X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej na zachodzie tzn.w holandii a co mi przepisali to niewiem tu działa to wszystko zupełnie inaczej niż w polsce.
    Postaram się opisać metody leczenia tutaj może kogoś to zainteresuje.
    A więc najpierw poszłam do lekarza domowego po roku starań tam zrobili mi i mojemu mężowi badania hormonalne i badanie nasienia wyszło wszystko ok więc kazali nam jechać na wakacje no a jak się nie udało to zostaliśmy skierowani do specjalisty.Na pierwszej wizycie doznałam szoku wyszedł taki ogromny ponad 2m szeroki pan doktor a ja się go normalnie wystraszyłam ha ha okazał się bardzo sympatycznym lekarzem.zrobił kolejne badania kontrolne macicy i kazał próbować kolejne pół roku.dziś właśnie miałam wizytę i dziś powiedział że zaczynamy kolejny etap: inseminacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 18:04

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    hej na zachodzie tzn.w holandii a co mi przepisali to niewiem tu działa to wszystko zupełnie inaczej niż w polsce.
    Postaram się opisać metody leczenia tutaj może kogoś to zainteresuje.
    A więc najpierw poszłam do lekarza domowego po roku starań tam zrobili mi i mojemu mężowi badania hormonalne i badanie nasienia wyszło wszystko ok więc kazali nam jechać na wakacje no a jak się nie udało to zostaliśmy skierowani do specjalisty.Na pierwszej wizycie doznałam szoku wyszedł taki ogromny ponad 2m szeroki pan doktor a ja się go normalnie wystraszyłam ha ha okazał się bardzo sympatycznym lekarzem.zrobił kolejne badania kontrolne macicy i kazał próbować kolejne pół roku.dziś właśnie miałam wizytę i dziś powiedział że zaczynamy kolejny etap: inseminacje.

A jak się ten lek nazywa. ? Ja w Belgi więc zasady działania lekarzy i system praktycznie taki sam

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak się nazywa jutro chyba zadzwonię do tego szpitala i się jeszcze raz zapytam bo strasznie się tym stresuje bo jak się spóźnię to znowu miesiąc w plecy. kmb a jak ty radzisz sobie z językiem?

• kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież jak dostałaś leki to na nich jest nazwa zapisana. Nie możliwe by nie było!!!!!

• kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    nie wiem jak się nazywa jutro chyba zadzwonię do tego szpitala i się jeszcze raz zapytam bo strasznie się tym stresuje bo jak się spóźnię to znowu miesiąc w plecy. kmb a jak ty radzisz sobie z językiem?

Ja ratuje się angielskim. zresztą dużo słów jest identyczna albo bardzo podobna. Moje dzieciaki ratują gdy muszę coś napisać. Wstyd przyznać ale to im daje do sprawdzenia czy jest poprawnie

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie cały problem że ich nie dostałam analizuje właśnie całą dzisiejszą wizytę a może najpierw trzeba zrobić te badanie HSG a potem dają mi te leki bo jak będą jakieś komplikacje to z inseminacji klapa

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    No to nic, czekam, chociaz chcialabym juz dopisac do listy date mojej IUI.
    scarlet to Ty? :)

A dlaczego jeszcze nie masz? Bo ja przerwa po stymulce, wszystkie badania mi rąbneły :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Właśnie cały problem że ich nie dostałam analizuje właśnie całą dzisiejszą wizytę a może najpierw trzeba zrobić te badanie HSG a potem dają mi te leki bo jak będą jakieś komplikacje to z inseminacji klapa
    na pewno hsg trzeba zrobic przed IUI.

• kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

W pierwszym poście napisałaś że nie zapytalas jak masz brać. Więc skoro jeszcze ich nie masz, to jak dostaniesz napewno Ci powiedzą. Tak u mnie jest tak samo bez badania HSG nie robią inseminacji ja też musiałam zrobić i w tym samym cyklu co HSG robili pierwsza inseminacje.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, to nie Scarllet. To tylko zdjecie. Scarllet usunela konto i zaprzestala staran. Mam do Niej prywatny kontakt.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

I jeszcze jedno nie wiem jakie masz ubezpieczenie ale jeśli masz możliwość dokupienia dokup na medycynę reprodukcyjna. Będą więcej Ci zwracać badanie HSG wychodzi ok 300 e. Z czego mi zwrócili 270. I za każdą wizytę place 58 e. A zwracają 50. A bez tego będziesz, większe koszty miała. U mnie dopłata wyniosła 60 e. Za rok więc się opłaci. Do tego 6 IUI mam zadarmo a jak nie będzie rezultatu to 3 IVF. Też całkowicie refundowane

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Aszka, to nie Scarllet. To tylko zdjecie. Scarllet usunela konto i zaprzestala staran. Mam do Niej prywatny kontakt.

To ja dziewczyny. Rzeczywiście tak jak mowi Anatolka, zamknełam konto, rzucilam wszystkim i sie poddalam. I chyba to w jakim bylam stanie podzialalo na mojego M. I w koncu przystal na kolejny krok -insemnacje. Bo nic innego juz nie dziala. Tylko przez ta cala sytuacje i te nerwy chyba, zatrzymala mi sie @....
    A bez forum nie wytrzymałam i odzyskiwałam konto...

age.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    To ja dziewczyny. Rzeczywiście tak jak mowi Anatolka, zamknełam konto, rzucilam wszystkim i sie poddalam. I chyba to w jakim bylam stanie podzialalo na mojego M. I w koncu przystal na kolejny krok -insemnacje. Bo nic innego juz nie dziala. Tylko przez ta cala sytuacje i te nerwy chyba, zatrzymala mi sie @....

Ja wam powiem tak. , że nawet jak nic nie pisze bo mam doła. To jak poczytam co u Was to mi się lepiej robi bo wiem, że nie tylko ja próbuję walczyć, że nie jestem sama. Ja nam wszystkim życzę by każda wkoncu doczekała się fasolki.

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb dlatego wlasnie otworzylam konto ponownie. Myslalam, ze forum niepotrzebnie mnie nakreca, ale okazalo sie ze jednak przynosi ulge. Najgorzej byc samemu ze wszystkim.

kmb lubi tę wiadomość

age.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio nadzieję dała,,,, niezapomnajka,,,,, trzymam kciuki by teraz miała spokojne miesiące. Może wkoncu czas na weteranki które naprawdę dużo przeszły i wiele miesięcy przeplakaly

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

A dlaczego jeszcze nie masz? Bo ja przerwa po stymulce, wszystkie badania mi rąbneły :/

A ktore wyniki masz zle? Ja wirusoligiczne jade robic w sobote. Wymazy mam jeszcze z listopada, ale sa wazne tylko 6 miesiecy, wiec do maja. Jezeli @ nie zjawi sie laskawie w ciagu dwoch tygodni, to bede musiala robic od nowa.

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

Ty Paskudo! :* i sie nie przynalas! Tez pomyslalam po tym zdjeciu, ale mowie jest tyle podobnych, powielajacych sie zdjec... To juz wiem czemu jakas LIPA nieznana przyslala mi zaproszenie!

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety raz usunietego konta nie da sie odzyskac. Musialam zalozyc nowe. A ze lipa byla, no to Lipa :-)

age.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    mi kilku lekarzy mówiło, że hsg robi się tylko raz, nie ma konieczności powtarzania zabiegu. i jak będziemy chcieli przystąpić do ivf to tylko potrzebny będzie opis i zdjęcia z zabiegu
    Ja mam tylko opis.

Niezapominajka, ogromniaste gratulacje.
    Zaraź nas! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 23:26

niezapominajka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u endo, z TSH nie najlepiej - zwiększyła dawkę euthyroxu, glucophage zmniejszyła do pół tabsa i mam brać nadal luteinę.
    Szkoda, ze dzisiaj nie dam rady pójść na betę :(
    W każdym razie trzymam za Was mocno kciuku, na pewno każdej się uda. Wysyłam Wam ciążowe wiruski --> --> -->

lipa, urocza, aszka, Nanatasza, Junioer lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ