X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Ja niestety dziś zobaczyłam krew, chyba nic z tego jednak nie będzie, ale pozytywne jest to, że wogóle do ciąży doszło:)

Kasiu moze to plamienie, dzwoń do lekarza. Głowa do góry, będzie dobrze! MUSI BYĆ!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    bardzo mi przykro... mam nadzieję, że następnym razem będą już pozytywne wiadomości <3

józefka, a Ty jak? Wytrzymałaś czy zatestowałaś?

wstrzymuje się z testowaniem do poniedziałku, jeśli @ ma przyjść to będzie dziś lub jutro. Więc próbuje się wstrzymać do poniedziałku.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Ja niestety dziś zobaczyłam krew, chyba nic z tego jednak nie będzie, ale pozytywne jest to, że wogóle do ciąży doszło:)
    Kasia to jeszcze nic nie przekresla .Tylko tak jak pisala jozefka skontaktuj sie z lekarzem , albo jedz do szpitala .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • GreenDot Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mialam dzisiaj 3 iui. Teraz długie dwa tygodnie przede mna wiec jesli nie macie nic przeciwko to sobie tu z Wami poczekam ;)

józefka, ewa13, mia6 lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenDot wrote:
    Hej dziewczyny, mialam dzisiaj 3 iui. Teraz długie dwa tygodnie przede mna wiec jesli nie macie nic przeciwko to sobie tu z Wami poczekam ;)

Witamy w naszym gronie :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenDot wrote:
    Witaj , moja droga no to poczekamy sobie razem:) ja dzis mialam pierwsza iui:)

GreenDot, józefka lubią tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    kasia to jeszcze o niczym nie swiadczy:) skontaktuj sie z lekarzem, wszystko bedzie dobrze, musi byc:) sciskam mocno:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja po pierwszej iui:) teraz dluuugie dwa tygodnie przede mna:)

józefka lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenDot wrote:
    Witamy w naszym gronie ja we wtorek mam 3 IUI :-)

GreenDot lubi tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • GreenDot Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Z moich obserwacji wykresow i cztania forum wynika ze takie plamienie sie zdaza i nie wskazuje odrazu na to najgorsze. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok i zycze spokojnej ciazy

• GreenDot Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nastawiam sie jakos mega optymistycznie bo w sumie nie widze roznicy miedzy tymi trzema cyklami z iui - jedyne co to biore inofolic i donga. No coz - do 3 razy sztuka. Jak nie to nadzieja w ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 19:16

• Mallina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów dzisiaj byłam w szpitalu na monitoringu i w sumie nie wiem czy dojdzie do inseminacji. Bo pęcherzyk może pęknąć w niedziele, a w weekendy nie robią. Poza tym robię inseminację na NFZ więc sobie wyobraźcie jak to wszystko wygląda. Ehhhh, można się zniechęcić :/

Trzymam kciukasy za dzisiejsze inseminacje. Niech Mikołaj przyniesie Wam dziewczyny fasolkowy prezencik pod choinkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 20:31

ewa13 lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Kasia, bardzo, ale to bardzo mocno trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś po swojej 1 Inseminacji. Czekamy na efekty długiiieeee dwaaa tygodnie

józefka, ewa13, agnesita85, mia6 lubią tę wiadomość

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    A ja znów dzisiaj byłam w szpitalu na monitoringu i w sumie nie wiem czy dojdzie do inseminacji. Bo pęcherzyk może pęknąć w niedziele, a w weekendy nie robią. Poza tym robię inseminację na NFZ więc sobie wyobraźcie jak to wszystko wygląda. Ehhhh, można się zniechęcić :/

Trzymam kciukasy za dzisiejsze inseminacje. Niech Mikołaj przyniesie Wam dziewczyny fasolkowy prezencik pod choinkę :)
    ja też na NFZ robiłam i u nas robią w niedziele bo tego nie przewidzisz, niestety długo wszystko trwało owszem nie to że zapłacisz jedziesz na konkretna godzinę i masz.

phv3n5q.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    ja też na NFZ robiłam i u nas robią w niedziele bo tego nie przewidzisz, niestety długo wszystko trwało owszem nie to że zapłacisz jedziesz na konkretna godzinę i masz.
    A gdzie robisz? Ja w Warszawie i jakoś mnie zniechęciło to wszystko. Traktowanie człowieka przedmiotowo. Na monitoring to najlepiej przyjść już z portkami w ręce, siup na fotel dziękuję do widzenia. Zero informacji, człowiek sam sobie musi decydować. Porażka totalna.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    A gdzie robisz? Ja w Warszawie i jakoś mnie zniechęciło to wszystko. Traktowanie człowieka przedmiotowo. Na monitoring to najlepiej przyjść już z portkami w ręce, siup na fotel dziękuję do widzenia. Zero informacji, człowiek sam sobie musi decydować. Porażka totalna.
    Ja w Poznaniu jakos nie odczulam nic zle fakt wylewni nie sa ale to co trzeba mowia.

phv3n5q.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    Ja w Poznaniu jakos nie odczulam nic zle fakt wylewni nie sa ale to co trzeba mowia.
    Co szpital to inaczej :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Byłam wczoraj od razu w szpitalu, na usg Pani doktor narazie jeszcze nie zobaczyła pęcherzyka, bo za wcześnie, ale też niczego niepokojącego też nie widziała, muszę obserwować przyrost bety, bo już kiedyś miałam ciążę pozamaciczną i w zasadzie tylko tego się boję najbardziej. Mam urlop na odpoczynek i oszczędzanie się.

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, a szczególnie myślę o Józefce, która lada chwila testuje, trzymam kciuki:)

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ