INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
annnanna wrote:Hej dziewczyny
Długo mnie tu nie było... bo u mnie duże zmiany
wprawdzie jeszcze się nam nie udało zajść w ciążę, ale jestem na dobrej drodze. Zmieniłam ginekologa. Żałuję, że prędzej tego nie zrobiłam. Kiedy pokazałam mu badania jakie poprzedni lekarz zalecił mi zrobić był wręcz wkurzony! Kiedy jeszcze powiedziałam mu, że miałam robioną IUI na cyklu naturalnym to złapał się za głowę. Nie dość, że żadnych badań przed IUI nie miałam robionych, to jeszcze okazuje się, że bez sensu jest ją robić na cyklu naturalnym. Zero diagnostyki co może być przyczyną problemów z zajściem w ciążę. Okazało się również, że mam polipa endometrialnego. W przyszłym tygodniu idę go usunąć. Żeby było śmiesznie to pokazałam mu również zdjęcia zrobione podczas HSG. Lewy jajowód drożny, prawy nie (poprzedni lekarz stwierdził, że oba drożne).
Póki co to robimy z mężem przerwę. Dostałam nową, lepszą pracęTe parę miesięcy przeznaczamy na diagnostykę i badania. Lekarz obiecał, że mi pomoże w szybkim tempie
Niestety jest 2x droższy od poprzedniego, ale jestem w stanie zapłacić każdą cenę, aby w końcu zajść w ciążę.
Czuję, że ten rok będzie dla nas wyjątkowyW styczniu w horoskopie wyczytałam, że czeka mnie zmiana pracy i ciąża
Jedno już się spełniło... teraz czekam na drugi cud
No tak, znalezienie dobrego lekarza, któemu się zaufa to już połowa sukcesu, a to chyba właśnie najtrudniej. Powodzenia życzęBelieveHope lubi tę wiadomość
-
marissith wrote:Dziewczyny IUI robiłyście prywatnie czy na NFZ? Ile płaciłyście?
Hej,
ja w tym cyklu robiłam, prywatnie w Bocianie w Białymstoku.
Sama IUI 500zł.
Dodatkowo monitoring, leki, inne badania: hormony, nasienie, testy hiv itd jakieś 1000złstarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Idgie wrote:Hej, wczoraj mialam kolejna iui. (może pierwszy dzień wiosny będzie szczęśliwy)
Dr. Niemoczyński zalecił betę po 10 dniach.
Trzymam kciuki, ja też miałam IUI w 1 dzień wiosnyIdgie lubi tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
A u mnie dzis mija dwa tygodnie od iui. Nawet nie chce mi sie robic testu. Boje sie ze znow zobacze to co zwykle... Jeszcze dzis obudzil mnie skorcz jak na @ na szczescie bylo to tylko jedno pikniecie, ale pewnie nie wrozy to nic dobrego... Ehh...
Nanatasza a kto ci robil w Bocianie?
Dziewczyny, iui na naturalnym cyklu to nie błąd w sztuce, tak sie robi, i takie postepowanie jest rowniez prawidlowe. Ostatnio kolezanka opowiadala mi o swojej znajomej ktora byla przestymulowana i wyladowala w szpitalu! Sciagali jej te plyny z brzucha i poszly na hist-pat.
Znam tez przypadki gdzie udalo sie za pierwszym razem na naturalnym cyklu.
Sama tez mam na naturalnym, i tez sie zloszcze ze tak mam, ale z drugiej strony mam sklonnosc do tworzenia torbieli.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
nick nieaktualnyNadzieja87 wrote:A u mnie dzis mija dwa tygodnie od iui. Nawet nie chce mi sie robic testu. Boje sie ze znow zobacze to co zwykle... Jeszcze dzis obudzil mnie skorcz jak na @ na szczescie bylo to tylko jedno pikniecie, ale pewnie nie wrozy to nic dobrego... Ehh...
Nanatasza a kto ci robil w Bocianie?
Dziewczyny, iui na naturalnym cyklu to nie błąd w sztuce, tak sie robi, i takie postepowanie jest rowniez prawidlowe. Ostatnio kolezanka opowiadala mi o swojej znajomej ktora byla przestymulowana i wyladowala w szpitalu! Sciagali jej te plyny z brzucha i poszly na hist-pat.
Znam tez przypadki gdzie udalo sie za pierwszym razem na naturalnym cyklu.
Sama tez mam na naturalnym, i tez sie zloszcze ze tak mam, ale z drugiej strony mam sklonnosc do tworzenia torbieli.Kiedys czytałam statystyki to były rowne czy na naturalnym czy na stymulowanym.
-
aszka wrote:tak na naturalnym sie tez robi ale jak ktos ma regularne owulacje
Kiedys czytałam statystyki to były rowne czy na naturalnym czy na stymulowanym.
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Ja jestem najlepszym przykładem na to, że może się udać za pierwszym razem i to na cyklu naturalnym... Decydują nie tylko względy medyczne, ale i łut szczęścia, przypadek.
Nadzieja, do kiedy czekasz z testem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:49
Nadzieja87, aszka, urocza lubią tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Nadzieja87 - kiedy testujesz?
Ja jestem 13 dni po IUI i dzisiaj zrobiłam betę - jutro idę do mojej Lekarki, a na wizycie muszę być z wynikami.
Wyniki dzisiaj po południu - mam nadzieję, że tym razem się udało (to moje czwarte IUI).Nadzieja87, kaka470, Idgie lubią tę wiadomość
-
Junioer, a jak temperatura? Masz jakieś przeczucia? Trzymam kciuki
Junioer lubi tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Sama nie wiem dziewczyny. Mysle ze w czwatrek zrobie test. Bedzie w sam raz. Pierwszy raz mam stracha przed zrobieniem testu. Boje sie znow porazki. Dzis snilo mi sie ze pojawily mi sie zylki na piersiach
Junioer a jakies przeczucia,jak sie czujesz w ogole? Jakies objawy?Junioer lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Sama nie wiem dziewczyny. Mysle ze w czwatrek zrobie test. Bedzie w sam raz. Pierwszy raz mam stracha przed zrobieniem testu. Boje sie znow porazki. Dzis snilo mi sie ze pojawily mi sie zylki na piersiach
Junioer a jakies przeczucia,jak sie czujesz w ogole? Jakies objawy?
Oby to był ten udany cykl
Za pozostałe testujące w tym tygodniu też mocno trzymam kciuki
Mi dziś mija tydzień od 1 iui, miałam 4 pęcherzyki po stymulacji i wszystkie pękły. Za tydzień okaże się czy się udało.Nadzieja87, BelieveHope, Idgie lubią tę wiadomość
-
Nie mam żadnych objawów tak naprawdę. Zazwyczaj miałam wszystkie (a w ciąży nie byłam), więc mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Wyniki powinny być po 15, na pewno Wam napiszę.
Jeśli się nie uda tym razem to jutro idę z powrotem do mojej Lekarki i pewnie jeszcze raz będziemy próbować z Menopurem (zresztą mam jeszcze 14 ampułek).Nadzieja87 lubi tę wiadomość
-
Junioer wrote:Nie mam żadnych objawów tak naprawdę. Zazwyczaj miałam wszystkie (a w ciąży nie byłam), więc mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Jeśli się nie uda tym razem to jutro idę z powrotem do mojej Lekarki i pewnie jeszcze raz będziemy próbować z Menopurem (zresztą mam jeszcze 14 ampułek).
To trzymam kciuki zeby beta byla pozytywna!3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Junioer wrote:Nie mam żadnych objawów tak naprawdę. Zazwyczaj miałam wszystkie (a w ciąży nie byłam), więc mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Jeśli się nie uda tym razem to jutro idę z powrotem do mojej Lekarki i pewnie jeszcze raz będziemy próbować z Menopurem (zresztą mam jeszcze 14 ampułek).
Junioer, a po co masz tyle Menopuru? Stymulowana jesteś tylko nim? W jakiej dawce? Ja miałam w tym cyklu 3 zastrzyki Menopuru 750 i zapłaciłam za nie 300 zł
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Asiula86 wrote:Junioer, a po co masz tyle Menopuru? Stymulowana jesteś tylko nim? W jakiej dawce? Ja miałam w tym cyklu 3 zastrzyki Menopuru 750 i zapłaciłam za nie 300 zł
W ostatnim cyklu byłam stymulowana Menopurem od 3 dnia cyklu (łącznie 6 ampułek, Menopur 75). Dostałam receptę na 20 ampułek i wykupiłam wszystko - nie jestem optymistką i nie łudziłam się, że uda się w pierwszym cyklu
Po Menopurze dostałam 10 000 Pregnylu.
To była już moja 4 inseminacja, postanowiłam, że robię tylko 6 i przechodzimy do IVF.
-
ojej ila nas jest testujących na ten tydzień
Ja ide na bete w srode chodzic to będzie 12 dp IUI wiec mysle ze cos już powinno być widoczne. Czytalam dużo w watku na temat bety i jak miało cos wyjść pozytywnego to w 12 dniu dziewczyny już wiedziały wiec mysle, ze nie ma na co czekac.
Junioer i Nadzieja powodzenia, sciskam Was mocno żeby było pozytywnie)
Junioer, kaka470, Nadzieja87 lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Dzwoniłam do laboratorium, jeszcze nie mają moich wyników. I przyznaję szczerze, że się bardzo denerwuję. Jeśli się uda, to będę mega szczęśliwa
kaka470, aszka lubią tę wiadomość
-
Junioer wrote:Dzwoniłam do laboratorium, jeszcze nie mają moich wyników. I przyznaję szczerze, że się bardzo denerwuję. Jeśli się uda, to będę mega szczęśliwa
POWODZENIA ŻYCZĘja testuje jednak w środę lub w czwartek
BelieveHope lubi tę wiadomość