X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Hej laski. Pytanie. W piatek byc moze mój wielki dzien,pierwsza IUI. Pytanie. Jaka trzeba zachować wstrzemięźliwości przed? Cos obilo mi sie o uszy ze dwa dni,ale mój lekarz nic mi nie mówil.
    Namlekarz mówił, ze podobnie jak przed badaniem nasienia, mamy zrobić 2 dni przerwy :)

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • mała 32 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nam lekarz też tak powiedział że dwa dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:17

mała 32
  • mała 32 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    troche za daleko wg mnie ten test mysle ze jak go zrobisz 2 lutego to bedzie ok bo to bedzie 14 dni po.

Ok.Dzięki,to jutro testuje :) o ile @ nie przyjdzie.Trochę się boję bo zawsze jak robię test to zaraz po tym @ przyłazi :(

mała 32
  • mała 32 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam chyba pecha...Wydaje mi się że nawet o testowaniu myśleć nie mogę...Poszłam do toalety i co? I zaczęłam plamić...@ jak nic jutro się rozkręci to nawet testować nie będę.Załamka. 4lata starań drugie IUI i nic.Napiję się winka i idę popłakać w poduszkę :( Pozdrawiam dziewczyny i trzymam za was kciuki. Jutro będzie lepiej i zaczynam kolejny cykl starań,może kiedyś sie uda choć już tracę nadzieję.

mała 32
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Idgie my naturalnie próbujemy od prawie 2 lat i nic. Tez mam nadziej, ze to niedrozne jajowody na to wpływały i w kolejnym cyklu sie uda :)
    No tak, ale mialas wtedy niedrozne jajowody.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała 32 wrote:
    Ja to mam chyba pecha...Wydaje mi się że nawet o testowaniu myśleć nie mogę...Poszłam do toalety i co? I zaczęłam plamić...@ jak nic jutro się rozkręci to nawet testować nie będę.Załamka. 4lata starań drugie IUI i nic.Napiję się winka i idę popłakać w poduszkę :( Pozdrawiam dziewczyny i trzymam za was kciuki. Jutro będzie lepiej i zaczynam kolejny cykl starań,może kiedyś sie uda choć już tracę nadzieję.

Moze to nie okres. Pisalas,ze mialas dostac 8-10 lutego.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • mała 32 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Moze to nie okres. Pisalas,ze mialas dostac 8-10 lutego.

Bo tak mi lekarz powiedział,trochę mi się to za daleko w czasie wydawało bo cykle mam przeważnie 28-29 dni.A IUI bylo robione w 15dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 22:32

mała 32
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Hej laski. Pytanie. W piatek byc moze mój wielki dzien,pierwsza IUI. Pytanie. Jaka trzeba zachować wstrzemięźliwości przed? Cos obilo mi sie o uszy ze dwa dni,ale mój lekarz nic mi nie mówil.

Nadzieja idziesz jak burza, trzymam kciuki! Czy decydujecie się na AIH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 23:04

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała 32 wrote:
    Bo tak mi lekarz powiedział,trochę mi się to za daleko w czasie wydawało bo cykle mam przeważnie 28-29 dni.A IUI bylo robione w 15dc.
    To daj znac jutro, czy Ci sie normalna @ pojawila.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • kasptak Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to mozesz spokojnie brac clo np, tyle -raczej przy nim duzo dziewczyn nie ma zadnych skutkow, sprobowac mozesz :) chyba ze juz sprobowalas ale mozna tez zamienic ten na inny :) A to nie jest tak jak sztuczna menopauza po prostu bierzesz i pecherzyki rosna :)
    Clo bralam 6 cykli, ale po tym endometrium miałam do d... 3 mm. Nawet estrofem nie dal rady, żeby podroslo. Teraz lece na letrozolu, potem pregnyl i luteina. Do in vitro lecą juz grubsze koksy i w tym problem.

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag na AID. Mam Malo czasu co tez podkreślił ten lekarz. FSH nieco przy górnej granicy.

Zla tylko jestem na siebie bo mieliśmy sie umówić na 12 dc a ja zle spojrzałam na Tel i umówiłam na 11 dc... Chyba juz nie będę zmieniać. Jesli miesiaczkuje co 28 dni to ok którego dnia może sie odbyć inseminacja? Jak to u was bylo?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • mała 32 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    To daj znac jutro, czy Ci sie normalna @ pojawila.

Jeszcze się nie rozkrecila,ale temp.spadła i dla świętego spokoju zrobiłam test no i się nie udało :( No nic trzeba probowac naturalnie moze sie uda chociaz szanse marne. Pozdrawiam.

mała 32
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    AmVormittag na AID. Mam Malo czasu co tez podkreślił ten lekarz. FSH nieco przy górnej granicy.

Zla tylko jestem na siebie bo mieliśmy sie umówić na 12 dc a ja zle spojrzałam na Tel i umówiłam na 11 dc... Chyba juz nie będę zmieniać. Jesli miesiaczkuje co 28 dni to ok którego dnia może sie odbyć inseminacja? Jak to u was bylo?
    Hej ja przy cyklu 31 mam zawsze IUI robiona 13 dc raz miałam robioną 14 dc

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok,dzieki. Nie zmieniam juz, moze to zrządzenie losu ze tak umówiłam. Jak będzie za wcześnie to umówimy sie na drugi dzien.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Ok,dzieki. Nie zmieniam juz, moze to zrządzenie losu ze tak umówiłam. Jak będzie za wcześnie to umówimy sie na drugi dzien.
    Jak pęcherzyki będę za małe to na pewno przełoży IUI Pozdrawiam

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 napisała:

ewa13 wrote:
    Hej ja przy cyklu 31 mam zawsze IUI robiona 13 dc raz miałam robioną 14 dc

Ja przy cyklach 28-29 miałam robioną w 16dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:38

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• polifoniczna Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag, ewa13 - kiedy testujecie?? Macie jakieś objawy??

U mnie 8-9dpo i dupa, żadnych objawów. Po owu oczywiście kłucie w macicy przez 5 dni a potem cisza... temperatura skacze jak głupia, śluzu zero. A taką miałam nadzieję... Ta IUI to chyba faktycznie jakaś ściema.

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polifoniczna wrote:
    AmVormittag, ewa13 - kiedy testujecie?? Macie jakieś objawy??

U mnie 8-9dpo i dupa, żadnych objawów. Po owu oczywiście kłucie w macicy przez 5 dni a potem cisza... temperatura skacze jak głupia, śluzu zero. A taką miałam nadzieję... Ta IUI to chyba faktycznie jakaś ściema.
    Hej ja testuje w sobotę trochę po bóle wały mnie jajniki .Przy pierwszej IUI udanej ale poroniłam też nie miałam objawów dopiero od 4 do 5 tygodnia ciągle byłam zmęczona wydaje mi się ze jeszcze za szybko żeby były objawy .A ty kiedy testujesz

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Nadzieja87 napisała:

Ja przy cyklach 28-29 miałam robioną w 16dc
    To zależy jakie miałaś wyniki przed IUI LH i ESTRADIOL .Ja wyniki jak to lekarz powiedział 13 dc są super.

• polifoniczna Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Hej ja testuje w sobotę trochę po bóle wały mnie jajniki .Przy pierwszej IUI udanej ale poroniłam też nie miałam objawów dopiero od 4 do 5 tygodnia ciągle byłam zmęczona wydaje mi się ze jeszcze za szybko żeby były objawy .A ty kiedy testujesz

Masz rację, jest za wcześnie, za bardzo się tym wszystkim stresuje. Przy pierwszej ciąży objawy miałam w 11-12dpo a cień cienia w 13dpo. Miałam zamiar w środę testować,ale chyba też się wstrzymam :) Buziaki!!

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ