X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • katrina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteinę (która najprawdopodobniej zawyża tempkę i powoduje brak okresu)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina miałam to samo i niestety okres przyszedł. Lekarz mówi , ze to przez luteinę.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • katrina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie na 100% też przyjdzie. Nie wierzę, że to ciąża przy 2 testach negatywnych. Załamka.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina cuda też się zdarzają puki nie ma okresu zawsze nadzieja jest. Ja niestety jestem o 3 nieudanych IUI i teraz czekam na kwalifikacje do IVF. Nie ma co się załamywać trzeba walczyć!!!

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • katrina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .. tylko czasami sił już brak ..

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasptak wrote:
    Do tego wszystkiego mam stwierdzona ciężką depresje, mecze się juz parę lat i obawiam sie, ze moja glowa by nie wytrzymala aż takich zmian hormonalnych.psychiatra na razie odradza. Ze względów medycznych się kwalifikujemy
    u mnie w pracy lekarze przyjmuja z ciezka depresja kobiety w ciazy takze dopoki nie bierzesz paroksetyny(wady serca u dziecka) a inne antydepresanty i oprocz benzodiazepin mozna brac :) starajac sie o ciaze i bedac w ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 16:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dziewczyny,czytam to forum juz od jakiegos czasu, ale caly czas zaskakuja mnie nowe suplementy,ktore nalezy brac. To jest jak studnia bez dna ;)

Ten Q10 mozna brac caly czas,czy tylko do owulacji?
    W necie faktycznie pisza,ze to bardzo wazna sprawa ten koenzym.
    Ale wyczytalam rozne opinie. W jednym miejscu napisali, ze w ciazy nie brac, a w innym, ze wazne aby podczas ciazy byl jego wysoki poziom.

To brac po inseminacji, czy nie brac?
    cały czas az do ciazy Badanie przeprowadzone wśród pacjentek in vitro pokazało, że komórki jajowe kobiet, u których poziom ubichinolu(q10) w organizmie jest wyższy produkują więcej dojrzałych komórek jajowych i zdrowsze zarodki (1). Jak pokazuje inne badanie, codzienna suplementacja CoQ10 wśród starszych kobiet poprawia jakość komórek jajowych i odsetek zdrowych ciąż w tej grupie.

Jeszcze mysle nad wyciagu z lnu np Linocomplex NNKT kapsulki bo maja omegi ktore sa dobre, dziewczyny tez go polecały i chyba tez spróbuje.

Suplementy o tyle maja do siebie ze jezeli sa dawkowane w normie jak na ulotce to zaszkodzic nie powinny bo to nie są leki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    dziewczyny ze suplementemai jest tak, że nie ma badań ukończonych nad nimi i nad ich skutecznością. Moim zdaniem można brać bo nie powinny zaszkodzić, a mogą wspomóc. Warto poczytać ich skład i sprawdzić co jest w ich składzie i czy to że na jedno może pomóc na drugie może osłabić. więc wszystko z głową :) Ja obecnie nie łykam nawet folika czy tym podobnych pigułek bo mój organizm nie przyjmuje farmakologicznego żelaza, a jestem na pograniczu normy, jedyne co mi pomaga to ciemne owoce i czerwone mięso. Za to męża faszeruje cały czas cynkiem bo wybitnie mu pomógł :)
    to na mnie tak ziola i acard zadziałały ze szok. ALe suplementy ok :) Wspolczuje tych warzyw, ja tez nie przepadam ale jesc raczej wszystko chyba moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    i u mnie na 100% też przyjdzie. Nie wierzę, że to ciąża przy 2 testach negatywnych. Załamka.
    a luteine odstawilas? Bo luteine sie powinno brac po owulacji 10 dni zorbic test i odstawic.

• katrina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr kazała mi brac 12 dni, więc brałam 12. Wczoraj na noc ostatni raz.

dcae13a5509b8cae8e188be4a916a659.png

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    cały czas az do ciazy Badanie przeprowadzone wśród pacjentek in vitro pokazało, że komórki jajowe kobiet, u których poziom ubichinolu(q10) w organizmie jest wyższy produkują więcej dojrzałych komórek jajowych i zdrowsze zarodki (1). Jak pokazuje inne badanie, codzienna suplementacja CoQ10 wśród starszych kobiet poprawia jakość komórek jajowych i odsetek zdrowych ciąż w tej grupie.

Jeszcze mysle nad wyciagu z lnu np Linocomplex NNKT kapsulki bo maja omegi ktore sa dobre, dziewczyny tez go polecały i chyba tez spróbuje.

Suplementy o tyle maja do siebie ze jezeli sa dawkowane w normie jak na ulotce to zaszkodzic nie powinny bo to nie są leki.

No to nie bede teraz brac, skoro czekam na testowanie po IUI.
    Jesli test bedzie negatywny :( powaznie pomysle nad tymi Q10 (juz chyba jestem starsza kobieta).

Ja biore Omega3 w kapsulkach.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może uda się przy drugiej IUI. Tym razem dr chce, aby wykonac inseminację tuż przed pęknięciem pęcherzyka (-ów), bo za pierwszym razem miałam parę godzin po.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, moj dr nawet nie sprawdzil, jak moje pecherzyki.
    We wtorek bylo 17mm, w srode zrobilam hormony (wyniki jak z fazy owu) i na tej podstawie w czwartrek byla IUI.
    Nawet mi usg w czw nie zrobil.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Kurde, moj dr nawet nie sprawdzil, jak moje pecherzyki.
    We wtorek bylo 17mm, w srode zrobilam hormony (wyniki jak z fazy owu) i na tej podstawie w czwartrek byla IUI.
    Nawet mi usg w czw nie zrobil.
    dla mnie R mowil, ze bedzie sprawdzał i hormonalne robił mam nadzieje ze tak bedzie a jak nie to mu przypomne :D

Katrina a to jest obojetnie czy na peknietym czy nie w kazdym razie ja to konsultowałam u kilku lekarzy i kazdy mówił to samo :) byle poleciało dobrze :) bo tez sie zastanawiałam.

• Idgie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam,czy to cos zlego, ze pare godzin po.
    Przeciez plemniki przy IUI są już bardzo wysoko, w macicy.
    "Normalnie" musialyby pokonywac dluga droge, a!e u nas są już prawie na miejscu.

katrina wrote:
    Może uda się przy drugiej IUI. Tym razem dr chce, aby wykonac inseminację tuż przed pęknięciem pęcherzyka (-ów), bo za pierwszym razem miałam parę godzin po.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Tak sie zastanawiam,czy to cos zlego, ze pare godzin po.
    Przeciez plemniki przy IUI są już bardzo wysoko, w macicy.
    "Normalnie" musialyby pokonywac dluga droge, a!e u nas są już prawie na miejscu.
    niby sie przyjmuje ze jak owulacja nastepuje w ciagu 48 godzin to one powinny i tak doczekac ze niby te spreparowane siedza 72 h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 19:21

• Idgie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, nie wiedzialam, ze "nasze" żyją dluzej.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wlasnie krócej bo te co niby zwykłe to i do 7 dni niby moga przetrwac. Ale to chodzi o to ze te spreparowane sa jakby gołe hihi bo bez tych roznych płynow co je odsaczaja itd. i dlatego krocej zyja chociaz sa "mocniejsze".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 19:30

Idgie lubi tę wiadomość

• katrina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie wyszło tak to trzeba próbować inaczej. a nóż się za drugim razem uda. Ja jeszcze niby miesiączki nie dostałam, ale to wynik luteiny. Pewnie za 2 dni się pojawi..

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Katrina a to jest obojetnie czy na peknietym czy nie w kazdym razie ja to konsultowałam u kilku lekarzy i kazdy mówił to samo :) byle poleciało dobrze :) bo tez sie zastanawiałam.

Wlasnie mnie zaintrygowalo... ;)
    Gin wpuszcza nasienie centralnie, czy kieruje sie w strone ktoregos jajowodu?

2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ