INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja chyba na tą betę nie pójdę! Tak to mogę mieć jeszcze jakieś nadzieje boję się, że jak zobaczę czarno na białym, że lipa, to się znowu załamię... ;-(3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Kurcze, ciągle te inseminacje kończą się niepowodzeniem.
Ja jutro idę na betę. Niestety nie mam absolutnie żadnych objawów i jestem w 99% przekonana, że u mnie też będzie lipa.
Może w następnym cyklu nam się poszczęści. Ja podchodzę do kolejnej w najbliższym cyklu.5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
ja dopiero testuje za 9 dni i juz wiecej inseminacji nie planuje. Pora isc krok dalej2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
mnie lekarz dał do zrozumienia, żeby zabrać się za konkrety (tzn IVF), zamiast powtarzać IUI, ale nie jestem jeszcze na to gotowa, zarówno psychicznie, jak i "technicznie" - do refundowanego nie wiem czy przejdę kwalifikacje, a komercyjne przeraża mnie pod kątem finansowym.3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
AmVormittag wrote:Nazja podchodzisz z marszu do kolejnej IUI?
Tak. Ta była drugą,więc jeszcze przynajmniej jedną chcemy zrobić.Potem się będzie myśleć, co dalej. Gdzieś tam na horyzoncie pojawia się opcja "in vitro",której zawsze się obawiałam, a która wydaje się coraz bardziej realna...
dzisiaj to sobie zaraz strzelę grzane wino -
grzane wino to jest to ja nadejście każdej kolejnej @ kwitowałam wyjęciem piwa z lodówki lub dobrego czerwonego wina z barku
Nazja lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
AmVormittag wrote:Hej Dżona, najlepiej się za wiele nad tym nie zastanawiać, bo psychika siada tylko skoncentrować na celu, jakim jest upragnione, wyczekane dzieciątko.
MAsz jakieś konkretne wskazania do IUI, czy to kolejny etap w walce?
Pozdrawiam!
Można powiedzieć ze kolejny etap.
Po roku starań najpierw badanie męża- wyszło dobrze, potem laparoskopia - prawy jajowód niedrożny, potem ciąża biochemiczna. Moje wyniki badań hormonalnych i innych wszystkie dobre, przez pewien czas miałam podejrzenie pco - stosowałam przez rok metformine (2x850mg, potem było CLO trzy cykle przy owulacji na drożnym jajniku. Teraz trwa mój 25 cykl - najprawdopodobniej bezowulacyjny i mam się zastanowić nad IUI.
Nasza sytuacja nie jest prosta, bo możemy się starać z mężem tylko w weekendy z racji jego pracy
Czy któraś z Was korzystała z refundowanego IUI, czym się różni od pełnopłatnej, czy pełnopłatna w klinice jest lepsza, dokładniejsza? Ile kosztują badania przygotowawcze przed, bez posiewów?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was &&Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:46
ewa13 lubi tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
listek wrote:Kurcze, ciągle te inseminacje kończą się niepowodzeniem.
Ja jutro idę na betę. Niestety nie mam absolutnie żadnych objawów i jestem w 99% przekonana, że u mnie też będzie lipa.
Może w następnym cyklu nam się poszczęści. Ja podchodzę do kolejnej w najbliższym cyklu.
listek, trzymam bardzo mocno kciuki przerwij w końcu tę złą passę,bo dobijające to jest...listek lubi tę wiadomość
-
dżona wrote:Można powiedzieć ze kolejny etap.
Po roku starań najpierw badanie męża- wyszło dobrze, potem laparoskopia - prawy jajowód niedrożny, potem ciąża biochemiczna. Moje wyniki badań hormonalnych i innych wszystkie dobre, przez pewien czas miałam podejrzenie pco - stosowałam przez rok metformine (2x850mg, potem było CLO trzy cykle przy owulacji na drożnym jajniku. Teraz trwa mój 25 cykl - najprawdopodobniej bezowulacyjny i mam się zastanowić nad IUI.
Nasza sytuacja nie jest prosta, bo możemy się starać z mężem tylko w weekendy z racji jego pracy
Czy któraś z Was korzystała z refundowanego IUI, czym się różni od pełnopłatnej, czy pełnopłatna w klinice jest lepsza, dokładniejsza? Ile kosztują badania przygotowawcze przed, bez posiewów?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was &&dżona lubi tę wiadomość
-
ewa13 wrote:Hej dżona spróbuj IUI Ja tez mam nie drozny jajowod ale lewy podeszlam do IUI w kwietniu i powiem ze udalo sie za pierwszym razem ale poronilam ale wierzę ze sue uda i próbuję dalej wyniki mam dobre wszystkie ja miakam robioną w gdyni w gamecie koszt to około 700 zł ale mowie trzeba spróbować zwłaszcza my z jednym jajowodem droznym .
Dzięki za info
A miałaś stymulacje Clo? Rósł Ci jeden pęcherzyk czy więcej? Czekałaś specjalnie na owulacje po drożnej stronie? Przed IUI nasienie było "odwirowane" czy prosto z kubeczka?
W kwocie tych 700zł co się zawierało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 22:49
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
mia6 wrote:Dzisiaj w 12 dniu po IUI zamiast testu postanowiłam zmierzyć temperaturę, no i rozwiały się resztki moich złudzeń
kochana jedna temp a Ty juz przekreslasz cykl
nie mierzylas od poczatku i nie wiesz na jakim poziomie byla podczas owu , kochana głowa do góry i bądz dobrej mysli i wierz w to, ze sie uda
dżona, a bierzesz jeszcze ten metformax ? masz problemy z wagą ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:05
-
Kis- nie biorę metforminy już, odpuściłam- niezbyt dobrze się czułam po niej, nigdy nie miałam problemu z wagą, moje BIM nie przekracza 20, obecnie mam podwyższoną glukoze tylko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:22
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
-
Dziewczyny trzymam za Was kciuki baaardzo mocno
U mnie teraz relaks przed kolejnym IUI. Może jakoś spokojniej do tego podejdę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:03
-
Mam już wyniki w necie: Beta 1,07
niestety, nie udało się.5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))