X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka - gratulacje!

niezapominajka lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka gratulacje!!!

Honey widzę, że już dużo cykli na CLO jesteś (+IUI) nie obawiasz się, że przestymulujesz jajniki?

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Niezapominajka, bardzo Ci gratuluję :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, gratulacje!!! Dbaj teraz o siebie. Powodzenia!

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedna krecha, brzuch od wczoraj boli także nawet nie idę na betę. No i myślę co dalej...

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • BelieveHope Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    U mnie jedna krecha, brzuch od wczoraj boli także nawet nie idę na betę. No i myślę co dalej...
    przykro mi margo, u mnie tez się nie udało - okres się rozkręcił.... teraz też zastanawiam się co dalej...pojde na rozmowe do mojego gin.

Niezapominajka !!!! Gratulacje :) zdrówka i wszystkiego dobrego dla Was :*

1 IUI stymulowana- nieudana :(
    2 IUI (podwójna) stymulowana - nieudana :(
    3 IUI 26.03. stymulowana (z antagonistą) - nieudana :(
    co dalej.... ????
  • kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie też chyba nic z tego dzisiaj jajniki dziwnie kluja bulgocza klucie koło pępka. Cycki jak by odpuścił, biodra bolą jak przed @.

• urocza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:52

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka- G R A T U L A C J E ! !

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka GRATULUJE!!!!!<3

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo szykujemy się do inseminacji. Tylko jak na złość bieżacy cykl był chyba bezowulacyjny i @ nie chce nadejść :( dziś 37 dc, wczoraj robiłam betę i jest negatywna niestety. Doradźcie mi proszę: mam w domu dwa opakowania duphastonu, wywoływać @, czy czekać spokojnie aż przyjdzie? Tylko niewiadomo ile to potrwa, a ja nie chce znowu tracić czasu. Tylko czy nie zaszkodzę sobie, biorąc duphaston na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem.

age.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu, bo szykujemy się do inseminacji. Tylko jak na złość bieżacy cykl był chyba bezowulacyjny i @ nie chce nadejść :( dziś 37 dc, wczoraj robiłam betę i jest negatywna niestety. Doradźcie mi proszę: mam w domu dwa opakowania duphastonu, wywoływać @, czy czekać spokojnie aż przyjdzie? Tylko niewiadomo ile to potrwa, a ja nie chce znowu tracić czasu. Tylko czy nie zaszkodzę sobie, biorąc duphaston na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem.

Ja z własnego przekonania wiem, że lepiej poczekać i nie brać.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

Oj lepiej sama nie kombinuj, poczekaj jeszcze kilka dni i najwyżej dzwoń do gina.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny proszę was o małą pomoc chodzę do lekarza na zachodzie więc borykam się z małą barierą jezyczną. dziś byłam u lekarza i powiedział że od przyszłego cyklu zaczniemy stymulacje hormonalną na wzrost liczby jajeczek i dostane tabletki ze szpitala ale zapomniałam zapytać się od którego dnia mam je przyjmować tym bardziej że nie dostałam ich dziś czy któraś z was przyjmowała takie leki i od którego dnia zaczynałyście? w 1 dniu mam zadzwonić i umówić się na badanie HSGczy może po tym badaniu dostaje się te leki.prosze o jaką kolwiek podpowieć a może któraś z was miała ten sam schemat w polsce?
    Pozdrawiam

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Witajcie dziewczyny proszę was o małą pomoc chodzę do lekarza na zachodzie więc borykam się z małą barierą jezyczną. dziś byłam u lekarza i powiedział że od przyszłego cyklu zaczniemy stymulacje hormonalną na wzrost liczby jajeczek i dostane tabletki ze szpitala ale zapomniałam zapytać się od którego dnia mam je przyjmować tym bardziej że nie dostałam ich dziś czy któraś z was przyjmowała takie leki i od którego dnia zaczynałyście? w 1 dniu mam zadzwonić i umówić się na badanie HSGczy może po tym badaniu dostaje się te leki.prosze o jaką kolwiek podpowieć a może któraś z was miała ten sam schemat w polsce?
    Pozdrawiam
    Różnie. Zależy jakie leki, w jakiej dawce. Może lepiej dopytaj. Ja CLO jak dostałam to brałam różnie raz od 2, raz od 3, raz od 4 dnia cyklu.
    lipa wrote:
    Ja bym nie brała, chyba, że po konsultacji z lekarzem.

Mam pytanie do dziewczyn, które robiły sobie zastrzyk z Pregnylu. Po zastrzyku mam czerwoną plamkę w miejscu nakłucia igłą. Też tak miewacie? Po Choragonie, który zawsze brałam było wszystko ok...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    Honey widzę, że już dużo cykli na CLO jesteś (+IUI) nie obawiasz się, że przestymulujesz jajniki?

te cykle z clo to nie są wszystkie pod rząd, 5 cykl na przestrzeni roku więc miałam też przerwy. Co do przestymulowania to różnie może być ale jestem pod kontrolą lekarza więc myślę że wie co robi. Generalnie dobrze reaguje na clo chociaż od przyszlego cyklu mam zmniejszoną dawkę

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ja bym nie brała, chyba, że po konsultacji z lekarzem.

Mam pytanie do dziewczyn, które robiły sobie zastrzyk z Pregnylu. Po zastrzyku mam czerwoną plamkę w miejscu nakłucia igłą. Też tak miewacie? Po Choragonie, który zawsze brałam było wszystko ok...

Jeśli chodzi o ślad po pregnylu to ja tak mam

Kamila8k lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Pozdrawiam

Na zachodzie tzn. Gdzie? co Ci przepisali?

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Jeśli chodzi o ślad po pregnylu to ja tak mam
    dzięki:)

kmb lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nic, czekam, chociaz chcialabym juz dopisac do listy date mojej IUI.

age.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ