X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polifoniczna wrote:
    Masz rację, jest za wcześnie, za bardzo się tym wszystkim stresuje. Przy pierwszej ciąży objawy miałam w 11-12dpo a cień cienia w 13dpo. Miałam zamiar w środę testować,ale chyba też się wstrzymam :) Buziaki!!
    Trzymaj kciuki za Nas wszystkie mi jak teraz nie wyjdzie to jeszcze czwarte podejście i in vitro .

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    AmVormittag na AID. Mam Malo czasu co tez podkreślił ten lekarz. FSH nieco przy górnej granicy.

Zla tylko jestem na siebie bo mieliśmy sie umówić na 12 dc a ja zle spojrzałam na Tel i umówiłam na 11 dc... Chyba juz nie będę zmieniać. Jesli miesiaczkuje co 28 dni to ok którego dnia może sie odbyć inseminacja? Jak to u was bylo?

A będziesz stymulowana? zresztą i tak pewnie zrobią Ci kilka razy usg, żeby ocenić pęcherzyki i w razie czego dostosują termin IUI. ja miałam 3xIUI w 10dc przy cyklach 25 dniowych.

na razie staram się nie myśleć o testowaniu, zresztą mam takie urwanie głowy w pracy, że nie mam na to czasu ;-) poza tym zapisaliśmy się z małżem na listę oczekujących na kwalifikację do programu i jestem spokojniejsza, że jest jakiś plan awaryjny (a jak Bóg da, to nie będę musiała z niego korzystać...)

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, cos czuje, ze nic z tego nie bedzie :(
    Jakies takie niskie temperatury mam, do tej pory miewalam 36,9 lub wiecej.
    Dupa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:14

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Trzymaj kciuki za Nas wszystkie mi jak teraz nie wyjdzie to jeszcze czwarte podejście i in vitro .
    pewnie jest jeszcze takie wyjscie.

AmVormitagg popieram.

Idgie a moze zaskoczy i rozsypiesz worek dobrych wiadomosci :p

• Idgie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu tfu tfu, żeby nie zapeszyć ;)

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a jakbym ci napisala jakie te wyniki LH i estradiolu to orientujesz sie w tym? Ja jestem zielona i nie spodziewałam sie ze lekarz nas tak szybko zakwalifikuje i ze uda sie jeszcze w tym cyklu.

Troche mnie niepokoją te wasze inseminacje bo ja sobie zarezerwowałam trzy dni urlopu czyli 11,12,13 dc-oby się udalo ją zrobic w jednym z tych dni. Juz tak sie wstydzę prosić o urlop,mam wrażenie ze kazdy wie ze idę do "tego"lekarza i ze mam problemy... Macie jakies dobre wymówki?

Amvormittag nie będę stymulowana,na naturalnym cyklu. Im wiecej czytam tym bardziej sie stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:24

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) ja w środę drugi raz podchodzę do IUI...po pierwszym rozczarowaniu jakoś wiary że się uda i przekonania mam znacznie mniej. Dziewczyny które czekają na testowanie liczę że którejś się uda i dodacię trochę wiary w skuteczność tej metody

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Troche mnie niepokoją te wasze inseminacje bo ja sobie zarezerwowałam trzy dni urlopu czyli 11,12,13 dc-oby się udalo ją zrobic w jednym z tych dni. Juz tak sie wstydzę prosić o urlop,mam wrażenie ze kazdy wie ze idę do "tego"lekarza i ze mam problemy... Macie jakies dobre wymówki?.
    Mam to samo ja tez wzięłam dwa dni urlopu na 12 i 13 dc. I tez juz noe wiem jak w pracy sie tłumaczyć ;/ jak macie pomysły to piszcie, chętnie skorzystam. Co miesiąc inna wymówka. Za miesiąc wezmę l4 od rodzinnego na jakies 2 albo 3 dni. A co w kolejnych miesiącach to nie wiem.

• polifoniczna Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) ja w środę drugi raz podchodzę do IUI...po pierwszym rozczarowaniu jakoś wiary że się uda i przekonania mam znacznie mniej. Dziewczyny które czekają na testowanie liczę że którejś się uda i dodacię trochę wiary w skuteczność tej metody

będę trzymać mocno kciuki za Ciebie honey028!! mówią,że w drugim podejściu większe szansę także uszy do góry :) Ja niestety też to przejrzeniu tego wątku zaczynam mieć obawy, czy IUI w ogóle jest skuteczna czy udaję się tym, którym i tak by się naturalnie udało... no nic. Czas pokażę :)

honey028 lubi tę wiadomość

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wymyśliłam ze idę do kontroli po operacji a reszta zahaczy o weekend. Na następny miesiąc jak będzie trzeba to pójdę do rodzinnego ze mam jelitowke albo wyloze kawę na lawę co i jak i niech wpisze do karty co chce. Na potem nie mam pomysłu... A jak trzeba będzie in vitro to juz w ogóle...

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Ewa a jakbym ci napisala jakie te wyniki LH i estradiolu to orientujesz sie w tym? Ja jestem zielona i nie spodziewałam sie ze lekarz nas tak szybko zakwalifikuje i ze uda sie jeszcze w tym cyklu.

Troche mnie niepokoją te wasze inseminacje bo ja sobie zarezerwowałam trzy dni urlopu czyli 11,12,13 dc-oby się udalo ją zrobic w jednym z tych dni. Juz tak sie wstydzę prosić o urlop,mam wrażenie ze kazdy wie ze idę do "tego"lekarza i ze mam problemy... Macie jakies dobre wymówki?

Amvormittag nie będę stymulowana,na naturalnym cyklu. Im wiecej czytam tym bardziej sie stresuje.
    Ale te LH I ESTRADIOL robi się dwie godziny przed IUI .

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ;) ja robiłam w 2 dc. No zobaczymy, juz nie zawracam sobie Glowy. Bedzie co ma być,na pewno lekarz wybierze dobry moment.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Ja teraz wymyśliłam ze idę do kontroli po operacji a reszta zahaczy o weekend. Na następny miesiąc jak będzie trzeba to pójdę do rodzinnego ze mam jelitowke albo wyloze kawę na lawę co i jak i niech wpisze do karty co chce. Na potem nie mam pomysłu... A jak trzeba będzie in vitro to juz w ogóle...
    Ja jak zajdzie potrzeba in vitro to tez wezmę zwolnienie od rodzinnego na cały tydzień. Moj rodzinny wie o naszych staraniach. Bo pytał sie o laparoskopię itd. Laparo miałam prywatna i jak dostałam cała listę badań to zeby za nie nie płacić to poszłam do rodzinnego i wypisał skierowanie :) wiec jak mu powiem ze chce z tydzień wolnego myśle ze mi da :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn mam ogromny problem, jeśli któraś z was może mi coś poradzić to będę bardzo wdzięczna.
    Otóż staram się o dziecko już 4 i pół roku. Ostatnie sześć miesięcy stymulacja clo. Niestety ciąży brak mimo że hodowlam po 3 jajeczka i pekaly naturalnie.
    I teraz najważniejsze odebrałam dziś wyniki fsh i lh z uwagi ze chciałam przystąpić do iui.
    Fsh jest fatalne 14,4 Lh 8,23
    Przed rokiem fsh było na poziomie ok 9
    czy to stymulacja mogła tak wyczerpać rezerwę jajnikowa? Czy mam szansę na powodzenie w iui czy ifv? Jestem załamana. Boję się że to wyrok i koniec starań.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanse sa zawsze nie załamuj sie. Za zbytnio sie nie znam, ale czy nie mozna zbić jakimiś lekami tego wyniku?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z koleji inny problem. W tym cyklu bede brała clo i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze by doszło do iui.
    Lekarz kazał być 12 dc i tak sie umówiłam. Ale moj m ma szkolenie 12 i 13 (dc). Pojadę do lekarza sama, ale jak wypadnie ze inseminacja powinna być 13dc to nie dojedzie do mnie z drugiego końca polski :/ czy istnieje możliwość ze odda nasienie wcześniej. Czy te nasienie nie bedzie gorsze niz takie świeże ? Czy moze nie panikować bo 13 dc to za wcześnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie można mrozic. Niech mąż odda wcześniej w klinice.

adrenalina lubi tę wiadomość

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, jantez tak robiilam. Wiekszosc badan do inseminacji robilam na fundusz, spisalam sobie ze strony internetowej co bedzie potrzebne i dala mi babka w przychodzni skierownie. Co do zwolnienia do lekarz rodzinny na pewno da, zawsze cos wymysli. Ja juz zalatwilam wolne, udalo sie nawet bez tlumaczenia, o przyszly cylk mam nadzieje ze nie bede sie musiala martiwc i ze juz nie bede miala potrzeby jechac do klniki ;) mysle ze odbedzie sie 13 dc? Bo znow bedzie probnlem gdyby mialo byc pozniej. No i zgadzam sie jest mozliwosc zamrozenia nasienia.

adrenalina lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie wyślę go zeby oddał nasienie. Bo jak wypadnie w tedy gdy nie bedzie mógł zeby nie tracić kolejnego cyklu. Dzięki.
    Tylko moj m ma słabe nasienie boje sie ze mrożenie moze jeszcze pogorszyć parametry. I do tego ma teraz zapalenie zatok. Oby przeszło przez 8 dni. Brał antybiotyk ale juz sie skończył wiec juz do iui nic nie bedzie brał. Ehh ogólnie to panikara jestem i przewiduje najgorsze scenariusze.

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina JA TEZ. Panikuje, stresuje sie, juz samo zalatwienie urlopu to dla mnie mega wyzwanie. Powinnam wyluzowac a nie umiem... Im wiecej czytam tym wiecej sobie przybieram do glowy...

No i slyszalyscie o tej pomylce przy in vitro?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ