WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi o piciu i pełnym pęcherzu nikt nie mówił :)
    ja sobie dodatkowo wkręciłam, że jak się nie wysikam przed iui, tylko po, to potem wylecą wszystkie plemniki ;)
    i tak, jak pisze szk - ma się udać, to niezależnie od pęcherza się uda :)

babe - 33mm to faktycznie już torbiel.. pęcherzyk dawno już powinien pęknąć..pogadaj z lekarzem, zrób usg, czy pękł

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze jak sie ma udac to sie uda, niezaleznie czy ktos ma pełny pecherz czy pusty i czy pije kawe czy herbate. Tyle, ze to sa jakby takie pomoce nie tyle co wpływaja na IUI tylko na cos innego -przyspieszenie owulacji, brak podraznienia.

lipa lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kupiłam na allegro 5 testów ciążowych o czułości 10. a obiecałam sobie więcej tego nie robić :) i pewnie w sobotę sobie zatestuję. To będzie 12 dni po ovitrelle, nie powinien już zostać w moczu prawda?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa, uważaj z tymi testami z allegro... dziewczyna na innym wątku przez kilka dni miała drugą kreskę a ciąży nie było... na aptecznych ani widu ani słychu, po kilku dniach dostała @ i odwrotnie nie raz dziewczynom allegrowskie wychodzą negatywne te niby czułe 10 a apteczne 25 pokazują bladziocha :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    lipa, uważaj z tymi testami z allegro... dziewczyna na innym wątku przez kilka dni miała drugą kreskę a ciąży nie było... na aptecznych ani widu ani słychu, po kilku dniach dostała @ i odwrotnie nie raz dziewczynom allegrowskie wychodzą negatywne te niby czułe 10 a apteczne 25 pokazują bladziocha :)

dzięi, ale znają siebie sprawdzęna sto sposobów:) i tak planuję pojechać na betę w niedzielę. Lubię się katować po prostu ;)

age.png
  • Inkaa Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki , dziś moja druga inseminacja ... Ta udana

lipa, niezapominajka, aszka, gaja13, Nanatasza, Idgie, Kamila8k lubią tę wiadomość

• margo001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja, Inka powodzenia dzisiaj :)

Właśnie dostałam wyniki kariotypów, prawidłowe na szczęście, a po nocach mi się cholerstwo śniło, że jakieś dziwne mutacje mamy.

Inkaa, niezapominajka, lipa, aszka, gaja13 lubią tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, prawie 2 cykle mnie ominęły :)

Jestem już po laparoskopii & histeroskopii. Wszystko w porządku, jajowody drożne, macica prawidłowe, wszystko książkowo po prostu. Tak więc nadal nie wiem, dlaczego 5 IUI nieudanych :(

W tym miesiącu odpuszczamy (zresztą przez to krwawienie po laparo nawet nie wiem, na jakim jestem etapie cyklu), spróbujemy jeszcze pewnie inseminację w lipcu/sierpniu.

Gratulacje dla wszystkich, którym się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:57

aszka, margo001, kmb, urocza lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    wlasnie kupiłam na allegro 5 testów ciążowych o czułości 10. a obiecałam sobie więcej tego nie robić :) i pewnie w sobotę sobie zatestuję. To będzie 12 dni po ovitrelle, nie powinien już zostać w moczu prawda?
    mozesz testowac :) OBY OBY trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa wrote:
    Hej dziewczynki , dziś moja druga inseminacja ... Ta udana
    powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Gaja, Inka powodzenia dzisiaj :)

Właśnie dostałam wyniki kariotypów, prawidłowe na szczęście, a po nocach mi się cholerstwo śniło, że jakieś dziwne mutacje mamy.
    no to kamien z serca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Jestem już po laparoskopii & histeroskopii. Wszystko w porządku, jajowody drożne, macica prawidłowe, wszystko książkowo po prostu. Tak więc nadal nie wiem, dlaczego 5 IUI nieudanych :(

W tym miesiącu odpuszczamy (zresztą przez to krwawienie po laparo nawet nie wiem, na jakim jestem etapie cyklu), spróbujemy jeszcze pewnie inseminację w lipcu/sierpniu.

genetyke i immunologie przebadajcie.

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po teraz długie 2 tygodnie oczekiwania i odpoczywania :-)
    Dziękuję za wszystkie kciuki!!

Nanatasza wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu dużo miłości i coś z miłości życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:27

Nanatasza, lipa lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

Nanatasza wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu dużo miłości i coś z miłości życzę!
    Trzymam kciuki, a dwa tyg przelecą ani się obejrzysz ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

dziękuję dziękuję :D i Tobie, by ten 2 czerwca był szczęśliwy!!

no my dziś przytulanki intensywne :D może może coś z tego bedzie!

obawiam się jedynie.. bo biorę macmiror na infekcję.. i czy on nie zniweczy planów naszych

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziękuję dziękuję :D i Tobie, by ten 2 czerwca był szczęśliwy!!

no my dziś przytulanki intensywne :D może może coś z tego bedzie!

obawiam się jedynie.. bo biorę macmiror na infekcję.. i czy on nie zniweczy planów naszych

też ostatnio brałam macmiror, wspołżycie przy nim jest niewskazane :( ale nie wiem jak wpływa na plemniki

age.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:

Skąd ja to znam, z jednej strony się człowiek cieszy, że wszystko w porządku a z drugiej wkurza, że kolejne badanie nie pokazuje przyczyny niepowodzeń.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

Szybko zleci, piękna pogoda, długi weekend tylko się relaksować i czekać na dwie kreski :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że moja kolej! Zaraz po IUI wymyśliłam, że pójdę jutro na betę. Dzisiaj jednak się łamię czy może nie zrobić zwykłego sikańca i jak drugiej kreski nie zobaczę to oszczędzić żył i się już nie kuć. Dylemat straszny, zmieniam zdanie co 5 minut...

niezapominajka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rób teścior, aszka też zrobiła wczesniej niż planowała, i jak na tym wyszła? :P

age.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ