X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak dla rozluznienia ..udostepniłam ten link sobie na fejsei .. i moja kolezanka wyslala mi fajne info :D
    Równo 15 lat temu w wyborach na burmistrza mieszczącego się na Alasce miasteczka Talkeetkna kandydaci byli tak słabi, że mieszkańcy w ramach protestu zgłosili własnego kandydata - kota Stubbsa - który bezapelacyjnie wybory wygrał. Co ciekawe - rządzi on miasteczkiem od 15 lat i wszyscy jego rezydenci są ze swego burmistrza bardzo zadowoleni :)

Margo wg mnie wogole..powinna byc ustawa.. która gwaratntuje szczegolnie diagnostyke. jak równiez leczenie ..nieplodnosci..
    in vitro to kropla w morzu..wiadomo jest droga.. ale ile kasy wydajemy na prywatne badania.. proby, leki ..stymulacjae.. rzadko keidy na in vitro decyzduja sie pary od tak..bo mi sie nie chce leczyc.. tyle ze tego pacanay nie potrafia zrouzumiec..

dwa oni nie zdaja sobie sprawy z tego ze kazda punkcja.. stymulacja do in vitro to obciazenie.. i jesli kobiety mialy by co transfer przechdozic stymulacje punkcje.. to oni sa nie normalni..dlateo mrozi sie zarodki.. zeby podejsc jak cos anstepnym razem bez takiego obciazenia..
    dwa jelsi jest para ktora ma plemniki z biopsji to co oni sa nie normalni ze facet co miesiac ma miec pobierane z jader plemniki.. ?? dla mnie jest to brak wiedzy na temat tego z czym i jak borykaja sie pary ktore decyzduja sie na inv tiro .

aszka, Idgie lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Duda powiedział ze sam wie jak to jest bo jest ojcem, za przeproszeniem to nic nie wie (miałam cos innego napisac ;) Jakby sie starał kilka lat to by dopiero sie dowiedział.

dokładnie tak miałam napisać, że nie wie nic
    i do tego nie ma podstawowej wiedzy medycznej, jak wygląda procedura in vitro

dla mnie ktoś, kto wyciera sobie twarz papieżem i chce narzuć myślenie katolickie całemu narodowi nie nadaje się na prezydenta. Prezydent ma być dla wszystkich, wierzących, niewierzących, islamistów i jehowych.
    To tak, jakby prezydentem została osoba wierząca w Jehowę i chciała karać lekarzy, którzy dokonują transfuzji ...
    prawo ma być dla wszystkich, a każdy w sumieniu sam rozstrzyga, czy chce skorzystać z danej metody.

Ania_84, Aga11, aszka lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    druga rzecz, to co napisała Ania, in vitro, to tylko kropla w morzu. Wszystkie badania, diagnostyka, leki, czy inseminacja, tez powinny byc refundowane. Płacimy składki, jak wszyscy. A do lekarza wszędzie prywatnie, badania prywatnie. Nawet jak dziewczyna w ciąży chodzi prywatnie do gina, to badania, morfologie, glukozy i wszystko musi robić prywatnie. Śmiech na sali.
    Dawno powinni znieść ZUS, albo dać alternatywę w postaci prywatnych ubezpieczeń. Płacę składkę na konto prywatne, jak choruję, czy chcę się zbadać, korzystam ze świadczeń, z nowoczesnego sprzętu, dokształconych lekarzy.
    ach.. długo by pisać ;)

Ania_84, aszka, Aga11 lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania właśnie o to mi chodzi, że gdyby skupili się bardziej na diagnostyce może by się okazało, że jednak nie zawsze in vitro jest potrzebne.

Zgadzam się, że oni nie mają bladego pojęcia na czym ivf polega, przykro się słucha tych bredni polityków kiedy traktuje się in vitro jak ostatnią deskę ratunku.

Ania_84, aszka, Aga11 lubią tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://natemat.pl/138601,duda-i-in-vitro-poglady-jak-pawlowicz-dwa-lata-wiezenia-i-pochwaly-od-katolickich-fundamentoalistow

Do poczytania co szanowny kandydat na prezydenta RP sądzi o in vitro

Ania_84 lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kot to najlepszy wybor :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a co u nas taka cisza? któraś teraz testuje?
    beti80, Malwa85, karmela85 jak u Was?

starania od 2007
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziewczyny, a co u nas taka cisza? któraś teraz testuje?
    beti80, Malwa85, karmela85 jak u Was?
    Ja przymierzam się do testowania w piątek- nie ma co wcześniej bo miałam zastrzyk na pęknięcie, więc mógłby zaburzyć wynik;)

aszka, Nanatasza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Ja przymierzam się do testowania w piątek- nie ma co wcześniej bo miałam zastrzyk na pęknięcie, więc mógłby zaburzyć wynik;)
    powodzenia.

• lipa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U mnie juz po -nawet było ok.

Aszka, bo ja się zawiesiłam... Ty już po IUI tak? nei wiem jak mogło mi to umknąć mimo, że polubiłam:) jak się czujesz?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa Wszystko poszło w miarę sprawnie, przed inseminacją miałam pecherzyk-jeszcze troche urósł lekarz mówił ze byc moze owulacja bedzie w nocy. Tylko dużo czekania. Ale poszliśmy z męzem na kawę i na małe sniadanie. Także w sumie wypiłam dwie kawy, a lekarz na to do mnie zeby isc sie napic kawy przed ineminacja, a ja mowie ze wypiłam juz dwie, to powiedział ze ok. Inseminacja nie jest bolesna, ale w pewnym momencie czułam sie tak jakbym miała dostac okresu, lekarz mówił ze to normalne. Pożniej poleżałam z nogami w gorze i juz jestesmy :) W poniedziałek miałam zbadac progesteron ale nie wyszło w srode czyli jutro ide.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:02

klara_bella, lipa, margo001, pabelka88 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli teraz czekanie odliczanie. trzymam mocno, mocno kciuki.
    Ja jutro pierwszy monitoring w 10dc, też potrzymajcie :)

margo001, aszka lubią tę wiadomość

age.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie lipa, że będziemy trzymać kciuki:)
    A beti80 i Malwa85 nie powinny jutro testować???

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka to teraz odliczanie do testu :)
    czemu kazał Ci kawy się napić? na rozluźnienie czy na pełen pęcherz?
    Mi nic lekarz nie mówił o pełnym pęcherzu, ale podobno lepiej, jak jest pełen.. tylko co to daje, to nie wiem.

Lipa trzymam mocno za piękne pęcherzyki! koniecznie daj znać.

karmela to cierpliwości, czekanie do testu najgorsze... ja testuje w niedzielę

pierwszy raz sama będę testować, M wyjechał i słomiana jestem. Jeno kot się ostał :)

aszka lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję tak co piszecie na temat wyborów, poglądów D na ivf itp i to jest paranoja... przecież nikt nie robi ivf z jakiegoś widzi mi się tylko jako ostatnią deskę ratunku i wogóle, a państwo polskie jeszcze rzuca kłody pod nogi... dla mnie to jest już masakra z tą rządówką, niby się szczycą że jest pomoc państwa, ale warunków trzeba spełniać miliony i jeszcze więcej... a tu teraz do tego dochodzi jakiś pajac, który nie ma o niczym zielonego pojęcia... no masakra jakaś... mój mąż go podsumował jednym słowem, ale za to bardzo brzydkim, że nie będę głośno pisała...

Ja od wczoraj ponownie zastrzyki, w dzień matki mam monitoring i dowiem się dokładnie co i jak dalej czy już iui czy ma lekarz jakiś jeszcze inny plan... ale myślę, że iui bo już ostatnio mówił, że od tego cyklu chce iść o szczebel wyżej, no i w sumie już w ostatnim chciał robić, ale przypomniał sobie, że nie miałam hsg więc chciał najpierw to zaliczyć...

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    czyli teraz czekanie odliczanie. trzymam mocno, mocno kciuki.
    Ja jutro pierwszy monitoring w 10dc, też potrzymajcie :)
    trzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    aszka to teraz odliczanie do testu :)
    czemu kazał Ci kawy się napić? na rozluźnienie czy na pełen pęcherz?
    Mi nic lekarz nie mówił o pełnym pęcherzu, ale podobno lepiej, jak jest pełen.. tylko co to daje, to nie wiem.

Lipa trzymam mocno za piękne pęcherzyki! koniecznie daj znać.

karmela to cierpliwości, czekanie do testu najgorsze... ja testuje w niedzielę

pierwszy raz sama będę testować, M wyjechał i słomiana jestem. Jeno kot się ostał :)
    mowil ze to dobrze na pecherzyk, w jakim sensie nie wiem, moze zeby szybciej pekł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa to lepiej najpierw hsg zrobic.
    Natasza za testowanie.

Nanatasza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka miałam sono-hsg w zeszłym cyklu... lekarz chciał już ostatnio iui ale właśnie stwierdził, że jeszcze hsg nie miałam więc najpierw to zrobimy a w kolejnym (czyli w tym) cyklu ruszymy już chyba z iui...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    aszka miałam sono-hsg w zeszłym cyklu... lekarz chciał już ostatnio iui ale właśnie stwierdził, że jeszcze hsg nie miałam więc najpierw to zrobimy a w kolejnym (czyli w tym) cyklu ruszymy już chyba z iui...
    a tak widze podpis to za IUI :)

roxa lubi tę wiadomość

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ