INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
polifoniczna wrote:Masz rację, jest za wcześnie, za bardzo się tym wszystkim stresuje. Przy pierwszej ciąży objawy miałam w 11-12dpo a cień cienia w 13dpo. Miałam zamiar w środę testować,ale chyba też się wstrzymam
Buziaki!!
-
Nadzieja87 wrote:AmVormittag na AID. Mam Malo czasu co tez podkreślił ten lekarz. FSH nieco przy górnej granicy.
Zla tylko jestem na siebie bo mieliśmy sie umówić na 12 dc a ja zle spojrzałam na Tel i umówiłam na 11 dc... Chyba juz nie będę zmieniać. Jesli miesiaczkuje co 28 dni to ok którego dnia może sie odbyć inseminacja? Jak to u was bylo?
A będziesz stymulowana? zresztą i tak pewnie zrobią Ci kilka razy usg, żeby ocenić pęcherzyki i w razie czego dostosują termin IUI. ja miałam 3xIUI w 10dc przy cyklach 25 dniowych.
na razie staram się nie myśleć o testowaniu, zresztą mam takie urwanie głowy w pracy, że nie mam na to czasupoza tym zapisaliśmy się z małżem na listę oczekujących na kwalifikację do programu i jestem spokojniejsza, że jest jakiś plan awaryjny (a jak Bóg da, to nie będę musiała z niego korzystać...)
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny
-
Ewa a jakbym ci napisala jakie te wyniki LH i estradiolu to orientujesz sie w tym? Ja jestem zielona i nie spodziewałam sie ze lekarz nas tak szybko zakwalifikuje i ze uda sie jeszcze w tym cyklu.
Troche mnie niepokoją te wasze inseminacje bo ja sobie zarezerwowałam trzy dni urlopu czyli 11,12,13 dc-oby się udalo ją zrobic w jednym z tych dni. Juz tak sie wstydzę prosić o urlop,mam wrażenie ze kazdy wie ze idę do "tego"lekarza i ze mam problemy... Macie jakies dobre wymówki?
Amvormittag nie będę stymulowana,na naturalnym cyklu. Im wiecej czytam tym bardziej sie stresuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:24
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Cześć dziewczyny
ja w środę drugi raz podchodzę do IUI...po pierwszym rozczarowaniu jakoś wiary że się uda i przekonania mam znacznie mniej. Dziewczyny które czekają na testowanie liczę że którejś się uda i dodacię trochę wiary w skuteczność tej metody
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
Nadzieja87 wrote:Troche mnie niepokoją te wasze inseminacje bo ja sobie zarezerwowałam trzy dni urlopu czyli 11,12,13 dc-oby się udalo ją zrobic w jednym z tych dni. Juz tak sie wstydzę prosić o urlop,mam wrażenie ze kazdy wie ze idę do "tego"lekarza i ze mam problemy... Macie jakies dobre wymówki?.
-
honey028 wrote:Cześć dziewczyny
ja w środę drugi raz podchodzę do IUI...po pierwszym rozczarowaniu jakoś wiary że się uda i przekonania mam znacznie mniej. Dziewczyny które czekają na testowanie liczę że którejś się uda i dodacię trochę wiary w skuteczność tej metody
będę trzymać mocno kciuki za Ciebie honey028!! mówią,że w drugim podejściu większe szansę także uszy do góryJa niestety też to przejrzeniu tego wątku zaczynam mieć obawy, czy IUI w ogóle jest skuteczna czy udaję się tym, którym i tak by się naturalnie udało... no nic. Czas pokażę
honey028 lubi tę wiadomość
-
Ja teraz wymyśliłam ze idę do kontroli po operacji a reszta zahaczy o weekend. Na następny miesiąc jak będzie trzeba to pójdę do rodzinnego ze mam jelitowke albo wyloze kawę na lawę co i jak i niech wpisze do karty co chce. Na potem nie mam pomysłu... A jak trzeba będzie in vitro to juz w ogóle...3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Ewa a jakbym ci napisala jakie te wyniki LH i estradiolu to orientujesz sie w tym? Ja jestem zielona i nie spodziewałam sie ze lekarz nas tak szybko zakwalifikuje i ze uda sie jeszcze w tym cyklu.
Troche mnie niepokoją te wasze inseminacje bo ja sobie zarezerwowałam trzy dni urlopu czyli 11,12,13 dc-oby się udalo ją zrobic w jednym z tych dni. Juz tak sie wstydzę prosić o urlop,mam wrażenie ze kazdy wie ze idę do "tego"lekarza i ze mam problemy... Macie jakies dobre wymówki?
Amvormittag nie będę stymulowana,na naturalnym cyklu. Im wiecej czytam tym bardziej sie stresuje. -
Nadzieja87 wrote:Ja teraz wymyśliłam ze idę do kontroli po operacji a reszta zahaczy o weekend. Na następny miesiąc jak będzie trzeba to pójdę do rodzinnego ze mam jelitowke albo wyloze kawę na lawę co i jak i niech wpisze do karty co chce. Na potem nie mam pomysłu... A jak trzeba będzie in vitro to juz w ogóle...
wiec jak mu powiem ze chce z tydzień wolnego myśle ze mi da
-
nick nieaktualnyDziewczyn mam ogromny problem, jeśli któraś z was może mi coś poradzić to będę bardzo wdzięczna.
Otóż staram się o dziecko już 4 i pół roku. Ostatnie sześć miesięcy stymulacja clo. Niestety ciąży brak mimo że hodowlam po 3 jajeczka i pekaly naturalnie.
I teraz najważniejsze odebrałam dziś wyniki fsh i lh z uwagi ze chciałam przystąpić do iui.
Fsh jest fatalne 14,4 Lh 8,23
Przed rokiem fsh było na poziomie ok 9
czy to stymulacja mogła tak wyczerpać rezerwę jajnikowa? Czy mam szansę na powodzenie w iui czy ifv? Jestem załamana. Boję się że to wyrok i koniec starań. -
Ja mam z koleji inny problem. W tym cyklu bede brała clo i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze by doszło do iui.
Lekarz kazał być 12 dc i tak sie umówiłam. Ale moj m ma szkolenie 12 i 13 (dc). Pojadę do lekarza sama, ale jak wypadnie ze inseminacja powinna być 13dc to nie dojedzie do mnie z drugiego końca polskiczy istnieje możliwość ze odda nasienie wcześniej. Czy te nasienie nie bedzie gorsze niz takie świeże ? Czy moze nie panikować bo 13 dc to za wcześnie ?
-
nick nieaktualny
-
Adrenalina, jantez tak robiilam. Wiekszosc badan do inseminacji robilam na fundusz, spisalam sobie ze strony internetowej co bedzie potrzebne i dala mi babka w przychodzni skierownie. Co do zwolnienia do lekarz rodzinny na pewno da, zawsze cos wymysli. Ja juz zalatwilam wolne, udalo sie nawet bez tlumaczenia, o przyszly cylk mam nadzieje ze nie bede sie musiala martiwc i ze juz nie bede miala potrzeby jechac do klniki
mysle ze odbedzie sie 13 dc? Bo znow bedzie probnlem gdyby mialo byc pozniej. No i zgadzam sie jest mozliwosc zamrozenia nasienia.
adrenalina lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
To pewnie wyślę go zeby oddał nasienie. Bo jak wypadnie w tedy gdy nie bedzie mógł zeby nie tracić kolejnego cyklu. Dzięki.
Tylko moj m ma słabe nasienie boje sie ze mrożenie moze jeszcze pogorszyć parametry. I do tego ma teraz zapalenie zatok. Oby przeszło przez 8 dni. Brał antybiotyk ale juz sie skończył wiec juz do iui nic nie bedzie brał. Ehh ogólnie to panikara jestem i przewiduje najgorsze scenariusze. -
Adrenalina JA TEZ. Panikuje, stresuje sie, juz samo zalatwienie urlopu to dla mnie mega wyzwanie. Powinnam wyluzowac a nie umiem... Im wiecej czytam tym wiecej sobie przybieram do glowy...
No i slyszalyscie o tej pomylce przy in vitro?3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn...