INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka gratulacje!!!
Honey widzę, że już dużo cykli na CLO jesteś (+IUI) nie obawiasz się, że przestymulujesz jajniki?niezapominajka lubi tę wiadomość
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Niezapominajka, gratulacje!!! Dbaj teraz o siebie. Powodzenia!
niezapominajka lubi tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
margo001 wrote:U mnie jedna krecha, brzuch od wczoraj boli także nawet nie idę na betę. No i myślę co dalej...
Niezapominajka !!!! Gratulacjezdrówka i wszystkiego dobrego dla Was :*
niezapominajka lubi tę wiadomość
1 IUI stymulowana- nieudana
2 IUI (podwójna) stymulowana - nieudana
3 IUI 26.03. stymulowana (z antagonistą) - nieudana
co dalej.... ???? -
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo szykujemy się do inseminacji. Tylko jak na złość bieżacy cykl był chyba bezowulacyjny i @ nie chce nadejść
dziś 37 dc, wczoraj robiłam betę i jest negatywna niestety. Doradźcie mi proszę: mam w domu dwa opakowania duphastonu, wywoływać @, czy czekać spokojnie aż przyjdzie? Tylko niewiadomo ile to potrwa, a ja nie chce znowu tracić czasu. Tylko czy nie zaszkodzę sobie, biorąc duphaston na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem.
-
lipa wrote:Podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo szykujemy się do inseminacji. Tylko jak na złość bieżacy cykl był chyba bezowulacyjny i @ nie chce nadejść
dziś 37 dc, wczoraj robiłam betę i jest negatywna niestety. Doradźcie mi proszę: mam w domu dwa opakowania duphastonu, wywoływać @, czy czekać spokojnie aż przyjdzie? Tylko niewiadomo ile to potrwa, a ja nie chce znowu tracić czasu. Tylko czy nie zaszkodzę sobie, biorąc duphaston na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem.
Ja z własnego przekonania wiem, że lepiej poczekać i nie brać. -
lipa wrote:Podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo szykujemy się do inseminacji. Tylko jak na złość bieżacy cykl był chyba bezowulacyjny i @ nie chce nadejść
Oj lepiej sama nie kombinuj, poczekaj jeszcze kilka dni i najwyżej dzwoń do gina. -
Witajcie dziewczyny proszę was o małą pomoc chodzę do lekarza na zachodzie więc borykam się z małą barierą jezyczną. dziś byłam u lekarza i powiedział że od przyszłego cyklu zaczniemy stymulacje hormonalną na wzrost liczby jajeczek i dostane tabletki ze szpitala ale zapomniałam zapytać się od którego dnia mam je przyjmować tym bardziej że nie dostałam ich dziś czy któraś z was przyjmowała takie leki i od którego dnia zaczynałyście? w 1 dniu mam zadzwonić i umówić się na badanie HSGczy może po tym badaniu dostaje się te leki.prosze o jaką kolwiek podpowieć a może któraś z was miała ten sam schemat w polsce?
Pozdrawiam
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
gaja13 wrote:Witajcie dziewczyny proszę was o małą pomoc chodzę do lekarza na zachodzie więc borykam się z małą barierą jezyczną. dziś byłam u lekarza i powiedział że od przyszłego cyklu zaczniemy stymulacje hormonalną na wzrost liczby jajeczek i dostane tabletki ze szpitala ale zapomniałam zapytać się od którego dnia mam je przyjmować tym bardziej że nie dostałam ich dziś czy któraś z was przyjmowała takie leki i od którego dnia zaczynałyście? w 1 dniu mam zadzwonić i umówić się na badanie HSGczy może po tym badaniu dostaje się te leki.prosze o jaką kolwiek podpowieć a może któraś z was miała ten sam schemat w polsce?
Pozdrawiam
lipa wrote:Podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo szykujemy się do inseminacji. Tylko jak na złość bieżacy cykl był chyba bezowulacyjny i @ nie chce nadejśćdziś 37 dc, wczoraj robiłam betę i jest negatywna niestety. Doradźcie mi proszę: mam w domu dwa opakowania duphastonu, wywoływać @, czy czekać spokojnie aż przyjdzie? Tylko niewiadomo ile to potrwa, a ja nie chce znowu tracić czasu. Tylko czy nie zaszkodzę sobie, biorąc duphaston na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem.
Mam pytanie do dziewczyn, które robiły sobie zastrzyk z Pregnylu. Po zastrzyku mam czerwoną plamkę w miejscu nakłucia igłą. Też tak miewacie? Po Choragonie, który zawsze brałam było wszystko ok...
-
Releaseme wrote:Honey widzę, że już dużo cykli na CLO jesteś (+IUI) nie obawiasz się, że przestymulujesz jajniki?
te cykle z clo to nie są wszystkie pod rząd, 5 cykl na przestrzeni roku więc miałam też przerwy. Co do przestymulowania to różnie może być ale jestem pod kontrolą lekarza więc myślę że wie co robi. Generalnie dobrze reaguje na clo chociaż od przyszlego cyklu mam zmniejszoną dawkę
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
Kamila8k wrote:Ja bym nie brała, chyba, że po konsultacji z lekarzem.
Mam pytanie do dziewczyn, które robiły sobie zastrzyk z Pregnylu. Po zastrzyku mam czerwoną plamkę w miejscu nakłucia igłą. Też tak miewacie? Po Choragonie, który zawsze brałam było wszystko ok...
Jeśli chodzi o ślad po pregnylu to ja tak mamKamila8k lubi tę wiadomość
-
gaja13 wrote:Witajcie dziewczyny proszę was o małą pomoc chodzę do lekarza na zachodzie więc borykam się z małą barierą jezyczną. dziś byłam u lekarza i powiedział że od przyszłego cyklu zaczniemy stymulacje hormonalną na wzrost liczby jajeczek i dostane tabletki ze szpitala ale zapomniałam zapytać się od którego dnia mam je przyjmować tym bardziej że nie dostałam ich dziś czy któraś z was przyjmowała takie leki i od którego dnia zaczynałyście? w 1 dniu mam zadzwonić i umówić się na badanie HSGczy może po tym badaniu dostaje się te leki.prosze o jaką kolwiek podpowieć a może któraś z was miała ten sam schemat w polsce?
Pozdrawiam
Na zachodzie tzn. Gdzie? co Ci przepisali?