X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam...i mam teraz dodatkowy stres bo jutro mam właśnie w tej klinice IUI i boje się że odprawią mnie z kwitkiem.. :(

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To pewnie wyślę go zeby oddał nasienie. Bo jak wypadnie w tedy gdy nie bedzie mógł zeby nie tracić kolejnego cyklu. Dzięki.
    Tylko moj m ma słabe nasienie boje sie ze mrożenie moze jeszcze pogorszyć parametry. I do tego ma teraz zapalenie zatok. Oby przeszło przez 8 dni. Brał antybiotyk ale juz sie skończył wiec juz do iui nic nie bedzie brał. Ehh ogólnie to panikara jestem i przewiduje najgorsze scenariusze.
    My mroziliśmy nasienie w grudniu, bo od tego cyklu mój mąż jest w delegacji. Przed zamrożeniem jest badane i dopiero na świeżo jest podejmowana decyzja czy się nada również po obróbce. My mamy depozyt na 3 podejścia (tyle udało się wycisnąć hihihi)
    Mam nadzieję, ze w lutym podejdę do 1 IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:31

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    Ja słyszałam...i mam teraz dodatkowy stres bo jutro mam właśnie w tej klinice IUI i boje się że odprawią mnie z kwitkiem.. :(
    Honey, daj znać czy Cię jutro przyjmą, bo ja się tam wybieram za 3 tyg... Podobno minister ma zawiesić cały program in vitro

1usajw4zj5vrwf30.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Honey, daj znać czy Cię jutro przyjmą, bo ja się tam wybieram za 3 tyg... Podobno minister ma zawiesić cały program in vitro

skąd pomysł zawieszenia całego programu? odebrali tylo Policą mozliwość wykonywania zabiegu IVF na NFZ, a przez okres 1 miesiąca mają poprzenosić pozostałe tam pary do innych klinik.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka zbadaj AMH, wtedy bedzie mozna cos powiedziec.

NIe zawiesza programu bo takie przypadki sie zdarzaja na całym swiecie. Minister zdrowia tylko podał na policje ze mogło dojsc do błedu lekarskiego i tyle.

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam właśnie do mojej Pani doktor i powiedziała, że IUI zrobią mi na pewno a media rozdmuchują całą sprawę i stresują wszystkich pacjentów. Mam więc nadzieję że nie stracę tego cyklu

zem3anliv0nwa2qo.png
    29.03.2016 Kacperek 👶
    11cs
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami niestety zdazają sie pomylki w szpitalach, mylą noworodki i dają je obcym matkom. Ale nikt nie wpadl na pomysl, zeby zlikwidowac oddzialy poloznicze :)
    Mysle, ze nie ma co panikowac.

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53663,610570.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:56

aszka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    skąd pomysł zawieszenia całego programu? odebrali tylo Policą mozliwość wykonywania zabiegu IVF na NFZ, a przez okres 1 miesiąca mają poprzenosić pozostałe tam pary do innych klinik.
    Ma odebrać program Policom oczywiście. Faktycznie słabo sprecyzowałam. Na pewno będą bardziej wszystkiego pilnować.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • anusiakt Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do koleżanek z Radomia...
    Czy w Radomiu lub okolicach można u któregoś ginekologa zrobić inseminacje? Jeśli tak to napiszcie proszę u którego i czy nasienie jest poddawane jakiejś obróbce przed podaniem. Proszę także o inne szczegóły ( w tym cenę:-) ).
    U nas problemem jest słaba ruchliwość plemników a ja mam tylko lewy drożny jajowód, (prawy nie udrożnił się podczas sono hsg).

Pozdrawiam

[*] 20.11.2015
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Hej Dziewczyny, jestem po 3 iui na trzech niepękniętych pęcherzykach. mam nadzieję, ze chociaż jeden będzie tym szczęśliwym ;-P generalnie nie nastawiam się, żeby się za bardzo nie nakręcać. jednocześnie zarejestrowaliśmy się do programu i zobaczymy, co będzie dalej. niestety w klinice, gdzie się leczę, są długie kolejki, więc nie wykluczam w międzyczasie dalszych działań typu stymulacja, albo nawet kolejne iui. zobaczymy - niewykluczone też, że jeśli 3 podejście się nie uda, walnę tym wszystkim w cholerę i będę odpoczywać prze IVF
    Hej jak się czujesz po Iui i kiedy testujesz Pozdrawiam

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polifoniczna wrote:
    Hej, ja niestety też rozpoczęłam przygodę z IUI, dziś miałam pierwszą właśnie i mam nadz,że udaną :) nasienie jest bardzo ok, ja mam PCO i kompletny brak śluzu płodnego, ale mam już jednego synka poczętego naturalnie. Jedyne co mnie martwi to czas IUI od podania zastrzyku. Zastrzyk miałam na 14h przed IUI, pęcherzyk miał 23mm i wydaję mi się,że owu będzie dopiero 36h po zastrzyku... czy te plemniory przetrwają do tego czasu?? masakryczne 14 dni przede mną :) trzymajcie kciuki :) powodzenia dla wszystkich staraczek :)
    Hej i jak się czujesz po Iui .

• polifoniczna Debiutantka

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Hej i jak się czujesz po Iui .

Cisza zupełna, nie czuję nic. Coś tam mnie zakłuje na dole, ale nic szczególnego. Dziś 11dpo, robiłam test i negatywny. Nie liczę na nic niestety.. do drugiej IUI chyba nie będę podchodzić. Widocznie tak ma być. A jak u Ciebie???

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiakt wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do koleżanek z Radomia...
    Czy w Radomiu lub okolicach można u któregoś ginekologa zrobić inseminacje? Jeśli tak to napiszcie proszę u którego i czy nasienie jest poddawane jakiejś obróbce przed podaniem. Proszę także o inne szczegóły ( w tym cenę:-) ).
    U nas problemem jest słaba ruchliwość plemników a ja mam tylko lewy drożny jajowód, (prawy nie udrożnił się podczas sono hsg).

Pozdrawiam
    nie jestem z radomia, ale raczej lekarze ginekolodzy nie maja ambulatorium w gabinecie i specjalnych urzadzen wiec oni to przesyłąja dalej, w klinice sie robi na miejscu. Poszukaj w google ginekolog niepłodnosc Radom albo na www.znanylekarz.pl i moze cos wyskoczy :)

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polifoniczna wrote:
    Cisza zupełna, nie czuję nic. Coś tam mnie zakłuje na dole, ale nic szczególnego. Dziś 11dpo, robiłam test i negatywny. Nie liczę na nic niestety.. do drugiej IUI chyba nie będę podchodzić. Widocznie tak ma być. A jak u Ciebie???
    U mnie kucie jajnika od IUI ja dopiero będę testować w sobotę .Wydaje mi się ze za szybko zrobiłaś test dostałaś na pęknięcie zastrzyk Ov....jak tak to najlepiej 14 dni odczekać od IUI .Mam nadzieje ze się uda Pozdrawiam

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Jestem już po inseminacji, na szczęście wszystko odbyło się bez problemu. Niestety w szpitalu nadal jest dużo ludzi z mediów którzy natrętnie zaczepiają pacjentów i próbują wciągnąć w dyskusję zwłaszcza przy laboratorium gdzie czeka się na zabieg

zem3anliv0nwa2qo.png
    29.03.2016 Kacperek 👶
    11cs
  • kasptak Debiutantka

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 13 dni po inseminacji, test o czułości 10 pokazał jedna gruba kreche, czyli jak co miesiąc. Cholera, dlaczego do tego widoku człowiek się nie przyzwyczaja przez trzy lata??? Jutro mam wizytę, tylko dla potwierdzenia wyniki z krwi i pewnie nawet USG mi nie zrobią, bo i po co? Nie mam mu siły na kolejna probe, dol straszliwy. Nie mam planu B póki co, a jak słyszę probuj dalej, albo się wyluzuj to sama znajdziesz to mam ochotę gryźć. Złote rady koleżanek, którym się udało max w trzecim cyklu. Tez tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 18:24

• Inkaa Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasptak wrote:
    Jestem 13 dni po inseminacji, test o czułości 10 pokazał jedna gruba kreche, czyli jak co miesiąc. Cholera, dlaczego do tego widoku człowiek się nie przyzwyczaja przez trzy lata??? Jutro mam wizytę, tylko dla potwierdzenia wyniki z krwi i pewnie nawet USG mi nie zrobią, bo i po co? Nie mam mu siły na kolejna probe, dol straszliwy. Nie mam planu B póki co, a jak słyszę probuj dalej, albo się wyluzuj to sama znajdziesz to mam ochotę gryźć. Złote rady koleżanek, którym się udało max w trzecim cyklu. Tez tak macie?

Znam to baaardzo dobrze :) najbardziej denerwujące to te które maja po 2 lub 3 dzieci i zaszły bez problemu :) Tak one najlepiej wiedzą co to znaczy tak starać się o dziecko. Takie wieczne najmądrzejsze :)))

• polifoniczna Debiutantka

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasptak wrote:

Bardzo mi przykro, wiem co czujesz, też jestem po nieudanej IUI :( A teksty w stylu nie przejmuj się, wyluzuj, będzie dobrze - zobaczysz uda się jak nie będziesz tyle o tym myśleć wcale mi nie pomagają, wręcz przeciwnie :( Zawsze miałam plany,że będę mieć trójkę dzieci a tu co... gorzki żart losu... Będziesz dalej podchodzić do IUI? Ja już chyba nie.

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polifoniczna wrote:
    Nie podowaj się trzeba walczyć do końca trzeba wykorzystać wszystkie możliwości jak nie inseminacja to in vitro Głowa do góry musi się w końcu udać .

józefka lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam 2 cieżkie załamania po IUI ale walczę dalej narazie oczekuje kwalifikacji do IVF, jak nie zakwalifikują to kurde wymyślę co innego. Rady koleżanek i rodziny wyluzuj, odpóść sobie olej. Moja rodzinka już nie ryzykuje takich stwierdzeń jeden mój wybuch wystarczył żeby zrozumieli, ze nie tędy droga. Przyjaciele poprostu przytulają i wyciągają nas na piwko, a koleżanki co mają po kilka dzieciaków też gaszę. Boli zawsze ale przynajmniej ulżę sobie wybuchając na nie :) szkoda mi męża, psiaków i najbliższych mogę swoje frustracje wyładować na tych co dobrze radzą :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ