INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jestem dzisiaj po inseminacji (15dc), pęcherzyk dominujący po prawej stronie ma az 38mm, ale ciagle niepekniety. Moj profesor mowi, ze to dobrze, ze jest duży i ładny i moze w każdej chwili pęknąć, zebym sie nie martwiła, ale ja tak chyba nie potrafię
któraś z Was tez miała takiego giganta?
Zestaw leków, jakie dostałam przed inseminacja to CLO, parlodel, pabi dexamethason i metformax.
To będzie najdłuższe 14 dni mojego życia.
Dajcie znac czy któraś miała podobna sytuacje i jakie były jej efekty. -
agniecha88 wrote:Dziewczyny, jestem dzisiaj po inseminacji (15dc), pęcherzyk dominujący po prawej stronie ma az 38mm, ale ciagle niepekniety. Moj profesor mowi, ze to dobrze, ze jest duży i ładny i moze w każdej chwili pęknąć, zebym sie nie martwiła, ale ja tak chyba nie potrafię
Zestaw leków, jakie dostałam przed inseminacja to CLO, parlodel, pabi dexamethason i metformax.
Dajcie znac czy któraś miała podobna sytuacje i jakie były jej efekty.
oprócz clo nie brałam leków, o których wspomniałaś.
Może powinnaś zrobić usg, by sprawdzić, czy na pewno to nie torbiel.starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
lipa wrote:też ostatnio brałam macmiror, wspołżycie przy nim jest niewskazane
ale nie wiem jak wpływa na plemniki
ojoj .. a czytałam gdzieś tam, że skazane, żeby i partner się przeleczył
nic to, raz może nie zaszkodzistarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualnyagniecha88 wrote:Dziewczyny, jestem dzisiaj po inseminacji (15dc), pęcherzyk dominujący po prawej stronie ma az 38mm, ale ciagle niepekniety. Moj profesor mowi, ze to dobrze, ze jest duży i ładny i moze w każdej chwili pęknąć, zebym sie nie martwiła, ale ja tak chyba nie potrafię
Dajcie znac czy któraś miała podobna sytuacje i jakie były jej efekty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:40
-
Nanatasza wrote:z tego co wiem, to pęcherzyk pęka przy 22-23mm. 38 to wygląda na torbiel, a nie na pęcherzyk...
oprócz clo nie brałam leków, o których wspomniałaś.
Może powinnaś zrobić usg, by sprawdzić, czy na pewno to nie torbiel.
Ja nigdy tak dużego nie miałam...*** -
Babe B wrote:Hej ja mialam dzis inseminacje stym bylam clo pecherzyk mial 33mm duzy i tylko jeden ale moj lekarz powiedzial ze moje endometrium mu sie nie podoba:(
dostalam zastrzyk ovitrelle w brzuch i za 2 h zrobil mi inseminacje.teraz tylko czekac
Zmień lekarza, to nie pęcherzyk tylko torbiel. Chyba kasę chce wyciągnąć bo na takich nikt nie robi. Tym bardziej, że endo mu się nie podoba. Po co robił.gaja13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny!
Lipa..ja też planuję zatestować w sobotę..oby było podwójne szczęście u nas!
Co do pęcherzyka, to tak jak dziewczyny mówią 38 mm to masakra jakaś.. Ręce opadają przy takich lekarzach!
Hej Lenia, a dlaczego myślisz że @ nadchodzi? Może wcale nie..
Kkkaaaarr powodzenia!
No niech się ruszy w tych majóweczkach!!!
Miłego długiego weekendu Dziewczyny!lenia lubi tę wiadomość
glitterpink -
nick nieaktualnyFaktycznie 38 mm to już duży. Ja mam do 30 mm i pękają same, także to też zależy, nie każda ma takie same pęcherzyki przecież
Trzymam kciuki za wasze IUIw czerwcu mam IUI jeżeli będzie pecherzyk po drożnej stronie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 20:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyglitterpink wrote:Hej Dziewczyny!
Lipa..ja też planuję zatestować w sobotę..oby było podwójne szczęście u nas!
Co do pęcherzyka, to tak jak dziewczyny mówią 38 mm to masakra jakaś.. Ręce opadają przy takich lekarzach!
Hej Lenia, a dlaczego myślisz że @ nadchodzi? Może wcale nie..
Kkkaaaarr powodzenia!
No niech się ruszy w tych majóweczkach!!!
Miłego długiego weekendu Dziewczyny! -
nick nieaktualnyDziewczyny gratulacje!!!
Widzę, żepierwsze uśmiechnięte buźki się pojawiły... oby takich jak najwięcej!
Mam pytanie, uderzam do was bo was sporo i bardzo doświadczone, a ja nie wiem czy mam dobry tok myślenia...
Czy jeśli biorę zastrzyk na pęknięcie a dwa dni później zaczynam brać utrogestan, to czy jeśli pęcherzyk by nie pękł to wchłonie się i nawet nie będzie wiadomo przy kolejnej wizycie, że nie udało się bo nie było owu? -
nick nieaktualnyCholera, czuje sie bezradna wobec takiego stanu rzeczy ;( inseminacje miałam robiona na NFZ, chodzę do lekarza prywatnie, ale pokierował mnie na swoj oddział. Na początku uznałam to za miły gest, ale po dzisiejszym dniu zastanawiam sie nad zmiana taktyki...mojego lekarza nie było nawet dzisiaj przy zabiegu. Tak mi sie tez wydawało, ze 38 mm to za duzo, ale nikt nic nie widział niepokojącego w tym, ani dzisiaj, ani w piątek. Oprócz tego mam jeszcze dwa inne pecherzyki (20 i 16 mm), myślicie ze cos z tego moze wyjsć? Powinnam isc jutro do innego lekarza zrobic USG?