Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honey wrote:
    ale żem się rozpisała :-) pozdrawiam wszystkie po i przed IUI !!
    tempka dobra niech sie trzyma :)

Niezapominajka u mnie bylo roznie.

• Honey Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yojiona wrote:
    Witam, mam do was troche inne pytanie. Z mezem jestesmy po wizycie w klinice, zglosilismy sie z pomyslem na inseminacje, staramym sie od 2 lat. Dr zlecil dodatkowe badania i na nastepnej wizycie bedzie decyzja. Tylko maz ma straszny problem z oddawaniem nasienia w pokoiku dla panow, blokuje sie i nic z tego, dwa razy oddawal w domu i dowozilismy do laboratorium, i tu moja ciekawosc czy bedziemy mogli oddac nasienie w domu i dowiezc przed inseminacja? Kolejna wizyta w marcu dopiero, a teraz o tym pomyslelismy z mezem?

kochana, my właśnie takzrobiliśmy na IUI, mój facet zrobił co trzeba w domku w jałowy kubeczek z apteki, potem zawijka z torby termicznej i spokojnie do kliniki (na dowiezienie masz aż godzinkę).

da19c7457c4205dc29e3b62e7d8728bf.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykl stymulowany, po raz pierwszy, ale tylko delikatnie odczuwam jajniki-przynajmniej na razie ale dosc wczesnie jest bo 8 dzien. Dzis mialam monitoring i mam 3 ladne pecherze w droznym a 4 w niedrożnym. Zaraz dzwonie na konsultacje do novum bo jestem umówiona i ozbaczymy co dalej.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Ja mam cykl stymulowany, po raz pierwszy, ale tylko delikatnie odczuwam jajniki-przynajmniej na razie ale dosc wczesnie jest bo 8 dzien. Dzis mialam monitoring i mam 3 ladne pecherze w droznym a 4 w niedrożnym. Zaraz dzwonie na konsultacje do novum bo jestem umówiona i ozbaczymy co dalej.
    a clo Ci dali? Ja sie lecze w Invimedzie.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Clo i menopur. W piatek rano jeszcze jeden monit i w sobote najprawdopodobniej inseminacja. lekarka powiedziala, ze ze wzgledu na odleglosc (250km) przyjedziemy w sobote i od razu dostane zwiekszona dawke zastrzyku na pekniecie i zrobimy inseminacje. Czy któras z Was tak miała? Powiedziala, zebym rano wziela gorąca kąpiel i porobila brzuszki hahaha

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Miałam Clo i menopur. W piatek rano jeszcze jeden monit i w sobote najprawdopodobniej inseminacja. lekarka powiedziala, ze ze wzgledu na odleglosc (250km) przyjedziemy w sobote i od razu dostane zwiekszona dawke zastrzyku na pekniecie i zrobimy inseminacje. Czy któras z Was tak miała? Powiedziala, zebym rano wziela gorąca kąpiel i porobila brzuszki hahaha
    jak tak mowi to zrob :) Ja sobie przestawilam wizyte i ide po dupka.

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,help. Czy w 11 dpo wyjdzie juz beta hcg? Musze ją chyba zrobic bo musze wykonać rtg i nie wiem czy mogę...
    Ovzywiscie ze dpo,tak sie denerwuje ze nie mysle,wszystko na raz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:51

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 11 dc to owulacja może być.
    Chodziło Ci pewnie o 11dpo.
    Moim zdaniem rób betę, niczym nie ryzykujesz.
    A może już bedzie dodatni wynik :)

Nadzieja87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pójdę zrobic. Nie będę ryzykować choc sadze ze sie nie udalo... Piersi mnie bolą juz typowo na @... Ale w razie "w" wole zrobic to badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 20:14

Idgie lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby sie kazdej z nas udało, predzej czy pozniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 21:58

adrenalina lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    No to pójdę zrobic. Nie będę ryzykować choc sadze ze sie nie udalo... Piersi mnie bolą juz typowo na @... Ale w razie "w" wole zrobic to badanie.

Masz juz wyniki?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Masz juz wyniki?
    Poszłam popołudniu i na jutro będę miec. Jak sie uda to będzie akurat prezent dla męża na urodziny. A jak nie... Sama nie wiem,pewnie podetnie mi to skrzydła. Zero objawów,cycki jak na @.

Idgie lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • kasptak Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj za Was kciuki. Z ciekawoseyek po viagrze, migdalach i modelach,plus omega 3 moje endometrium urosło do 9,5.jajo juz jedno pękło jak byłam ma USG rano, reszta pewnie niedlugo pozniej. Co z tego,jak inseminacja się nie odbyła, bo brak dawki plemnikow. Szkoda mi cyklu i faszerowania się lekami,ale przynajmniej można iść do łóżka bez spiny, ze robimy dziecko. Pozdrawiam Was wszystkie i zyczesamych dwóch kresek!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 2 godziny mam usg i oby pęcherzyki były takie jak trzeba to jutro na inseminacje jedziemy. Zdaje sobie sprawe jakie są statystyki jesli chodzi o powodzenie ale to moja 1 IUI i nie moge ukryc podekscytowania.

Idgie lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Ja za 2 godziny mam usg i oby pęcherzyki były takie jak trzeba to jutro na inseminacje jedziemy. Zdaje sobie sprawe jakie są statystyki jesli chodzi o powodzenie ale to moja 1 IUI i nie moge ukryc podekscytowania.
    Betty, jesteśmy w takiej samej sytuacji, jeszcze prysznic i też lecę do szpitala :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • annnanna Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

również byłam podekscytowana. Teraz modlę się aby @ nie przyszła (chodź nie jestem pozytywnie nastawiona- może przez to, że boję się kolejnego rozczarowania).
    Jedynie 2 dni miałam plamienia, ale u mnie to normalne. Powodzenia dziewczynki :)

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za Was równiez trzymam kciuki, zobaczymy co bedzie.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Ja za Was równiez trzymam kciuki, zobaczymy co bedzie.
    a robili Ci badania hormonalne zeby sprawdzic pecherzyki?

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po monitoringu - moje jajniki jakieś leniwe się okazały, na obu kilka pęcherzyków, ale na razie za małe, żeby cokolwiek wyrokować, endomentrium 6mm. Trzeba czekać, następny monitoring w poniedziałek.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po wizycie, dostałam letrozol i dupka na wywołanie @.

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ