X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Kasia - a na pewno nie macie szans na rządowe ivf? Ja tez nie miała udokumentowanego roku leczenia, ale czas starania ponad rok i lekarka mówiła że się łapiemy. U nas niepłodność idiopatyczna głównym czynnikiem była, bo maż miał słabsze nasienie, ale nie na tyle żeby na rządowe się załapać.

Wiecznie - u nas dwie iui były i tyle nam lekarka radziła. Zależy od wyników.

Agnesita - powodzenia i spokoju w oczekiwaniach do testowania.

Trzymam kciuki za powodzenia każdej starającej się :)
    Sprawdzimy czy się łapiemy. To nie pierwsze dziecko. Amh dyskwalifikuje nas tylko do leków ref. A chyba nie do samego zabiegu. Muszę poczytać.

• Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Niestety, ale aby zakwalifikować się do rządowego programu trzeba mieć AMH co najmniej 0,7
    Listek, ale tylko do leków czy do samego zabiegu? Bo slyszałam tylko o lekach. Ale może też do zabiegu. Możesz potwierdzić.

• józefka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    No u nas to jak wiatr zawieje z tymi wynikami męża. TŻ miał teraz lepszy dzień i wyniki pozwoliły podejść do IUI. Ta mała skuteczność IUI mnie jakoś średnio przekonuje do większej ilości prób. Poza tym ciągle gdzieś tam mam w głowie, że zaraz kończy się program refundowanego IVF

Józefka, na jakim etapie jesteście z IVF?

kochaniutka oczekuje na wyniki ahm (przyszły piątek), małżonek dyga w sobote na nasienie więc wyniki nam się zbiegną. Jak będziemy szli po wyniki to odrazu mamy poprosić o wniosek żeby od ręki go uzupełnić. Mój gin juz też tworzy zaświadczenie o historii i przebiegu leczenia, tak abym miała kompletny komplet.
    Pomimio, że to nie ten wątek będe Wam zdawała relacje :)

pozdrowienia i ściskam mocno te które niedługo testują :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1977 wrote:
    Listek, ale tylko do leków czy do samego zabiegu? Bo slyszałam tylko o lekach. Ale może też do zabiegu. Możesz potwierdzić.

do kwalifikacji potrzeba min 0,7 na nowych odczynnikach lub 0,5 na starych
    tutaj link do strony MZ: http://www.invitro.gov.pl/przyczyny-dyskwalifikacji

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    tulam mocno, ja właśnie czekam na wyniki amh i będe startować do rozmowy kwalifikacyjnej na IVF zobaczymy pożyjemy. Trzymaj się - mocno ściskam

Józefka, to "widzimy się" już wkrótce na wątku o IVF. ja ryzykuję ostatnie iui, ale papiery już kompletuję do programu. Pozdrawiam!

józefka lubi tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Ruda01 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    dziewczyny mam kilka pytan, byc moze juz odpowiedzi na nie padly ale nie jestem w stanie przerobic tych 340 stron...
    mam pytania gl do dziewczyn z warszawy : jaki jest koszt jednej iui wraz z lekami i wiztyta? czy której z was udalo sie zrobic iui refundowana? jezeli tak to gdzie sie starac?
    licze sie z faktem ze szanse sa w granicach 10-25% i koniecznosci podjecia kliku prob

Mi się udało - IUI refundowana w Warszawie na Starynkiewicza, sukces za drugim podejściem.
    Teraz jestem w 15tc :)
    Chętnie odpowiem na szczegółowe pytania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:12

ewa84 lubi tę wiadomość

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
    [image noborder] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71366 [/image] [/link]
  • listek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1977 wrote:

Wiesz co, tak mi mówił lekarz. Ja mam AMH 0,5. Mówił, że się nie kwalifikuję,ale mam spróbować w innym laboratorium, może akurat wyjdzie więcej :)

Może lekarz się myli.. trzeba popytać, poczytać...

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Józefka, to "widzimy się" już wkrótce na wątku o IVF. ja ryzykuję ostatnie iui, ale papiery już kompletuję do programu. Pozdrawiam!
    A jakie masz amh?

• Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda01 wrote:
    Mi się udało - IUI refundowana w Warszawie na Starynkiewicza, sukces za drugim podejściem.
    Teraz jestem w 15tc :)
    Chętnie odpowiem na szczegółowe pytania.
    Kochana a jakie miałaś parametry? Jakie amh.

• Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Wiesz co, tak mi mówił lekarz. Ja mam AMH 0,5. Mówił, że się nie kwalifikuję,ale mam spróbować w innym laboratorium, może akurat wyjdzie więcej :)

Może lekarz się myli.. trzeba popytać, poczytać...
    Ja tez mam amh 0.5 ale lekarz mi powiedział, że to mnie dyskwalifikuje.

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powtórzcie AMH w innym labie. Ja mam w zależności od laboratorium między 1,2 a 0,9 i oczywiście do IVF zamierzam pokazać ten lepszy wynik ;-)

Kasiu_1977 sprawdź też na jakich miałaś odczynnikach robione badanie. na wyniku powinno pisać. jeśli miałaś test I generacji, to z 0,5 się załapujesz na granicy, ale się załapujesz - na stronie MZ, którą podałam wyżej jest mowa o dyskwalifikacji przy wyniku PONIŻEJ 0,5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:31

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Dziewczyny, powtórzcie AMH w innym labie. Ja mam w zależności od laboratorium między 1,2 a 0,9 i oczywiście do IVF zamierzam pokazać ten lepszy wynik ;-)
    A z jakiego powodu robisz inv?

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wspomniana obniżona rezerwa plus "endomenda", niestety.

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Ruda01 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1977 wrote:
    Kochana a jakie miałaś parametry? Jakie amh.

Kasiu!
    Nie mam pojęcia jakie miałam AMH, nigdy tego nie badałam i przy IUI nikt ode mnie tego nie wymagał. U nas problemem były słabe parametry nasienia. Słaba ruchliwość, słabe upłynnienie i aglutynacja, morfologia poniżej normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:40

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
    [image noborder] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71366 [/image] [/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda01 wrote:
    Kasiu!
    Nie mam pojęcia jakie miałam AMH, nigdy tego nie badałam i przy IUI nikt ode mnie tego nie wymagał. U nas problemem były słabe parametry nasienia. Słaba ruchliwość, słabe upłynnienie i aglutynacja, morfologia poniżej normy.
    a ile czasu trwało zanim tam podeszłas do inseminacji tzn chodzi mi o to ze pierwsza wizyta u lekarza az do tej decydujacej o inseminacji. Moja kolezanka tam chodziłą i mowiła, ze czekała ponad rok na diagnoze bo takie były terminy długie i zrezygnowała. Z tego co przejrzałam Twoje posty to jedna inseminacje mialas w kweitniu 2014 druga w pazdzierniku dla mnie to odpada, bo na cyklu stymulowanym jak ja moge byc co m-c przez 5 miesiecy -i dlatego wlasnie na NFZ dla mnie inseminacja odpada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:28

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy do iui mieliscie zlecone badanie DNA plemnika?

czytalam ze jest konieczne moj gin jeszcze nic o tym nie wspominal, zastanawiam sie jak to wyglada w praktyce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 23:43

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    u mnie wspomniana obniżona rezerwa plus "endomenda", niestety.

moze troche nie w temacie ale czytalam ze wystarczy 6 cykli jezeli jest problem jajnikowy, czy wiecie co konkretnie mozna pod to podciagnac?

" u pacjentek z upośledzoną funkcją jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej

czynnik jajnikowy niepłodności: brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania"

6 cykli farmakologicznych, czy to musi byc 6 kolejnych cykli??? moze ktos cos wiecej mi podpowiedziec o tym kryteium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 00:09

iv094x39ir3hgbzx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:

mam nadzieje, że ominie Cię grzygoda z IVF bo się okaże, że włąsnie zaskoczyłaś :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    moze troche nie w temacie ale czytalam ze wystarczy 6 cykli jezeli jest problem jajnikowy, czy wiecie co konkretnie mozna pod to podciagnac?

" u pacjentek z upośledzoną funkcją jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej

czynnik jajnikowy niepłodności: brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania"

6 cykli farmakologicznych, czy to musi byc 6 kolejnych cykli??? moze ktos cos wiecej mi podpowiedziec o tym kryteium?
    tak 6 cykli farmakologicznych robi sie bez przerwy.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak 6 cykli farmakologicznych robi sie bez przerwy.

dziekuje ci bardzo :)

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ