X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    rób teścior, aszka też zrobiła wczesniej niż planowała, i jak na tym wyszła? :P
    hehe, oby to był przepis na sukces to wszystkie miałybyśmy jednocyklowy staż na tym forum :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    hehe, oby to był przepis na sukces to wszystkie miałybyśmy jednocyklowy staż na tym forum :)

ktoś musiał zacząć ;) trzymam za ciebie kciuki

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem dzisiaj po inseminacji (15dc), pęcherzyk dominujący po prawej stronie ma az 38mm, ale ciagle niepekniety. Moj profesor mowi, ze to dobrze, ze jest duży i ładny i moze w każdej chwili pęknąć, zebym sie nie martwiła, ale ja tak chyba nie potrafię ;) któraś z Was tez miała takiego giganta?
    Zestaw leków, jakie dostałam przed inseminacja to CLO, parlodel, pabi dexamethason i metformax.
    To będzie najdłuższe 14 dni mojego życia.
    Dajcie znac czy któraś miała podobna sytuacje i jakie były jej efekty.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha88 wrote:
    Dziewczyny, jestem dzisiaj po inseminacji (15dc), pęcherzyk dominujący po prawej stronie ma az 38mm, ale ciagle niepekniety. Moj profesor mowi, ze to dobrze, ze jest duży i ładny i moze w każdej chwili pęknąć, zebym sie nie martwiła, ale ja tak chyba nie potrafię ;) któraś z Was tez miała takiego giganta?
    Zestaw leków, jakie dostałam przed inseminacja to CLO, parlodel, pabi dexamethason i metformax.
    z tego co wiem, to pęcherzyk pęka przy 22-23mm. 38 to wygląda na torbiel, a nie na pęcherzyk...
    oprócz clo nie brałam leków, o których wspomniałaś.
    Może powinnaś zrobić usg, by sprawdzić, czy na pewno to nie torbiel.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    też ostatnio brałam macmiror, wspołżycie przy nim jest niewskazane :( ale nie wiem jak wpływa na plemniki

ojoj .. a czytałam gdzieś tam, że skazane, żeby i partner się przeleczył :)
    nic to, raz może nie zaszkodzi :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tłok dzisiaj w tych IUI ale będą emocje przy testowaniu ;-)
    Ja dziś nierobie kompletnie nic pełen relaks i leżing ale mi dobrze :-)

Nanatasza lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha88 wrote:
    38 to juz torbiel. Nastepny lekarz co gada głupoty, idz do innego, bo ten jakis niedouczony. Nastepny cykl powinien byc bez clo i na samej luteinie. Jedyne co to moze sie whcłonac ale jezeli nie masz luteiny to marne szanse.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:40

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    z tego co wiem, to pęcherzyk pęka przy 22-23mm. 38 to wygląda na torbiel, a nie na pęcherzyk...
    oprócz clo nie brałam leków, o których wspomniałaś.
    Może powinnaś zrobić usg, by sprawdzić, czy na pewno to nie torbiel.

Ja nigdy tak dużego nie miałam...

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a bierzesz duphaston?

• lenia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Dołączam do Was dziewczyny, będzie mi raźniej :) Jestem po drugiej inseminacji na cyklu naturalnym, @ nadchodzi ale walczę dalej. Trzymam kciuki za testujące :*

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenia witaj z nami to napewno będzie ci raźniej :-)

lenia lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• kmb Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B wrote:
    Hej ja mialam dzis inseminacje stym bylam clo pecherzyk mial 33mm duzy i tylko jeden ale moj lekarz powiedzial ze moje endometrium mu sie nie podoba:(
    dostalam zastrzyk ovitrelle w brzuch i za 2 h zrobil mi inseminacje.teraz tylko czekac

Zmień lekarza, to nie pęcherzyk tylko torbiel. Chyba kasę chce wyciągnąć bo na takich nikt nie robi. Tym bardziej, że endo mu się nie podoba. Po co robił.

gaja13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    Aszka a bierzesz duphaston?
    biore luteine dopochwowa.

• glitterpink Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Lipa..ja też planuję zatestować w sobotę..oby było podwójne szczęście u nas!
    Co do pęcherzyka, to tak jak dziewczyny mówią 38 mm to masakra jakaś.. Ręce opadają przy takich lekarzach!
    Hej Lenia, a dlaczego myślisz że @ nadchodzi? Może wcale nie.. :)
    Kkkaaaarr powodzenia!
    No niech się ruszy w tych majóweczkach!!!
    Miłego długiego weekendu Dziewczyny!

lenia lubi tę wiadomość

glitterpink
  • lenia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 :)

glitterpink @ ma pojawić się jutro, niestety od dwóch dni mam rozciągliwy śluz z brązowymi nitkami :/

Potwierdzam, że pęcherzyk gotowy do pęknięcia powinien mieć około 22 mm - wiem to od moich lekarzy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie 38 mm to już duży. Ja mam do 30 mm i pękają same, także to też zależy, nie każda ma takie same pęcherzyki przecież :)
    Trzymam kciuki za wasze IUI :) w czerwcu mam IUI jeżeli będzie pecherzyk po drożnej stronie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk moze byc do maks 30.powyzej juz lekarze odchodza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Lipa..ja też planuję zatestować w sobotę..oby było podwójne szczęście u nas!
    Co do pęcherzyka, to tak jak dziewczyny mówią 38 mm to masakra jakaś.. Ręce opadają przy takich lekarzach!
    Hej Lenia, a dlaczego myślisz że @ nadchodzi? Może wcale nie.. :)
    Kkkaaaarr powodzenia!
    No niech się ruszy w tych majóweczkach!!!
    Miłego długiego weekendu Dziewczyny!
    za testowanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!!! :D
    Widzę, żepierwsze uśmiechnięte buźki się pojawiły... oby takich jak najwięcej!

Mam pytanie, uderzam do was bo was sporo i bardzo doświadczone, a ja nie wiem czy mam dobry tok myślenia...
    Czy jeśli biorę zastrzyk na pęknięcie a dwa dni później zaczynam brać utrogestan, to czy jeśli pęcherzyk by nie pękł to wchłonie się i nawet nie będzie wiadomo przy kolejnej wizycie, że nie udało się bo nie było owu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, czuje sie bezradna wobec takiego stanu rzeczy ;( inseminacje miałam robiona na NFZ, chodzę do lekarza prywatnie, ale pokierował mnie na swoj oddział. Na początku uznałam to za miły gest, ale po dzisiejszym dniu zastanawiam sie nad zmiana taktyki...mojego lekarza nie było nawet dzisiaj przy zabiegu. Tak mi sie tez wydawało, ze 38 mm to za duzo, ale nikt nic nie widział niepokojącego w tym, ani dzisiaj, ani w piątek. Oprócz tego mam jeszcze dwa inne pecherzyki (20 i 16 mm), myślicie ze cos z tego moze wyjsć? Powinnam isc jutro do innego lekarza zrobic USG?

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ