INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
vendetta83 wrote:"w Polsce jak nie masz kasy to nawet umrzeć nie możesz godnie a co dopiero żyć lub dać nowe życie"
Gaja - bardzo trafnie to określiłaś...
Niestety dokładnie tak jest jak piszesz. Musimy pocieszyć się tym, że są kraje, w których jest jeszcze gorzej. Ale od narzekania się pieniędzy nie zarobi. Za granicą również są biedni, a patologia jest wszędzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 20:16
Peonia88
-
nick nieaktualny
-
vendetta83 wrote:Aszka, mi nie chodzi o Kościół. To odrębna sprawa jest i mi osobiście się wydaje, że i Kościół z czasem dojrzeje do in vitro, bo jest to metoda leczenia, a nie jakieś szarlatańskie sztuczki. Chodzi mi o Rząd, program ministerialny i fakt, że jednym parom pomaga, a inne wyklucza. Te pary, które najbardziej potrzebują pomocy, zostają z niczym!
Kościół nie powinien się na ten temat w ogóle wypowiadać, a tym bardziej wtrącać. Każdy ma prawo do szczęścia. Księża chcą nas pouczać, mówią o rodzinie, jak wychowywać dzieci, a pojęcia nie mają!!!! wszystko by chcieli wiedzieć, biorą pieniądze od biednych ludzi, ciągle im tylko mało i mało. A sami się w luksusach pławią.
Peonia88
-
AnULa7 wrote:Dziękuje dziewczyny za dobre słowa.
Mam nadzieje, ze następnym razem sie uda...
Jak już się raz udało, to znowu się uda! Miałaś dopiero jedną iui, już wiesz, że organizm na to reaguje i podążacie w dobrym kierunku. Kiedy następna iui?
Peonia88
-
Lilou, zgadzam się z Tobą, że Kościół nie powinien się w ogóle wtrącać w kwestie poczęcia, czy to naturalnego czy sztucznego. To jest wyłącznie problem (albo i nie problem) kobiety/pary. Kościołowi i Rządowi nic do tego! Właśnie debatę oglądam na TV1. Co powiedzą o in vitro???06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Powiedział Duda ze zła ustawa, udupi te ustawe jak nic jak dojdzie do władzy.
fajne t e ich postulaty ;P - serio stwierdzam ze oni sa nie bezpieczni ..
art. 57
1. Kto tworzy embrion ludzki poza organizmem kobiety, podlega karze ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2.
2. Tej samej karze podlega ten, kto niedopełniając obowiązków lub nadużywając uprawnień dopuszcza do tworzenia embrionów poza ciałem kobiety.
3. Jeśli następstwem czynu określonego w ust. 1-2 jest śmierć embrionu ludzkiego sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3aszka, Idgie lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Mam nadzieje, ze nie dojdzie. Trzeba sie zmobilizowac i zaglosowac na bronka.
Duda sie po porstu minal z powolanem powinien zostac ksiedzem
http://natemat.pl/138601,duda-i-in-vitro-poglady-jak-pawlowicz-dwa-lata-wiezenia-i-pochwaly-od-katolickich-fundamentoalistowaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do polityki i kwestii in vitro popieram Komorowskiego bo wierzę że kiedyś będziemy z mężem cieszyć się rodzicielstwem jak nie za pomocą IUI to IFV Teraz przy okazji wyborów najlepiej nie spotykałabym się z rodziną wcale bo mam dość głupkowatych pytań, żartów na temat braku dzieci. mam ochotę wykrzyczeć im w twarz że głosując na PIS zabierają Nam prawo do szczęścia...
aszka, Idgie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No w takim dziwnym kraju żyjemy, gdzie leżącego się jeszcze kopie a pomaga się tym najbogatszym i najsilniejszym. Ustawy się pisze na szybko, przeważnie na "kolanie" i pełno w nich błędów i nieścisłości. Ja to bym bardzo chciała, żeby ustawa o in vitro nie było tylko o in vitro a ustawą o leczeniu niepłodnościu. Bo póki co kliniki przeważnie wysyłają na IUI potem od razu ivf a między czasie kupe płatnych badań.
aszka, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny, ja nic nie pisze, bo nie mam co. W srode mam wizyte o swojego lekarza. Plamienia sa. Krwawien nie ma. Lekarz uważa ze plamienia będę na pewno do lipca, bo wtedy łożysko może się przesunąć z szyjki.
Trzymam za Was kciuki!kaka470 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny to wszystko jest bulwersujace, te wypowiedzi osób o in vitro, które nie maja pojęcia ze to dla par ostatnia deska ratunku żeby mieć dziecko. Dlatego wiemy na kogo głosować! Nigdy na ludzi którzy maja przekonania jak w średniowieczu!!!!!!
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny