X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • polifoniczna Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Cześć dziewczyny zrobiłam dzisiaj test i wyszedł dwie kreski jedna mocna druga słaba w niedziele powtórzę jeszcze raz

super!! gratuluję serdecznie :) Który to dpo?? Ja dziś minus znów...

ewa13 lubi tę wiadomość

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polifoniczna wrote:
    super!! gratuluję serdecznie :) Który to dpo?? Ja dziś minus znów...
    13 dzień po IuI lekarz kazał zrobić mi test w niedzielę wiec powtórzę go w niedziele teraz się modlę żeby wszystko było dobrze.

aszka lubi tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    13 dzień po IuI lekarz kazał zrobić mi test w niedzielę wiec powtórzę go w niedziele teraz się modlę żeby wszystko było dobrze.
    gratulacje :)

ewa13 lubi tę wiadomość

• polifoniczna Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:

Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za kolejny test!! :) Masz jakieś objawy w ogóle? :)

ewa13 lubi tę wiadomość

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polifoniczna wrote:
    Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za kolejny test!! :) Masz jakieś objawy w ogóle? :)
    Spanie mnie męczy i delikatne zawroty głowy i blada twarz aż mąż przedwczoraj powiedział ze coś blada jestem .Miałam lepsze wyniki teraz niż jak za pierwszym podejściem ale nie ma co się tak szybko cieszyć pierwsza ciąża mi obumarła w 7 tygodniu cieszę się ale już z takim spokojem .

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Cześć dziewczyny zrobiłam dzisiaj test i wyszedł dwie kreski jedna mocna druga słaba w niedziele powtórzę jeszcze raz
    wow, gratuluję, obyś przełamała naszą słabą passę :)

aszka, Idgie, ewa13 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Nailew Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do Was. :) Byłam dzisiaj u mojego lekarza i zalecił inseminację, na którą się zdecydowaliśmy. W sumie to chyba wszystko wiem, ale tak sobie myślę teraz, że kiedyś...na początku starań jak tutaj pojawiłam się po raz pierwszy i przeglądałam te wszystkie fora, zawsze omijałam to dotyczące In Vitro, IUI i tp. Jakoś myślałam, że mnie to chyba nie będzie dotyczyło, a właściwie starałam się odrzucać tą myśl. W końcu IUI to podobno ostatni dzwonek przed In vitro (tak gdzieś wyczytałam). Tak więc przebrnęłam po kolei przez te wszystkie fora jak przez etapy...od tych mniej inwazyjnych, aż znalazłam się tutaj... Tak więc zgłaszam swoją obecność! ;)
    Od drugiego dnia cyklu mam zacząć przyjmować Merional w zastrzykach. Któraś z Was może stosowała?
    Pozdrawiam i życzę dużo siły! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:13

asiamar, józefka lubią tę wiadomość

styczeń 2015 - laparoskopia
    maj 2015 - 1 IUI - :(
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nailew ma stosowałam Merional od 2dc , no ale niestety jestem po 3 nie udach IUI i szykuje się na kwalifikacje do IVF :/ Pozdrawiam , życzę powodzenia staraczką oraz gratuluje 2 kreseczek tym co się udało bo niestety statystyki są przykre jeśli chodzi o IUI :/

Nailew, ewa13 lubią tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie jak zwykle pod górkę. Biorę clo miałam mieć inseminacje a mężowi wypadło szkolenie. Chcieliśmy zamrozić. Ale dzwoniłam do lekarza i powiedział ze jak ma słabe parametry to nie ma sensu... Na wizytę pojadę bo biorę clo to zobacze co sie dzieje chociaz. Wizyta wypada mi na 12 dc a maż ma szkolenie w moim 12 i 13 dc wiec jedyna nadzieja taka ze moze owu wypadnie 14 :/
    Jak nie to kolejny cykl stracony :/ to juz dwa i pol roku rozczarowań.

• Idgie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta negatywna :(
    Moze za wczesnie zrobilam, ale przy <1 to chyba nie ma szans :(

honey028 lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze ze 2 dni i powtórz test. Byc może bylo za wczesnie. Nie trac nadziei.

Anatolka, Idgie lubią tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis temp lekko spadla i brzuch coraz mocniej na @ boli.
    Kurcze, dzis 22dc, chyba sie rozregulowalam :(
    Zawsze mialam cykle 28dni, od kilku lat zrobilo sie 26, a teraz poprzedni 24 i ten tez sie szykuje na krotszy. Duphaston?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyła test są dwie kreski jutro umowie się do lekarza bardzo się boję żeby tylko wszystko było dobrze .Pozdrawiam :)

Nailew lubi tę wiadomość

• Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Powtórzyła test są dwie kreski jutro umowie się do lekarza bardzo się boję żeby tylko wszystko było dobrze .Pozdrawiam :)[/QUOTE

Gratulacje napewno bedzie wszytsko ok trzymam mocno kciuki mogła byś mi napisać po której inseminacji wam sie udało :)

Paulina 28maluszek
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina28makuszek wrote:
    ewa13 wrote:
    Powtórzyła test są dwie kreski jutro umowie się do lekarza bardzo się boję żeby tylko wszystko było dobrze .Pozdrawiam :)[/QUOTE

Gratulacje napewno bedzie wszytsko ok trzymam mocno kciuki mogła byś mi napisać po której inseminacji wam sie udało :)
    Cześć Nam już się udało zajść w ciążę po pierwszej IUI ale poroniłam w 7 tyg za drugim razem nie wyszło słabe wyniki mieliśmy i teraz za trzecim wyniki jak to lekarz powiedział super i się udało teraz żeby się wszystko prawidłowo rozwijało .

Betty Boop lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Cześć Nam już się udało zajść w ciążę po pierwszej IUI ale poroniłam w 7 tyg za drugim razem nie wyszło słabe wyniki mieliśmy i teraz za trzecim wyniki jak to lekarz powiedział super i się udało teraz żeby się wszystko prawidłowo rozwijało .

Dzieki wielkie ja dopiero zaczynam jeszcze jedno pytanko jakie miałaś dawkowanie clo bo ja mam od 3 do 7 :) Napewno dzięciatko będzie sie rozwijac prawidłowo :)

Paulina 28maluszek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie szkoda kurcze....ja ide juz do R w tym tygodniu..ciekawe co mi powie, a Ty masz inseminacje na cyklu naturalnym czy na stymulowanym?

Idgie lubi tę wiadomość

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina28makuszek wrote:
    Dzieki wielkie ja dopiero zaczynam jeszcze jedno pytanko jakie miałaś dawkowanie clo bo ja mam od 3 do 7 :) Napewno dzięciatko będzie sie rozwijac prawidłowo :)
    Ja brałam od 2 do 7 po 2 tabletki.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja clo mam równiez od 3 do 7 dnia włacznie ale po 0,5 tbl. i zastrzyk 3, 5 i 7 dnia.Mam juz plamienie wiec pewnie w nocy zacznie sie @.

Dziewczyny mam pytanko-moze głupie :P Czy stymulacja zwieksza ryzyko ciaży mnogiej nawet przy inseminacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 18:07

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Ja brałam od 2 do 7 po 2 tabletki.

Oj to spora dawka no ale super że sie udało powodzonka :)

Paulina 28maluszek
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ