X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!! czy ktoras z Was podchodziła do iui ze słabym nasieniem?

adrenalina lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ewa, my nic takiego nie mieliśmy robionego. Wystarczyły wyniki badania nasienia ;)

dzieki za odp :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie IUI nieudane...dzisiejszy test negatywny :-(

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • kmb Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honey028 jak to mówią dopóki @ nie ma zawsze jest nadzieja. :-D jeszcze nic nie wiadomo więc kciukam dalej :-P

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja podchodziłam dwa razy w tamtym roku w tym tez zamierzam. U nas problem poboru stronach.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja bede podchodzila w nastepnym cyklu [ o ile przesuna mi wyzyte u gina ). I oczywiscie glowny powod slabe zolnierzyki ;)

Ale musze Ci powiedziec , ze nie mozna tracic nadziei, bo mimo slabego nasienia szanse na naturalne poczecie zawsze sa :)
    Wiem to z wlasnego doswiadczenia .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej płonne nadzieje...jak @ nie przyjdzie to za 2 dni powtórzę dla pewności

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 my podchodziliśmy z słabym nasieniem. Czekam teraz na wynik 3IUI jeszcze nie przyszła @ a powinna być od rana bóli też nie mam ani na okres ani generalnie innych objawów :D Patrząc na statystyki to nie warto inwestować kasy w IUI bo my byśmy za to mieli prawie całą IVF (komercyjnie) z refundacją leków. No ale jak to się mówi nadzieja umiera ostatnia :D , więc grzecznie czekam :P

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajnie ze nie jestem z tym sama a powiedzcie mi jaki minimalne parametry trzeba miec? mi gin z kliniki powiedział ze z obecnym wynikiem ciaze naturalne sie juz pojawiaja ale ja nie chce czekac juz na naturalny nie
    wiadomo ile :( cud do ivf sie nie lapiemy bo mamy tendencje wzrostowa w nasieniu i pomyslelismy o iui, po mojej stronie niedoczynnosc i hashimoto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 14:03

• asiamar Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu1986 nie mam pojęcia bo mój mąż ma wahania.Pierwsze IUI miał 7MLN po wypreparowaniu został z 1 MLN a ostatnia inseminacja miał 32Mln i został wypreparowane i podane 2.5mln. Lekarz mówił że poniżej 4mln nie ma sensu ale o lekarz to opinia podobno wystarczy jeden plemnik i komórka ale w przypadku IUI jakoś rzadko się to zdarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Aniu1986 nie mam pojęcia bo mój mąż ma wahania.Pierwsze IUI miał 7MLN po wypreparowaniu został z 1 MLN a ostatnia inseminacja miał 32Mln i został wypreparowane i podane 2.5mln. Lekarz mówił że poniżej 4mln nie ma sensu ale o lekarz to opinia podobno wystarczy jeden plemnik i komórka ale w przypadku IUI jakoś rzadko się to zdarza.
    a ze tak zapytam co maz bral na poprawe nasienia?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno do iui wystarcza 4%morfologii. Moj ma właśnie 4% przy pierwszej po spreparowaniu nasienia było 5 mnl a z drugim podejściem 7 mln. Obie nieudane. Minął prawie rok od poerwszej iui mam nadzieje ze teraz bedzie dużo wiecej i w końcu sie uda :)

• asiamar Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu1986 nic nie brał :D i nie będzie brał lekarz stwierdził , że nie będzie nas naciągał i albo podchodzimy 3 razy do IUI a potem ewentualnie IVF albo od razu IVF bo wyniki mojego męża to niepłodność.

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    My tez podchodzilismy ze słabym nasieniem.
    U nas morfologia w granicach 4% ale za to duże ilosci.
    W naszym przypadku dużą rolę gra słaba ruchliwość.
    Na protokołach z inseminacji jest napisane że spadała podczas preparatyki nawet...
    Podchodziliśmy 3 razy, tez nas to sporo kosztowało, ale dzieki temu dostaliśmy kwalifikację do rządowego IV

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie musialyscie przedstawic badania do kwalifikacji do IUI?

Anatolka lubi tę wiadomość

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    ale dostałam tez drugi lek o nazwie encorton od 2 dc, brała któraś z was te tabletki ?

Cześć Adrenalina, ja biorę - jest to steryd, który ma pomóc w przypadku kiedy organizm może "odrzucać" nasienie lub zarodek, a może się tak dziać w przypadku chorób o podłożu autoimmunologicznym lub endometriozie. tutaj masz link to info z Novum (dotyczy co prawda IVF, jednak zasada jest jak mniemam, ta sama)

http://www.novum.com.pl/pl/dla-pacjentow/forum-embriologiczne/lista-pytan/pytanie/603/

Renieczka - jesteśmy rówieśniczkami ;-) co do IUI, to niestety statystyki są kiepskie, nie da się ukryć, jednak i tak IUI daje więcej szans niż starania naturalne. u mnie decyzja o iui była więc kolejnym krokiem, skoro naturalnie się nie udaje, to idziemy dalej. o IVF nie myślałam wcześnie ponieważ jakoś ciężko było mi się zdecydować (wydawało mi się, że to ostateczność) oraz nie łapałam się jeszcze na program, a komercyjnie nie dałabym rady. Teraz stuknęły mi dwa lata, więc jeśli ostatnia IUI nie wypali, "chcąc - nie chcąc" podejdę do IVF.

Edit: do IUI wymagane były badania na wirusy (HIV, kiła, zapalenie wątroby), wcześniej mieliśmy badanie nasienia i drożność. natomiast do iui chyba nie ma stricte "kwalifikacji" (w sensie np. że obowiązkowo wyniki badań muszą mieścić się w jakiś przedziałach jak przy refundowanym IVF), z zastrzeżeniem że zabieg wykonujesz komercyjnie. znam przypadki w których np. partner miał bardzo słabe nasienie, lekarz radził od razu IVF, a jednak para zadecydowała o IUI. ostatecznie to ich decyzja i ich koszty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 17:38

adrenalina, Anatolka lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    U nas nic nie wymagali tak na prawdę, ale moze to ze względu na to ze mieli cala nasza dokumentacje a w niej masę przeróżnych badań.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    Raczej płonne nadzieje...jak @ nie przyjdzie to za 2 dni powtórzę dla pewności

trzymam kciuki aby jednak test się pomylił !!!

Witam nowe staraczki i te które do Nas powróciły :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tzw. innej beczki, wygrzebałam na bocianie dietę staraczki, którą stosowała na poprawę jakości komórek.

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=56091

Co sądzicie? ktoś coś wie, próbowałyście? Ja postanowiłam ją stosować w cyklu do IUI.

Anatolka lubi tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:

Renieczka, nie ma czegoś takiego jak obowiązkowe przed IUI badania, poza HSG (ale to oczywiste). Te badania, które zalecają zrobić to po prostu zestaw, który powinien być obowiązkowy dla staraczki - każdej kobiety, która świadomie planuje macierzyństwo i chce zadbać o bezpieczeństwo swoje i przyszłego dziecka :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ