X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mi w klinice wogole zabronili robic sikanca. Tylko beta z krwi po 14 dniach. Testy moga byc niewiarygodne. Wiec nie trac kochana nadziei.
    to prawda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    hej Dziewczeta, postanowilam i ja do Was dolaczyc. Czytam i sledze Was juz od dawien dawna ale nie mialam odwagi napisac. Jakis czas temu dolaczylam do innego watku, ktory mnie wtedy dotyczyl ale potem bardzo zaczelam sie wkrecac i odpuscilam sobie. Teraz mysle, ze jestem juz madrzejsza i ze bedzie lepiej. A podobnie jak Roxa lecze sie w De i gdy tak czytam o tych Waszych wizytach w laboratoriach to nie bylam pewna czy to ja cos zle robie czy co.... Bo faktycznie moj lekarz monitoruje cykl tylko to wywolania owulki, potem juz nie. Ale mam jedno duze pytanie do Was. w tym cyklu mam miec IUI, moja pierwsza, ale jeszcze czekam na @. Jednak coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac nad metoda naprotechnologii... Czy ktoras z Was probowala tego zanim podeszla do IUI? Albo wiecie moze czy jest tutaj jakis watek ktory sie tym zajmuje....
    na forum sa te tematy, ale ja nie podchodziłam do tej metody i nie jestem przekonana. Np tam jest dziewczyna któa sie stara z 7 lat chyba i co...wiecie jak sa jakies problemy medyczne to taka metoda nie pomoze.

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szk♥. wrote:
    Widzę że to nie forum a kółko wzajemnej adoracji nic poza tym

FORUM NA KTORYM JESTESMY PO TO BY SIE WSPIERAĆ, BY POMAGAC BY ODPOWIADAC NA PYTANIA I UZYSKIWAC ODPOWIEDZI A TO, ZE SIE ZAPRZYJAZNIAMY I NAWIAZUJEMY KONTAKTY TO CHYBA NIE PROBLEM A WRECZ PRZECIWNIE. MI OSOBISCIE DAJE DUZO WSPARCIE DZIEWCZYN!!!!!! CZASEM PSYCHIKA JUZ SIADA JESLI KTOS JEST TU MIESIAC OJ ALE SA DZIEWCZYNY KTORE ZAGOSCILY NIESTETY TU NA DŁUŻEJ. JAK JA. OWSZEM NIE WYPOWIADAM SIE ZAWSZE NIE KOMETUJE WSZYSTKIEGO JESLI NIE MAM NIC CIEKAWEGO DO POWIEDZENIA LUB NIE JESTEM W TEMACIE ALE PODCZYTUJE Z CIEKAWOSCIA. TEZ DOSTOSOWALAM SIE DO ZASAD TU PANUJACYCH I UWAZAM ZE KAZDA MA PRAWO BYC NA LISCIE MIMO @.

A JESLI NAZYWASZ KOLKIEM WZAJEMNEJ ADORACJI TO NIECH TAK BEDZIE ALE JESTESMY ZAJEBISTYM KÓŁKIEM. I KAZDA NOWA DZIEWCZYNE WITAMY NIKOGO NIE ODRZUCAMY I KIBICUJEMY WSZYSTKIM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:59

lipa, margo001, niezapominajka, gaja13, urocza, Idgie lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    na forum sa te tematy, ale ja nie podchodziłam do tej metody i nie jestem przekonana. Np tam jest dziewczyna któa sie stara z 7 lat chyba i co...wiecie jak sa jakies problemy medyczne to taka metoda nie pomoze.

Zgadzam się z tobą, zawsze lepiej mieć monitoring i pewność, że to teraz :-P a i pomoc lekarza nawet w najmniejszym stopniu to zawsze większe szanse.

aszka, niezapominajka lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mi w klinice wogole zabronili robic sikanca. Tylko beta z krwi po 14 dniach. Testy moga byc niewiarygodne. Wiec nie trac kochana nadziei.
    Oby w tej twojej klinice się nie mylili i oby mój sikaniec okazał się jakiś wadliwy i obym dziś odebrała bete >5 a najlepiej od razu >25!!

kmb, lipa, niezapominajka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Oby w tej twojej klinice się nie mylili i oby mój sikaniec okazał się jakiś wadliwy i obym dziś odebrała bete >5 a najlepiej od razu >25!!

Tego Ci, życzymy

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja bym poszła z tym do dyrektora kliniki...na naszym bocianie na forum lekarz kiedys pisał ze ma byc pecherz do inseminacji od 18-28 mm chyba.

ja mam edno ok i ok pęcherzyki przy insem :)
    Babe pisała, że miała 33mmi słabe endo.
    Nie wiem, który lekarz robił, ale jeśli M, to on jest dyrektorem :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    ja mam edno ok i ok pęcherzyki przy insem :)
    Babe pisała, że miała 33mmi słabe endo.
    Nie wiem, który lekarz robił, ale jeśli M, to on jest dyrektorem :)
    ale jaja haha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    popieram :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    FORUM NA KTORYM JESTESMY PO TO BY SIE WSPIERAĆ, BY POMAGAC BY ODPOWIADAC NA PYTANIA I UZYSKIWAC ODPOWIEDZI A TO, ZE SIE ZAPRZYJAZNIAMY I NAWIAZUJEMY KONTAKTY TO CHYBA NIE PROBLEM A WRECZ PRZECIWNIE. MI OSOBISCIE DAJE DUZO WSPARCIE DZIEWCZYN!!!!!! CZASEM PSYCHIKA JUZ SIADA JESLI KTOS JEST TU MIESIAC OJ ALE SA DZIEWCZYNY KTORE ZAGOSCILY NIESTETY TU NA DŁUŻEJ. JAK JA. OWSZEM NIE WYPOWIADAM SIE ZAWSZE NIE KOMETUJE WSZYSTKIEGO JESLI NIE MAM NIC CIEKAWEGO DO POWIEDZENIA LUB NIE JESTEM W TEMACIE ALE PODCZYTUJE Z CIEKAWOSCIA. TEZ DOSTOSOWALAM SIE DO ZASAD TU PANUJACYCH I UWAZAM ZE KAZDA MA PRAWO BYC NA LISCIE MIMO @.

A JESLI NAZYWASZ KOLKIEM WZAJEMNEJ ADORACJI TO NIECH TAK BEDZIE ALE JESTESMY ZAJEBISTYM KÓŁKIEM. I KAZDA NOWA DZIEWCZYNE WITAMY NIKOGO NIE ODRZUCAMY I KIBICUJEMY WSZYSTKIM.
    brawo :) 0clapping.gif

kmb, urocza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

dzieki dziewczyny za komentarze... chcialam wlasnie uslyszec Wasze zdanie, co w ogole o tym myslicie. My z mezem staramy sie juz ponad dwa lata a od roku z clo & Co. i musze powiedziec ze zaczynam watpic w skutecznosc i tej metody choc co miesiac przezywam nowe nadzieje ale i nowe rozczarowania. Nowa jestem w tej kwestii tylko dlatego ze to moje pierwsze IUI ale juz tez duzo przeszlam, wiec mam nadzieje, ze z Wami bedzie mi razniej

kmb, niezapominajka lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    dzieki dziewczyny za komentarze... chcialam wlasnie uslyszec Wasze zdanie, co w ogole o tym myslicie. My z mezem staramy sie juz ponad dwa lata a od roku z clo & Co. i musze powiedziec ze zaczynam watpic w skutecznosc i tej metody choc co miesiac przezywam nowe nadzieje ale i nowe rozczarowania. Nowa jestem w tej kwestii tylko dlatego ze to moje pierwsze IUI ale juz tez duzo przeszlam, wiec mam nadzieje, ze z Wami bedzie mi razniej

Napewno będzie łatwiej przez to przejść, nawet jak będziesz miała doła i tylko pocztasz to będzie lepiej zobaczysz, że nie tylko ty masz problem ale jak my wszystkie tu a jeszcze jak pokażą się buźki uśmiechnięte na liście to dodaje sił i wiary, że kiedyś się uda

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:

na pewno będzie Ci raźniej!!
    my też myśleliśmy o napro
    obecnie podchodzimy do 4 iui
    potem.. zobaczymy, być może. Pewnie będziemy się łapać każdej szansy :)

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale jaja haha.
    kurczę, nie wiem, czy jaja, to mój lekarz :)
    teraz już sama nie wiem co dalej ..
    jutro jedziemy, okaże się wszystko. Wierzę, że jest dobrym lekarzem i wie co robi.

starania od 2007
  • staraczka85 Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :):):)

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k :):):)
    16.04 - Ania1602 :):):)

MAJOWE IUI
    06.05 - Malwa85 :(
    06.05 - kasiula1020 :(
    06.05 - beti80 :(
    08.05 - karmela85 :(
    09.05 - Sonia2 :(
    13.05 - Nanatasza :(
    16.05 - aszka :):):)
    18.05 - Aga 1 :):):)
    19.05 - La-mia :(
    21.05 - kkkaaarrr
    21.05 - staraczka85:(
    22.05 - MiliTu
    23.05 - filipinka2
    23.05 - glitterpink
    24.05 - scrap-girl
    26.05 - urocza
    27.05 - lipa
    30.05 - godaweri
    31.05 - kmb

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B
    02.06 - gaja13
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    04/05.06 - Nanatasza

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    ZACHWILE POSZUKAM PELNEJ LISTY I JA POPRAWIE . KURCZE TEŻ CHCE MIEC JAKIES ZDANIE CZY CHCE BYC NA NIEJ NAWET JAK @ CZY NIE , A NIE KRYCZE TYLKO MOWIE CO MYŚLĘ SORY :)
    To ja jeszcze dołożę swoje zdanie... Fajny był pomysł, zeby było tyle buziek ile było IUI, przynajmniej widać było jaką mamy skuteczność ;)

krysiak lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    To ja jeszcze dołożę swoje zdanie... Fajny był pomysł, zeby było tyle buziek ile było IUI, przynajmniej widać było jaką mamy skuteczność ;)

Jeśli jesteście za ilością BUZIEK tyle ile IUI piszcie pozmieniam jeśli chcecie by zostało jak jest też powiedzcie będzie wiadomo i zrobimy jak uważa większość :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    na pewno będzie Ci raźniej!!
    my też myśleliśmy o napro
    obecnie podchodzimy do 4 iui
    potem.. zobaczymy, być może. Pewnie będziemy się łapać każdej szansy :)

Mysle, ze i taka taktyke obiore ja. Lekarz powiedzial, ze proponuje 3 IUI, na dzien dzisiejszy twierdze, ze na wiecej sie nie zdecyduje.... Choc kto wie co czas przyniesie. Problem tylko taki ze to moj znowu pierwszy cykl od jakiegos czasu bez clo i ja sama od siebie nie dostaje @, albo dostaje z mega poslizgiem. Mialam nadzieje, ze przyjdzie punktualnie to i juz bylabym po IUI, ale jednak nie. Poczekam jeszcze troche i jesli do konca dlugiego weekendu sie nie pojawi zadzwonie do lekarza i poprosze o cos na wywolanie bo takie czekanie to u mnie moze jeszcze potrwac.

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zalogowałam się do ZIP (zintegrowana Informacja Pacjenta) - wiecie, że IUI na NFZ kosztuje 260 zł :/ a prywatnie kasują jak za zboże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 12:36

1usajw4zj5vrwf30.png
  • staraczka85 Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :):):)

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k :):):)
    16.04 - Ania1602 :):):)

MAJOWE IUI
    06.05 - Malwa85 :(
    06.05 - kasiula1020 :(
    06.05 - beti80 :(
    08.05 - karmela85 :(
    09.05 - Sonia2 :(
    13.05 - Nanatasza :(
    16.05 - aszka :):):)
    18.05 - Aga 1 :):):)
    19.05 - La-mia :(
    21.05 - kkkaaarrr
    21.05 - staraczka85 :(:(
    22.05 - MiliTu
    23.05 - filipinka2
    23.05 - glitterpink
    24.05 - scrap-girl
    26.05 - urocza
    27.05 - lipa
    30.05 - godaweri
    31.05 - kmb

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B
    02.06 - gaja13
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    04/05.06 - Nanatasza

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ