X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi o piciu i pełnym pęcherzu nikt nie mówił :)
    ja sobie dodatkowo wkręciłam, że jak się nie wysikam przed iui, tylko po, to potem wylecą wszystkie plemniki ;)
    i tak, jak pisze szk - ma się udać, to niezależnie od pęcherza się uda :)

babe - 33mm to faktycznie już torbiel.. pęcherzyk dawno już powinien pęknąć..pogadaj z lekarzem, zrób usg, czy pękł

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze jak sie ma udac to sie uda, niezaleznie czy ktos ma pełny pecherz czy pusty i czy pije kawe czy herbate. Tyle, ze to sa jakby takie pomoce nie tyle co wpływaja na IUI tylko na cos innego -przyspieszenie owulacji, brak podraznienia.

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kupiłam na allegro 5 testów ciążowych o czułości 10. a obiecałam sobie więcej tego nie robić :) i pewnie w sobotę sobie zatestuję. To będzie 12 dni po ovitrelle, nie powinien już zostać w moczu prawda?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa, uważaj z tymi testami z allegro... dziewczyna na innym wątku przez kilka dni miała drugą kreskę a ciąży nie było... na aptecznych ani widu ani słychu, po kilku dniach dostała @ i odwrotnie nie raz dziewczynom allegrowskie wychodzą negatywne te niby czułe 10 a apteczne 25 pokazują bladziocha :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    lipa, uważaj z tymi testami z allegro... dziewczyna na innym wątku przez kilka dni miała drugą kreskę a ciąży nie było... na aptecznych ani widu ani słychu, po kilku dniach dostała @ i odwrotnie nie raz dziewczynom allegrowskie wychodzą negatywne te niby czułe 10 a apteczne 25 pokazują bladziocha :)

dzięi, ale znają siebie sprawdzęna sto sposobów:) i tak planuję pojechać na betę w niedzielę. Lubię się katować po prostu ;)

age.png
  • Inkaa Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki , dziś moja druga inseminacja ... Ta udana

lipa, niezapominajka, aszka, gaja13, Nanatasza, Idgie, Kamila8k lubią tę wiadomość

• margo001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja, Inka powodzenia dzisiaj :)

Właśnie dostałam wyniki kariotypów, prawidłowe na szczęście, a po nocach mi się cholerstwo śniło, że jakieś dziwne mutacje mamy.

Inkaa, niezapominajka, lipa, aszka, gaja13 lubią tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, prawie 2 cykle mnie ominęły :)

Jestem już po laparoskopii & histeroskopii. Wszystko w porządku, jajowody drożne, macica prawidłowe, wszystko książkowo po prostu. Tak więc nadal nie wiem, dlaczego 5 IUI nieudanych :(

W tym miesiącu odpuszczamy (zresztą przez to krwawienie po laparo nawet nie wiem, na jakim jestem etapie cyklu), spróbujemy jeszcze pewnie inseminację w lipcu/sierpniu.

Gratulacje dla wszystkich, którym się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:57

aszka, margo001, kmb, urocza lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    wlasnie kupiłam na allegro 5 testów ciążowych o czułości 10. a obiecałam sobie więcej tego nie robić :) i pewnie w sobotę sobie zatestuję. To będzie 12 dni po ovitrelle, nie powinien już zostać w moczu prawda?
    mozesz testowac :) OBY OBY trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa wrote:
    Hej dziewczynki , dziś moja druga inseminacja ... Ta udana
    powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Gaja, Inka powodzenia dzisiaj :)

Właśnie dostałam wyniki kariotypów, prawidłowe na szczęście, a po nocach mi się cholerstwo śniło, że jakieś dziwne mutacje mamy.
    no to kamien z serca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Jestem już po laparoskopii & histeroskopii. Wszystko w porządku, jajowody drożne, macica prawidłowe, wszystko książkowo po prostu. Tak więc nadal nie wiem, dlaczego 5 IUI nieudanych :(

W tym miesiącu odpuszczamy (zresztą przez to krwawienie po laparo nawet nie wiem, na jakim jestem etapie cyklu), spróbujemy jeszcze pewnie inseminację w lipcu/sierpniu.

genetyke i immunologie przebadajcie.

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po teraz długie 2 tygodnie oczekiwania i odpoczywania :-)
    Dziękuję za wszystkie kciuki!!

Nanatasza wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu dużo miłości i coś z miłości życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:27

Nanatasza, lipa lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

Nanatasza wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu dużo miłości i coś z miłości życzę!
    Trzymam kciuki, a dwa tyg przelecą ani się obejrzysz ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

dziękuję dziękuję :D i Tobie, by ten 2 czerwca był szczęśliwy!!

no my dziś przytulanki intensywne :D może może coś z tego bedzie!

obawiam się jedynie.. bo biorę macmiror na infekcję.. i czy on nie zniweczy planów naszych

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziękuję dziękuję :D i Tobie, by ten 2 czerwca był szczęśliwy!!

no my dziś przytulanki intensywne :D może może coś z tego bedzie!

obawiam się jedynie.. bo biorę macmiror na infekcję.. i czy on nie zniweczy planów naszych

też ostatnio brałam macmiror, wspołżycie przy nim jest niewskazane :( ale nie wiem jak wpływa na plemniki

age.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Skąd ja to znam, z jednej strony się człowiek cieszy, że wszystko w porządku a z drugiej wkurza, że kolejne badanie nie pokazuje przyczyny niepowodzeń.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

Szybko zleci, piękna pogoda, długi weekend tylko się relaksować i czekać na dwie kreski :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że moja kolej! Zaraz po IUI wymyśliłam, że pójdę jutro na betę. Dzisiaj jednak się łamię czy może nie zrobić zwykłego sikańca i jak drugiej kreski nie zobaczę to oszczędzić żył i się już nie kuć. Dylemat straszny, zmieniam zdanie co 5 minut...

niezapominajka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rób teścior, aszka też zrobiła wczesniej niż planowała, i jak na tym wyszła? :P

age.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ