WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a tym lekarzom to bym do dupy nakopała za te kłamstwa i ukrywanie prawdy pewnie najpierw chcieli kasę wyciągnąć za wizyty leki a i tak wiedzieli że nic z tego nie będzie a to że wy co miesiąc tak cierpicie to ich już nie obchodziło masakra jakaś!

Ania_84 lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :-)
    Gaja to byl lekarz z poradni leczenia nieplodnosci przy szpitalu na nfz ale z drugiej str ciesze sie ze moja intuicja zawsze odmawiala tam iui bo robia dwie iui na raz w tym samym gebinecue wiec o pomylke probki nie trydno :-o fakt na nfz wsio ale gorszych warunkow nie widzialam :@

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dzieki dziewczynki :-)
    Gaja to byl lekarz z poradni leczenia nieplodnosci przy szpitalu na nfz ale z drugiej str ciesze sie ze moja intuicja zawsze odmawiala tam iui bo robia dwie iui na raz w tym samym gebinecue wiec o pomylke probki nie trydno :-o fakt na nfz wsio ale gorszych warunkow nie widzialam :@
    w Wawie tez robia na NFZ IUI, ale dziewczyny ktore tam były pisały ze lipa.

• Idgie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dziewczyny jest!!!!!! Beta 71,0 mlu/ml 041.gif

Aszka, mega gratulacje!!!
    Wchodzę tu sobie po kilku dniach nieobecności i TAKA wiadomosc! :)
    Spokojnej ciazy zycze! :)

aszka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze o wiecej :) dla aszki :)
    szk♥. wrote:
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)
    29.03 - niezapominajka :(:(

KWIETNIOWE IUI
    10.04 - Lunk_a :(:(
    15.04 - Kamila8k :):):)
    16.04 - Ania1602 :):):)

MAJOWE IUI
    06.05 - Malwa85 :(
    06.05 - kasiula1020 :(
    06.05 - beti80 :(
    08.05 - karmela85 :(
    09.05 - Sonia2 :(
    13.05 - Nanatasza :(
    16.05 - aszka :)
    18.05 - Aga 1
    19.05 - La-mia
    21.05 - kkkaaarrr
    21.05 - staraczka85
    22.05 - MiliTu
    23.05 - filipinka2
    23.05 - glitterpink
    24.05 - scrap-girl
    26.05 - urocza
    27.05 - lipa

CZERWCOWE IUI

Ania_84, lipa, urocza lubią tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czekamy na kolejne dziewczyny :)

Idgie, sylwiaśta159, urocza lubią tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipannę na listę proszę :)

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • glitterpink Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka wielkie gratulacje. Cudownie, że zła passa majowa została przełamana!
    Aniu, masz wspaniałego faceta!
    Dziewczyny, takie moje przemyślenie po staraniach i problemach jest takie, że trzeba w tym wszystkim bardzo uważać na swój związek..bo jak nie będzie związku to dziecka tym bardziej. Trzeba się wspierać i nie podłamywać.
    Powodzenia majóweczki, ja testuję za tydzień..

Ania_84, aszka lubią tę wiadomość

glitterpink
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulację aszka :)

jeśli chodzi o naszych mężów to ja też swoje dwa groszę dorzucę ...
    obecnie jestem w drugim małżeństwie,i jest całkiem inaczej, lepiej, bezpieczniej, szanujemy się kochamy, walczymy razem;
    pierwszego nie uważam i mamy uniewaznienie, ale jednek 8 lat byliśmy razem,
    i moj były mial całkowity brak plemników wada genetyczna, oczywiście wyszło to dopiero po slubie, choć przypuszczam, ze wiedział wczesniej, ale i tak to nie zmieniło moich uczuć do niego, staraliśmy sie z nasienia dawcy, przeszliśmy 2 aid, do trzeciej już nie podeszłam, bo już zaczęlo się psuć..wspierałam go ile moglam, bo on jest pokrzywdzony, bo on jest taki biedy itd, w tym wszystkim nie było mnie, bo ja to przecież nic nie przechodziłam, jak okropnym może być dziewczyny drugi człowiek dla człowieka, którego niby kocha, powiem krótko, po HSH gdzie wyszlo u mnie ok powiedzial no i co z tego ...:-/
    w koncu okazalo się, ze mnie zdradzał w trakcie tych aid ...dziekuje Bogu, ze nie wyszlo nic z tego, bo teraz nie wiadomo co by było, a niestety w trakcie, i po rozwodzie pokazal na co go stac, zabierając wszystko i zostawiając mnie prawie z niczym , pomimo, ze firma była wspolna, mieszkanie dom...
    bylam w takim emocjonalnym dołku, ze dalam sobie z spokoj ze wszytskim nie chcialam nic, i nie zaluje, po 5 latach mam nowego jedynego MĘŻA, który wie ze My to wspolne dobro, ze razem itd.
    staramy sie o dzidziusia, jest niby wszystko ok u nas, ale jak widać, po 3 iui nie jest nam dane, mam nadzieję, ze w najblizszym czasie to się zmieni, i w koncu zostanę mamą po ponad 10 latach....

także dziewczyny jest różnie, jak cudownym szczesciem jest, aby przy naszym boku byl ktos "nasz", komu sie ufa, wierzy to jest bardzo wazne,
    i trzeba doceniac takie osoby w naszym zyciu, ja bardzo kocham swojego meza to on jest wsparciem i podporą dla mnie i na odwrót i to jest sens istnienia...

ale się rozpisałam...przepraszam

kmb, lipa, gaja13, aszka, urocza, Ania_84, Nanatasza, Idgie, Milady lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja IUI jutro albo poniedziałek jak zawsze czekam z niecierpliwością na telefon ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam IUI w wtorek 2 06 proszę wpiszcie mnie na listę w końcu moja pierwsza (i mam nadzieję że ostatnia) :-)

lipa, aszka lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula i dobrze ze sie takiego pozbyłas. Widzisz ja byłam w zwiazku z kilkoma facetami, jestem juz babka w starszym wieku ;) i nie chciałam wyjsc za maz, w kazdym mi cos nie pasowało, ale to były takie mega wady. Takze trzeba trafic na tego swojego, własnie sie szanowac wzajemnie i dbać :)

• glitterpink Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, Aszka - macie rację. O związek trzeba dbać i czasami warto poczekać na ten właściwy..
    :)

aszka lubi tę wiadomość

glitterpink
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadiula moze wlasmie dlategi mialy nie wyjsc iui ;-) komoreczki czekały na tego wlasciwego :-D
    A czy twoj byly mial 47xxy wade genetyczna?
    Ja sie ciesze ze moj maz nie robi z siebie biednego skrzywdzonego nawet mnie nieraz opietdzielal jak sie rozvzulalam ;-)

aszka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 moj byly mial mikrodelecje regionu AZF czy cos takiego, jesli nawet wjakikolwiek sposo udalo by sie uzyskac choc jeden plemnik, a dziecko bylo by plci meskiej to prawie 100 % pewne, ze mialaby to samo i w przyszlosci nie mogloby miec biologicznych dzieci

Mam nadzieje, ze jest tak jak piszesz i sie doczekamy potomstwa :)

• margo001 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ramach przygotowań do ivf zakupiłam książkę "Dziecko ze szkła" czytała może któraś?

Kasiula bardzo dobrze, że pogoniłaś takiego "pana męża" brawo

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Kadiula moze wlasmie dlategi mialy nie wyjsc iui ;-) komoreczki czekały na tego wlasciwego :-D
    A czy twoj byly mial 47xxy wade genetyczna?
    Ja sie ciesze ze moj maz nie robi z siebie biednego skrzywdzonego nawet mnie nieraz opietdzielal jak sie rozvzulalam ;-)

Anka bo masz normalnego meza, przeciez sie nie zabije -trudno akurat mu sie tak trafiło, mozna sie nad soba uzalac albo szukac rozwiazania, brawo :)

Ania_84, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    A ja w ramach przygotowań do ivf zakupiłam książkę "Dziecko ze szkła" czytała może któraś?

Kasiula bardzo dobrze, że pogoniłaś takiego "pana męża" brawo

nie.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Anka bo masz normalnego meza, przeciez sie nie zabije -trudno akurat mu sie tak trafiło, mozna sie nad soba uzalac albo szukac rozwiazania, brawo :)
    wiem ale ja jestem nienormlana i wogole :D
    ciagle trawilam..analizowalam.. patrzylam czy nie ma objawow deprsji itp itd

zreszta nawet poszlismy do psychologa..ja musiala tez miec pewnosc ze jego decyzja nie jest tyko dlatego ze chce miec dziecko ..a ze chcemy go wspolnie ..

Kasiula na penwo sie odczekacie :) i bedziecie cudownm rodzcami :)

zreszta jak kazda z Nas :)

aszka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy po inseminacji, któraś miała bardzo delikatne beżowe plamienie? Może tak być po insemce? I czy któraś leżała, tak jak ja, krócej niż 10 min po inseminacji?

‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ