INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka, ja tez sie zaczynam oswajac z mysla o inseminacji
pare dni temu mialam laparoskopie z histeroskopią + HSG wszystko wyszlo ok, jajowody drozne,macica bez zrostów po łyżeczkowaniu, jedno ale - mialam miec nakluwane jajniki zeby przywrocic mi owulacje a tego nie zrobili bo nic o tym nie pisze na wypisie, wiec nie wiem co teraz, pewnie jakies leki na owulacje...
9.06 mam wizyte w provicie to pewnie sie dowiem co dalej.
pozdrawiammaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Idgie wrote:A, to zmiany, rozumiem.
Ja dawalam, zeby sie wyroznialo wsrod wielu smutnych
godaweri wrote:Hej dziewczyny, czy po inseminacji, któraś miała bardzo delikatne beżowe plamienie? Może tak być po insemce? I czy któraś leżała, tak jak ja, krócej niż 10 min po inseminacji?
POWODZENIA DZIEWCZYNY!!! Zaglądam tu do was z sentymentem:)urocza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipa wrote:Mam do Was pytanie: od przedwczoraj, a wiec 2 dni po IUI, czuje bole brzucha jak na @ i mam bardzo duzo takiego kremowobialego sluzu. Naprawde duzo
miala tak ktoras z was? Boje sie, zeby to nie byl skutek uboczny w postaci jakiejs infekcji
ja miałam sluz perłowy błyszczacyjak nigdy, ale dopiero po pozytywie. Moze masz taki sam juz teraz
Bol na @ na pewno ok, po IUI to normalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 20:31
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:hejka, ja tez sie zaczynam oswajac z mysla o inseminacji
pare dni temu mialam laparoskopie z histeroskopią + HSG wszystko wyszlo ok, jajowody drozne,macica bez zrostów po łyżeczkowaniu, jedno ale - mialam miec nakluwane jajniki zeby przywrocic mi owulacje a tego nie zrobili bo nic o tym nie pisze na wypisie, wiec nie wiem co teraz, pewnie jakies leki na owulacje...
9.06 mam wizyte w provicie to pewnie sie dowiem co dalej.
pozdrawiammoze wystarczy 1 tabletka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, 2 dni mnie nie było, a tu tyle postów do przeczytania!!
dzieję się oj dzieje
ja byłam w sobotę u lekarza i zdecydowaliśmy z M, że próbujemy 4 iui. Okazało się, że w 5dc mam 3 pęcherzyki .. w jednym 10 i 11mm, w drugim 12mm. byłam w szoku, że tak wcześnie i że w ogóle 3... Lekarz mówi, że wcześniejsza owu się szykuje i mam się zgłosić w Boże Ciało na monit. IUI pewnie będzie 4 lub 5 czerwca.
Dostałam puregon i encorton no i działamy
Gaja, prawda, że przyjemne te zastrzyki w penie?wolę niż normalną strzykawką. Ja sobie sama robię, bo M by nie dał rady:)
Gaja 2 czerwca to moja rocznica ślubu, aby dla Ciebie ten termin był szczęśliwy!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:40
gaja13 lubi tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
hej dziewczynki, bardzo proszę o pomoc, czy z takimi badaniami jak podaję poniżej jest szansa na dzidzię z inseminacji,czy od razu in vitro?
MOJE WYNIKI BADAŃ:
AMh: 8,2 ng/ml
Detekcja 2 mutacji w genie CFTR -krew
Detekcja mutacji delF508 w genie brak mutacji _
CFTR
Detekcja mutacji dele2,3 w genie brak mutacji _
CFTR
Interpretacja:
Nie stwierdzono występowania badanych mutacji w żadnym z alleli. Wykonano analizę DNA w kierunku nosicielstwa 2
spośród 1600 mutacji występujących w genie CFTR. Wskazane jest rozszerzenie diagnostyki z powodu braku możliwościwykluczenia obecności w genie CFTR mutacji innych niż badane.
Informacje dodatkowe: Metoda wykrywania: PCR
Detekcja mutacji w genie MTHFR -krew
Detekcja mutacji C677T w genie homozygota CC _
MTHFR
Detekcja mutacji A1298C w genie heterozygota AC _
MTHFR
Interpretacja:
Stwierdzono genotyp homozygotyczny C/C wariantu C677T w genie kodującym enzym reduktazę
metylenotetrahydrofolianu (MTHFR). Obecność genotypu C/C nie wpływa na zmianę aktywności tego enzymu. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 52% pacjentów homozygotycznych C/C.
Stwierdzono obecność wariantu heterozygotycznego A1298C co może powodować nieznaczny wzrost ryzyka łagodnej hiperhomocysteinemii (15 - 30 umol/l). Nosicielstwo genotypu A/C polimorfizmu A1298C genu MTHFR należy rozpatrywać w powiązaniu z genotypem C/T polimorfizmu C677T, gdyż może prowadzić do obniżenia aktywności enzymu MTHFR do około 30-40%.
Informacje dodatkowe: Metoda wykrywania: Real Time PCR
Detekcja mutacji Leiden w genie krew żylna: brak mutacji _
Proakceleryny - czynnik V - krew
Interpretacja:
Nie stwierdzono mutacji G1691A (Leiden) w genie czynnika V krzepnięcia krwi (proakceleryny). Wynik negatywny - brakmutacji typu Leiden w genie czynnika V oznacza, że nie występuje zwiększone, w stosunku do średniej populacyjnej, wrodzone ryzyko wystąpienia choroby zakrzepowo-zatorowej.
Detekcja mutacji G20210A w
genie Protrombiny - czynnik II -krew
Detekcja mutacji G20210A w brak mutacji _
genie Protrombiny - czynnik II
Interpretacja:
Nie stwierdzono mutacji G20210A w genie czynnika II krzepnięcia krwi (protrombiny). Wynik negatywny - brak mutacji w genie czynnika II oznacza, że nie występuje zwiększone, w stosunku do średniej populacyjnej, wrodzone ryzykowystąpienia choroby zakrzepowo-zatorowej.
Kariotyp z limfocytów krwi obwodowej 46,XX
Interpretacja:
Kariotyp prawidłowy żeński.
Metoda hodowli rutynowa _
Metoda analizy chromosomów GTW _
Liczba liczonych i analizowanych 15 _
metafaz
Rozdzielczość prążków 400-550 _
WYNIKI BADAŃ MĘŻA:
FSH: 7,00
LH; 7,28
Estradiol: 35,00
Prolaktyna: 39,69
Testosteron: 718,48
Koncentracja plemników:4mln/ml
Detekcja delecji w rejonie AZF -krew:
Materiał badany Krew żylna _
Obecność mikrodelecji w regionie nie stwierdzono _
AZFa:
AZFb:
AZFc:
Interpretacja:
Nie stwierdzono mikrodelecji na długim ramieniu chromosomu Y charakterystycznych dla pacjentów z oligozoospermią lub azoospermią.
CFTR
CFTR
Interpretacja:
Nie stwierdzono występowania badanych mutacji w żadnym z alleli. Wykonano analizę DNA w kierunku nosicielstwa 2 spośród 1600 mutacji występujących w genie CFTR. Wskazane jest rozszerzenie diagnostyki z powodu braku możliwościwykluczenia obecności w genie CFTR mutacji innych niż badane.
Kariotyp z limfocytów krwi obwodowej: 46,XY
Interpretacja:
Kariotyp prawidłowy męski.
metafaz
USG jąder:
jądra echogeniczne w normie, niewielka ilość płynu w osłonkach. Lewe mniejsze od prawego o ok 6mm w osi długiej i 2mmw osi poprzecznej. W obu widoczne pojedyncze zwapnienia. Po stronie lewej żylaki powrózka nasiennego IIIst z wyraźną falą zwrotną w PD.
Brak przeciwskazań do leczenia metodą IN Vitro.
Do rozważenia leczenie żylaków-obliteracja lub zabieg operacyjny.
co o tym kochane myślicie? miała któraś z was podobne wyniki i inseminacja się udała,czy raczej nie? -
nick nieaktualnyAlincia lepiej zapytaj w temacie invitro, my tutaj w temacie inseminacji nie robimy badan genetycznych. Dziewczyny na pewno tam lepiej doradzą. A w ogóle to trzeba sie skonultować z genetykiem. Na pewno AMH masz dobre, co do reszty badan mutacja genow-sie nie znam. Co do badan meza, ja to tylko znam podstawy najlepiej zapytac Ania_84 w dziale meskie problemy-badanie nasienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:10
-
N
Alincia wrote:hej dziewczynki, bardzo proszę o pomoc, czy z takimi badaniami jak podaję poniżej jest szansa na dzidzię z inseminacji,czy od razu in vitro?
MOJE WYNIKI BADAŃ:
AMh: 8,2 ng/ml
CFTR
CFTR
Interpretacja:
Nie stwierdzono występowania badanych mutacji w żadnym z alleli. Wykonano analizę DNA w kierunku nosicielstwa 2
spośród 1600 mutacji występujących w genie CFTR. Wskazane jest rozszerzenie diagnostyki z powodu braku możliwościwykluczenia obecności w genie CFTR mutacji innych niż badane.
Informacje dodatkowe: Metoda wykrywania: PCR
Detekcja mutacji w genie MTHFR -krew
Detekcja mutacji C677T w genie homozygota CC _
MTHFR
Detekcja mutacji A1298C w genie heterozygota AC _
MTHFR
Interpretacja:
Stwierdzono genotyp homozygotyczny C/C wariantu C677T w genie kodującym enzym reduktazę
metylenotetrahydrofolianu (MTHFR). Obecność genotypu C/C nie wpływa na zmianę aktywności tego enzymu. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 52% pacjentów homozygotycznych C/C.
Stwierdzono obecność wariantu heterozygotycznego A1298C co może powodować nieznaczny wzrost ryzyka łagodnej hiperhomocysteinemii (15 - 30 umol/l). Nosicielstwo genotypu A/C polimorfizmu A1298C genu MTHFR należy rozpatrywać w powiązaniu z genotypem C/T polimorfizmu C677T, gdyż może prowadzić do obniżenia aktywności enzymu MTHFR do około 30-40%.
Detekcja mutacji Leiden w genie krew żylna: brak mutacji _
Proakceleryny - czynnik V - krew
Interpretacja:
Nie stwierdzono mutacji G1691A (Leiden) w genie czynnika V krzepnięcia krwi (proakceleryny). Wynik negatywny - brakmutacji typu Leiden w genie czynnika V oznacza, że nie występuje zwiększone, w stosunku do średniej populacyjnej, wrodzone ryzyko wystąpienia choroby zakrzepowo-zatorowej.
Detekcja mutacji G20210A w
genie Protrombiny - czynnik II -krew
Detekcja mutacji G20210A w brak mutacji _
genie Protrombiny - czynnik II
Interpretacja:
Nie stwierdzono mutacji G20210A w genie czynnika II krzepnięcia krwi (protrombiny). Wynik negatywny - brak mutacji w genie czynnika II oznacza, że nie występuje zwiększone, w stosunku do średniej populacyjnej, wrodzone ryzykowystąpienia choroby zakrzepowo-zatorowej.
Kariotyp z limfocytów krwi obwodowej 46,XX
Interpretacja:
Kariotyp prawidłowy żeński.
metafaz
WYNIKI BADAŃ MĘŻA:
FSH: 7,00
LH; 7,28
Estradiol: 35,00
Prolaktyna: 39,69
Testosteron: 718,48
Koncentracja plemników:4mln/ml
Detekcja delecji w rejonie AZF -krew:
Materiał badany Krew żylna _
AZFa:
AZFb:
AZFc:
Interpretacja:
Nie stwierdzono mikrodelecji na długim ramieniu chromosomu Y charakterystycznych dla pacjentów z oligozoospermią lub azoospermią.
CFTR
CFTR
Interpretacja:
Nie stwierdzono występowania badanych mutacji w żadnym z alleli. Wykonano analizę DNA w kierunku nosicielstwa 2 spośród 1600 mutacji występujących w genie CFTR. Wskazane jest rozszerzenie diagnostyki z powodu braku możliwościwykluczenia obecności w genie CFTR mutacji innych niż badane.
Kariotyp z limfocytów krwi obwodowej: 46,XY
Interpretacja:
Kariotyp prawidłowy męski.
metafaz
USG jąder:
jądra echogeniczne w normie, niewielka ilość płynu w osłonkach. Lewe mniejsze od prawego o ok 6mm w osi długiej i 2mmw osi poprzecznej. W obu widoczne pojedyncze zwapnienia. Po stronie lewej żylaki powrózka nasiennego IIIst z wyraźną falą zwrotną w PD.
Brak przeciwskazań do leczenia metodą IN Vitro.
Do rozważenia leczenie żylaków-obliteracja lub zabieg operacyjny.
co o tym kochane myślicie? miała któraś z was podobne wyniki i inseminacja się udała,czy raczej nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:04
-
nick nieaktualnyNanatasza wrote:hej dziewczyny, 2 dni mnie nie było, a tu tyle postów do przeczytania!!
dzieję się oj dzieje
ja byłam w sobotę u lekarza i zdecydowaliśmy z M, że próbujemy 4 iui. Okazało się, że w 5dc mam 3 pęcherzyki .. w jednym 10 i 11mm, w drugim 12mm. byłam w szoku, że tak wcześnie i że w ogóle 3... Lekarz mówi, że wcześniejsza owu się szykuje i mam się zgłosić w Boże Ciało na monit. IUI pewnie będzie 4 lub 5 czerwca.
Dostałam puregon i encorton no i działamy
Gaja, prawda, że przyjemne te zastrzyki w penie?wolę niż normalną strzykawką. Ja sobie sama robię, bo M by nie dał rady:)
Gaja 2 czerwca to moja rocznica ślubu, aby dla Ciebie ten termin był szczęśliwy!!!To trzymam kciuki
Nanatasza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny