X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Ja już po usg..
    Pęcherzyk 23mm, endo 9,7mm . zaraz lecę za podwójny zastrzyk z pregnylu - ojj będzie bolało ;)
    Trzymam kciuki, bądź naszym światełkiem w tunelu ;)

Lila84, aszka lubią tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Ja już po usg..
    Pęcherzyk 23mm, endo 9,7mm . zaraz lecę za podwójny zastrzyk z pregnylu - ojj będzie bolało ;)

Powodzenia! Trzymam kciuki :)

Lila84 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Hej Dziewczyny, przede mną pierwsza inseminacja. Także mogę bez przeszkód do Was dołączyć. Powiedzcie, którejś się w ogóle udaje po inseminacji? Bo podczytuję Was od jakiegoś czasu i statystyki są słabe :/, dlatego i ja podchodzę sceptycznie do niej.
    Spróbujemy z mężem, chociaż by tylko po to, żeby później sobie nie zarzucić, że nie wykorzystaliśmy wszystkich możliwych sposobów.
    Hej mi sie udało za pierwszym razem po IUI ale moja ciąża obumarła .Po trzech miesiącach podeszlam do drugej IUI wyniki mielismy jak to lekarz powiedział bardzo dobre ale się nie udało w pazdzierniku mialam mialam miec trzecie podejscie ale pęcherze mialam po lewej stronie na nie droznym jajowodzie wiec przełozylismy na listopad mam wielka nadzieje ze sie w koncu uda Powodzenia

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Hej mi sie udało za pierwszym razem po IUI ale moja ciąża obumarła .Po trzech miesiącach podeszlam do drugej IUI wyniki mielismy jak to lekarz powiedział bardzo dobre ale się nie udało w pazdzierniku mialam mialam miec trzecie podejscie ale pęcherze mialam po lewej stronie na nie droznym jajowodzie wiec przełozylismy na listopad mam wielka nadzieje ze sie w koncu uda Powodzenia
    Jednak trzeba mieć odrobinę szczęścia zarówno przy inseminacji jak i przy naturalnym zajściu. Trzymam za Ciebie kciuki, oby teraz się udało :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Jednak trzeba mieć odrobinę szczęścia zarówno przy inseminacji jak i przy naturalnym zajściu. Trzymam za Ciebie kciuki, oby teraz się udało :)

dokładnie tak :)
    ja miałam dwie i mi się nie udało niestety :/
    powodzenia ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 13:54

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się okazało,że po stymulacji clo rośnie za dużo pęcherzyków i może wcale nie dojdzie do inseminacji w tym cyklu...idę na kolejną wizytę w pon i wtedy wszystko będzie jasne...

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzynam za Was wszystkie kciuki zeby wkoncu kazdej się udało trzeba być dobrej myśli :) Powodzenia

justysss, monika9966, Shabeel lubią tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez wspomagaczy na naturalnym cyklu. Do tej pory było wszystko ok z owulacją u mnie i lekarz sam nie zaleca wspomagaczy. A jakie zdanie mają Wasi lekarze?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DLa mnie lekarz powiedział, ze jak jest ok, ze jest owulacja to nie trzeba wspomagaczy. Natomiast dla kobiet po 35 r zycia jak ja) daja wspomagacze niezaleznie czy ktos ma owu czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieidealna wrote:
    Dali mi na razie tylko Inofolic, a mężulkowi na poprawe nasienia. Gin powiedział ze jak w grudniu przyjdziemy to zobaczymy co dalej.
    lepiej odczekac az sie nasienie poprawi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze podejscie - przegrane... Próbujemy drugi raz, od jutra CLO i wizyta w następny pon.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Pierwsze podejscie - przegrane... Próbujemy drugi raz, od jutra CLO i wizyta w następny pon.
    Przykro mi :( ehhh podły ten los. Nie mogłaby się każda inseminacja udawać? Że też to wszystko to jedna wielka niewiadoma.

monika9966 lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo przykro...Cyztając wiele postów zastanawia mnie dlaczego tak niewiele pierwszych IUI kończy się sukcesem?? Z czego to wynika?? Ciężko nie robić sobie nadziei ale chyba nie powinnam sie nastawiać, że i moja pierwsza okaże się udaną...

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie podejście i porażka :(

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza, na pengrylu wyhodowałam 4 pęcherzyki, endo ładne. Dziś ostatni zastrzyk, jutro będziemy dumać czy dojdzie do IUI...

• józefka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Właśnie wróciłam od lekarza, na pengrylu wyhodowałam 4 pęcherzyki, endo ładne. Dziś ostatni zastrzyk, jutro będziemy dumać czy dojdzie do IUI...

powodzenia !!!!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tym tygodniu podchodzę do drugiej inseminacji. Może tym razem się uda.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie proszę przy jakiej ilości pęcherzyków miałyście robioną IUI. Trochę się martwie że mam za dużo (4) i jednak do niczego w tym cyklu nie dojdzie :(. To miałaby być moje pierwsze podejście więc jestem jeszcze zielona w tym temacie...

• józefka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Ja też w tym tygodniu podchodzę do drugiej inseminacji. Może tym razem się uda.

powodzenia !!!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Dziewczyny, napiszcie proszę przy jakiej ilości pęcherzyków miałyście robioną IUI. Trochę się martwie że mam za dużo (4) i jednak do niczego w tym cyklu nie dojdzie :(. To miałaby być moje pierwsze podejście więc jestem jeszcze zielona w tym temacie...
    A jakiej wielkości są pęcherzyki?

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ