INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIdgie U mnie po hsg, to jest jeden wielki ból. Akurat zakładanie cewnika itd nie boli, ale jak zaczał dawac kontrast to masakrycznie zaczeło bolec, wczoraj tylko lezałam w domu zadne ibupromy itd nie pomagały. Polecam znieczulenie...i sie okazalo ze jeden dobry a drugi ma zmniejszona droznosc. Ale ogolnie nadal pozostało wskazanie do inseminacji, dzis tez mnie boli -powiedział ze do 3 dni moze bolec.
Kazal pobrac na te zapalenie i sie zglosic za 2 tyg na wizyte i wtedy pomysli jaki dac do stymulki na inseminacje. -
aszka wrote:Idgie U mnie po hsg, to jest jeden wielki ból. Akurat zakładanie cewnika itd nie boli, ale jak zaczał dawac kontrast to masakrycznie zaczeło bolec, wczoraj tylko lezałam w domu zadne ibupromy itd nie pomagały. Polecam znieczulenie...i sie okazalo ze jeden dobry a drugi ma zmniejszona droznosc. Ale ogolnie nadal pozostało wskazanie do inseminacji, dzis tez mnie boli -powiedział ze do 3 dni moze bolec.
Kazal pobrac na te zapalenie i sie zglosic za 2 tyg na wizyte i wtedy pomysli jaki dac do stymulki na inseminacje.
Ja mialam sono hsg.
Dostalam po tym czopki. To byl chyba antybiotyk.
Najwazniejsze, ze juz za Toba i ze masz diagnoze.08.09 - transfer
-
adrenalina wrote:Ja juz dzis po 3 iui. Tyle co się nadenerwowalm w klinice to masakra. Na szczescie juz w domu
od 7 rano dopiero teraz chwila wytchnienia.
Ja jeszcze tydzien do wyniku. Z jednej strony chcvialabym juz wiedziec z drugiej troche sie zaczynam obawiac ze znow sie rozczaruje wykonuja test... Jestem strasznie rozdrazniona, w nocy ochrzanilam meza ze lazi po domu, a byl tylko w lazience a dzis oberwalo sie mamie... Uff...adrenalina, Idgie, Honey lubią tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Watpię zeby mi sie udało to moj 14 dc pęcherzyk był juz pęknięty. Na wizycie byłam 12 dc, 13 dc zastrzyk i maż musiał być na szkoleniu
( mrożenie nie wchodziło w grę bo ma słabe parametry wiec lekarz powiedział ze nie ma co ich osłabiac jeszcze bardziej ) wiec kazał nam sie poprzytulać jak maż wróci ze szkolenia i tak zrobiliśmy(13dc). A o 8 rano musiał oddać nasienie. Wiec nawet nie miało szansy sie zregenerować bo tylko kilka godzin. No i było po obróbce tylko 3 mln
. Wiec nie nastawiam sie ze sie powiedzie tym razem. Chyba ze jakimś cudem nasze serduszkowanie wieczorne 13 ( piątek
) przyniesie szczescie
-
Ja tez chetnie bym ci napisala ale nie wiem na jakim pecherzyku moja insemka byla wykonana. Wiec zyje w blogiej nieswiadomoisci. Wiem ze po spreparowaniu bylo 12 mln plemnikow. I tyle, reszta to dla mnie tajemnica i czarna magia.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Mam jeszcze podzialke na ruch a,b,c,d ale nic z tego nie wiem... Zla jestem ze o nic nie zapytalam lekarza... Obawiam sie ze nic z tego, a tak chcialam zrobic mezowi niespodzianke na urodziny...3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Ja tez juz chce " taka niespodziankę " od bardzo dawna. Tez chce zrobic taka niespodziankę i sobie i mężowi. Tysiące razy juz sie zastanawiałam jak ja mu to powiem, jak któregoś dnia zobacze dwie kreski i potwierdzę ciaze u lekarza. Jak zaskoczę meza. Juz mam plany takie ze na kilkoro dzieci mi starczy.
Dzis jak wyszłam tylko z kliniki to od razu sie poryczałam. Ledwo powstrzymałam sie w gabinecie. Poprostu czułam od początku ze nic z tego, ze kolejny cykl i kupa kasy zmarnowana. -
A nie chcialas tego odciagnac na nastepny cykl w takiej sytuacji? Ja jadac do kliniki mialam caly czas dobre przeczucie, ze sie uda za pierwszym razem. Ale teraz mina mi rzednie i z dnia na dzien mysle ze to rozdraznienie to raczej zblizajacy sie PMS... Jesli cos mi da nadzieje do zrobienia testu to zrobie go przed czasem i pozytywny dam mezowi. Ostatnio przeszlam sie dzialem dzieciecym w sklepie, i az mnie korcilo zeby cos kupic... Niemowlece skarpetki byly rozbrajajace... Az mnie fantazja poniosla jak by pozna bylo meza poinformowac.
Ania_84, adrenalina, Honey lubią tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja Trzymam kciuki
Daj nam koniecznie znac co i jak
Asza TY tak samo jak cos to wiesz..
Nadzieja abc to ruchliwosc plemnikow najlepsze sa A i B jesli ich % jest wyzszy niz 40 juz dobrze
Za Was wszytskie trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 19:29
-
dobrze cię rozumiem adrenalina...Ja po ostatnim zbiegu też wyszłam bez nadzieji ledwo powstrzymując łzy... Tym razem od początku miałam wrażenie że nic z tego nie będzie. W środę miną 2 tygodnie ale niewiem nawet czy będę testować, raczej poczekam na @
adrenalina lubi tę wiadomość
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
Nadzieja87 wrote:A nie chcialas tego odciagnac na nastepny cykl w takiej sytuacji? Ja jadac do kliniki mialam caly czas dobre przeczucie, ze sie uda za pierwszym razem. Ale teraz mina mi rzednie i z dnia na dzien mysle ze to rozdraznienie to raczej zblizajacy sie PMS... Jesli cos mi da nadzieje do zrobienia testu to zrobie go przed czasem i pozytywny dam mezowi. Ostatnio przeszlam sie dzialem dzieciecym w sklepie, i az mnie korcilo zeby cos kupic... Niemowlece skarpetki byly rozbrajajace... Az mnie fantazja poniosla jak by pozna bylo meza poinformowac.
-
honey028 wrote:dobrze cię rozumiem adrenalina...Ja po ostatnim zbiegu też wyszłam bez nadzieji ledwo powstrzymując łzy... Tym razem od początku miałam wrażenie że nic z tego nie będzie. W środę miną 2 tygodnie ale niewiem nawet czy będę testować, raczej poczekam na @
-
nick nieaktualnyIdgie ja nic nie dostałam, ale dobrze ze juz po
Ogolnie diagnoza ok, to dobrze.
Ania_84 mi jeszcze kazał odczekacpobrac p/zapalne i sie zglosic, ma cos mi dac na zmiane stymulki ale juz blizej IUI, trudno takie zycie, ze mam tez przewlekłe zapalenie po tych megach dawkach antybiotyku. ALe wlasnie juz blizej IUI.
Dziewczyny wlasnie IUI ma niby słaby wynik % co do zajsc w ciaze, bo przynajmniej jak dla mnie mówił lekarz to najwiecej sie udaje przy dobrych wynikach itd. Ale sądze ze warto spróbowac chociaz kasa idzie bo lepiej zawsze warto spróbowac wtedy wiadomo ze pozostaje invitro, a tak człowiek pewnie by myslal, ze moze by sie udało. A tak przynajmniej wiadomo ze pozostaje invitro...Idgie lubi tę wiadomość
-
Witam, mam do was troche inne pytanie. Z mezem jestesmy po wizycie w klinice, zglosilismy sie z pomyslem na inseminacje, staramym sie od 2 lat. Dr zlecil dodatkowe badania i na nastepnej wizycie bedzie decyzja. Tylko maz ma straszny problem z oddawaniem nasienia w pokoiku dla panow, blokuje sie i nic z tego, dwa razy oddawal w domu i dowozilismy do laboratorium, i tu moja ciekawosc czy bedziemy mogli oddac nasienie w domu i dowiezc przed inseminacja? Kolejna wizyta w marcu dopiero, a teraz o tym pomyslelismy z mezem?
-
nick nieaktualnyyojiona wrote:Witam, mam do was troche inne pytanie. Z mezem jestesmy po wizycie w klinice, zglosilismy sie z pomyslem na inseminacje, staramym sie od 2 lat. Dr zlecil dodatkowe badania i na nastepnej wizycie bedzie decyzja. Tylko maz ma straszny problem z oddawaniem nasienia w pokoiku dla panow, blokuje sie i nic z tego, dwa razy oddawal w domu i dowozilismy do laboratorium, i tu moja ciekawosc czy bedziemy mogli oddac nasienie w domu i dowiezc przed inseminacja? Kolejna wizyta w marcu dopiero, a teraz o tym pomyslelismy z mezem?
tam go podotykaj a pozniej do kubeczka
na pewno pewnie mozna dowiezc ale ja bym wolała jednak od razu w klinice, bo to tez trwa preperacja.
-
aszka wrote:a mialas badana droznosc jajowodow? A z nasieniem, to mozesz przeciez wejsc do pokoju z facetem
tam go podotykaj a pozniej do kubeczka
na pewno pewnie mozna dowiezc ale ja bym wolała jednak od razu w klinice, bo to tez trwa preperacja.
-
nick nieaktualnyyojiona wrote:Tak, droznosc mialam podczas laparoskopii robiona, teraz tylko czekam na wynik rezerwy jajnikowej, oraz chlamydie , oraz maz mial zrobione badanie nasienia, w marcu na wizycie dr powiedzial ze zdecydujemy o inseminacji. Juz nie moge sie doczekac....