X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim przypadku po diagnozie okazało się, że inseminacja jest dla mnie szansą. Moje jajeczka nie pękały i wyniki męża też nie były za dobre. Po zrobieniu kompletu badań i hsg zostałam zakwalifikowana do inseminacji i poszłam za ciosem.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, rzadko udzielam sie na forum, ale chcialam sie komus wygadać. Wszyscy bagatelizują moje obawy. Staramy sie z mężem o bobasa od 2,5 roku. W zeszly wtorek mialam pierwsza IUI. Zaryzykowalam, bo nie mialam zrobionej drożności jajowodow. Nasienie męża wręcz idealne. Mialam dwa pęcherzyki które pekly po pregnylu, endo 12mm. Niestety prześladuje mnie przeczucie ze znów klapa. W pon mam zrobić betę ale na sama myśl wyje jak bóbr bo sie panicznie boje. Brzuch na @ nie boli(biore luteine moze dlatego, chociaz w poprzednim cyklu mimo tego bolal) W tym cyklu jedynie 6 dni po Iui trochę bolal. Przepraszam ze Wam zanudzam, ale nie mam nawet komu sie wyżalić.

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak brzucho boli to wez nospe rozkurczowo i spokojnie czekaj. Nic wiecej nie zrobisz a pomysl, ze jak sie udalo to stresujesz nie tylko siebie :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, przede mną pierwsza inseminacja. Także mogę bez przeszkód do Was dołączyć. Powiedzcie, którejś się w ogóle udaje po inseminacji? Bo podczytuję Was od jakiegoś czasu i statystyki są słabe :/, dlatego i ja podchodzę sceptycznie do niej.
    Spróbujemy z mężem, chociaż by tylko po to, żeby później sobie nie zarzucić, że nie wykorzystaliśmy wszystkich możliwych sposobów.

kis lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu statystyki będą musiały pójść w górę ze statystycznego punktu widzenia nie może być zawsze źle. zobaczycie UDA SIĘ!

justysss lubi tę wiadomość

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio była jakaś czarna seria także teraz musi być tylko lepiej <3

józefka lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może już niebawem pojawią się jakieś dobre wieści :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieidealna wrote:
    Hej Kochane. Po jakim czasie zdecydowałyście sie na inseminacje? Próbowałyście wcześniej z jakimiś lekami? Po ilu próbach sie udało? :)
    My zdecydowaliśmy się dopiero po 2 latach starań. Wcześniej było kilka cykli z Clo, potem hsg, potem znowu 3 cykle z clo i pregnylem i w końcu trafiliśmy do specjalisty od niepłodności. Teraz szykujemy się do 2 IUI - oby ostatniej ;)

d76e967a38.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Może już niebawem pojawią się jakieś dobre wieści :)
    Mallina, oby bo nie wygląda to najlepiej ..

d76e967a38.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    no to u mnie beta negatywna czyli jedna wielka dupa. chyba kończe z inseminacjami na dobre.
    Piggy, bardzo mi przykro :( Ściskam Cię mocno i nie poddawaj się Kochana <3

d76e967a38.png
  • nieidealna Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero zaczynam 2 cykl z lekami. U mnie PCO, brak owulki, u mężulka słaba morfologia i ruchliwość. Wiem ze to dopiero początek, ale nie czuje by leki pomogły, bo w tym miesiacu temp i testy owu nie pokazały owulacji.. Jeżeli do grudnia nic sie nie poprawi to chyba tez bede chciała isc na inseminacje, szczególnie, ze na 2 miesiace kuracji wydalismy 1200 zł.. czyli prawie to samo a szansa wieksza. Co myslicie?

Nieidealna
  • justysss Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieidealna...zawsze warto próbować. Ja zrobiłam inseminacje by troche sie uspokoic i mysleć ze zrobiłam coś więcej by stał się w koncu CUD.

9vk503.jpg

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba tez tak zrobię, ale poczekam do wizyty u gina w grudniu. Moze to wiecej cos da :)

Nieidealna
  • justysss Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie owulacje wywołano dopiero 2 miesiące temu wczesniej wogole jej nie było wiecznie torbiele... By spróbować IUI trzeba mieć owulacje bo inaczej to bez sensu, a wspominałas cos o braku owulacji, więc może warto coś pokombinować z leczeniem??

9vk503.jpg
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg..
    Pęcherzyk 23mm, endo 9,7mm . zaraz lecę za podwójny zastrzyk z pregnylu - ojj będzie bolało ;)

d76e967a38.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 POWODZENIA:)

Lila84 lubi tę wiadomość

9vk503.jpg
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss nie dziękuję co by nie zapeszyć ;) <3

d76e967a38.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Ja już po usg..
    Pęcherzyk 23mm, endo 9,7mm . zaraz lecę za podwójny zastrzyk z pregnylu - ojj będzie bolało ;)
    powodzenia :)

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    u mnie owulacje wywołano dopiero 2 miesiące temu wczesniej wogole jej nie było wiecznie torbiele... By spróbować IUI trzeba mieć owulacje bo inaczej to bez sensu, a wspominałas cos o braku owulacji, więc może warto coś pokombinować z leczeniem??

Dali mi na razie tylko Inofolic, a mężulkowi na poprawe nasienia. Gin powiedział ze jak w grudniu przyjdziemy to zobaczymy co dalej.

Nieidealna
  • kis Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Ja już po usg..

trzymam kciuki! <3

Lila84 lubi tę wiadomość

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ