X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • BelieveHope Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dzwoniłam do laboratorium, jeszcze nie mają moich wyników. I przyznaję szczerze, że się bardzo denerwuję. Jeśli się uda, to będę mega szczęśliwa :)
    Powodzenia ! :)

Idgie lubi tę wiadomość

1 IUI stymulowana- nieudana :(
    2 IUI (podwójna) stymulowana - nieudana :(
    3 IUI 26.03. stymulowana (z antagonistą) - nieudana :(
    co dalej.... ????
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Marissith, ja mając kartę LuxMedu zapłaciłam w Inviccie w Warszawie 585 zł (normalnie kosztuje 650, ale dostaliśmy 10% rabatu). Jedynie u jednego z lekarzy w Inviccie wszelkie wizyty i zabiegi są droższe.
    Tak właśnie tak jest.
    Nadzieja87 wrote:
    3 zl wiecej? Coz oni to wymyslają, troche smiesznie :)
    Nie, Pierwsza była u tańszego lekarza, który 650 zł zawsze bierze za IUI, 2 IUI miałam u moejgo lekarza, a on za IUI 750 zł bierze- ale ze zniżką LuX MEdu wyszło 653 zł.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Pierwszy raz nie bolal mnie wziernik :-)
    Dzis jade zobaczyc, czy pecherzyki pekly.

Pękły wszystkie pecherzyki, jajniki puste :-)
    Dr powiedzial, zebym bete zrobila jednak pozniej, czyli
    3 kwietnia. Wczesniej moze byc wynik zafalszowany przez zastrzyk, ktory dostalam na pekniecie.
    Nie wiem, czy wytrwam do 3go ;-)

aszka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    3 kwietnia. Wczesniej moze byc wynik zafalszowany przez zastrzyk, ktory dostalam na pekniecie.

No i pięknie, czyli opcja z bliźniakami aktualna, jedna pozytywna wiadomość jest teraz czekamy na wysoką betę Junioer :)

Idgie lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, poprawka, ja też miałam Menopur 75, nie 750 :P Ciężko robi mi się te zastrzyki, ale cóż - mus to mus ;)

Trzymam kciuki za wysoką betę!!!

Idge, super, że pękły - mam nadzieję, że będziesz miała piękny prezent na święta :)

Idgie lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, nie udzialam się na forum a jedynie podczytuję. Mam do Was pytanie. Jestem po IUI. 15 marca dostałam Ovitrelle. Dzis czyli 8 dni po zastrzyku byłam w laboratorium na badania, całkiem niezwiązane z ciaza. ale cos mnie podkusiło i zrobiłam tez bete. I teraz mam problem :-D czy wynik to "zastrzyk we krwi" czy jednak cos się kluje? Moja beta wynosi 11.
    Pewnie powinnam powtórzyć jutro i jak spadnie to znaczy ze to ovitrelle a jak wzrośnie ze jednak się udało?

Pozdrawiam

iv09i09katk65tr1.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Czyli po ilu dniach Ci lekarz kazał iśc na betę? U jakiego lekarza byłaś?

Junioer- jak Twoja beta?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dzwoniłam do laboratorium, jeszcze nie mają moich wyników. I przyznaję szczerze, że się bardzo denerwuję. Jeśli się uda, to będę mega szczęśliwa :)
    I jak wynik? Czekamy zniecierpliwione

Idgie lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brzuch sie odezwał... Na @... Kurde... Chyba sie nie pogodzę z kilwjna porazka i informacją dla męża ze zniw klapa... :'(

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Czyli po ilu dniach Ci lekarz kazał iśc na betę? U jakiego lekarza byłaś?

Po 13 dniach od iui. Wydaje mi sie, ze owu mialam wczoraj, czyli to by byl 12dpo.
    Niemoczyński.

Opcja z CZWORACZKAMI aktualna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 21:29

aszka lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Junioer jak wynik ?
    Nadzieja, może to bole ciążowe spokojnie nie denerwuj się.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, szkoda gadać.... W końcu zadzwonili z laboratorium, beta mniej niż 1, więc znowu się nie udało. Akurat jechaliśmy do moich rodziców, musieliśmy wyjść po 5 minutach, bo taki miała humor. Przeryczałam cały wieczór, powiedziałam mojemu M., że mam już dość i więcej nie będę próbować.
    Mam wrażenie, że te wszystkie tabletki/zastrzyki mi tak rozregulowały cykl, że już nawet nie wiem, kiedy @ dostanę. W ostatnim cyklu miałam owulację w 10 dniu cyklu. Teraz dzień 23, beta żadna, a @ ani widu ani słychu. Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Dzisiaj mam wizytę u mojej Pani profesor - zobaczę jeszcze, jaki ma plan na kolejne cykle.
    Jak sobie podliczę, ile już wydaliśmy pieniędzy, to na IVF by starczyło.
    Bardzo mi smutno.
    Już powiedzałam mojemu M, że Boże Narodzenie chcę spedzać sama - do moich rodziców nie pójdziemy, bo bratu ma się dziecko urodzić w październiku, a u teściów z kolei będzie dziecko brata M., też malutkie. Nigdzie nie idę, nie chcę się na nich patrzeć nawet.
    Przepraszam, że tak marudzę, ale mama fatalny dzień.

Trzymam kciuki za Was wszystkie, mam nadzieję, że będziecie mieć więcej szczęścia! i naprawdę szczerze Wam życzę, żeby się udało.
    Dzisiaj na wizycie ustalę, co dalej.

MIłego dnia Wam życzę!

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czesc Dziewczyny, nie udzialam się na forum a jedynie podczytuję. Mam do Was pytanie. Jestem po IUI. 15 marca dostałam Ovitrelle. Dzis czyli 8 dni po zastrzyku byłam w laboratorium na badania, całkiem niezwiązane z ciaza. ale cos mnie podkusiło i zrobiłam tez bete. I teraz mam problem :-D czy wynik to "zastrzyk we krwi" czy jednak cos się kluje? Moja beta wynosi 11.
    Pewnie powinnam powtórzyć jutro i jak spadnie to znaczy ze to ovitrelle a jak wzrośnie ze jednak się udało?

Pozdrawiam
    moze byc wynik z otrivelle, lekarze zalacaja zrobic minimum 10-11 dnia po zastrzyku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Eh, szkoda gadać.... W końcu zadzwonili z laboratorium, beta mniej niż 1, więc znowu się nie udało. Akurat jechaliśmy do moich rodziców, musieliśmy wyjść po 5 minutach, bo taki miała humor. Przeryczałam cały wieczór, powiedziałam mojemu M., że mam już dość i więcej nie będę próbować.
    Mam wrażenie, że te wszystkie tabletki/zastrzyki mi tak rozregulowały cykl, że już nawet nie wiem, kiedy @ dostanę. W ostatnim cyklu miałam owulację w 10 dniu cyklu. Teraz dzień 23, beta żadna, a @ ani widu ani słychu. Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Dzisiaj mam wizytę u mojej Pani profesor - zobaczę jeszcze, jaki ma plan na kolejne cykle.
    Jak sobie podliczę, ile już wydaliśmy pieniędzy, to na IVF by starczyło.
    Bardzo mi smutno.
    Już powiedzałam mojemu M, że Boże Narodzenie chcę spedzać sama - do moich rodziców nie pójdziemy, bo bratu ma się dziecko urodzić w październiku, a u teściów z kolei będzie dziecko brata M., też malutkie. Nigdzie nie idę, nie chcę się na nich patrzeć nawet.
    Przepraszam, że tak marudzę, ale mama fatalny dzień.

Trzymam kciuki za Was wszystkie, mam nadzieję, że będziecie mieć więcej szczęścia! i naprawdę szczerze Wam życzę, żeby się udało.
    Dzisiaj na wizycie ustalę, co dalej.

MIłego dnia Wam życzę!
    a ktora to Twoja IUI? Jakie sa przyczyny ze zajsc nie mozecie? Cos z nasieniem? Wiesz wg mnie trzeba probowac, ja mam takie kolezanki ze wiekszosc jednak mowi zeby zrobic IUI chociaz kasa idzie...ale tez jestem zdania ze mozna sprobowac. I tak tyle wydajemy ze 3 tys w tą czy w tą to juz w sumie nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Po 13 dniach od iui. Wydaje mi sie, ze owu mialam wczoraj, czyli to by byl 12dpo.
    Niemoczyński.

Opcja z CZWORACZKAMI aktualna ;)
    oby, trzymam kciuki.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    A u mnie dzis mija dwa tygodnie od iui. Nawet nie chce mi sie robic testu. Boje sie ze znow zobacze to co zwykle... Jeszcze dzis obudzil mnie skorcz jak na @ na szczescie bylo to tylko jedno pikniecie, ale pewnie nie wrozy to nic dobrego... Ehh...

Nanatasza a kto ci robil w Bocianie?

Dziewczyny, iui na naturalnym cyklu to nie błąd w sztuce, tak sie robi, i takie postepowanie jest rowniez prawidlowe. Ostatnio kolezanka opowiadala mi o swojej znajomej ktora byla przestymulowana i wyladowala w szpitalu! Sciagali jej te plyny z brzucha i poszly na hist-pat.
    Znam tez przypadki gdzie udalo sie za pierwszym razem na naturalnym cyklu.
    Sama tez mam na naturalnym, i tez sie zloszcze ze tak mam, ale z drugiej strony mam sklonnosc do tworzenia torbieli.

Chodzę do dra Mrugacza, ale go nie było i samą IUI robił dr Pietrzycki

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a ktora to Twoja IUI? Jakie sa przyczyny ze zajsc nie mozecie? Cos z nasieniem? Wiesz wg mnie trzeba probowac, ja mam takie kolezanki ze wiekszosc jednak mowi zeby zrobic IUI chociaz kasa idzie...ale tez jestem zdania ze mozna sprobowac. I tak tyle wydajemy ze 3 tys w tą czy w tą to juz w sumie nic.

To było moje 4 IUI. Pierwsze na cyklu naturalnym, kolejne stymulowane (ostatni z Menopurem).
    Jeśli chodzi o przyczyny - nie wiadomo, teoretycznie wszystko ok. Wyniki M. były słabe (na granicy normy), ale po kilku miesiącach z Profertilem ma teraz wyniki absolutnie książkowe. U mnie też w porządku.

Leczę się u Ginekologa Endokrynologa, która specjalizuje się w takich przypadkach, ale zaczynam mieć wątpliwości, czy w naszym przypadku się uda.

Nie miałam jeszcze robionej laparoskopii, ani nawet HSG - ja jestem laikiem, ale mi się to dziwne wydaje. A jak się pytam Pani Profesor, to mówi, że tym razem jeszcze spróbujemy bez, a potem zobaczymy.... To mega specjalista i staram się jej ufać, ale trochę wątpliwości się pojawia.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Mallina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    To było moje 4 IUI. Pierwsze na cyklu naturalnym, kolejne stymulowane (ostatni z Menopurem).
    Jeśli chodzi o przyczyny - nie wiadomo, teoretycznie wszystko ok. Wyniki M. były słabe (na granicy normy), ale po kilku miesiącach z Profertilem ma teraz wyniki absolutnie książkowe. U mnie też w porządku.

Leczę się u Ginekologa Endokrynologa, która specjalizuje się w takich przypadkach, ale zaczynam mieć wątpliwości, czy w naszym przypadku się uda.

Nie miałam jeszcze robionej laparoskopii, ani nawet HSG - ja jestem laikiem, ale mi się to dziwne wydaje. A jak się pytam Pani Profesor, to mówi, że tym razem jeszcze spróbujemy bez, a potem zobaczymy.... To mega specjalista i staram się jej ufać, ale trochę wątpliwości się pojawia.
    Co do laparoskopii to się wystrzegaj. To nie jest zabieg nie inwazyjny. Zrób HSG bo to podstawa, ja nigdy żadnych problemów nie miałam a miałam jeden jajowód nie do końca drożny, przepchany podczas badania. Jeśli wyjdzie dobrze, nie będzie widać żadnych zrostów to laparoskopia nie jest ci potrzebna. Na prawdę nie wiem czemu lekarze tak namawiają pacjentki do niej, zwłaszcza że jest wszystko w porządku. Czasem przyczyna jest w głowie i inseminacja nic nie da. Na prawdę potrzeba dużo cierpliwości do tego wszystkiego.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Strasznie mi przykro, że się nie udało, doskonale znam ten ból i rozczarowanie(kolejne) przy odbieraniu wyników, a tak bardzo chciałoby się powiedzieć mężowi , że się udało.

Nie jestem lekarzem, ale naprawdę powinnaś pogadać ze swoim ginem o hsg. To już czwarta IUI na co ona czeka?? Rozumiem jedną, czy dwie nie wyszło to sprawdzamy ale cztery???. Aż się wkurzyłam. Jeżeli jajowody są niedrożne to IUI nie ma prawa się udać. Powiedz jej, że masz jakieś przeczucie, że tam jest coś nie tak niech sprawdzi.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    oby, trzymam kciuki.

Ej nie, bez przesady. Jeden lub dwa poprosze :)

2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ