INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzkoda słów, ja też sama sobie wyznaczyłam ovu, umowilam sie na dzień, w którym chcialam, bo znam swój organizm, dodatkowo brałam sama bromergon przed zabiegiem, bo moja prolaktyna wynosiła powyżej 57, czyli dwukrotnie przekroczona. Do tej pory nie żałuję, że sama się zatroszczylam o siebie, bo w klinikach czasem niestety nie "mają czasu" by przyjrzeć się kazdej z nas osobno
Nadzieja87 lubi tę wiadomość
-
chcedzidzi87 wrote:Szkoda słów, ja też sama sobie wyznaczyłam ovu, umowilam sie na dzień, w którym chcialam, bo znam swój organizm, dodatkowo brałam sama bromergon przed zabiegiem, bo moja prolaktyna wynosiła powyżej 57, czyli dwukrotnie przekroczona. Do tej pory nie żałuję, że sama się zatroszczylam o siebie, bo w klinikach czasem niestety nie "mają czasu" by przyjrzeć się kazdej z nas osobno
Dokladnie!08.09 - transfer
-
chcedzidzi87 wrote:Szkoda słów, ja też sama sobie wyznaczyłam ovu, umowilam sie na dzień, w którym chcialam, bo znam swój organizm, dodatkowo brałam sama bromergon przed zabiegiem, bo moja prolaktyna wynosiła powyżej 57, czyli dwukrotnie przekroczona. Do tej pory nie żałuję, że sama się zatroszczylam o siebie, bo w klinikach czasem niestety nie "mają czasu" by przyjrzeć się kazdej z nas osobno
-
Nadzieja87 wrote:11 dzien po inseminacji. Ale czy poo owulacji to nie wiem,bo przypomnialam sobie ze mi lekarz nie powiedzial.
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
aszka wrote:a robili Ci badania hormonalne zeby sprawdzic pecherzyki?
nie, nawet nie wiedzialam, że cos sie takiego robi. Chodze na monitoring i tyle. A w jakim celu sie sprawdza te pecherzyki?
Po mojej stymulacji ładnie mi narosly pecherzyki. Zastrzyku na pekniecie nie mialam, jesli dzis na monitoringu przed inseminacja okaze sie ze nie pekły to podadza lek.
Ja dzis o 15:20 mam inseminache-moja pierwszą. O 13 mamy juz byc w Novum zeby oddac nasienie itd. Trzymajcie kciukiIdgie lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Betty Boop wrote:nie, nawet nie wiedzialam, że cos sie takiego robi. Chodze na monitoring i tyle. A w jakim celu sie sprawdza te pecherzyki?
Po mojej stymulacji ładnie mi narosly pecherzyki. Zastrzyku na pekniecie nie mialam, jesli dzis na monitoringu przed inseminacja okaze sie ze nie pekły to podadza lek.
Ja dzis o 15:20 mam inseminache-moja pierwszą. O 13 mamy juz byc w Novum zeby oddac nasienie itd. Trzymajcie kciukiBetty Boop lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:nie, nawet nie wiedzialam, że cos sie takiego robi. Chodze na monitoring i tyle. A w jakim celu sie sprawdza te pecherzyki?
Ja dzis o 15:20 mam inseminache-moja pierwszą. O 13 mamy juz byc w Novum zeby oddac nasienie itd. Trzymajcie kciukiBetty Boop lubi tę wiadomość
-
honey028 wrote:11 dzień po IUI to może jeszcze troszkę wcześnie, jak @ nie przyjdzie to sprawdź za parę dni dla pewności jeszcze raz
Wiadomo, jak @ nie bedzie to sprawdze ale ona na pewno mnie nie opusci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 11:41
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Nie chce znow sobie robic niepotrzebnie nadzieji ze jest za wczesnie i poki nie ma @ jest nadzieja... Jeszcze jakby beta wyszla 1 albo 2... Ale chyba 0 nie oznacza nic... Same problemy nigdy z gorki...
Wiadomo, jak @ nie bedzie to sprawdze ale ona na pewno mnie nie opusci... -
honey028 wrote:16 dzień po inseminacji test negatywny..
Ja dzis mam do kitu nastroj, chce mi sie beczec. O co chodzi, kto tym steruje zeby nas skazywac na łażenie po klinikach, doktorach, wywalaniu grubej kasy a zeby nic z tego nie bylo?3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Przykro mi, szkoda ze sie nie udalo
Ja dzis mam do kitu nastroj, chce mi sie beczec. O co chodzi, kto tym steruje zeby nas skazywac na łażenie po klinikach, doktorach, wywalaniu grubej kasy a zeby nic z tego nie bylo?ja mam chwilowo dość symulacji, zabiegów
skutków ubocznych, nadzieji i kolejnych rozczarowań...psychicznie to za dużo mnie kosztuje
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
honey028 wrote:Nie wiem dlaczego tak jest...to takie niesprawiedliwe
ja mam chwilowo dość symulacji, zabiegów
skutków ubocznych, nadzieji i kolejnych rozczarowań...psychicznie to za dużo mnie kosztuje3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
nick nieaktualnyaszka wrote:Dziewczyny nie wiem czy to Was pocieszy, ale u mnie doktor jak bylam w piatek na wizycie powiedział: Niech sie Pani nie nastawia na 1 inseminacje, mało kobiet zaskakuje po 1. Takze ja nawet jak bede miec 1 to nawet testu nie bede robic...Wiadomo kazdy i tak pewnie jakas nadzieje ma, ale u mnie jakos po tej wizycie mam takie nastawienie i tak ok, ze u mnie doktor nie mowi, ze od razu Pani zaskoczy bo tez czytałam na necie ze pierwsze rzadko kiedy zaskakuja, to nie znaczy ze Wam wytykam czy cos, tylko mnie tak jakby obdarł z nadzieji ale nie w sensie negatywnym tylko takim ze wlasnie mnie uspokoił
i mam nowy lek to nawet nie wiem czy zaskocze dobrze na nim, jak nie to i tak 1 inseminacja mi sie odwlecze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 15:14
-
nick nieaktualnyNadzieja87 wrote:My od razu probujemy drugi raz, moze ze stymulacja bedzie lepiej. Choc sama mam dosc tej nadzieji przez dwa tygodnie ze moze karta sie odwroci, moze bedzie inaczej niz zwykle a i tak dostaje kopa w dupe. Jak sie nie uda w trzech podejsciach to nie mam pomyslu.
-
aszka wrote:Dziewczyny nie wiem czy to Was pocieszy, ale u mnie doktor jak bylam w piatek na wizycie powiedział: Niech sie Pani nie nastawia na 1 nseminacje, mało kobiet zaskakuje po 1. Takze ja nawet jak bede miec 1 to nawet testu nie bede robic...3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Witajcie z niedziely poranek.
honey przykro mi, że sie nie udało
ja wczoraj mialam 1 IUI. Co prawda troche chyba inaczej niz wiekszosc z was, bo zastrzyk z pregnylu dostalam tuz po IUI ale z podwójnej ampułki. Staram sie nie myslec o tym za duzo ale chyba sie nie da. No nic, zobaczymy jak będzie.
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:Witajcie z niedziely poranek.
honey przykro mi, że sie nie udało
ja wczoraj mialam 1 IUI. Co prawda troche chyba inaczej niz wiekszosc z was, bo zastrzyk z pregnylu dostalam tuz po IUI ale z podwójnej ampułki. Staram sie nie myslec o tym za duzo ale chyba sie nie da. No nic, zobaczymy jak będzie.
Honey -
aszka wrote:aszka wrote:Dziewczyny nie wiem czy to Was pocieszy, ale u mnie doktor jak bylam w piatek na wizycie powiedział: Niech sie Pani nie nastawia na 1 inseminacje, mało kobiet zaskakuje po 1...
A ja myślałam, że przy pierwszej IUI jest łatwiej zajść w ciążę...