WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    To ja jeszcze dołożę swoje zdanie... Fajny był pomysł, zeby było tyle buziek ile było IUI, przynajmniej widać było jaką mamy skuteczność ;)

Ja jestem "nowa" i pewnie jeszcze bez prawa glosu ale tez mysle, ze tyle buziek ile IUI

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Napewno będzie łatwiej przez to przejść, nawet jak będziesz miała doła i tylko pocztasz to będzie lepiej zobaczysz, że nie tylko ty masz problem ale jak my wszystkie tu a jeszcze jak pokażą się buźki uśmiechnięte na liście to dodaje sił i wiary, że kiedyś się uda

zdecydowanie tak! w zeszlym tygodniu gdy przeczytalam ze Aszka pozytyw to tak sie cieszylam jakby to mnie dotyczylo, mimo ze tylko Was biernie czytalam. Wiec trzymam za nas wszytskie kciuki, aby sie darzylo!!!

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    zdecydowanie tak! w zeszlym tygodniu gdy przeczytalam ze Aszka pozytyw to tak sie cieszylam jakby to mnie dotyczylo, mimo ze tylko Was biernie czytalam. Wiec trzymam za nas wszytskie kciuki, aby sie darzylo!!!
    Na razie biernie czytasz, ale za chwilę się wkręcisz :) Ze mną też tak było - zanim się odezwałam, szpiegowałam dziewczyny przez przeszło miesiąc, a teraz nie wyobrażam sobie dnia bez zajrzenia tutaj ;)

kmb, urocza, Nanatasza lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro mamy głosowanie to ja jestem za ilość buziek = ilość IUI

niezapominajka, urocza, Nanatasza lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • urocza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb brawo za przywrócenie listy :)
    nie chciało mi się drugi raz szarpać, miesiąc temu jak Idgie przestała moderować listę to też się tu dziwne rzeczy działy, kasowanie itp. wtedy tupnęłam nogą.
    Co do ilości buziek, fakt przyzwyczaiłam się, że lepiej widać te udane, ale pomysł z ilością buziek-IUI nie jest zły, można pomyśleć o wyróżnieniu jakoś dodatkowo tych udanych.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc by był spokój ogłaszam wszem i wobec, że MODRNIZACJA LISTY ZAJMUJE SIE JA :-P :-P :-P DAJCIE MI DZIEN A COS WYMYSLE BY ZADOWOLONE BYLY WSZYSTKIE w miarę możliwości.

urocza, gaja13, niezapominajka, Nanatasza, Idgie lubią tę wiadomość

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za lista powinna być pełna co do buziek mogą oznaczać ilość IUI ale te szczęśliwe niki muszą się bardziej odznaczać może jakieś dodatkowe znaki tak żeby na pierwszy rzut oka się wyróżniały bo w końcu to u nas wielki zaszczyt być tą szczęściarą i jej się to należy!

urocza lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, zaraz wyjdę z siebie i stanę obok!!!
    Mój lekarz zadzwonił do mojego męża (ot co, numer mu się pomylił) i lakonicznie oznajmił, że mam powtórzyć hcg w poniedziałek. Mój M był tak zaskoczony telefonem, że nie wpadł na pomysł, aby o coś więcej zapytać. Ja się do lekarza dodzwonić nie mogę, lekarz natomiast zamiast odebrać napisał mi mi sms'a: "proszę dalej brać luteinę i powtórzyć hcg w poniedziałek. Dzisiaj wynik lekko dodatni"

Czyli nadzieja jest, skoro lekko dodatni to nie ujemny! Nie wiem ile dokładnie, bo siedzę w pracy i gryzę paznokcie z nerwów. Ale skoro tylko lekko dodatni a nie całkiem dodatni to czy na pewno wszystko w porządku. Tyle się człowiek już naczytał o stratach dziewczyn, o ciążach pozamacicznych, aaaa jestem cała w nerwach!! Serducho mi tak bije, że mało nie wyskoczy, ja się już od rana nastawiłam na negatyw, a tutaj taka wiadomość!!!

kmb, Idgie lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Mój lekarz zadzwonił do mojego męża (ot co, numer mu się pomylił) i lakonicznie oznajmił, że mam powtórzyć hcg w poniedziałek. Mój M był tak zaskoczony telefonem, że nie wpadł na pomysł, aby o coś więcej zapytać. Ja się do lekarza dodzwonić nie mogę, lekarz natomiast zamiast odebrać napisał mi mi sms'a: "proszę dalej brać luteinę i powtórzyć hcg w poniedziałek. Dzisiaj wynik lekko dodatni"

Czyli nadzieja jest, skoro lekko dodatni to nie ujemny! Nie wiem ile dokładnie, bo siedzę w pracy i gryzę paznokcie z nerwów. Ale skoro tylko lekko dodatni a nie całkiem dodatni to czy na pewno wszystko w porządku. Tyle się człowiek już naczytał o stratach dziewczyn, o ciążach pozamacicznych, aaaa jestem cała w nerwach!! Serducho mi tak bije, że mało nie wyskoczy, ja się już od rana nastawiłam na negatyw, a tutaj taka wiadomość!!!

Skoro kazał powtórzyć więc beta musiała być więcej niż 5 :-D może była na tyle niska, że trudno było określić nawet jemu. :-D głowa do góry trzymamy kciuki do poniedziałku

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 niemowle-ruchomy-obrazek-0050.gif

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k niemowle-ruchomy-obrazek-0050.gif
    16.04 - Ania1602 niemowle-ruchomy-obrazek-0050.gif

MAJOWE IUI
    06.05 - Malwa85 malpa-ruchomy-obrazek-0002.gif
    06.05 - kasiula1020 malpa-ruchomy-obrazek-0002.gif
    06.05 - beti80 malpa-ruchomy-obrazek-0002.gif
    08.05 - karmela85 malpa-ruchomy-obrazek-0002.gif
    09.05 - Sonia2 malpa-ruchomy-obrazek-0002.gif
    13.05 - Nanatasza malpa-ruchomy-obrazek-0002.gif
    16.05 - aszka niemowle-ruchomy-obrazek-0050.gif
    18.05 - Aga 1 niemowle-ruchomy-obrazek-0050.gif
    19.05 - La-mia malpa-ruchomy-obrazek-0002.gif
    21.05 - kkkaaarrr
    21.05 - staraczka85 malpa-ruchomy-obrazek-0002.gif
    22.05 - MiliTu
    23.05 - filipinka2
    23.05 - glitterpink
    24.05 - scrap-girl
    26.05 - urocza
    27.05 - lipa
    30.05 - godaweri
    31.05 - kmb

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B
    02.06 - gaja13
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    04/05.06 - Nanatasza

CZY TAK CZY LEKKA PRZESADA Z BOBASAMI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:11

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super lista :))) ja chcialam do was bardzo dolaczyc w lipcu ale nie wiem co z tego bedzie ;) mielismy pierwsze badanie komputerowe i wyszlo bardzo malo ejakulatu(moj mowi ze ze dwie krople mu wyplynely poza pojemnik...) bylo 0,7 ( zawsze ma ok 1,5 do badania w tak w domu podczas stosunku jak porownywalam to na prwno ok 2 wiec nie wiem czy ro stres czy co...) no i ze bylo tak malo ejakulatu to i plemnikow tylko 3,75 mln... ale za to ruch z 13% ( tyle zawsze bylo w badaniu w zwyklym lab) teraz postepowo jest 51%... wiec niby wychodzi ponad milion plemnikow postepowych... morfologia 4%... Nie wiem czy gin zrobi nam w lipcu ta iui...

• lipa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

A NIE MOWILAM? :-)

age.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb, dzieki za proby dogodzenia wszystkim z wygladem listy. Moim zdaniem jednak teraz zrobila sie ona malo czytelna. Jesli jednak wiekszosci sie podoba, to nie bede sie upierac przy zmianach.

Aby nie byc tylko malkontentem, ktory nic od siebie nie daje to moze:
    :( - nieudane
    :)<3 - udane
    ilość buziek = ilość IUI

sylwiaśta159, urocza, niezapominajka, Idgie lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A NIE MOWILAM? :-)
    Jak to powiedział mój mąż - zachowujemy ostrożny optymizm :)

prawdę mówiąc to nie wiem na jaką buźkę się kwalifikuję, taki ostrożny uśmiech :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

czyli lekko zaczynamy się cieszyć :)
    cierpliwości w czekaniu do poniedziałku!!

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    kmb, dzieki za proby dogodzenia wszystkim z wygladem listy. Moim zdaniem jednak teraz zrobila sie ona malo czytelna. Jesli jednak wiekszosci sie podoba, to nie bede sie upierac przy zmianach.

Aby nie byc tylko malkontentem, ktory nic od siebie nie daje to moze:
    :( - nieudane
    :)<3 - udane
    ilość buziek = ilość IUI

serduszka są ok - wyróżniają się:)

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Dzisiaj zalogowałam się do ZIP (zintegrowana Informacja Pacjenta) - wiecie, że IUI na NFZ kosztuje 260 zł :/ a prywatnie kasują jak za zboże

ja bym się nie zdecydowała na nfz robić iui, ani sprzętu, ani wiedzy.. a jak im limity się wyczerpią to co zostawią w połowie cyklu?

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co robić!?
    jajniki mnie bolą, czuję że może być wcześniejsza owu .. seksu się chce :P a jutro termin u lekarza.. może będzie iui, nie chcę, by plemniki były gorszej jakości, ale z 2 strony może dziś warto spróbować?
    help ...

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym czekala do IUI :)

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziewczyny co robić!?
    jajniki mnie bolą, czuję że może być wcześniejsza owu .. seksu się chce :P a jutro termin u lekarza.. może będzie iui, nie chcę, by plemniki były gorszej jakości, ale z 2 strony może dziś warto spróbować?
    help ...

Żadna z nas nie zadecyduje za Ciebie ale ja bym czekała. I czekam z tobą :-P bądź silna dasz radę. :-D

Nanatasza lubi tę wiadomość

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ