X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honey wrote:
    ale żem się rozpisała :-) pozdrawiam wszystkie po i przed IUI !!
    tempka dobra niech sie trzyma :)

Niezapominajka u mnie bylo roznie.

• Honey Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yojiona wrote:
    Witam, mam do was troche inne pytanie. Z mezem jestesmy po wizycie w klinice, zglosilismy sie z pomyslem na inseminacje, staramym sie od 2 lat. Dr zlecil dodatkowe badania i na nastepnej wizycie bedzie decyzja. Tylko maz ma straszny problem z oddawaniem nasienia w pokoiku dla panow, blokuje sie i nic z tego, dwa razy oddawal w domu i dowozilismy do laboratorium, i tu moja ciekawosc czy bedziemy mogli oddac nasienie w domu i dowiezc przed inseminacja? Kolejna wizyta w marcu dopiero, a teraz o tym pomyslelismy z mezem?

kochana, my właśnie takzrobiliśmy na IUI, mój facet zrobił co trzeba w domku w jałowy kubeczek z apteki, potem zawijka z torby termicznej i spokojnie do kliniki (na dowiezienie masz aż godzinkę).

da19c7457c4205dc29e3b62e7d8728bf.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykl stymulowany, po raz pierwszy, ale tylko delikatnie odczuwam jajniki-przynajmniej na razie ale dosc wczesnie jest bo 8 dzien. Dzis mialam monitoring i mam 3 ladne pecherze w droznym a 4 w niedrożnym. Zaraz dzwonie na konsultacje do novum bo jestem umówiona i ozbaczymy co dalej.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Ja mam cykl stymulowany, po raz pierwszy, ale tylko delikatnie odczuwam jajniki-przynajmniej na razie ale dosc wczesnie jest bo 8 dzien. Dzis mialam monitoring i mam 3 ladne pecherze w droznym a 4 w niedrożnym. Zaraz dzwonie na konsultacje do novum bo jestem umówiona i ozbaczymy co dalej.
    a clo Ci dali? Ja sie lecze w Invimedzie.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Clo i menopur. W piatek rano jeszcze jeden monit i w sobote najprawdopodobniej inseminacja. lekarka powiedziala, ze ze wzgledu na odleglosc (250km) przyjedziemy w sobote i od razu dostane zwiekszona dawke zastrzyku na pekniecie i zrobimy inseminacje. Czy któras z Was tak miała? Powiedziala, zebym rano wziela gorąca kąpiel i porobila brzuszki hahaha

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Miałam Clo i menopur. W piatek rano jeszcze jeden monit i w sobote najprawdopodobniej inseminacja. lekarka powiedziala, ze ze wzgledu na odleglosc (250km) przyjedziemy w sobote i od razu dostane zwiekszona dawke zastrzyku na pekniecie i zrobimy inseminacje. Czy któras z Was tak miała? Powiedziala, zebym rano wziela gorąca kąpiel i porobila brzuszki hahaha
    jak tak mowi to zrob :) Ja sobie przestawilam wizyte i ide po dupka.

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,help. Czy w 11 dpo wyjdzie juz beta hcg? Musze ją chyba zrobic bo musze wykonać rtg i nie wiem czy mogę...
    Ovzywiscie ze dpo,tak sie denerwuje ze nie mysle,wszystko na raz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:51

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 11 dc to owulacja może być.
    Chodziło Ci pewnie o 11dpo.
    Moim zdaniem rób betę, niczym nie ryzykujesz.
    A może już bedzie dodatni wynik :)

Nadzieja87, aszka lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pójdę zrobic. Nie będę ryzykować choc sadze ze sie nie udalo... Piersi mnie bolą juz typowo na @... Ale w razie "w" wole zrobic to badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 20:14

Idgie lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby sie kazdej z nas udało, predzej czy pozniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 21:58

adrenalina lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    No to pójdę zrobic. Nie będę ryzykować choc sadze ze sie nie udalo... Piersi mnie bolą juz typowo na @... Ale w razie "w" wole zrobic to badanie.

Masz juz wyniki?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Masz juz wyniki?
    Poszłam popołudniu i na jutro będę miec. Jak sie uda to będzie akurat prezent dla męża na urodziny. A jak nie... Sama nie wiem,pewnie podetnie mi to skrzydła. Zero objawów,cycki jak na @.

Idgie lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • kasptak Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj za Was kciuki. Z ciekawoseyek po viagrze, migdalach i modelach,plus omega 3 moje endometrium urosło do 9,5.jajo juz jedno pękło jak byłam ma USG rano, reszta pewnie niedlugo pozniej. Co z tego,jak inseminacja się nie odbyła, bo brak dawki plemnikow. Szkoda mi cyklu i faszerowania się lekami,ale przynajmniej można iść do łóżka bez spiny, ze robimy dziecko. Pozdrawiam Was wszystkie i zyczesamych dwóch kresek!

aszka lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 2 godziny mam usg i oby pęcherzyki były takie jak trzeba to jutro na inseminacje jedziemy. Zdaje sobie sprawe jakie są statystyki jesli chodzi o powodzenie ale to moja 1 IUI i nie moge ukryc podekscytowania.

Idgie lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Ja za 2 godziny mam usg i oby pęcherzyki były takie jak trzeba to jutro na inseminacje jedziemy. Zdaje sobie sprawe jakie są statystyki jesli chodzi o powodzenie ale to moja 1 IUI i nie moge ukryc podekscytowania.
    Betty, jesteśmy w takiej samej sytuacji, jeszcze prysznic i też lecę do szpitala :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • annnanna Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

również byłam podekscytowana. Teraz modlę się aby @ nie przyszła (chodź nie jestem pozytywnie nastawiona- może przez to, że boję się kolejnego rozczarowania).
    Jedynie 2 dni miałam plamienia, ale u mnie to normalne. Powodzenia dziewczynki :)

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za Was równiez trzymam kciuki, zobaczymy co bedzie.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Ja za Was równiez trzymam kciuki, zobaczymy co bedzie.
    a robili Ci badania hormonalne zeby sprawdzic pecherzyki?

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po monitoringu - moje jajniki jakieś leniwe się okazały, na obu kilka pęcherzyków, ale na razie za małe, żeby cokolwiek wyrokować, endomentrium 6mm. Trzeba czekać, następny monitoring w poniedziałek.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po wizycie, dostałam letrozol i dupka na wywołanie @.

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ