INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej,
ja po pierwszym IUI porażka, szkoda gadać -
Idgie wrote:A jakie znaczenie ma stres przy iui, skoro do zaplodnienia i implantacji dochodzi troche/kilka dni pozniej?
Ja to jestem nerwus a kombinować e pracy nie nawidze bo u mnie wiecznie z tym problemnawet nie chcę o tym myśleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 04:04
niezapominajka, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak sie czułyście przez pierwsze dni po isneminacji?(raczej tej stymulowanej bo chyba to tego wina) Ja mialam w sobote. Od soboty bola mnie jajniki jakbym miała "zakwasy". Moze pecherzyki nie popekały? Dzis po 19 zapisalam sie usg zobaczyc co sie tam dzieje.I od wczoraj doszedł mi okropny ból głowy,ehhh, jak ja w pracy cały dzien wytrzymam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:41
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
hmmm
jestem po kolejnym usg - endometrium nic nie przyrosło, na jajniku prawym małe pęcherzyki 12-13mm, a lewego jajowodu i jajnika nie widać - widać za to coś w rodzaju wodniaka. Doktor stwierdził, ze w tym cyklu może nic nie wyjść, kazał przyjść w czwartek. jak nic w tym cyklu nie zaskoczy, to mam zrobić AMH i FSH. Robiłyście te badania? -
nick nieaktualnyniezapominajka wrote:hmmm
jestem po kolejnym usg - endometrium nic nie przyrosło, na jajniku prawym małe pęcherzyki 12-13mm, a lewego jajowodu i jajnika nie widać - widać za to coś w rodzaju wodniaka. Doktor stwierdził, ze w tym cyklu może nic nie wyjść, kazał przyjść w czwartek. jak nic w tym cyklu nie zaskoczy, to mam zrobić AMH i FSH. Robiłyście te badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:52
-
aszka wrote:ja miałam AMH to badanie rezerwy jajnikowej, ile jajeczek zostało, FSH to do badania AMH w celu porownania rezerwy, amh wykonuje sie przez cały cykl, fsh w 2/3 dniu cyklu. AMH kosztuje około 150-220 zł.
-
Asiula86 wrote:Kamila8k, czy dobrze kojarzę, że leczysz się w Inviccie w Warszawie?
Jak tam odbywa się cały proces inseminacji?
Stymulacja jest Clostilbegytem, czy jakimiś zastrzykami? Jakie zastrzyki dostajesz na pęknięcie? Mnie w ostatnim cyklu pęcherzyk po Ovitrelle nie pękł w ogóle i torbiel się zrobiła
-
nick nieaktualny
-
polifoniczna wrote:Jaki jest powód tego,że pierwsza IUI się rzadko udaje??? Niestety, ale to nie jest prawda. Mój gin właśnie mówił,że często słyszy to co pacjentki wyczytują na Internecie,że dopiero 3-4 IUI dają radę i spytał mnie czym ta 3-4 się różni od tych poprzednich?? No właśnie czym? I to mnie przekonuję,że te pierwsze kilka IUI jest najważniejsze, kolejne są tylko łudzeniem się i oddaleniem od in vitro. Prawda,że niektórym się udało za 6-7 razem dopiero, ale to los zdecydował a nie leczenie. Jeśli pierwsze IUI nie wychodzą to znaczy,że coś tu nie gra bardziej i albo robimy dalej i czekamy na szczęście albo idziemy w coś pewniejszego... Niestety. Jeśli faktycznie IUI ma dać radę to w 1-2 cyklu, maks. w 3.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny mające IUI lub czekające na wyniki. Nie chcę odbierać nikomu nadziei,ale chyba nie warto myśleć,że dopiero za którymś IUI się udaję tylko jak nie wyszło raz, drugi raz to szukać przyczyny dalej - polepszać nasienie, może jakieś swoje parametry i próbować za kilka miesięcy znów. Moja pierwsza IUI się nie udała, planuję jeszcze dwie dla spokoju sumienia i potem przerwa. Pozdrawiam serdecznie!!!!
niezapominajka długo się naczekałaś w "naszej" klinice?
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
honey028 wrote:zgadzam się z Tobą absolutnie. Jeżeli nasienie jest ok i zabieg zrobiony w odpowiednim czasie to dlaczego za pierwszym razem miało by się nie udać a potem tak?? Jak brakuje powodzenia pomimo że wszystko wskazuje na to że powinno się udać to najprawdopodobniej jest jakaś inna przyczyna której IUI nie eliminuje
niezapominajka długo się naczekałaś w "naszej" klinice?Boję się, że tak jak mówił lekarz ten cykl chyba jest stracony
-
niezapominajka wrote:Nie, i w piątek i dzisiaj zaraz po obchodzie ok 9 wzięli mnie jako pierwszą właściwie
Boję się, że tak jak mówił lekarz ten cykl chyba jest stracony
29.03.2016 Kacperek 👶
11cs -
ewa84 wrote:Ja to jestem nerwus a kombinować e pracy nie nawidze bo u mnie wiecznie z tym problem
nawet nie chcę o tym myśleć.
Ja zaczelam melise pic.
Caly czas jakas rozedrgana i napieta w srodku jestem.
Trudno o ciaze w takim stanie
08.09 - transfer
-
honey028 wrote:zgadzam się z Tobą absolutnie. Jeżeli nasienie jest ok i zabieg zrobiony w odpowiednim czasie to dlaczego za pierwszym razem miało by się nie udać a potem tak?? Jak brakuje powodzenia pomimo że wszystko wskazuje na to że powinno się udać to najprawdopodobniej jest jakaś inna przyczyna której IUI nie eliminuje
niezapominajka długo się naczekałaś w "naszej" klinice?
zgadzam się z wami dziewczyny -
niezapominajka wrote:13dc, kazał przyjść w 17dc
za parę dni się wszystko okaże
coś na stymulacje bierzesz?
29.03.2016 Kacperek 👶
11cs -
honey028 wrote:Owulacja może być później tak że jeszcze nic straconego
za parę dni się wszystko okaże
coś na stymulacje bierzesz?
I wracam do pracy, bo z Małym już ok, więc czas do roboty. Nie wiem jak się wyrwę w czw na to usg