INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadzieja87 wrote:Ciekawe czy u ciebie sie uda.
Ja tez nic nie bralam, jak naturalny to nic nie daja.Jak myslisz o stymulowaniu to zacznij od małej dakwi skoro masz owu naturalna, zeby sie nie przestymulowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:11
-
ewa84 wrote:dziewczyny piszecie czesto ze za 1 razem nie udaje sie z powodu stresu zwiazanego z zabiegiem, czy myslalyscie o jakich ziolkach na uspokojenie? persen czy cos takiego? nigdy nic nie bralam takiego, czy to moze zaszkodzic? :p
A jakie znaczenie ma stres przy iui, skoro do zaplodnienia i implantacji dochodzi troche/kilka dni pozniej?08.09 - transfer
-
aszka wrote:nie ma wiekszych roznic, wrecz jak naturalny to podobno wieksze szanse sa
Jak myslisz o stymulowaniu to zacznij od małej dakwi skoro masz owu naturalna, zeby sie nie przestymulowac.
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
nick nieaktualny
-
Idgie wrote:A jakie znaczenie ma stres przy iui, skoro do zaplodnienia i implantacji dochodzi troche/kilka dni pozniej?3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Ja mysle ze chodzi np o przesuniecie owulacji przez sytuacje stresowa.
Ja byłam zestresowana przed IUI. Trafiłam do obcego lekarza, mimo, że w klinice odwiedziłam prawie wszystkich. Jak się okazało nie byłam u jednego i właśnie do niego trafiłam na IUI.
Rzeczywiście z tym stresem coś jest na rzeczy, bo ja w cyklu stymulowanym CLO i po zastrzyku zawsze pękały pęcherzyki następnego dnia (po 19 godzinach), a w tym cyklu po 36 godzinach pęcherzyki były nadal. Następnego dnia po IUI na kontroli okazało się, ze wszystkie pękły.
-
Kamila8k wrote:Ja byłam zestresowana przed IUI. Trafiłam do obcego lekarza, mimo, że w klinice odwiedziłam prawie wszystkich. Jak się okazało nie byłam u jednego i właśnie do niego trafiłam na IUI.
Rzeczywiście z tym stresem coś jest na rzeczy, bo ja w cyklu stymulowanym CLO i po zastrzyku zawsze pękały pęcherzyki następnego dnia (po 19 godzinach), a w tym cyklu po 36 godzinach pęcherzyki były nadal. Następnego dnia po IUI na kontroli okazało się, ze wszystkie pękły.
Kamila8k, czy dobrze kojarzę, że leczysz się w Inviccie w Warszawie?
Jak tam odbywa się cały proces inseminacji?
Stymulacja jest Clostilbegytem, czy jakimiś zastrzykami? Jakie zastrzyki dostajesz na pęknięcie? Mnie w ostatnim cyklu pęcherzyk po Ovitrelle nie pękł w ogóle i torbiel się zrobiłaSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Kamila8k wrote:Ja byłam zestresowana przed IUI. Trafiłam do obcego lekarza, mimo, że w klinice odwiedziłam prawie wszystkich. Jak się okazało nie byłam u jednego i właśnie do niego trafiłam na IUI.
Rzeczywiście z tym stresem coś jest na rzeczy, bo ja w cyklu stymulowanym CLO i po zastrzyku zawsze pękały pęcherzyki następnego dnia (po 19 godzinach), a w tym cyklu po 36 godzinach pęcherzyki były nadal. Następnego dnia po IUI na kontroli okazało się, ze wszystkie pękły.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Ja mysle ze chodzi np o przesuniecie owulacji przez sytuacje stresowa.
A ze stresa mam praktycznie non stop, to w ogole owulacji powinnam nie miewac
Choc w sumie to nie powinnam sie smiac,bo juz mi 4 iui nie wyszly.
Ale imho to powinien byc mega stres, zeby owulacje przesunac, a nie pol godziny nerwow przed iui
08.09 - transfer
-
nick nieaktualnyKamila8k wrote:Ja byłam zestresowana przed IUI. Trafiłam do obcego lekarza, mimo, że w klinice odwiedziłam prawie wszystkich. Jak się okazało nie byłam u jednego i właśnie do niego trafiłam na IUI.
Rzeczywiście z tym stresem coś jest na rzeczy, bo ja w cyklu stymulowanym CLO i po zastrzyku zawsze pękały pęcherzyki następnego dnia (po 19 godzinach), a w tym cyklu po 36 godzinach pęcherzyki były nadal. Następnego dnia po IUI na kontroli okazało się, ze wszystkie pękły. -
Idgie wrote:Ja sie sto razy bardziej w robocie stresuje, niz przy iui.
A ze stresa mam praktycznie non stop, to w ogole owulacji powinnam nie miewac
Choc w sumie to nie powinnam sie smiac,bo juz mi 4 iui nie wyszly.
Ale imho to powinien byc mega stres, zeby owulacje przesunac, a nie pol godziny nerwow przed iui
No i zewnetrznie sie nie denerwujesz ale wewnetrznie przezywasz to, doszukujesz sie objawow itp.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
No z tym kombinowaniem w pracy to masakra.
Zwlaszcza, ze nigdy do konca sie nie jest pewnym,kiedy bedzie iui.
Umowi mnie na wtorek,wezme wolne we wtorek, a we wtorek jednak sie okaze, ze za wczesnie i musi byc sroda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:22
08.09 - transfer
-
Idgie wrote:No z tym kombinowaniem w pracy to masakra.
Umowi mnie na wtorek,wezme wolne we wtorek, a we wtorek jednak sie okaze, ze za wczesnie i musi byc sroda.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Idgie wrote:No z tym kombinowaniem w pracy to masakra.
Umowi mnie na wtorek,wezme wolne we wtorek, a we wtorek jednak sie okaze, ze za wczesnie i musi byc sroda. -
niezapominajka wrote:Honey, czy Ty miałaś przed IUI jakieś badania z krwi robione? Jutro idę na kolejne usg i nie iwem, czy jeść rano śniadanie w razie czego...
W moim przypadku lekarz nie chcial nic. A z poprzedniej kliniki mialam cala listę badan do wykonania,chyba z 20 podpunktów. Wiec zalezy na kogo trafisz.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Ja ci odpowiem
W moim przypadku lekarz nie chcial nic. A z poprzedniej kliniki mialam cala listę badan do wykonania,chyba z 20 podpunktów. Wiec zalezy na kogo trafisz.
-
niezapominajka wrote:A gdzie miałąś robioną IUI? Wiem, ze Honey w tym samym szpitalu, do którego ja idę
to musisz na nia poczekać skoro macie ta sama placowke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 22:20
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
niezapominajka wrote:Honey, czy Ty miałaś przed IUI
jakieś badania z krwi robione? Jutro idę na kolejne usg i nie iwem, czy jeść rano śniadanie w razie czego...
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs