X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :( ale tu cisza :( kurcze widac juz jakie jestesmy wypalone :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • pudelekpl Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria nic się nie stało :)
    u mnie jutro będzie tydzień po inseminacji :) i jeszcze tylko tydzień i testowanie.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa... Zaczynam za Toba tesknic ;)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie po wszystkim :( ciąża pozamaciczna 14 dni w szpitalu ..laparoskopia usunięcie ciązy z lewego jajowodu.. na szczęście przydatki całe.. 2 inseminacja zadziałała tylko zagnieździł się tam gdzie nie trzeba.. teraz przerwa ..
    Jak u was ok? ciąże są??:)mam nadzieje!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa... Zaczynam za Toba tesknic ;)
    blanka kochanie, ja juz bardziej na forum inv ;-(
    czasami tu zaglądam, ale nie chce nazbyt się udzielac, zeby dziewczynom skrzydeł nie podcinać,
    u mnie lipa jak nie wiem, z męzem mam jakiś beznadziejny okres, humor mi nie dopisuje, jestem płaczliwa i nerwowa, teraz mam 10 dc, więc za jakieś 18 dni powinnam ruszyć ze stymulacją do inv-jeśli wszystko bedzie ok oczywiście, wszystko wskazuje na to, ze potoczy to się dość szybko-18 dni zleci, potem 14 dni stymulacji i zobaczymy co mi będzie dane...statystyki są okrutne a to przecież ludzie tacy jak my są ich częścią, więc nie potrafię z butą twierdzić, ze mi się na pewno uda, pewnie już mnie zżera stres przed inv, bo to przecież ostateczność, ile można robić podejść do inv- zakładam , ze teraz będzie jedno-komercyjne i jak się nie powiedzie, to ewentualnie z początkiem 2015 r będę mogła pomyślec o refundowanym inv,
    a jak u Ciebie? myślisz o podejściu do inv?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 10:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wrote:
    Witam, u mnie po wszystkim :( ciąża pozamaciczna 14 dni w szpitalu ..laparoskopia usunięcie ciązy z lewego jajowodu.. na szczęście przydatki całe.. 2 inseminacja zadziałała tylko zagnieździł się tam gdzie nie trzeba.. teraz przerwa ..
    Jak u was ok? ciąże są??:)mam nadzieje!!
    agi strasznie mi przykro, za kazdym razem kiedy jedna z nas jest blisko i taka rzecz sie wydarzy, to serce po prostu mi rozdziera- okrytny los! moim zdaniem to co dobre w Twoim przypadku, to fakt, ze doszło do zapłodnienia, jest pewnie zatem szansana prawidłową ciążę ;-) i tzrymam mocno kciuki za to!!!!

• bella84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi bardzo mi przykro, tak jak Mixa pisze dobrze ze udalo sie w ciaze zajsc teraz musi byc ttlko lepiej, i super ze uratowali jajowod...to najwazniejsze....
    Elfik z tym ovitrelle ja mialam tak ze przy udanym cyklu lekarz kazal mi zrobic zastrzyk miedzy 10-12 w niedziele, a w poniedzialek na 19 bylam umowiona na iui ( 12 dc) , finalnie iui mialam zrobione ok 21 wiec troche godzin od zastrzyku minelo, mialam na 2 niepeknietych pecherzykach z czego z 1 zrobil sie dzidzius :) dzisiaj mialam najszczesliwszy moment w zyciu gdy uslyszalam i zobaczylam dzidziusia z serduszkiem a gdy uslyszalam tetno... Radosc nie do opisania, generalnie na zagniezdzenie podobno wlasnie ovitrell pomaga, mi pecherzyki same zawsze pekaly, ale lekarz tlumaczyl to tak ze ten lek pomaga w przygotowaniu macicy na przyjecie zarodka i wysyla odpowiedni sygnal na przygotowanie organizmu... Duphaston czy luteina podtrzymuja ciaze.. Tyle wiem :) La- gratulacje! Potrzeba tutaj powiwu cudownych i pozytywnych wiesci bo za dlugo aura niepowodzen sie ciagnela :)
    Mixa trzymam kciuki za in vitro- rozumiem ze idziesz dlugim protokolem? Masz juz rozpiske co i jak? Doszly mnie sluchy ze od lipca maja byc refundowane leki do in vitro wiec sie chyba zalapiesz:) a jednak sa to nie male pieniadze :) buziaki dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella-bardzo się cieszę, ze z Twoim maleństwem ok ;-) to naprawde niewyobrażalne dla mnie szczęście ;-)
    ide krótkim protokołem, teraz mam tylko miesiąc przerwy-bez żadnych hormonów, nawet nie biorę antykonceptów, za jakieś 3 tyg-przed @ mam się stawić u lekarza, sprawdzi czy wszystko ok i wtedy będę z memomentem @ sie stymulować i podczas tej wizyty dostanę zapewne rozpiskę ale wielkich ceregieli nie będzie- 2 tygodnie stymulacji,jak da ona efekt, to punkcja, jak będą zarodki - transfer i koniec-albo ciąża, albo nie..także szybko powinno pójść i konczę ten etap w moim życiu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to znowu ja, tym razem na powaznie. Od poniedzialku podgladamy pecherzyki i czekamy na odpowiedni moment, by zalac je spreparowanym nasieniem. Niby fajnie, ale... Wiecie, ze IUI ma mniejsza skutecznosc niz "naturalne" starania?!
    http://www.antykoncepcja.pl/prawdopodobienstwo-zajscia
    http://inseminacja.net/skutecznosc.php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 13:23

• bella84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, mi lekarze mowili ze tak jak przy naturalnych moje szanse to ok 5-10% na zajscie to z iui i stymulacja mialam 12-20% ... Wiec jakby nie patrzec wieksze, dodatkowo iui daje to ze omija sie sluz ktory np ja mam wrogi, dodatkowo tez jak sama piszesz bedzie nasienie spreparowane, oczyszczaja je odpowiednio :) wiec mi sie wydaje ze iui to wieksza szansa niz naturalne starania przynajmniej ta ze stymulacja, poniewaz dodatkowo stymulacja te szanse zwieksza, wiadomo najwieksze szanse to ivf: 30-40 % na ciaze...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa to trzymam kciuki bys miala duzo dorodnych i wartosciowych komoreczek a Twoim jedynym zmartwieniem bylo czy transferowac 1-2 czy moze 3 :p

Mixa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziękuję bella :-), mam nadzieję, ze do czasu inv moje nastawienie cudownie się zmieni, bo jak na razie to nie nadaje się do niczego ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka_1982 wrote:
    Hej, to znowu ja, tym razem na powaznie. Od poniedzialku podgladamy pecherzyki i czekamy na odpowiedni moment, by zalac je spreparowanym nasieniem. Niby fajnie, ale... Wiecie, ze IUI ma mniejsza skutecznosc niz "naturalne" starania?!
    http://www.antykoncepcja.pl/prawdopodobienstwo-zajscia
    http://inseminacja.net/skutecznosc.php
    biedronka- sęk chyba w tym, ze iui robi się osobom, które nie mogą same naturalnie zajść w ciążę, więc to troche dziwne podejście-takie oglądanie sie za siebie, wydaje mi sie, ze jak ktoś nie moze zajść naturlanie i idzie po pomoc, to liczy, ze iui pomoze, a na naturalne starania już nie liczy-owszem można czekac na cud ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko prawda dziewczyny, ale te statystyki do mnie nie przemawiaja. Poza tym, IUI bedzie bez stymulacji, bo rzekomo mamy swietne wyniki oboje i nie ma co stymulowac. Zreszta, to dla mnie i tak taka "gra wstepna" przed IVF, nie oczekuje tutaj cudow. Pozdrawiam! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka-iui ma prawo pomóc w pewnych określonych przypadkach, w pozostałych jest ponoć jak zwykły stosunek,
    ja mam respekt do statystyk, bo czy nieco zawyżone, czy nie, to jednak odzwierciedlają rzeczywistość a oparte są na ludziach takich jak my, co komu pisane- nie wiadomo
    ja też traktowałam iui jako rozbieg przed inv i sprawdzenie swojego organizmu, to też był czas na badania, więc zmarnowany nie był

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za was
    my na razie przerwę robimy.. może po wakacjach naturalnie się postaramy i do 3 ostatniej inseminacji podejdziemy..

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mixa my oczywiscie tez podchodzimy komercyjnie w in vimedzie dokladnie w tym samym czasie co Ty. Ale juz podchodze do tego na luzie. Co ma byc to bedzie a na 11 sierpnia kupilam dzis lot na tydzien do Izraela. Chce zyc normalnie... Podejde do in vitro ale bez wiekszego napiecia . Bede za Ciebie 3 mac kciuki :) bedziemy w tym razem ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blanka- jak to ci sie poukłada0 jak pod koniec lipca masz podejść do inv a na 11 sierpnia wyjazd zaplanowałas?

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mixa ;) mam w planach zyc normalnie ;) wczoraj kupilam bilety i po in vitro lecimy ;))) w Izraelu pewnie zrobimy test ;) to bedzie super tydzien. Chce znowu moc planowac inne rzeczy a nie tylko owulacje i rosnace pecherzyki... Inaczej moge zwariowac

bella84, Sansivieria lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to odważnie, ale pewnie jak i piszesz- lepiej, ja po ewentualnym transferze wezme chorobowe i chyba pojade na mazury, posiedzę sobie ad jeziorkiem i poodpoczywam, będę pewnie potrzebowała wyciszenia ;-) zobaczymy jak nam sie potoczy
    jak zaczniesz stymulacje, to się musimy koniecznie zgadać,zobaczymy jak nas traktują w tych naszym invimedach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 17:16

Blanka85 lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ