X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • AnULa7 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas nie pisałam, bo miałam nie wyjaśnioną sytuacje co do ciąży po I IUI.
    Niestety moje szczęście trwało bardzo krótko

Staramy się od 3 lat
    styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
    marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
    22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
    06.08.2015 - 2 IUI
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    masz racje ze ciezko, ja juz prawie dwa lata, czesc naturalnie, pozniej stymulacja, teraz IUI. Juz dorosłam o mysli do invitro, sadze ze IUI jak to napisałą tutaj jedna z dziewczyn to przystanek dla wiekszosci przed invitro.
    My staraliśmy się długo, najpierw samodzielnie, potem stymulacje, potem inseminacje. udało się za 3- ostatnią przed ivf
    godaweri wrote:
    Dziewczyny jeszcze ktoś nie mial przed iui wymazu z kanału szyjki ani czystsci pochwy, tak jak ja? Bo sie martwię, czy to na pewno moze byc bez tego wymazu...
    Nie miałam żadnych takich badań przed IUI.
    AnULa7 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas nie pisałam, bo miałam nie wyjaśnioną sytuacje co do ciąży po I IUI.
    Strasznie mi przykro:(
    Trzymam za Was kciuki!!!

godaweri lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnULa7 wrote:
    przykro mi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Czy Was też tydzień po inseminacji bolał brzuch? Bo od rana mnie pobolewa, tak jakby ciągnie ta strona, gdzie była owulacja:/ I nie wiem czy to normalny efekt uboczny zabiegu czy ja jestem jakaś dziwna?:)
    poczekaj 3 dni i zrob tescior bedzie wiadomo czy na okres czy na kropka :)

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee teścior to zrobię dopiero w przyszły piątek:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnULa7 wrote:
    Bardzo mi przykro :(

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnULa7 wrote:

anula przykro mi no ale popatrz na to z tej strony skoro raz się udało to i drugi raz się uda ale tym razem z happy endem!!!to potwierdza że oboje jesteście płodni.życzę powodzenia w następnym podejściu!

urocza lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• AnULa7 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    anula przykro mi no ale popatrz na to z tej strony skoro raz się udało to i drugi raz się uda ale tym razem z happy endem!!!to potwierdza że oboje jesteście płodni.życzę powodzenia w następnym podejściu!

Dziękuje dziewczyny za dobre słowa.
    Mam nadzieje, ze następnym razem sie uda...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Staramy się od 3 lat
    styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
    marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
    22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
    06.08.2015 - 2 IUI
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnULa7 wrote:

Przykro mi bardzo ale jest dokładnie tak jak napisała Gaja, wiecie że jesteście płodni to już bardzo dużo. Powodzenia następnym razem.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro powinnam dostać @ a we wtorek wizyta i zobaczymy co tam teraz u mnie wymyślą.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny jeszcze ktoś nie mial przed iui wymazu z kanału szyjki ani czystsci pochwy, tak jak ja? Bo sie martwię, czy to na pewno moze byc bez tego wymazu...
    Ja nie miałam, poza usg kontrolnym i stymulacji najpierw clo, a później gonalem, nie miałam zadnych badan. I iui udała się za drugim razem :)

godaweri lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Czy Was też tydzień po inseminacji bolał brzuch? Bo od rana mnie pobolewa, tak jakby ciągnie ta strona, gdzie była owulacja:/ I nie wiem czy to normalny efekt uboczny zabiegu czy ja jestem jakaś dziwna?:)
    Karmela, mnie zaczynało boleć 2-3h po IUI, a do tygodnia czułam jakbym okres miała dostać. W drugiej IUI, gdzie była ona robiona na niepękniętym pęcherzyku dodatkowo owu była tak bolesna, ze nie dało się jej przeoczyć. Ból chyba jest normalny

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Gosiaaa Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie 1 krecha

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    A ja jutro powinnam dostać @ a we wtorek wizyta i zobaczymy co tam teraz u mnie wymyślą.
    to napisz co powiedzieli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po -nawet było ok.

margo001, lipa lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

ja spowrotem poki co wracam do Was.. nawet do Badan klinicznyh nas nie checliz podowu epi.. wiec coz nampozostaje.. poki co IUI .. ehh.. :( pokladalam duze nadzieje w BK.. bo jednak z dawca jakos nie wierze w skutecznosc IUI. ale na prywatne poki co nas nie stac wiec probujemy iUI.. 3 razy nie ewyjdzi to pasujemy i odkladamy kase na IVF ajak nit o 2016 ork skladamy papiery do OA

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaa wrote:
    Niestety u mnie 1 krecha
    :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej dziewczyny :)

ja spowrotem poki co wracam do Was.. nawet do Badan klinicznyh nas nie checliz podowu epi.. wiec coz nampozostaje.. poki co IUI .. ehh.. :( pokladalam duze nadzieje w BK.. bo jednak z dawca jakos nie wierze w skutecznosc IUI. ale na prywatne poki co nas nie stac wiec probujemy iUI.. 3 razy nie ewyjdzi to pasujemy i odkladamy kase na IVF ajak nit o 2016 ork skladamy papiery do OA
    szkoda. TO spróbujcie IUI. Moze zmienia te ustawe o invitro i bedzie mozna korzystac z dawcy.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam projekt i jelsi takie dawstwo bedzie jakie warunki oni podaja to podzikuje..chcemy miec wplyw na wybor dawcy ..niesttey projekt tego kompletnie nie uwzglednia beirze pod uwage tylko i wylacznie gr krwi,...zero bada psychologicznych , ani genetycznych ....dlatgeo tez wole skorzystac z banku zagranicznego gdzie mam wglad w szereg informacji o samym dawcy .. o chorobach w jego rodzinie od 2 pokolen wstecz.. o motywacji dlaczego został dawca.. i nawet zdj jak byl maly .. niestety polskie prawo nigdy nie "dorosnie" dopewnych aspektów ..a to my pozniej mamy wychodwac dziecko..wiec powinnismy mie tez informacje o potencjanych dawcach ..

nick nieaktualny, nick nieaktualny, lipa, lilou lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kurczę Ania strasznie mi przykro bardzo Wam kibicowałam

Ania_84, nick nieaktualny, Idgie lubią tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ