INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Babe B wrote:hej bylam rok temu mialam miec inseminacje w kwietniu ale zaszlam w ciaze naturalnie wiec nie pojechalismy w lipcu poronilam w 16 tyg wiec od tamtego czasu dzidzi brak ,to pojechalismy znow moje hormony wsio ok a maz ma 15mln plemnikow na granicy tej nizszej wiec zrobil nam inseminacje ale coz watpie w to ze sie uda nigdy nie miALAM TAK DUZEGO PECHERZYKA:(
SIE OKAZE A JAK SIE NIE UDA TO LAPAROSKOPIA I JAK POTEM NIC TO IN VITRO BO MAM PRAWY JAJOWOD LEDWO DROZNY
Ja wogole nie rozumie czemu Ci robili. Tylko nadzieję dają i psychicznie dobijaja tacy lekarze. Jeśli były inne może liczą na te pozostałe. -
nick nieaktualnyhej Dziewczeta, postanowilam i ja do Was dolaczyc. Czytam i sledze Was juz od dawien dawna ale nie mialam odwagi napisac. Jakis czas temu dolaczylam do innego watku, ktory mnie wtedy dotyczyl ale potem bardzo zaczelam sie wkrecac i odpuscilam sobie. Teraz mysle, ze jestem juz madrzejsza i ze bedzie lepiej. A podobnie jak Roxa lecze sie w De i gdy tak czytam o tych Waszych wizytach w laboratoriach to nie bylam pewna czy to ja cos zle robie czy co.... Bo faktycznie moj lekarz monitoruje cykl tylko to wywolania owulki, potem juz nie. Ale mam jedno duze pytanie do Was. w tym cyklu mam miec IUI, moja pierwsza, ale jeszcze czekam na @. Jednak coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac nad metoda naprotechnologii... Czy ktoras z Was probowala tego zanim podeszla do IUI? Albo wiecie moze czy jest tutaj jakis watek ktory sie tym zajmuje....
-
krysiak wrote:hej Dziewczeta, postanowilam i ja do Was dolaczyc. Czytam i sledze Was juz od dawien dawna ale nie mialam odwagi napisac. Jakis czas temu dolaczylam do innego watku, ktory mnie wtedy dotyczyl ale potem bardzo zaczelam sie wkrecac i odpuscilam sobie. Teraz mysle, ze jestem juz madrzejsza i ze bedzie lepiej. A podobnie jak Roxa lecze sie w De i gdy tak czytam o tych Waszych wizytach w laboratoriach to nie bylam pewna czy to ja cos zle robie czy co.... Bo faktycznie moj lekarz monitoruje cykl tylko to wywolania owulki, potem juz nie. Ale mam jedno duze pytanie do Was. w tym cyklu mam miec IUI, moja pierwsza, ale jeszcze czekam na @. Jednak coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac nad metoda naprotechnologii... Czy ktoras z Was probowala tego zanim podeszla do IUI? Albo wiecie moze czy jest tutaj jakis watek ktory sie tym zajmuje....
Hej. Witamy. Każda z nas nawet nie wiedząc o tym na własną rękę jak to się mówi stosuje metodę naprotechnologii. Obserwuje swoje ciało to jak się czujemy, sluz, temp. Itd. Ja osobiście zanim podeszlismy do badań i IUI sama to robiłam. Samo ovufriend jest można nazwać naprotechnologia
( mam na myśli wykresy jeśli wszystko zaznaczasz to po pewnym czasie określają twoje płodne dokładnie itd.) moim zdaniem z monitoringiem i lekarzem są większe szanse
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 09:19
urocza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak wiem i rozumiem co masz na mysli... Ja po prostu zastanawialm sie kiedys nad tym co moge jeszcze zrobic jesli IUI nie przyniesie spodziewanego efektu i wtedy natknelam sie na klinike naprotechnologii. I od kilku dni mysle o tym czy moze zanim zdecduje sie na IUI nie sprobowac najpierw tam poszukac rady i pomocy. Choc naprawde nie wiem co robic, bo z drugiej strony bardzo szkoda mi juz czasu, bo tak szybko biegnie....
-
No i niestety sikaniec negatywny
poszłam na wszelki wypadek na bete, aby miec 100% pewności żeby przestać brać luteinę. Nastawiam się na negatywny wynik. Zastanawia mnie tylko wysoka tempka i wrażliwe piersi jak nigdy 'o tej porze' ale prawdopodobnie to efekt luteiny. Potwierdzę wieczorem jak odbiorę wynik bety, ale wstępnie kwalifikuje sie już na
-
krysiak wrote:tak wiem i rozumiem co masz na mysli... Ja po prostu zastanawialm sie kiedys nad tym co moge jeszcze zrobic jesli IUI nie przyniesie spodziewanego efektu i wtedy natknelam sie na klinike naprotechnologii. I od kilku dni mysle o tym czy moze zanim zdecduje sie na IUI nie sprobowac najpierw tam poszukac rady i pomocy. Choc naprawde nie wiem co robic, bo z drugiej strony bardzo szkoda mi juz czasu, bo tak szybko biegnie....
A jak długo się starcie jak długo obserwujesz siebie? -
kkkaaarrr wrote:No i niestety sikaniec negatywny
poszłam na wszelki wypadek na bete, aby miec 100% pewności żeby przestać brać luteinę. Nastawiam się na negatywny wynik. Zastanawia mnie tylko wysoka tempka i wrażliwe piersi jak nigdy 'o tej porze' ale prawdopodobnie to efekt luteiny. Potwierdzę wieczorem jak odbiorę wynik bety, ale wstępnie kwalifikuje sie już na
Mi w klinice wogole zabronili robic sikanca. Tylko beta z krwi po 14 dniach. Testy moga byc niewiarygodne. Wiec nie trac kochana nadziei.
aszka lubi tę wiadomość
-
szk♥. wrote:MARCOWE IUI
13.03 - kaka470
KWIETNIOWE IUI
15.04 - Kamila8k
16.04 - Ania1602
MAJOWE IUI
16.05 - aszka
18.05 - Aga 1
21.05 - kkkaaarrr
21.05 - staraczka85
22.05 - MiliTu
23.05 - filipinka2
23.05 - glitterpink
24.05 - scrap-girl
26.05 - urocza
27.05 - lipa
30.05 - godaweri
31.05 - kmb
CZERWCOWE IUI
01.06 - Babe B
02.06 - gaja13
02.06 - Inkaa
02.06 - agniecha88
03.06 - karmela85
04-05.06 - Nanatasza
DLACZEGO WYŻUCASZ DZIEWCZYNY Z LISTY KTÓRE DOSTAŁY @ JA BYM CHCIAŁA MOŻE NA ICH MIEJSCU BYC NA NIEJ DO KOŃCA ZAWSZE Z KOŃCEM MIESIACA DOPIERO SIĘ LISTĘ KORYGOWAŁO . PRZEPRASZAM ZA WYRAŻENIE ALE SKORO JESTEŚ TU DOSYC NOWA TO NIE WPROWADZAJ W,LASNYCH ZASAD , A JESLI KTORAS Z NAS ZAGLADA TYLKO CZASEM A SIE PRZYJAZNIĄ CHCIALA MOZE BY WIEDZIEC CZY MA GRATULOWC CZY POCIESZYC PO TO TU JESTEŚMY . NIE PODOBAJA MI SIĘ TE NOWE ZASADY BEZ KONSULTACJI Z INNYMI SORY TAKIE JEST MOJE ZDANIEniezapominajka lubi tę wiadomość
-
kmb wrote:DLACZEGO WYŻUCASZ DZIEWCZYNY Z LISTY KTÓRE DOSTAŁY @ JA BYM CHCIAŁA MOŻE NA ICH MIEJSCU BYC NA NIEJ DO KOŃCA ZAWSZE Z KOŃCEM MIESIACA DOPIERO SIĘ LISTĘ KORYGOWAŁO . PRZEPRASZAM ZA WYRAŻENIE ALE SKORO JESTEŚ TU DOSYC NOWA TO NIE WPROWADZAJ W,LASNYCH ZASAD , A JESLI KTORAS Z NAS ZAGLADA TYLKO CZASEM A SIE PRZYJAZNIĄ CHCIALA MOZE BY WIEDZIEC CZY MA GRATULOWC CZY POCIESZYC PO TO TU JESTEŚMY . NIE PODOBAJA MI SIĘ TE NOWE ZASADY BEZ KONSULTACJI Z INNYMI SORY TAKIE JEST MOJE ZDANIE
trochę pokrzyczałaś, ale muszę się z Tobą zgodzić, zdziwiłam się, jak nagle zniknęłam z majowej listy.. wiem, dostałam @ .. ale to tak, jakby mnie tam wcale nie było
no, ale w czerwcu już jestem wpisana
i faktycznie, fajnie by było wspólnie ustalić jakieś zasadyniezapominajka, urocza lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Nanatasza wrote:trochę pokrzyczałaś, ale muszę się z Tobą zgodzić, zdziwiłam się, jak nagle zniknęłam z majowej listy.. wiem, dostałam @ .. ale to tak, jakby mnie tam wcale nie było
no, ale w czerwcu już jestem wpisana
i faktycznie, fajnie by było wspólnie ustalić jakieś zasady
ZACHWILE POSZUKAM PELNEJ LISTY I JA POPRAWIE . KURCZE TEŻ CHCE MIEC JAKIES ZDANIE CZY CHCE BYC NA NIEJ NAWET JAK @ CZY NIE , A NIE KRYCZE TYLKO MOWIE CO MYŚLĘ SORYniezapominajka lubi tę wiadomość
-
MARCOWE IUI
13.03 - kaka470
KWIETNIOWE IUI
15.04 - Kamila8k
16.04 - Ania1602
MAJOWE IUI
06.05 - Malwa85
06.05 - kasiula1020
06.05 - beti80
08.05 - karmela85
09.05 - Sonia2
13.05 - Nanatasza
16.05 - aszka
18.05 - Aga 1
19.05 - La-mia
21.05 - kkkaaarrr
21.05 - staraczka85
22.05 - MiliTu
23.05 - filipinka2
23.05 - glitterpink
24.05 - scrap-girl
26.05 - urocza
27.05 - lipa
30.05 - godaweri
31.05 - kmb
CZERWCOWE IUI
01.06 - Babe B
02.06 - gaja13
02.06 - Inkaa
02.06 - agniecha88
03.06 - karmela85
04/05.06 - Nanatasza
jeśli cos poknociłam piszcie poprawięWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:23
-
kmb wrote:ZACHWILE POSZUKAM PELNEJ LISTY I JA POPRAWIE . KURCZE TEŻ CHCE MIEC JAKIES ZDANIE CZY CHCE BYC NA NIEJ NAWET JAK @ CZY NIE , A NIE KRYCZE TYLKO MOWIE CO MYŚLĘ SORY
dzięki za pełną listękmb lubi tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
lipa wrote:No tak jest lepiej, w koncu lista miala sluzyc przede wszystkim statystyce
Może nie statystyce a nam. Mnie osobiście nie było na forum dwa tygodnie i się przestraszylam, że dziewczyny z którymi pisze które się wspierają (bo po to tu jesteśmy) zniknęły.zaczęłam czytać nadgonilam kilkadziesiąt stron i okazuje się, że są tylko lista cio szwankuje.Rozumie jeśli by któraś napisała usuncie mnie z listy ok jej wybór ale tak do końca miesiąca ma prawo tam być bez względu na wynik.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBabe B wrote:Aszka kochana mialam insem w klinice nieplodnosci Bocian w bialymstoku rok temu mialam robbiony monitoring cyklu i bylo ok pecherzyk mial 26mm i pekl pozniej a teraz wogole jakos on tak dziwnie rozmawial z nami powiedzial ze nasienie takie sobie i moje endo mu sie nie podoba ale nie powiedzial ile wynosi?
nie wiem juz co myslec
od nast dnia czyli od dzis kazal mi brac duphaston 2 razy dziennie
napisz kochana cos wiecej
chyba sie zalame -
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:No i niestety sikaniec negatywny
-
nick nieaktualnyNanatasza wrote:Babe ja też z Bociana, długo się tam leczycie?
liczyłam na to, że dr M to jeden z najlepszych w pl, a tu takie wieści .. insem przy 33mm i małe endo..