tak ze przy udanym cyklu lekarz kazal mi zrobic zastrzyk miedzy 10-12 w niedziele, a w poniedzialek na 19 bylam umowiona na iui ( 12 dc) , finalnie iui mialam zrobione ok 21 wiec troche godzin od zastrzyku minelo, mialam na 2 niepeknietych pecherzykach z czego z 1 zrobil sie dzidzius dzisiaj mialam najszczesliwszy moment w zyciu gdy uslyszalam i zobaczylam dzidziusia z serduszkiem a gdy uslyszalam tetno... Radosc nie do opisania, generalnie na zagniezdzenie podobno wlasnie ovitrell pomaga, mi pecherzyki same zawsze pekaly, ale lekarz tlumaczyl to tak ze ten lek pomaga w przygotowaniu macicy na przyjecie zarodka i wysyla odpowiedni sygnal na przygotowanie organizmu... Duphaston czy luteina podtrzymuja ciaze.. Tyle wiem La- gratulacje! Potrzeba tutaj powiwu cudownych i pozytywnych wiesci bo za dlugo aura niepowodzen sie ciagnela
Mixa trzymam kciuki za in vitro- rozumiem ze idziesz dlugim protokolem? Masz juz rozpiske co i jak? Doszly mnie sluchy ze od lipca maja byc refundowane leki do in vitro wiec sie chyba zalapiesz:) a jednak sa to nie male pieniadze buziaki dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki -
nick nieaktualnybella-bardzo się cieszę, ze z Twoim maleństwem ok to naprawde niewyobrażalne dla mnie szczęście
ide krótkim protokołem, teraz mam tylko miesiąc przerwy-bez żadnych hormonów, nawet nie biorę antykonceptów, za jakieś 3 tyg-przed @ mam się stawić u lekarza, sprawdzi czy wszystko ok i wtedy będę z memomentem @ sie stymulować i podczas tej wizyty dostanę zapewne rozpiskę ale wielkich ceregieli nie będzie- 2 tygodnie stymulacji,jak da ona efekt, to punkcja, jak będą zarodki - transfer i koniec-albo ciąża, albo nie..także szybko powinno pójść i konczę ten etap w moim życiu... -
nick nieaktualnyHej, to znowu ja, tym razem na powaznie. Od poniedzialku podgladamy pecherzyki i czekamy na odpowiedni moment, by zalac je spreparowanym nasieniem. Niby fajnie, ale... Wiecie, ze IUI ma mniejsza skutecznosc niz "naturalne" starania?!
http://www.antykoncepcja.pl/prawdopodobienstwo-zajscia
http://inseminacja.net/skutecznosc.phpWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 13:23
-
Biedronka, mi lekarze mowili ze tak jak przy naturalnych moje szanse to ok 5-10% na zajscie to z iui i stymulacja mialam 12-20% ... Wiec jakby nie patrzec wieksze, dodatkowo iui daje to ze omija sie sluz ktory np ja mam wrogi, dodatkowo tez jak sama piszesz bedzie nasienie spreparowane, oczyszczaja je odpowiednio wiec mi sie wydaje ze iui to wieksza szansa niz naturalne starania przynajmniej ta ze stymulacja, poniewaz dodatkowo stymulacja te szanse zwieksza, wiadomo najwieksze szanse to ivf: 30-40 % na ciaze...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybiedronka_1982 wrote:Hej, to znowu ja, tym razem na powaznie. Od poniedzialku podgladamy pecherzyki i czekamy na odpowiedni moment, by zalac je spreparowanym nasieniem. Niby fajnie, ale... Wiecie, ze IUI ma mniejsza skutecznosc niz "naturalne" starania?!
http://www.antykoncepcja.pl/prawdopodobienstwo-zajscia
http://inseminacja.net/skutecznosc.php -
nick nieaktualnyWszystko prawda dziewczyny, ale te statystyki do mnie nie przemawiaja. Poza tym, IUI bedzie bez stymulacji, bo rzekomo mamy swietne wyniki oboje i nie ma co stymulowac. Zreszta, to dla mnie i tak taka "gra wstepna" przed IVF, nie oczekuje tutaj cudow. Pozdrawiam!
-
nick nieaktualnybiedronka-iui ma prawo pomóc w pewnych określonych przypadkach, w pozostałych jest ponoć jak zwykły stosunek,
ja mam respekt do statystyk, bo czy nieco zawyżone, czy nie, to jednak odzwierciedlają rzeczywistość a oparte są na ludziach takich jak my, co komu pisane- nie wiadomo
ja też traktowałam iui jako rozbieg przed inv i sprawdzenie swojego organizmu, to też był czas na badania, więc zmarnowany nie był
-
Tak Mixa my oczywiscie tez podchodzimy komercyjnie w in vimedzie dokladnie w tym samym czasie co Ty. Ale juz podchodze do tego na luzie. Co ma byc to bedzie a na 11 sierpnia kupilam dzis lot na tydzien do Izraela. Chce zyc normalnie... Podejde do in vitro ale bez wiekszego napiecia . Bede za Ciebie 3 mac kciuki bedziemy w tym razem
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
Tak Mixa mam w planach zyc normalnie wczoraj kupilam bilety i po in vitro lecimy )) w Izraelu pewnie zrobimy test to bedzie super tydzien. Chce znowu moc planowac inne rzeczy a nie tylko owulacje i rosnace pecherzyki... Inaczej moge zwariowac
bella84, Sansivieria lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyto odważnie, ale pewnie jak i piszesz- lepiej, ja po ewentualnym transferze wezme chorobowe i chyba pojade na mazury, posiedzę sobie ad jeziorkiem i poodpoczywam, będę pewnie potrzebowała wyciszenia zobaczymy jak nam sie potoczy
jak zaczniesz stymulacje, to się musimy koniecznie zgadać,zobaczymy jak nas traktują w tych naszym invimedachWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 17:16
Blanka85 lubi tę wiadomość