X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów, ja też sama sobie wyznaczyłam ovu, umowilam sie na dzień, w którym chcialam, bo znam swój organizm, dodatkowo brałam sama bromergon przed zabiegiem, bo moja prolaktyna wynosiła powyżej 57, czyli dwukrotnie przekroczona. Do tej pory nie żałuję, że sama się zatroszczylam o siebie, bo w klinikach czasem niestety nie "mają czasu" by przyjrzeć się kazdej z nas osobno

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    Szkoda słów, ja też sama sobie wyznaczyłam ovu, umowilam sie na dzień, w którym chcialam, bo znam swój organizm, dodatkowo brałam sama bromergon przed zabiegiem, bo moja prolaktyna wynosiła powyżej 57, czyli dwukrotnie przekroczona. Do tej pory nie żałuję, że sama się zatroszczylam o siebie, bo w klinikach czasem niestety nie "mają czasu" by przyjrzeć się kazdej z nas osobno

Dokladnie!

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    Ja też jak zwiększyłam sobie dawkę euthyroxu dopiero TSH spadło do wlaściwego poziomu. Bromka mi już kilka razy kazali odstawić, ale stwierdziłam, że jeśli t aprolaktyna mi tak skacze, to lepiej go nadal przyjmować... i teraz czekam na rezultaty. Dlaczego ten czas się tak ciągnie??? Chcę już poniedziałek

1usajw4zj5vrwf30.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    11 dzien po inseminacji. Ale czy poo owulacji to nie wiem,bo przypomnialam sobie ze mi lekarz nie powiedzial.
    11 dzień po IUI to może jeszcze troszkę wcześnie, jak @ nie przyjdzie to sprawdź za parę dni dla pewności jeszcze raz

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a robili Ci badania hormonalne zeby sprawdzic pecherzyki?

nie, nawet nie wiedzialam, że cos sie takiego robi. Chodze na monitoring i tyle. A w jakim celu sie sprawdza te pecherzyki?
    Po mojej stymulacji ładnie mi narosly pecherzyki. Zastrzyku na pekniecie nie mialam, jesli dzis na monitoringu przed inseminacja okaze sie ze nie pekły to podadza lek.
    Ja dzis o 15:20 mam inseminache-moja pierwszą. O 13 mamy juz byc w Novum zeby oddac nasienie itd. Trzymajcie kciuki :)

Idgie lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    nie, nawet nie wiedzialam, że cos sie takiego robi. Chodze na monitoring i tyle. A w jakim celu sie sprawdza te pecherzyki?
    Po mojej stymulacji ładnie mi narosly pecherzyki. Zastrzyku na pekniecie nie mialam, jesli dzis na monitoringu przed inseminacja okaze sie ze nie pekły to podadza lek.
    Ja dzis o 15:20 mam inseminache-moja pierwszą. O 13 mamy juz byc w Novum zeby oddac nasienie itd. Trzymajcie kciuki :)
    Trzymam Betty i oby za 2 tyg rozsadzała Cię wielka radość

Betty Boop lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    po to zeby sprawdzic czy jest dobry i czy jest pik owulacyjny.

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    11 dzień po IUI to może jeszcze troszkę wcześnie, jak @ nie przyjdzie to sprawdź za parę dni dla pewności jeszcze raz
    Nie chce znow sobie robic niepotrzebnie nadzieji ze jest za wczesnie i poki nie ma @ jest nadzieja... Jeszcze jakby beta wyszla 1 albo 2... Ale chyba 0 nie oznacza nic... Same problemy nigdy z gorki... :(
    Wiadomo, jak @ nie bedzie to sprawdze ale ona na pewno mnie nie opusci... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 11:41

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Nie chce znow sobie robic niepotrzebnie nadzieji ze jest za wczesnie i poki nie ma @ jest nadzieja... Jeszcze jakby beta wyszla 1 albo 2... Ale chyba 0 nie oznacza nic... Same problemy nigdy z gorki... :(
    Wiadomo, jak @ nie bedzie to sprawdze ale ona na pewno mnie nie opusci... :(
    Przytulam Cię mocno

1usajw4zj5vrwf30.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 dzień po inseminacji test negatywny..

zem3anliv0nwa2qo.png
    29.03.2016 Kacperek 👶
    11cs

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    :( Przykro mi bardzo

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    Przykro mi, szkoda ze sie nie udalo :(

Ja dzis mam do kitu nastroj, chce mi sie beczec. O co chodzi, kto tym steruje zeby nas skazywac na łażenie po klinikach, doktorach, wywalaniu grubej kasy a zeby nic z tego nie bylo?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Przykro mi, szkoda ze sie nie udalo :(

Ja dzis mam do kitu nastroj, chce mi sie beczec. O co chodzi, kto tym steruje zeby nas skazywac na łażenie po klinikach, doktorach, wywalaniu grubej kasy a zeby nic z tego nie bylo?
    Nie wiem dlaczego tak jest...to takie niesprawiedliwe :-( ja mam chwilowo dość symulacji, zabiegów
    skutków ubocznych, nadzieji i kolejnych rozczarowań...psychicznie to za dużo mnie kosztuje

zem3anliv0nwa2qo.png
    29.03.2016 Kacperek 👶
    11cs
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    Nie wiem dlaczego tak jest...to takie niesprawiedliwe :-( ja mam chwilowo dość symulacji, zabiegów
    skutków ubocznych, nadzieji i kolejnych rozczarowań...psychicznie to za dużo mnie kosztuje
    My od razu probujemy drugi raz, moze ze stymulacja bedzie lepiej. Choc sama mam dosc tej nadzieji przez dwa tygodnie ze moze karta sie odwroci, moze bedzie inaczej niz zwykle a i tak dostaje kopa w dupe. Jak sie nie uda w trzech podejsciach to nie mam pomyslu.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to Was pocieszy, ale u mnie doktor jak bylam w piatek na wizycie powiedział: Niech sie Pani nie nastawia na 1 inseminacje, mało kobiet zaskakuje po 1. Takze ja nawet jak bede miec 1 to nawet testu nie bede robic...Wiadomo kazdy i tak pewnie jakas nadzieje ma, ale u mnie jakos po tej wizycie mam takie nastawienie i tak ok, ze u mnie doktor nie mowi, ze od razu Pani zaskoczy bo tez czytałam na necie ze pierwsze rzadko kiedy zaskakuja, to nie znaczy ze Wam wytykam czy cos, tylko mnie tak jakby obdarł z nadzieji ale nie w sensie negatywnym tylko takim ze wlasnie mnie uspokoił :) i mam nowy lek to nawet nie wiem czy zaskocze dobrze na nim, jak nie to i tak 1 inseminacja mi sie odwlecze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 15:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    My od razu probujemy drugi raz, moze ze stymulacja bedzie lepiej. Choc sama mam dosc tej nadzieji przez dwa tygodnie ze moze karta sie odwroci, moze bedzie inaczej niz zwykle a i tak dostaje kopa w dupe. Jak sie nie uda w trzech podejsciach to nie mam pomyslu.
    a jaki lek dał Ci do stymulki?

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to Was pocieszy, ale u mnie doktor jak bylam w piatek na wizycie powiedział: Niech sie Pani nie nastawia na 1 nseminacje, mało kobiet zaskakuje po 1. Takze ja nawet jak bede miec 1 to nawet testu nie bede robic...
    Ja tez bym nie robila tylko te urodziny meza mnie nakrecily...och ja naiwna. Juz tyle jednych kresek widzialam ze postanowilam sie szarpnac na bete, a co. Ale przysiegam wam tutaj publicznie ze juz nigdy testow nim @ sie nie zacznie spozniac. Ja tez bylam o tym informowana ze rzadko soe udaje za pierwszym razem, stres itp, a ze ja w ogole sie nie stresowalam i poszlam na spokojnie wiec stwierdzialm ze na pewno mi sie uda zaskoczyc.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z niedziely poranek.

honey przykro mi, że sie nie udało :(

ja wczoraj mialam 1 IUI. Co prawda troche chyba inaczej niz wiekszosc z was, bo zastrzyk z pregnylu dostalam tuz po IUI ale z podwójnej ampułki. Staram sie nie myslec o tym za duzo ale chyba sie nie da. No nic, zobaczymy jak będzie.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Witajcie z niedziely poranek.

honey przykro mi, że sie nie udało :(

ja wczoraj mialam 1 IUI. Co prawda troche chyba inaczej niz wiekszosc z was, bo zastrzyk z pregnylu dostalam tuz po IUI ale z podwójnej ampułki. Staram sie nie myslec o tym za duzo ale chyba sie nie da. No nic, zobaczymy jak będzie.
    trzymamy kciuki.

Honey :(

• annnanna Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    aszka wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to Was pocieszy, ale u mnie doktor jak bylam w piatek na wizycie powiedział: Niech sie Pani nie nastawia na 1 inseminacje, mało kobiet zaskakuje po 1...

A ja myślałam, że przy pierwszej IUI jest łatwiej zajść w ciążę...

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ