X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer strasznie mi przykro, że się nie udało. Doskonale Cię rozumiem, że nie masz ochoty na takie święta. Swoją drogą strasznie mnie to dziwi, bo mój lekarz przy 6 stymulacji nakazał zrobienie droznosci

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Eh, szkoda gadać.... W końcu zadzwonili z laboratorium, beta mniej niż 1, więc znowu się nie udało. Akurat jechaliśmy do moich rodziców, musieliśmy wyjść po 5 minutach, bo taki miała humor. Przeryczałam cały wieczór, powiedziałam mojemu M., że mam już dość i więcej nie będę próbować.
    Mam wrażenie, że te wszystkie tabletki/zastrzyki mi tak rozregulowały cykl, że już nawet nie wiem, kiedy @ dostanę. W ostatnim cyklu miałam owulację w 10 dniu cyklu. Teraz dzień 23, beta żadna, a @ ani widu ani słychu. Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Dzisiaj mam wizytę u mojej Pani profesor - zobaczę jeszcze, jaki ma plan na kolejne cykle.
    Jak sobie podliczę, ile już wydaliśmy pieniędzy, to na IVF by starczyło.
    Bardzo mi smutno.
    Już powiedzałam mojemu M, że Boże Narodzenie chcę spedzać sama - do moich rodziców nie pójdziemy, bo bratu ma się dziecko urodzić w październiku, a u teściów z kolei będzie dziecko brata M., też malutkie. Nigdzie nie idę, nie chcę się na nich patrzeć nawet.
    Przepraszam, że tak marudzę, ale mama fatalny dzień.

Trzymam kciuki za Was wszystkie, mam nadzieję, że będziecie mieć więcej szczęścia! i naprawdę szczerze Wam życzę, żeby się udało.
    Dzisiaj na wizycie ustalę, co dalej.

MIłego dnia Wam życzę!
    Sciskam :*
    Rozumiem cie doskonale ze nie masz ochoty na swieta w gronie malych dzieci. Ja wczoraj wysluchalam ćwierkania mojej mamy o dzieciach kuzynek (mlodszych ode mnie) jakie one cudowne i smieszne. Mama wie ze mamy problem i pewnie robi to nieswiadomie ale mogla by sie opanowac.

Ja dalej czekam, chcialam zlamac obietnice i zatestowac ale maz kazal mi czekac, skoro nie zrobilam w 14 dniu, to mam wytrzymac.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, bardzo mi przykro :( Pewnie większość z nas zna to uczucie, kiedy dopada gorycz porażki i rezygnacja, kiedy ma się tego wszystkiego dość... Cóż... Trzeba przeczekać ten czas, odreagować, zająć się przez chwilę czymś innym, a potem podnieść się, wstać, otrzepać i iść dalej drogą, która prowadzi do wymarzonego celu... Mamy w sobie więcej siły niż czasem nam się wydaje! Myślę, że to te przeciwności losu, ta nieustanna walka nas na swój sposób hartują. Chociaż z drugiej strony wystarczy spojrzeć na bobasa koleżanki, wysłuchać opowieści o niemowlakach w rodzinie i ma się ochotę uciec gdzieś daleko... No bo gdzie tu sprawiedliwość? Strasznie ciężkie to wszystko, ale najważniejsze, żeby się nie poddać! Jeśli nie będziemy próbować, to z pewnością się nie uda. Życzę Ci teraz spokoju. Poukładacie to sobie z mężem wszystko w głowie i obmyślicie dalszy plan działania:) A do Bożego Narodzenia jeszcze daleko i wszystko się może zdarzyć... Ściskam :)

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, Mallina, Margo01, Kamila8k, Nadzieja87, Vendetta83 - wielkie dzięki za rady i dobre słowo :)

Przemyślałam sobie to wszystko, nadal jest mi źle i smutno, ale mam taki plan: dzisiaj idę do mojej Lekarki, pytam o jej plan. Jeśli nie powie mi, żebym zrobiła HSG, to sama to zasugeruję, najwyżej ten cykl zrobimy bez stymulacji. Poproszę też, żeby mi zrobiła dzisiaj cytologię, bo poprzedni wynik gdzieś posiałam (wiem tylko, że był dobry). Jutro jadę na rano na wymaz z pochwy. Potem czekam na miesiączkę i umawiam się prywatnie na HSG - będę już miała wymagany aktualny wynik cytologii i badania bakteriologiczne. Jak tylko skończę miesiączkę idę do kliniki i niech robią HSG. Terminy są, bo już dzwoniłam dzisiaj. Koszt badania 700 pln + te badania (cytologia + bakteriologiczne). Laparoskopii się boję, może na HSG się skończy. Po HSG próbujemy naturalnie - jeden cykl bez stymulacji i IUI.

Nanatasza, Mallina, margo001 lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Co do laparoskopii to się wystrzegaj. To nie jest zabieg nie inwazyjny. Zrób HSG bo to podstawa, ja nigdy żadnych problemów nie miałam a miałam jeden jajowód nie do końca drożny, przepchany podczas badania. Jeśli wyjdzie dobrze, nie będzie widać żadnych zrostów to laparoskopia nie jest ci potrzebna. Na prawdę nie wiem czemu lekarze tak namawiają pacjentki do niej, zwłaszcza że jest wszystko w porządku. Czasem przyczyna jest w głowie i inseminacja nic nie da. Na prawdę potrzeba dużo cierpliwości do tego wszystkiego.
    wlasnie inseminacja jest stosowana przy niepłodnosci nieznanego pochodzenia czyli w tym i psychologicznego. Oczywiscie trzebz zbadac HSG, wirsuologie, bakteriologie, wymazy. Dalej mozna AMH, a na poczatku same hormony.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wlasnie inseminacja jest stosowana przy niepłodnosci nieznanego pochodzenia czyli w tym i psychologicznego. Oczywiscie trzebz zbadac HSG, wirsuologie, bakteriologie, wymazy. Dalej mozna AMH, a na poczatku same hormony.
    Wiadomo, że przed iui trzeba zrobić masę badań. Ona jest dobra bo jest do niej specjalnie przygotowane nasienie. Ale jeśli jakiś czynnik blokuje zapłodnienie min głowa to do niego nie dojdzie. Inseminacja to tylko 10% szans. Trzeba mieć nadzieję ale i realnie podchodzić do sprawy.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, pisałam wczoraj gdy beta była 11. dziś 7. Rozmawialam telefonicznie z moim dr, powiedział ze to jest od zastrzyku ale żeby nic nie przesadzac bo to za wcześnie. Dziewczyny, czy sa tu takie które miały kilka iui i robiły bete za wcześnie i wyniki wychodziły pozytywne od zastrzyku albo ze beta spadła (wlasnie od zastrzuku) a potem wzrosła? Lub tez ze 8 dni po iui nie wyszła a jednak była ciaza?

iv09i09katk65tr1.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka poczekaj jeszcze 8dpo to trochę wcześnie z tego co czytałam to 12-14 dzień jest najlepszy do zrobienia bety.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer bardzo mi przykro :( mam nadzieje, ze szybko znajdziesz sily na to aby dalej walczyc.
    Gin który robil mi IUI powiedział, ze on nie wymaga do pierwszej iui hsg ale przed 2 już powiedział, ze radzi zrobić bo to może być przyczyna braku ciąży.
    Jestem pewna ze w Twoim przypadku wszystko będzie dobrze i wreszcie doczekacie się dzidziusia ale musicie się dowiedzieć dlaczego nie wychodzi. Może masz gdzies zatkany jajowod i dlatego tak się dzieje. Dziwie się, ze nie zrobilas tego wcześniej, bo przecież IUI kosztuje nie mowie już o zawodach, które przezyliscie...
    Trzymaj się dzielnie!

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Co do laparoskopii to się wystrzegaj. To nie jest zabieg nie inwazyjny. Zrób HSG bo to podstawa, ja nigdy żadnych problemów nie miałam a miałam jeden jajowód nie do końca drożny, przepchany podczas badania. Jeśli wyjdzie dobrze, nie będzie widać żadnych zrostów to laparoskopia nie jest ci potrzebna. Na prawdę nie wiem czemu lekarze tak namawiają pacjentki do niej, zwłaszcza że jest wszystko w porządku. Czasem przyczyna jest w głowie i inseminacja nic nie da. Na prawdę potrzeba dużo cierpliwości do tego wszystkiego.
    Malina, nie zgadzam sie z Tobą... Ja miałam hsg zrobione, wszystko niby ok, ale lekarz chciał zrobić laparo,żeby sprawdzić czy nie ma gdzieś ognisk endometriozy... Po zabiegu w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę, dzisiaj mam 6-letniego synka. Czasem warto...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Malina, nie zgadzam sie z Tobą... Ja miałam hsg zrobione, wszystko niby ok, ale lekarz chciał zrobić laparo,żeby sprawdzić czy nie ma gdzieś ognisk endometriozy... Po zabiegu w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę, dzisiaj mam 6-letniego synka. Czasem warto...

I cos Ci tam znalezli?

Junioer, przykro mi.
    Mam nadzieje, ze w koncu kazdej z nas sie uda.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    I cos Ci tam znalezli?

Junioer, przykro mi.

Też chciałam zapytać, bo bardzo poważnie zastanawiam się czy nie wyciągnąć od któregoś z lekarzy skierowania na laparoskopię przed in vitro. Wolę mieć pewność, że tam w środku jest ok.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, tulę Cię mocno Kochana :*

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png

Wysłany: 24 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    I cos Ci tam znalezli?

Junioer, przykro mi.
    Wszystko na szczęście w porządku było, ale widocznie jak pogrzebał to mi się poprawiło ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Wszystko na szczęście w porządku było, ale widocznie jak pogrzebał to mi się poprawiło ;)

Hm... ciekawe...
    A moze to jednak zbieg okolicznosci...

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szk♥ wrote:
    jaka jest różnica między IUI na cyklu naturalnym a stymulowanym?
    Na stymulowanej dostajesz leki, ktore maja wspomoc dojrzewanie pecherzykow.

2nn3flw14d6fmfcl.png

Wysłany: 24 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Hm... ciekawe...
    A moze to jednak zbieg okolicznosci...
    Być może. W każdym razie w lutym miałam hsg, w kwietniu laparoskopię, a maju okazało się, ze jestem w ciąży. Sam zabieg nie był jakoś specjalnie dokuczliwy, mam trzy prawie niewidoczne blizny po nim ;) Wiem, że to jednak w znieczuleniu ogólnym,więc na pewno nie jest tak zupełnie obojętny dla organizmu, ale... Moja pani doktor wspominała, że jak nie wyjdą 3 IUI, to zrobimy jeszcze raz laparo.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie :)

Byłam wczoraj u Lekarza, dostałam skierowanie na badania: przeciwciała antykardiolipinowe IgG IgM, przeciwciała LE, beta2 glikoproteina, przeciwciała przeciwplemnikowe.

Z tego wszystkiego zaczęłam wczoraj plamić, więc z cytologii i badania bakteriologicznego nici - a wyniki będą mi potrzebne do HSG.

Teraz muszę zrobić badania, od jutra zaczynam Tamoxifen i Clo, od 7 dnia cyklu Menopur i na USG na obserwację.
    Zobaczymy.

To HSG zrobię sobie we własnym zakresie, jeśli znowu coś nie wyjdzie.

A może ja mam te wszystkie przeciwciała i "zabijam" ;) plemniki? Bardzo jestem ciekawa tych wyników badań.

Miłego dnia!

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie :)

Byłam wczoraj u Lekarza, dostałam skierowanie na badania: przeciwciała antykardiolipinowe IgG IgM, przeciwciała LE, beta2 glikoproteina, przeciwciała przeciwplemnikowe.

Z tego wszystkiego zaczęłam wczoraj plamić, więc z cytologii i badania bakteriologicznego nici - a wyniki będą mi potrzebne do HSG.

Teraz muszę zrobić badania, od jutra zaczynam Tamoxifen i Clo, od 7 dnia cyklu Menopur i na USG na obserwację.
    Zobaczymy.

To HSG zrobię sobie we własnym zakresie, jeśli znowu coś nie wyjdzie.

A może ja mam te wszystkie przeciwciała i "zabijam" ;) plemniki? Bardzo jestem ciekawa tych wyników badań.

Miłego dnia!
    po 4 IUI nadal nie masz HSG? Szok ja bym zmieniła lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu sie przesunie inseminacja bo z pwoodu złych wynikow krwi kazali poczekac az sie unormuja.

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ