X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje się wenflonu najbardziej!!! Nie lubię interwencji w moje ciało!!!!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt sysia nie lubi, ale wenflon to mały pikuś w porównaniu do tego, co ogólnie przechodzimy ;-) oby nam się powiodło ;-)

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny, a czy jak ma sie nadzerke i cyt gr II, czy mozliwe przeprowadzenie inseminacji? nie rodzilam nigdy i lekarze znow odradzaja wymrozenie nadzerki - a w tym wypadku moja cyt nigdy nie bedzie gr I. Wie ktos cos na ten temat?
    Kochana II gr jest grupą tzw kobiet współżyjących ;) rzadko kiedy jest I grupa ;) także spokojnie ;)
    Powodzenia ;)

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa z tym kupieniem to w cudzyslow juz wzielam to okreslenie. Wiesz staram sie myslec bardzo pozytywnie. Musi sie udac i koniec ;)

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was przed inseminacją była stymulowana Symletrolem lub jakimś odpowiednikiem? Czy CLO?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Mixa z tym kupieniem to w cudzyslow juz wzielam to okreslenie. Wiesz staram sie myslec bardzo pozytywnie. Musi sie udac i koniec ;)
    musi, musi!!!! zasłuzyłyśmy na to!!!

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie dlatego ja juz zaczynam tak sobie zartowac ;) ale w duszy piekielnie sie boje tego rozczarowania :(dlatego na zewnatrz chociaz troche probuje sie oszukac...

Mixa lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz calkiem oficjalnie witam sie tu dzis. Jestem pare dni po zabiegu i dzis mdleje ze stresu, bo przy podcieraniu wylatuje ze mnie takie rozciagliwo-lepkie "cos" z domieszka jakby krwi (lekko brazowe niteczki). Dodam, ze biore 3X100 progesteron dowcipnie. Co robic? Zyc nadzieja, czy juz plakac, ze nic z tego?

• bella84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile dni po iui jestes dokladnie? Nie trac wiary :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to dopiero 3 dzien i caly czas cos ze mnie cieknie. Pewnie to rozpuszczajaca sie tabletka progesteronu, prawda?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak :) bez paniki :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm 3 dzien po iui to szybko:) nie doszukuj sie komplikacji :) piekna pogoda wez lubego i spedzcie czas z dala od mysli nad iui :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • tinaaaaaa Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się przywitam. Dziś odbyła się pierwsza inseminacja i mam nadzieje ze ostatnia :) Bardzo szybko, takie rachu ciachu... teraz tylko zabijające czekanie.. biedronka_1982 trzymam kciuki !!

biedronka_1982 lubi tę wiadomość

bfarxzdvz055463r.png
    hotwjt3j8cu9nchh.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny piszę tutaj pierwszy raz i proszę o poradę. miałam nadzieję, że ominie mnie inseminacja i zajdę naturalną drogą, ale ginka radzi mi spróbować. przejdę do rzeczy: mąż ma mało ruchliwe plemniki, które krótko żyją, do tego aglutynacja. ginka twierdzi, że przy takich parametrach dzięki inseminacji można zaciążyć już za pierwszym razem. druga droga to leczenie się u androloga, pełno badań i zająć to może czas. ona radzi tą pierwszą drogę. w sprawie inseminacji jestem zielona. możecie mi krótko ale krok po kroku napisać jak wyglądają przygotowania do tego? jaką wy drogę przeszłyście, czy to wykonywał wasz gin na nfz czy wyłącznie prywatnie, leki jakie koszty, jakie badania i ile czasu na to wszystko zeszło? byłabym wdzięczna :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Anatolka ja byłam stymulowana Symletrolem przed pierwszą IUI (zakończona porażką), a druga IUI na cyklu naturalnym.

Dziewczyny co sądzicie o zrobieniu inseminacji w 13 godz po owu??? Tak właśnie miałam w tym cyklu, a jak spytałam lekarza czy to ma sens usłyszałam "PEWNIE" i tyle... Jak na mój gust to już było bez sensu...
    Piszcie szczerze, bo może znacie podobne sytuacje?

A tak na marginesie to przeglądam ten wątek od kilku dni (od początku) i ta wasza lista była fajną sprawą, bo przynajmniej widać było czarno na białym za którym razem IUI najczęściej zaskakuje.

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83, lista była bardzo czytelna, ale ta jej czytelność działała bardzo dołująco. Lista rozrastała się, przybywało dziewczyn, mnożyły się podejścia, a pozytywnych efektów jak na lekarstwo... Gdy widziałam tak siebie z 5 nieudaną iui to mi było samej siebie żal...Ale można by ją reaktywować dla nowych dziewczyn, może Wy poprawicie statysyki - czego Wam życzę!!!!
    Co do Twojej sytuacji, to szkoda było marnować podejście, ale rzeczywiście iui po owu wydaje się nieco spóźniona, ja miałam moje 5 zawsze na niepękniętych pęcherzykach - żadne podejście się nie udało, więc może trzeba było spróbować w drugą stronę... Nie spisuj na straty iui, nie wiadomo co i kiedy zaskoczy!!! :)

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    hej dziewczyny piszę tutaj pierwszy raz i proszę o poradę. miałam nadzieję, że ominie mnie inseminacja i zajdę naturalną drogą, ale ginka radzi mi spróbować. przejdę do rzeczy: mąż ma mało ruchliwe plemniki, które krótko żyją, do tego aglutynacja. ginka twierdzi, że przy takich parametrach dzięki inseminacji można zaciążyć już za pierwszym razem. druga droga to leczenie się u androloga, pełno badań i zająć to może czas. ona radzi tą pierwszą drogę. w sprawie inseminacji jestem zielona. możecie mi krótko ale krok po kroku napisać jak wyglądają przygotowania do tego? jaką wy drogę przeszłyście, czy to wykonywał wasz gin na nfz czy wyłącznie prywatnie, leki jakie koszty, jakie badania i ile czasu na to wszystko zeszło? byłabym wdzięczna :)
    Cześć Asioczku :) rzadko udaje się pierwsza iui, ale czasami się zdarza :) po tym optymistycznym wstępie napiszę Ci, że z mojej perspektywy to strata czasu i pieniędzy. Można iui robić i prywatnie i na NFZ, jak tylko chcesz. Oczywiście inny jest komfort, inna troska, inna dokładność... Za prywatne podejście płaciłam 600zł (bez wizyt monitoringu i leków-w sumie dochodziło do 1300zł). Jeśli stymulacja jajników to też większe lub mniejsze koszty (clo to jakieś 25zł, ale już gonadotropiny w zastrzykach to około 90-100zł za jeden zastrzyk, a robisz ich kilka). Badania też bardzo różne u różnych lekarzy, ale najdroższe i czasami bolesne to drożność jajowodów (u mnie 550zł), niektórzy lekarze bez tego badania w ogóle nie podejmują się iui.
    U mnie od 1 iui minął właśnie rok i niestety nie mam jeszcze dzidziusia, ale Tobie życzę z całego serca powodzenia i wytrwałości!!!

age.png
    age.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    MałaMi83, lista była bardzo czytelna, ale ta jej czytelność działała bardzo dołująco. Lista rozrastała się, przybywało dziewczyn, mnożyły się podejścia, a pozytywnych efektów jak na lekarstwo... Gdy widziałam tak siebie z 5 nieudaną iui to mi było samej siebie żal...Ale można by ją reaktywować dla nowych dziewczyn, może Wy poprawicie statysyki - czego Wam życzę!!!!
    Co do Twojej sytuacji, to szkoda było marnować podejście, ale rzeczywiście iui po owu wydaje się nieco spóźniona, ja miałam moje 5 zawsze na niepękniętych pęcherzykach - żadne podejście się nie udało, więc może trzeba było spróbować w drugą stronę... Nie spisuj na straty iui, nie wiadomo co i kiedy zaskoczy!!! :)

Dzięki za odpowiedź :)
    Kurcze... tak was czytam i czytam od początku (jestem na 225 str ;) ), że mam wrażenie jakbym was znała od lat :D Co te fora robią z człowiekiem :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    Dzięki za odpowiedź :)
    Kurcze... tak was czytam i czytam od początku (jestem na 225 str ;) ), że mam wrażenie jakbym was znała od lat :D Co te fora robią z człowiekiem :)
    To może pokusisz się o zaktualizowanie listy iui...??

age.png
    age.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowym dziewczynom to tylko wypada życzyć powodzenia. Forum delikatnie obumiera. stare Dziewczyny przeszły na in vitro inne wygrały w totka i zaciazyly :) teraz czas żeby młody na narybek przejął forum ;) trzymam kciuki kochane ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ