X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • AnULa7 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas nie pisałam, bo miałam nie wyjaśnioną sytuacje co do ciąży po I IUI.
    Niestety moje szczęście trwało bardzo krótko

Staramy się od 3 lat
    styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
    marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
    22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
    06.08.2015 - 2 IUI
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    masz racje ze ciezko, ja juz prawie dwa lata, czesc naturalnie, pozniej stymulacja, teraz IUI. Juz dorosłam o mysli do invitro, sadze ze IUI jak to napisałą tutaj jedna z dziewczyn to przystanek dla wiekszosci przed invitro.
    My staraliśmy się długo, najpierw samodzielnie, potem stymulacje, potem inseminacje. udało się za 3- ostatnią przed ivf
    godaweri wrote:
    Dziewczyny jeszcze ktoś nie mial przed iui wymazu z kanału szyjki ani czystsci pochwy, tak jak ja? Bo sie martwię, czy to na pewno moze byc bez tego wymazu...
    Nie miałam żadnych takich badań przed IUI.
    AnULa7 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas nie pisałam, bo miałam nie wyjaśnioną sytuacje co do ciąży po I IUI.
    Strasznie mi przykro:(
    Trzymam za Was kciuki!!!

godaweri lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnULa7 wrote:
    przykro mi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Czy Was też tydzień po inseminacji bolał brzuch? Bo od rana mnie pobolewa, tak jakby ciągnie ta strona, gdzie była owulacja:/ I nie wiem czy to normalny efekt uboczny zabiegu czy ja jestem jakaś dziwna?:)
    poczekaj 3 dni i zrob tescior bedzie wiadomo czy na okres czy na kropka :)

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee teścior to zrobię dopiero w przyszły piątek:)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnULa7 wrote:
    Bardzo mi przykro :(

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnULa7 wrote:

anula przykro mi no ale popatrz na to z tej strony skoro raz się udało to i drugi raz się uda ale tym razem z happy endem!!!to potwierdza że oboje jesteście płodni.życzę powodzenia w następnym podejściu!

urocza lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• AnULa7 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    anula przykro mi no ale popatrz na to z tej strony skoro raz się udało to i drugi raz się uda ale tym razem z happy endem!!!to potwierdza że oboje jesteście płodni.życzę powodzenia w następnym podejściu!

Dziękuje dziewczyny za dobre słowa.
    Mam nadzieje, ze następnym razem sie uda...

aszka lubi tę wiadomość

Staramy się od 3 lat
    styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
    marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
    22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
    06.08.2015 - 2 IUI
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnULa7 wrote:

Przykro mi bardzo ale jest dokładnie tak jak napisała Gaja, wiecie że jesteście płodni to już bardzo dużo. Powodzenia następnym razem.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro powinnam dostać @ a we wtorek wizyta i zobaczymy co tam teraz u mnie wymyślą.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny jeszcze ktoś nie mial przed iui wymazu z kanału szyjki ani czystsci pochwy, tak jak ja? Bo sie martwię, czy to na pewno moze byc bez tego wymazu...
    Ja nie miałam, poza usg kontrolnym i stymulacji najpierw clo, a później gonalem, nie miałam zadnych badan. I iui udała się za drugim razem :)

godaweri lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Czy Was też tydzień po inseminacji bolał brzuch? Bo od rana mnie pobolewa, tak jakby ciągnie ta strona, gdzie była owulacja:/ I nie wiem czy to normalny efekt uboczny zabiegu czy ja jestem jakaś dziwna?:)
    Karmela, mnie zaczynało boleć 2-3h po IUI, a do tygodnia czułam jakbym okres miała dostać. W drugiej IUI, gdzie była ona robiona na niepękniętym pęcherzyku dodatkowo owu była tak bolesna, ze nie dało się jej przeoczyć. Ból chyba jest normalny

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Gosiaaa Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie 1 krecha

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    A ja jutro powinnam dostać @ a we wtorek wizyta i zobaczymy co tam teraz u mnie wymyślą.
    to napisz co powiedzieli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po -nawet było ok.

margo001, lipa lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

ja spowrotem poki co wracam do Was.. nawet do Badan klinicznyh nas nie checliz podowu epi.. wiec coz nampozostaje.. poki co IUI .. ehh.. :( pokladalam duze nadzieje w BK.. bo jednak z dawca jakos nie wierze w skutecznosc IUI. ale na prywatne poki co nas nie stac wiec probujemy iUI.. 3 razy nie ewyjdzi to pasujemy i odkladamy kase na IVF ajak nit o 2016 ork skladamy papiery do OA

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaa wrote:
    Niestety u mnie 1 krecha
    :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej dziewczyny :)

ja spowrotem poki co wracam do Was.. nawet do Badan klinicznyh nas nie checliz podowu epi.. wiec coz nampozostaje.. poki co IUI .. ehh.. :( pokladalam duze nadzieje w BK.. bo jednak z dawca jakos nie wierze w skutecznosc IUI. ale na prywatne poki co nas nie stac wiec probujemy iUI.. 3 razy nie ewyjdzi to pasujemy i odkladamy kase na IVF ajak nit o 2016 ork skladamy papiery do OA
    szkoda. TO spróbujcie IUI. Moze zmienia te ustawe o invitro i bedzie mozna korzystac z dawcy.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam projekt i jelsi takie dawstwo bedzie jakie warunki oni podaja to podzikuje..chcemy miec wplyw na wybor dawcy ..niesttey projekt tego kompletnie nie uwzglednia beirze pod uwage tylko i wylacznie gr krwi,...zero bada psychologicznych , ani genetycznych ....dlatgeo tez wole skorzystac z banku zagranicznego gdzie mam wglad w szereg informacji o samym dawcy .. o chorobach w jego rodzinie od 2 pokolen wstecz.. o motywacji dlaczego został dawca.. i nawet zdj jak byl maly .. niestety polskie prawo nigdy nie "dorosnie" dopewnych aspektów ..a to my pozniej mamy wychodwac dziecko..wiec powinnismy mie tez informacje o potencjanych dawcach ..

aszka, klara_bella, lipa, lilou lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kurczę Ania strasznie mi przykro bardzo Wam kibicowałam

Ania_84, aszka, Idgie lubią tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ